Kootussa Ravissa

Hertta

Cassiopeia KS 2278


 • synt. 1998, kuollut 05/2017
 • FWB
 • i. Chablis
  e. Gimosa
  ei. Gigant
 • kasvattaja. Eeva-Liisa Penttilä
 • omistaja. K. Piippo


Vuokralla 2007-2014
Ylläpidossa 2014 kesäkuu -->

Kuva: Taru Arola

Kuva Aada Lätti
Finnderby, kansainvälinen Intermediate I Freestyle to music, 2015
Kuva Aada Lätti,
Finnderby, kansainvälinen Intermediate I Freestyle to music, 2015
Kuva Niina Kuronen
Kansallinen Small Tourin osakilpailu, 2015
Kuva Taru Arola
Small Tourin osakilpailu, kansallinen, 2015

YOkuvien koevedoksia vuonna 2009

Hertta on maailman kiltein tamma, eikä oikeastaan yhtään voisi sanoa tammamaiseksi. Se ei kyllä ikinä laita vastaan ratsastaessa tai suutu. Se on kuitenkin äärettömän herkkä, joten jos sillä on huono päivä, se näkyy lähinnä hermostuneisuutena ja ylitsepääsemättömällä jännittämisellä, mutta jos tämän kanssa palaset osuu kohdilleen ja hevonen tekee töitä hyvin mielin rentona, se osaa olla todella näyttävä ja miellyttävä ratsastaa.

Hertta on mulle se The Hevonen, joka on nostanut minut ratsastajana pinnalle. Ilman Herttaa, en edes kisaisi kouluratsastuksessa!

Tavoitteet kaudelle 2017
- Siirtyminen Intermediate II ja GP luokkiin, ja tason vakiinnuttaminen

Tavoitteet kaudelle 2016
- Siirtyminen Intermediate II luokkiin ja GP-liikkeiden opettelu
- Ohessa muutamia Small Tour luokkia

Tavoitteet kaudelle 2015
-PSG/Inter radat sijoittuen
- Small Tour osakilpailut
- GP-liikkeiden opettelu

Tavoitteet kaudelle 2014:
- Va A/PSG radat tulokset 65% ja sijoitukset.
- Inter I kokeilu (small tour...?)

Tavoitteet kaudelle 2013:
- Va B sijoittuen, Va A ja PSG ratoihin siirtyminen


c Janna Pehkonen
Talvella 2011
c Janna Pehkonen
Kansallinen Va B, 2012
Kuva Riikka Vuorinen
Kansallinen Prix St Georges, 2014

28 kommenttia

 1. Nimi kuulosti jotenkin tutulta.....

  VastaaPoista
 2. Niin. Oon kai kuullut jonkun samantyylisen jossaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. :) Suomessa ainakin on yksi Cassiopeia niminen estehevonen, Hertan erottaa siitä vain loppuliite KS. Myös yhden kolmannenkin hevosen tiedän, jonka toinen nimen osa on cassiopeia, joten hyvin mahdollista että olet johonkin ennen törmännyt! :) Tai sitten vaikka itse Herttaan. ;)

   Poista
 3. Omistatko siis tuon hepon??

  it-is-my-life-only-my.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En omista, niinkuin noissa tiedoissa näkyy, omistajan nimi on siellä. :) Mä vuokraan Herttaa, eli se on mun vuokrahevonen.

   Poista
 4. Mikä satula sulla on Hertalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis noissa vanhoissa kuvissa satulana oli Cliff Barsnbyn Raven, mutta se jäi Hertalle liian isoksi. Nykyään on Albionin SLK Platinum koulusatula. :)

   Poista
 5. Oletko vienyt hevosen tuolle tasolle vai onko se ollut jo ns. valmis? Jos teet tulosta ja viet hevosta eteenpäin, ei kai sun tarte maksaa vuokraa ja kai omistaja tarjoaa kisakulujakin? Tää on mietityttänyt jo pitkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertta oli he A tasoinen kun sillä aloin menemään. Itse olin tuolloin He B tasoinen, joten ollaan tässä yhdessä opittu tälle tasolle. Mutta kyllä joo, voi siis sanoa, että olen itse nostanut Hertan tasolta He A tasolle PSG(kohti Interiä).

   Mä maksan silti Hertasta vuokraa omistajalle ja maksan itse kaikki kisa ja valmennuskulut. Omistaja huolehtii sitten Hertan muista kuluista, esim kengityksestä jne. Hertta asuu omistajansa omalla tallilla, joten Hertasta ei mene ns. Tallivuokraa :)

   Poista
 6. pelkkiä kankikuvia.....olisi kiva jos menisit normaali kuoleimella kanssa ...................

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no voi itku kun vaativissa luokissa on pakko käyttää kankia! :D JA pahoittlut kun en jaksa meidän hackamoreilla-ilman-satulaa- ratsastuksista ottaa kuvaajaa mukaan kuvaamaan... ;)

   Poista
  2. Aina tulee vastaan nää iänikuisuudet kestävät kankikeskustelut.. en vaan ymmärrä mitä pahaa niissä on jos osaa käyttää, ei sitä kankikuolainta tarvitse kuitenkaan käyttää koko ajan. Äärg... Btw, sattuisitko tietämään minkälaiset kankisuitset olisi hyvä aloittaa? Ollaan siirtymässä nyt heA tasolle ja seuraavaks pitäis kai kankia lähtee valmentajan kanssa kokeilemaan.. kääk.

   Poista
  3. Niimpä... Jos mulla on Hertan esittely sivulla kuvia vuodesta 2011 lähtien KISOISTA, niin se näemmä meinaa että ratsastana AINA JA JOKA PÄIVÄ kangilla! Tekisi välillä mieli sanoa, että "joo, Hertalla on kanget kuulkaas aina päässä, myös syödessä ja nukkuessa!". :P Mutta moni ei sarkasmia ymmärrä ;)

   Meinaatko siis kankisuitsia vai kuolaimia ylipäätään? Yleisesti ottaen kankisuitsiin totuttelu kannattaaa loittaa tosi pehmeällä kangella. Hertan kanssa aloitettiin ns babykangella, eli siinä on tosi pieni vipuvaikutus, se on paksumpi ja ontto. Se on siis todella pehmeä kankikuolaimeksi. :) Nämä ovat aika hevoskohtaisia juttuja, toiselle ei sitten sovi ollenkaan "hellempi ja paksumpi kanki" ja toinen ei voi taas sietää ohuempaa ja pidempi vartista kankea. Kannattaa jutella valmentajan kanssa! Ja mikä tärkeintä, kokeilemassa se selviää mikä on hepalle paras. :)

   Millainen nivelkuolain sillä on nyt käytössä? Jos sulla on kolmipala, niin laitat bridong kuolaimeksi myös kolmipalan. Ideana on se, että bridong olisi vastaava kuin normikäytössä oleva nivel. Eli nivel kuolain-> nivelbridong, kolmipala -> kolmipala bridong.. :)

   Yksi asia mikä myös kannattaa ottaa huomioon on kielentila. Tykkääkö hevosesi enemmän nivelkuolaimesta, jossa se saa kielelle vapautta? Vai tykkääkö se kolmipalasta, jossa on tasainen paine kielenpäälle/ei saksiefektiä? Tämä voi antaa myös osviittaa kankikuolaimen valintaan. Eli kielentilan koko on myös hevoskohtainen.

   Hertalla on tavan kolmipala ja kanki on aika matalalla kielentilalla, sellainen peruskanki. :)

   Poista
 7. Mikä hertan säkäkorkeus on? Kun sitä en löytänyt tuolta ja jäi mietityttämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiskos se 168cm virallisesti? :) ei ole mikään kovin iso :)

   Poista
  2. Oiskos se 168cm virallisesti? :) ei ole mikään kovin iso :)

   Poista
 8. Paljon sulla menee kuukausittain noin suurinpiirtein Hertan elämiseen ja valmennuksiin yms.? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk, kauhia kysymys. :D En yleensä tarkemmin ala netissä hintoja setvimään.

   Opiskelijabudjetilla kun mennään, niin ei mulla ole kuin alle 1000e käytettäväksi kuukausittain. Hertan eläminen toki etusijalla, ja siihen on lisätty pieni "valmennusrahasto", jonka mukaan käyn/olen käymättä valmennuksissa.
   Kesällä toki helpompaa kun pääsen ihan kokoajaksi töihin, koulun ohella joutuu vähän järkkäilemään ja priorisoimaan.

   Tämä vaatii kaikesta muusta luopumista, eli ei tässä matkoille lähdetä ja vaatteita ei ostella uusia, mutta on se sen arvoista. täytyy nyt nauttia kun vihdoinkin sain hevosen kuin oman. :)

   Poista
 9. Mitä aattelit tehä, kun Hertta alkaa olla vanha kisoihin/sun käyttöön? Sehän on jo 17? Kauanko ajattelit teidän yhteisen kisaelämän jatkuvan normaalillaan? :) Kiinnostaa vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäys vielä: Hertta on tosi hyvässä kunnossa, eikä ikä tunnu painavan, eihän 17 oo paljonkaan!! :) Pitkää kisauraa vielä edessä tammalla ja teillä ratsukkona. Sitten vielä: Aijotko kisata sillä GP:tä kun kerta tavotteena oppia GP liikkeet tänä vuonna? :)

   Poista
  2. No siis Hertta varmaan palautuu omistajalleen varsoja tekemään. :)

   Ja siis en oo menossa Hertalla GPtä, vaatii niin paljon muutakin kuin vaan ne temppujen opettelut! Hertta on jo antanu mulle enemmän ku osasin koskaan kuvitella (tavoitteena oli he a) joten sen ei tarvitse enää "todistaa" mitään :) treenaillaan niitä GP liikkeitä omaksi iloksi ja sitten kisataan sitä Inter I :) eli ei paineita GP jutuilla! Katsellaan :) osaahan se jo GP liikkeet mutta ei puhettakaan ratana suorittaa :)

   Poista
 10. Pakko kysyä että hyppääkö sillä ikinä kukaan/irtohypytetäänkö/onko hypännyt aiemmin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä hyppään, nykyisellä tallilla irtohyppää kesäisin kun kentällä saa niin tehdä, ja ei ole hypätty sen kummemmin aiemmin paitsi satunnaista irtohypyttelyä vanhalla tallilla :)

   Poista
  2. Niin ja tästäkin blosita löytyy monta estepostausta niin irtona kuin estetunneillakin, niitä löytyy kun laittaa tohon haku kenttään "esteet" tai "este" tms :)

   Poista
  3. Okei, pitääpä kattella :) Olen uudempi lukija niin kaikkia vanhoja ei ole tullut bongattua ja kun sulla ei oo sitä listaa tossa sivussa missä olis niitä hakusanoja niin en tajunnut hakea niillä kun yleensä ei niin tarvitse tehdä kun on ne listat. Kiitoksia :)

   Poista
  4. Jooo pitäisi laittaa niitä juttuja tonne sivupalkkiin! En vaa tiiä miten... :D helpottais toki löytämistä! Pitääpä yrittää laittaa jos vaikka onnistuisin.

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!