Kootussa Ravissa

30. syyskuuta 2013

Tammat...

Kisat meni eilen ihan kivasti. Verkassa H oli sairaan makee. Tosi kevyt ja herkkä, ihan mieletöntä passagea siitä sai irti... Laukassa se oli ihan ok, liikkui myös kivasti mutta siinä se alkoi hieman kuumenemaan. Sarjavaihdot verkassa oli ihan ok, mutta edelleen niissä yliherkkä ja teatraalinen.

Radalla sitten H jo kyyläsi tuomarin päätyä kun kierrettiin rataa ennen vihellystä. Se ei tehnyt mitään ja meni päätyyn asti, mutta se jännittyi ja kyyläsi tuomareita (olihan ne pelottavia paksuissa toppavaatteissaan, kieltämättä). Yritin vähän taputella ja rentouttaa sitä, mutta hienoin liikeloisto häviää, kun se jännittyy.

Se liikkui kuitenkin paremmin kuin viimeaikaisilla radoilla, siihen olen tyytyväinen. Raviohjelma oli ihan ok, mutta pientä ailahtelevuutta oli. Välillä liikkui hyvin ylämäkeen, mutta se pyrki painumaan kuolaimen taa ja matalaksi. Tätä korjailin sitten pitkin rataa, raviohjelmassa tulee välillä pientä kiirehtimistä sen takia kun haen sitä ylös.

Laukkaohjelma oli ihan ok ja etenevä. Samat asiat kuitenkin menivät huonosti kuin eilisellä tunnillakin. Eli sarjavaihot oli teatraalisia ja se heitteli persettään puolelta toiselle. Yhden vaihdon nelosten aikana se potkaisi ihan kunnolla sivulle! Tämän johdosta seuraava vaihto tulee askeleen myöhässä. Siitä siis laskuvirhe. Kaivoin sitten kulmassa ja lyhyen sivun aikana pohkeella kunnolla, ajatuksena "prkl tamma! Minähän käytän pohkeita, halusit tai et!". Tuloksena sitten seuraava vaihtosarja, eli kolmoset, sujuivat ilman potkimista, mutta aivan hirveää takapuolen heittelyä puolelta toiselle vaihdoissa! Taisi olla omanlaista protestia, mutta ilman potkuja kuitenkin. Tuollaisen huojunnan takia tuli kolmosiinkin vaihtovirhe. Vaikea saada vaihtoja askeleessa kun huojuu puolelta toiselle ja karkaa avuilta.

Myös tunnilla oikea piruetti oli huono, niin se oli radallakin. Se ei oikein kääntynyt ja ei istunut yhtään takaa. Hassua kun viimeksi pyhässä yrjössä Ypäjällä oli nimenomaa oikea piruetti hyvä kommentein "istuu hyvin takaa". Pitää nyt seurailla sitä oikeaa piruettia ja oikean takajalan käyttöä.

Mielestäni on kuitenkin kivempaa että Hertta on tuollainen herkkä ja etenevä. Se on hirveää ratsastaa rataa jos hevonen on pohkeen takana ja käsijarru päällä, niinkuin aluemestaruuksissa oli. Mutta tälläisenä virkeänä on riski että varsinkin laukkaohjelmassa se on vähän yliherkkä ja tekee teatraalisia ratkaisuja. Mutta kyllä tässä nyt on koko talvi aikaa hinkkaa sitä laukkaa,laukkaa,laukkaa... ;) eli kokoamisasteen säilytys laukassa ja ratsastettavuuden säilytys laukassa, ne on talven ohjelmana.

Prosentit oli 60,46% eli ihan jees noilla rikkeillä! Oltiin toka ei-sijoittunut, eli viidensiä. On kyllä jännä huomata että nää Va A/PSG radat sujuu meiltä paljon paremmin kuin Va B radat, ainakin kun prosentteja katsoo. Vaikka tulisi rikkeitä niin silti ollaan PSGssä pärjätty paremmin kuin VaB.  Kait meille vain sopii radat jossa on enemmän tekemistä, niin hevonen pysyy skarppina eikä hyydy?

Tässä huonolaatuinen video eiliseltä. Illalla oli jo tosi pimeetä. Huomatkaa hieno lehmänpotku...
Tavoitteena ensi kaudelle nostaa prosentit sinne 63-65%, silloin ollaan jo saatu tasoa nostettua tähän kauteen verrattuna. :) Rutiinia ja tasaisuutta niin hyvä tulee!
Näin Hertta vaihtaa laukkaa
Loppukommentit tuomareilta oli "Energisesti liikkuva hevonen, paljon hyviä pätkiä. Laukka ei vielä ihan koko aajan kanna. Vaihdot eivät tänään ihan mennyt hyvin". 
Hyvin tiivistetty! Istunnasta ja Hertan likkeistä 7, muut loppunumerot 6 tai 6, 5.

6 kommenttia

 1. Raviohjelma näytti tosi hyvältä, harmi että laukassa levis vähän käsiin. Mut hienoo hei kuitenki! Psst. Saanko tulla sun mukaan jokupäivä tallille? :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina sama, raviohjelmassa ei ongelmaa, laukassa rouva kuumenee ja "älä koske muhun" ilmiö :D

   Senkus tuut ;)

   Poista
 2. Menette kyllä hienosti :) Olet ehkä joskus tänne kirjoittanut, mut kenen tai keiden valmennuksissa käyt tällä hetkellä?

  VastaaPoista
 3. Hyvännäköistä menoa! Hieman oli pakko naurahtaa tolle Hertan takapäälle, kun se vaappui niin paljon vaihdoissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ei se ikinä ole vaappunut noin paljoa vaihdoissa, mutta näköjään ketutti tammaa niin paljon niin protestoi heittelemällä takapäätä... :D Onneksi ei sentään enää potkinut niinkuin noissa nelosissa. :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!