Kootussa Ravissa

22. syyskuuta 2013

Joukkuemestaruudet

Omalta kohdaltani meni oikein hyvin. Sijoituin kolmanneksi prosentein 63,125 tässä Ponien He A esiohjelmassa. Unohdin radankin kerran (Tyhmä minä). Tästä ei kuitenkaan tullut vihellystä, vaan ratsastin toisen keskilaukan väärästä kirjaimesta lähtien. Niin teki kyllä moni muukin. Piti tehdä keskilaukkaa V->R, niin minä tein sen K->R. Pikku moka, mutta menetin siinä 6 pistettä!
Tuomareilla oli hieman hajontaa mun kohdalla. Päätuomari olisi antanut vain 61%, H tuomari 63% ja M tuomari 65%. Papereita tutkaillessani huomasin sen olevan ilmeisesti vain skaalankäytöstä johtuvaa. Päätuomari käytti oikestaan vain 6 numerona, kun muut tuomarit 7, vaikka kommentit olivat aika samalla linjalla.

H oli suht kiva radalla, vaikka pohja oli meille aivan liian pehmeä. H tuppaa jäämään pehmeällä pohjalla hitaaksi. Ei kuitenkaan tuntunut omasta takaa jähmeältä, vaan pohjan takia. Liikkui kuitenkin ihan kivasti, ei todellakaan ollut yhtä hirveä kuin henkilökohtasissa aluemestaruuksissa viimeksi.

Löysin Youtubesta tismalleen saman radan kuin eilen ratsastamani, mutta kahden vuoden takaa, eli tämä FEIn Ponien He A esiohjelma. Olen siis ratsastanut tämän ohjelman viimeksi 2 vuotta sitten joukkumestaruuksissa, vuonna 2011. Silloinkin sain jotain 63% ja sijoituin kolmanneksi, aivan niinkuin tänäkin vuonna!
Mutta minun mielestäni tämän uudemman version rata näyttää kyllä paremmalle. Varsinkin avot ja sulut on paljon paremmat kuin vuonna 2011. Mielestäni mun istunta on myös vähän vakaampi, eikä H ole niin etupainoisen näköinen.
Eli tuloksista päätellen, ei olla kehitytty ollenkaan kahdessa vuodessa... :D

Kuitenkin mielestäni kun näitä kahta videota vertailee eri liikkeiden suorittamisen osalta, niin meno on hieman  paremmin näköstä kuitenkin. H ei tahdita tässä uudemmassa videossa ollenkaan, toisinkuin ekassa videossa varsinkin avoissa ja suluissa. Tämähän kertoo siitä että paino on liikaa etuosalla jos alkaa tahdittaa sivuttaisliikkeissä. Jotain parannusta siis! Katsokaa ja vertailkaa itse! :)
Ensin vuoden 2011 joukkuemestikset...

...ja sitten eilinen joukkuemestis


HUOM! Jos joku ihmettelee silinteriäni He A tason radalla, niin ekassa videossa mulla on vielä silinteri päässä, koska tuolloin ei säännöt vielä kieltäneet He A ohjelman ratsastamista ilman kypärää. Eilen sitten oli pitkästä aikaa kypärä päässä ja näytän ihan junioriratsastajalta! Täytyykin alkaa vanhana käyttämään aina kypärää kisoissa, niin nuorenen vuosilla ;)

Ainiin. Joukkueena HyvUra taisi olla loppupeleissä sijalla 6 tai 7, en nyt tarkalleen muista. Ihan hyvä sijoitus siihen nähden että oli suuri kysymysmerkki saadaanko sittenkään koko joukkuetta kasaan. Meidän joukkue oli keski-iältään varsin nuorta, minä olin ainut täysikäinen ja ilmeisesti ainut, jolla on pidempi yhteistyö hevosensa kanssa. Eli joukkueena oltiin varsin vihreitä, mutta silti meni hyvin. Katsotaan miten vuoden päästä menee kun hankitaan kokemusta lisää! :)

Lopuksi kivoja kuvia, kuvaajana Taru Arola.

Takaosakäännöstä

kuolanaama <3


Alkuverkkaa


Keskilaukkaa

Palkintojenjaosta


Palkintojenjaosta, olin mä iloisempi vaikkei ilmeestä sitä huomaa! :D

Palkintojenjakoa + toimihenkilön taputus!  :)

13 kommenttia

 1. et kyl näyttäny yhtään papalta! :D

  VastaaPoista
 2. Revanssia vaan ensi vuonna - Ella on nyt 16v ja Wolle on ollut pari kuukautta. Kiia puolestaan 13v ja Lavita ollut reilun vuoden.
  Tutise ESRA - HyvUra antoi pelkästään tasoitusta ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis meillähän oli näköjään TOSI nuorta porukkaa, ja silti ei kauas jääty kärjestä! Muilla joukkueilla oli varsin ryppyistäkin väkea mukana, eli toisinsanoen kokenutta porukkaa... ;)

   Ensi vuonna sitten näytetään!!! =)

   Poista
 3. Onnea sijoituksesta! :) Meno kyllä laadukkaamman näköistä kakkosvideossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Vaikka prosentit sanoo päinvastaista :D

   Poista
 4. No hei, ehkä sillä kuuden pisteen pudotuksella unohduksen takia on jotakin osaa tai arpaa tähän tulokseen? :D En nyt tiedä mitkä on maksimipisteet tässä ohjelmassa, mutta kai se tulos nyt olisi ollut sen pari prosenttia parempi joka tapauksessa jos et olisi unohtanut rataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se vaikuttaa, olis sillä kuudella pisteellä päässyt siihen 64%, mutta tuskinpa sijalukua ylemmäs. :D Onneksi muut antoi tasoitusta, ja tosi moni ratsasti ihan pokkana siitä K kirjaimesta toisen keskilaukan. ;)

   Poista
  2. Nyt on hyvä jossitella... ! Joukkutulokset oli hetken kipassa ja ehdiin laskea eron kolmanteen sijaan ja se oli vaivaiset 1,908.
   Eli JOS Kiialla ei olisi ollut niin isoa hajontaa pisteissä ja JOS sä olisit muistanut radan ja JOS Wolle ei olisi roikottanut kieltään, NIIN .. :-D
   Kyllä se mitali lähellä oli ja erot oli pieniä joukkueiden välillä ..!

   Poista
  3. .. siis tuo 1,908 on prosenttia...

   Poista
  4. Ai että! :D nytkun sen noin sanot niin..... :D

   Poista
 5. Hieno Hertta ja onnea vielä sijoituksesta! Ens vuonna mekin sit näytetään..! ;)

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!