Kootussa Ravissa

17. huhtikuuta 2015

Kauden ensimmäinen startti ja sijoitus!

VOI ETTÄ! Ihan uskomatonta!!
Hertsu hallitsee tän poseerauksen ;)


Vastoin KAIKKIA odotuksia Hertta suoritti elämänsä tasaisimman ja helpoimman Prix St Georges radan ja nappasi kolmannen sijan prosentein 63,7%!
Ruotsalainen päätuomari oli antanu 68% ja sijoittu jopa sijalle 2! Tuli palkintojenjaossa sanomaan "Very nice horse and nice riding". :) Papereihin hän oli kirjoittanut "Nice energy and elasticity, but uphill tendency could develop". Olen tästä täysin samaa mieltä!
Hertta liikkui tasaisesti, hyvällä tahdilla ja tasapainossa. Se venyi lisäyksiin hyvin ja tuli takaisin. Vaihdot olivat hyviä ja varmoja. Hertalle kaikista vaikein asia on kuitenkin rakenteensa puolesta se ylämäkeen liikkuminen, minkä kanssa teemme varmasti töitä sen kanssa hamaan hautaan saakka. Mutta erittäin selkeää ja tietää todellakin mitä pitää treenata.
Rata ei ollut mikään WautsiWau, mutta erittäin tasainen ja helppo.

Ainekset oli tosiaan pahempaan päivän alun alkaessa... Trailerista ulosottaessa H oli jo todella jännittynyt. Verryttelin ensin ulkona mutta eihän se suostunut edes kävelemään kunnolla. Yritti vain lähteä alta ja "pelkäsi" kaikkea, varsinkin muita hevosia kentän toisessa päässä... Kaveritkin hoki "Käydäänkö kotimatkalla Wurstin tehtaan kautta..?" ;)
Maneesiin siirryttäessä se oli vielä jännittynyt mutta pidin kiinni tästä mun taktiikasta jonka määräsin itselleni. Tein vain pikkupikkusiirtymisiä ja unohdin "ison verkanvalloittaja ravin". Tein temput vain pikkupätkissä, jonka jälkeen kehuin paljon, meni kuin hyvin tai huonosti. Kehuin sitä oikeastaan kaikesta, vaikkei sille olisi ollut aihetta. Se rentoutui pikkuhiljaa mutta olin vielä kovin skeptinen radalle menosta. Olin 100%varma että se jännittyy uudestaan kun menemme radalle.Näytän siltä että olisin paksuna! :D
Mutta toisin kävi. Hertta kiersi rataa rennosti ja oli mun kanssa koko ajan. Välillä se vähän näki jotain pelottavaa ja jähmettyi mutta jatkoi heti kuuliaisesti matkaa kun tsemppasin. Rata meni helpon tuntuisesti ja ensimmäistä kertaa tosiaan pystyin keskittymään täysin hevosen esittämiseen, enkä siihen että pysyyköhän tää käsissä.

Mutta voi vitsit mä olen ylpeä tuosta mummelista! Se odotti mua, antoi mun ratsastaa ja koskea siihen, vaikka sitä jännitti välillä. Ei mitään sinkoiluja ja vastusteluja. Hertasta on kuitenkin ainekset katastrofiin jos sille päälle sattuu, mutta nyt se oli KERRANKIN niin mun kanssa radalla että olin ihan ihmeissään! Yleensä joudun aina miettimään radalla ollessa joka kohdassa "nyt jos se lähtee..." mutta nyt mä pystyin keskittymään täysin itse radan tekoon!
Ja mikä parasta, vaihtosarjat olivat yksi sujuvimmista asioista radalla! Vaikka niissä ne ongelmat ovat olleet kun se kuumenee. Erittäin asialliset ja suorat sarjat:)

Kyllä se kallis treenitalvi on vain kuulkaas tuottanut tulosta! Hertalle on tullut sen verran voimaa ja tasapainoa että se jaksaa suorittaa tasaisen varman PSG radan. Hiomista on tottakai vielä paljon mutta nyt tämä tuntuu jo helpolta, ja voin todeta että todellakin olemme PSG tasolla.

Perhana, mehän saadaan ne prosentit sinne 65%! :)
Kunniakierroksella tyyli on vapaa! :D


Siellä se pötkylä hienojen seassa! :)

Huomenna sitten Interin vuoro. Teen saman taktiikan kuin tänään. Hertta voi olla paljon rauhallisempi (yleensä tokana kisapäivänä se on jo paljon rennompi), joten aika yksinkertaisella verkalla mennään. Teen taas vain muutamia pätkiä ja juttuja radasta aika vaatimattomasti. Mun täytyy vain luottaa että radalla ne tulee kyllä.
Keskityn näihin:

 • Puolipidätteet menee läpi. Se odottaa mua.
 • Rauhallisuus, tahti ja rentous, mutta aktiivisuus
 • Pirueteissa sen täytyy odottaa, eikä se saa heittäytyä sisäpohjetta vasten. 
 • Rauha myös edelleen sarjoihin.

  Videoita laittelen vaikka myöhemmin jos kehtaan :)

  Huomiseen!


70 kommenttia

 1. Pakko hehkuttaa aina uudestaan: Hertta on vaan niin upea ja komistuu vaan lisää! Hyvä te!! :)
  Täältä peukutukset videoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä meijän unelmat käy toteen ja saadaan perheenlisäystä jotta voidaan olla kotiäitejä, molemmat. :) onnee vielä ja tsemppiä huomiseen !

   Poista
  2. Hertta vaan paranee vanhetessaan! Korvien väli selvenee koko ajan lisää ja lisää niin menee vain paremmin ja paremmin!

   Joo kyllä nyt äkkiä ura kotiäitinä jotta on aikaa ratsastaa ;D

   Poista
 2. Hyvä te, pitäkää punasten tammojen lippu korkeella huomennaki 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää yrittää! Nyt ei saada Hertan kanssa enää mustamaalata sitä punaisten tammojen lippua! 8-)

   Poista
 3. Mitä? Onko toi Hertta?! Sehän on saanut lihaksia lisää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on Hertta!! :D Mun kaveri oli tehnyt ton vertailu kuvan ja lähetti mulle, ja tuossa sen näkee sen huiman eron!! Ja mä olen aina pitänyt tuota ylempää kuvaa hienona ja Herttaa niin hyvässä kunnossa, mutta kyllä kalpenee tuon uuden rinnalla! :)

   Poista
 4. Wau! Todella hurjasti onnea ja tsempi huomiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja jännitystä pidättelen huomiseen asti! 8-)

   Poista
 5. ONNEA!!! Oon tosi iloinen teidän puolesta :)
  Ihana älykäs kuola-olio Hertta tuossa ekassa kuvassa <3
  Tsemppiä huomiselle, nyt ei ole enää mitään stressiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älykäs kuola-olio!!! :'D Toi oli paras! xD Saanko käyttää jatkossa tuota? :D Kuvaa Herttaa hyvin.

   Olet oikeassa, en ota huomiselle mitään stressiä. Tämä päivä kyllä antoi taas niin paljon uskoa ja tsemppiä jatkoon että melkein tekisi mieli sanoa että ihan sama miten huomenna menee... :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kaikkihan me olemme joskus valokuvissa epäedustavia kuolahönöjä ;)
   Katsoin kisavideon, ja teitä ei voi kuin ihailla, Hertta on todellinen happy athlete ja sinä ratsastat upean eleettömästi. Onnea tämän päivän radalle!

   Poista
  4. Oi kiitos paljon! :)) Opin kantapään kautta, että ei se näyttävyys ja etujalan huitominen, vaan se, että onko se hevonen happy athlete. Se tuottaa tulosta... :)

   Ja tuohon kuolahönöyteen, niin ei voi muuta sanoa kuin että itse enonnistu ikinä kuvissa, joten en saa nauraa Hertalle! Sovitaan siis hyvin yhteen ;) Kuolataan kielipitkällä kameran edessä :D

   Poista
 6. Ihanaa, hyvä te!!!! :) Kyllä kannatti pitää peukkuja ;) Ja todellakin kehtaat laittaa videon, odotan sitä jo kuola (??) valuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nuolaise ennenkuin tipahtaa ;D Mä sain jo videon kasaan, enköhän mä tässä hurmiopuuskassa kehtaa julkaista sitä kun ei pikkuvirheet haittaa mua tällä hetkellä niin kestän kaikki nillitykset! :D

   Poista
 7. Onnea tosi hienosta kauden avauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! meni kovaa yli odotusten ja tavotteiden!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kyllä! Joku sanoi mulle "et enää saa tuossa iässä sille lihaksia". :D Paranee vaan kokoajan :F

   Poista
 9. Wau, oikein paljon onnea teille, myös huomiselle! :) Ja kyllä hei sijoituksen ansainneen radan videon kehtaa todellakin laittaa näkyville ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään! ;D Tuossa se latautuu Youtubeen, mutta toistaiseksi piilotettuna ;D

   Poista
 10. Onnea! Ihanaa että kova työ tuottaa tulosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vihdoinkin!! Koko viime kauden metsästin yli 62% tulosta ja nyt se tuli :)

   Poista
 11. Onnea hyvästä suorituksesta ja tsemppiä huomiselle! :)

  VastaaPoista
 12. Onnea! Mä kävin katsomassa tulokset equipesta ennen kuin luin tätä postausta ja meinas ihan itku tulla kun näin teidän sijoituksen. :) Ootte niin ansainnu tuon menestyksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa!!! :) Tuli ihan puun takaa kyllä tulos! Oltiin juuri lähdössä pois kamoja pakkaamaan kun kuultiin tulos! Ei siinä paljoa kerennyt pinteleitä käärimään! :D

   Poista
 13. Minäkin katsoin Equipesta tuloksia, kun luokka oli käynnissä. Paljon onnea! Tsemppiä huomiseen! Voisit joskus uskoa itseesi ja hevoseen – olethan jo nähnyt, että kaikesta huolimatta sinä ja Hertta pystytte hyvään suoritukseen. Ei ole syytä korostaa jatkuvasti, kuinka sinä olet muka niin mitätön amatööri ja Hertta niin peruspertsa "hienojen" joukossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa. Mun kaverit sanoo tota jatkuvasti. :P "sulla on joku alemmuuskompleksi"

   Mähän verryttelyssä väistelen muita ratsukoita, tuntuu että olen muiden tiellä. Ja Herttakin pelkää vieraita hevosia verkassa, joten ne on meille vaikeita. Ja mulla on ollut aina tosi paha tapa katsoa kanssakilpailijoiden suorituksia ja varsinkin verkassa masennun kun joku vetelee hienosti ohitse. Mutta nyt olen oikeasti talven aikana psyykannut itseäni ja päättänyt etten vilkaisekkaan muiden tekemisiä ennen omaa suoritusta. Tänään onnistuin hieman jo kehittämään sitä omaa kuplaa, jossa suorittaa, välittämättä muista. Pikkuhiljaa mä sitä itsetuntoa kehitän!! :)

   Ollaan me jo muutamia kertoja tehty näitä yllärisijoituksia, mutta jotenkin sitä aina vähättelee "kävi tuuri". Kyllä mä kovasti yritän tsempata ja alkaa jo vähän fleksata :) (Heh joo, oon kuunnellu Cheekkiä boostaamaan lisää itsetuntoa ;D )

   Poista
  2. ja tuohon peruspertsa nimitykseen, niin mun lempinimi on monta vuotta tallilla ollut Pertsa, joten siinä on ihan perää! :D "Pertsa Kellikseltä" on ihan vanha juttu ;)

   Poista
 14. Onnittelut! Olen huomannut, että jos harjoitukset menevät päin puuta, on lupa odottaa hyvää. Ja toisin päin. Tänään oli vanhaherra niin jäykkä ja äksy, että huomenna voi mennä ihan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se niin mene, kenraaliharjoitus menee metsään, suoritus nappiin? ;)

   Poista
 15. Vautsi, tosi paljon onnea! :) Tsempit myös huomiselle! :)

  VastaaPoista
 16. Onnea, ihan mahtavaa! Ootte huippuja :)

  VastaaPoista
 17. Sä ratsastat kyllä todella kauniisti ja eleettömästi, en yhtään ihmettele ruotsalaistuomarin sanoja. :) sä olet sisäistänyt niitä tärkeimpiä asioita ratsastuksessa ja sulla on äärettömän hyvä ja nöyrä asenne, teidän kehitystä on ollut mahtavaa seurata. Sulla on taivas vaan rajana! :) onnea vielä mahdottomasti! Ja videota ehdottomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä varmaan rohkenen videon laittamaan... :)

   Mä yritän jatkuvasti kyylätä youtubesta ilmaista oppia. Katson Charloten ja Valegron suorituksia ja yritän "imeä itseeni" sitä täydellisyyttä mitä siinä näkee. Ehkä vähän noloa, mutta joskus yksin maneesissa yritän oikeasti kuvitella "miten se Charlotte istuu" ja matkia tätä... :'D Mutta mielikuvista saa oikeasti apua... Siitä se lähtee.. :)

   Poista
 18. Onnea Noora!! :) nyt saat olla ylpeä itsestäsi ja hevosestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt Hertta sai paljon porkkanaa ja minä menin palkitsemaan itseni Mäkkäriin!! :D

   Poista
 19. Onnea sijoituksesta! Paljon tsemppiä huomiselle, toivottavasti sujuu vähintään yhtä hyvin kuin tänäänkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tasaista suoritusta, joka sujuisi yhtä helposti. :) Sijoituksella ei väliä!

   Poista
 20. Onnea! Näin livenä teidän menoa ja näytti tosi hyvälle, sovitte hyvin yhteen (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olitteko itsekin kisaamassa tuolla? :) multa meni paljon ohi, enkä huomannut oikein ketään tuttujakaan! Perussählinki. :)

   Poista
  2. kisahoitajana, ehittiin pari rataa katsoa ja tunnistin teijät blogin kautta (:

   Poista
 21. Ihan superisti onnea! :) Kyllä tää heppahomma palkitsee kun aikansa jaksaa vääntää ja säätää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Kauan saa vääntää ja kääntää ja heittää kaikki rahansa likoon mutta sitten tulee nää pienet ilon pilkahdukset ja taas jaksaa!! :D

   Poista
 22. Onnea! Mut oon miettiny täs hetken aikaa kun laitat youtubeen videoita bregosta niin onko se joku eri hevonen kun hertta? Vai sama?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brego on eri hevonen kuin Hertta! Brego on kaverini hevonen, ja auttelen kaveriani sen Bregon kanssa. "Ratsutan" ja pidän hänelle tunteja. :)

   Jos oikein tarkkaan katsoo niin huomaa että Hertta on 300 kiloa painavempi kuim Brego, siitä ne huomaa jo heti! :D

   Poista
  2. Joo ku oon kattonu et näyttää ihan erilaiselta mut on kuitenki ihan samanvärine mut nyt seki selvis XD

   Poista
  3. Kieltämättä on kyllä tismalleen sama väri! :D

   Poista
 23. Onnea Noora ja Hertta! Aktiivi seuraajana ei voi kun olla todella iloinen teidän puolesta. Taisi tehota Herttaan Wurstilla uhkailu ;) Onnea myös huomiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Wursti on vihollinen! :'D

   ... ja sanottiin Hertalle että Wursti on myös huomenna lauantaina auki... ;)

   Poista
  2. Hahhaa! No onneksi ei tarvinnut tänäänkään Wurstille kaartaa.

   Poista
  3. Jep! Hertta korjasi tilanteen! :D

   Poista
 24. Voi Hertta näyttää niin hyvältä noissa kuvissa! Video ois kyllä kiva nähdä. :) Paljon onnea sijasta, ansaittu oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitto! Mä julkaisen sen videon kun niin moni on jo kannattanut ajatusta! :D

   Poista
 25. Paljon onnea sijoituksesta!! :)

  VastaaPoista
 26. Todella paljon onnea hyvästä suorituksesta! Hertta on niiiiiiiin upee ja oot Noora taitava! :) tsemppiä huomiselle!

  VastaaPoista
 27. Onnea sijoituksesta ja tsemppiä Interiin!!

  VastaaPoista
 28. Onnittelut mahtavasta kauden avauksesta! Pidän peukkuja tälle päivälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan kuin käy ! 8-) Toivotaan ehjää rataa :D

   Poista
 29. En ymmärtänyt sitä kohtaa, kun ruotsalaituomari oli antanut 68% ja tuli 2 sijalle ja tuli puhumaan sulle. Voisitko hiemen selventää? :') Mutta onnea sijoituksesta! Menette kyllä niin hyvin ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ruotsalaistuomarin pisteiden käyttö ja tulkinta radasta olisi tuloksissa ollut sijalle 1 68%lla, mutta kun muiden tuomarien pisteet lasketaan myös niin kaikkien keskiarvo jäi sinne 63.7 :) sanoi palkintojenjaossa että hyvää ratsastusta ja kiva hevonen. Papereissa luki että elastisesti ja energisesti liikkuva hevonen ja että saisi liikkua enemmän ylämäkeen. :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!