Kootussa Ravissa

13. joulukuuta 2015

Rakas Joulupukki... sekä arvonta!

Postaus toteutettu yhteistyössä Keravan Horse & Riderin kanssa

Mitäs muutakaan sitä ponitytön toivelistalla olisikaan kuin hevostavaraa! 

Kävin männä viikolla hypistelemässä Keravan Horse & Riderilla kaikenlaista ihanaa tavaraa... Kaikenlaista sain kerättyä omalle lahjatoivelistalle (Äitii, vinkkivinkki). Saas nähdä mitä pukki tuo jouluna! Tosin saa nähdä pääseekö Joulupukki ollenkaan paikan päälle poroineen reellä kun tuota lunta ei tahdo oikein tulla. Voin kyllä ilomielin lainata Herttaa matkustamiseen, jos porot hyytyvät tuonne kuraan! Hertta ei väsy ja on jopa reilu 15 vuotta sitten koulutettu ajollekkin. Siinähän saisi Herttakin tienata vähän kaurarahojansa tai joululahjojansa töitä tekemällä. ;) 

Hertta valmiina töihin jouluksi!

Noh, takaisin aiheeseen, eli mitä kaikkea löysinkään lahjaideoiksi Keravalta.
Annoin kameran laulaa. Enemmän sain ideoita mitä saisi ratsastajalle, toki hevosia unohtamatta. Ne hevoset tosin tuskin arvostaa niitä joululahjoja niin paljon kuin ratsastajat. Hepat on tyytyväisä että aattonakin on joku joka toisi sen ruuan niinkuin vuoden jokaisena muunakin päivänä. ;)

Esteratsastajan must! Kaverini äiti aikoinaan osti suojat joululahjaksi tyttären hevoselle ja joulukortissa luki "Nilkkasuojat". ;)

Eikä muuten jäädy varpaat!

Vilukissan pelastus

Kouluratsastajalle plastronngneula Kingslandilta. Itselläni on tällainen, tykkään kovasti. Se myös painaa jonkun verran joten se vähän painaa plastronia paikoilleen, eikä se lepata.

Anna Scarpatilta huopaa kauniilla koristeluilla

Rohkealle oiva bootsivalinta.. ;)

Eskadronin ihana Platinum sarja joka on suunnattu kouluratsastukseen. Itselläni on kisapinteleinä nuo vasemmassa alakulmassa olevat. Tahtoisin arkikäyttöön nuo vaalenbeiget pintelit ja huovan. Aivan ihanat!


Perheen nuoremmille heppatytöille se oma käsintehty keppihevonen. Jos ei omaa ponia pukki tuo, niin tässä vähän sinne päin ;)
 


Miten musta tuntuu että ratsastushousut vain tulevat kauniimmiksi koko ajan, hienompia kuin omat arkivaatteet!

Pikeurin muhkea liivi

Esteratsastajien suosiossa olevat Free Jump jalustimet.

Tässä lahja jotta hepo arvostaa... Suut makiaks!
 

 
Kun ei hankia näy, niin käytännöllisemmät ovat nämä KL:n kumisaappaat näin joulun aikaan... ;)

Ei järki jäädy kun on hyvä pipo! Tuo etualalla oleva Horse & Rider pipo mahtuu muuten sitten isompaankin päähän! Nimimerkillä tähän jättipäähän kaikki pipot jää päälaelle.

Cavallon kevyempi toppaliivi

Löytyy myös sille karvaiselle kaverille kotonakin leluja. (Puhun nyt sitten koirista enkä miehistä, selvyyden vuoksi!)

Anna Scarpatin pikkulaukku. Itselläni on tällainen nyt meikkilaukkuna!

Itselläni on myös tällainen HV Polon laukku. Tänne mahtuu vaikka mitä, se on kisareissuilla usein minulla mukana. Käy toki myös kouluun ja töihin!
Jos joskus pääsen vielä kansainvälisiin kisoihin, niin....


ARVONTA!

Lue ohjeet tarkkaan.

Keravan Horse & Rider lahjoittaa tähän arvontaan kolme eri palkintoa!

Pääpalkintona arvonnassa on 80 euron lahjakortti myymälään tai verkkokauppaan! Saat itse valita käytätkö lahjakortin myymälään vai verkkokauppaan. Verkkokauppaa varten saat alennuskoodin sähköpostiin mikäli voitat.

Jos pääpalkinto ei kuitenkaan osunut kohdallesi, niin Horse & Rider lahjoittaa lohdutuspalkintona joko Horse & Rider logolla varustetun pipon,
TAI
Anna Scarpatin meikkilaukun!
(Molemmat palkinnot näkyvät kuvissa ylempänä)

Eli yhteensä jaossa on siis 3 eri palkintoa!

Osallistumisohjeet:
 • Arvontaan voivat osallistua kaikki blogini lukijat.
 • Jätä siis kommenttiboxiin sähköpostiosoitteesi ja nimesi, ja kerro kommentin yhteydessä palautetta blogistani.
  Esimerkkeinä mm. miksi luet blogiani? Mikä siinä on hyvää/huonoa?
  Voit myös antaa ehdotuksia tuleviin postauksiin ensi vuodelle sekä esittää toiveita.
 • Voittajiin ollaan yhteydessä sähköpostitse kaikkien kolmen palkinnon voittajan osalta henkilökohtaisesti, joten on tärkeää että muistat jättää toimivan sähköpostiosoitteen.
  Tulen myös julkaisemaan arvonnan tulokset julkisesti blogissa.

  Arvonta suoritetaan keskiviikkona 16.12 klo 12!
  Eli jätä kommenttisi ennen tuota kellonaikaa niin olet mukana!ONNEA ARVONTAAN JA HYVÄÄ JOULUN ODOTUSTA KAIKILLE LUKIJOILLENI! 

Toivottavasti löysitte hyviä joululahjaideoita joko itsellenne tai kaverille, myös niille karvaturville tallissa. :)


154 kommenttia

 1. Suvi, nomparell@hotmail.com
  Luen blogiasi, koska kirjoitat hyvin ja mukaantempaisevasti! On myös mielenkiintoista seurata, miten ns. tavallinen ratsastaja pääsee toteuttamaan unelmiaan kilpailuissa ja vie hevosta eteenpäin, monille nuorille kun tunnutaan ostavan valmis, kallis kilpahevonen jonka äiti ja isi maksaa kuluineen.
  Valokuvausta harrastavana toivoisin, että osuisin joskus samoihin kisoihin kanssasi ja saisin ikuistettua Hertan ja sinun radan, sitä odotellessa valtavasti onnea seuraavaan kauteen! :)

  VastaaPoista
 2. siirappiliuos@gmail.com

  Ronja Ronkainen

  sun blogista saa tosi paljon vinkkejä ja motivaatiota omaan ratsastukseen! on myös kiva seurata sun ja Hertan treenejä ja kisoja ja tykkään sun tyylistä kirjottaa! :) keep goin'!

  VastaaPoista
 3. Sara Töppärä
  sartza00@gmail.com

  Blogisi on aivan mahtava ja olen lukenut sitä jo yli vuoden ��

  VastaaPoista
 4. Isabella.karvinen@gmail.com
  Luen sun blogia koska vaikutat tosi down to earth tyypiltä ja teidän reenailua on kiva seurata!
  Kirjoitat tosi hyvin ja Hertta on niin söpöli ton pitkän päänsä kanssa :D!

  VastaaPoista
 5. Isabella.karvinen@gmail.com
  Luen sun blogia koska vaikutat tosi down to earth tyypiltä ja teidän reenailua on kiva seurata!
  Kirjoitat tosi hyvin ja Hertta on niin söpöli ton pitkän päänsä kanssa :D!

  VastaaPoista
 6. rosse.db@gmail.com

  Sun blogista saa sekä hyvän mielen, inspistä että oppeja. Sun ja Hertan tarina on niin motivoiva. Ratsastukseen liittyvät postaukset antavat lukijalle hyvän ahaa-elämyksen. Positiivinen otteesi hevosteluun tarttuu myös todella herkästi! :D

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus!
  Helmi K, heltsu03@gmail.com
  Sun blogissa hyviä puolia on kiinnostava teksti ja treenivinkit :). Ulkoasukin on hieno! Toivoisin joskus enemmän hyviä, muitakin kun kännykkäkuvia ;).

  VastaaPoista
 8. lotta.honkanen@outlook.com

  Lotta Honkanen

  Luen tätä blogia, sillä blogisi aihe on kiinnostava. Itsekkin olen kouluratsastaja ja saan paljon inspiraatiota ja motivaatiota postauksistasi, sekä myös paljon hyödyllisiä vinkkejä.
  Toivoisin sellaista postausta missä kerrot miten saisi treenattua hevoselle lihaksi ja kohotettua kuntoa.

  VastaaPoista
 9. maiteliini@gmail.com

  Tykkään sun treenivinkeistä ja niiden yksityiskohtaisuudesta! Välillä voisin lukea jotain kevyttä hömppääkin talliarjestasi :)

  VastaaPoista
 10. Liisa, liisatiitola@gmail.com

  Blogiasi olen lueskellut jo pitkään. Kirjoitat ihanan inspiroivasti ja blogistasi saa ideoita omaan treeniin. Yksinkertaisestk kouluratsastajan lempiblogi :)

  VastaaPoista
 11. Pinja Leino / pinja.leino@hotmail.fi

  Sun blogissa on tosi paljon hyödyllisiä vinkkejä ratsastukseen liittyen! On kiva seurata korkeamman tason ratsukon arkea ja kisoja, siitä saa inspiraatiota omaankin heppailuun kun huomaa miten pitkälle ootte Hertan kanssa päässyt :) Videopostauksia olisi kiva silloin tällöin katsella!

  VastaaPoista
 12. cloudlet@gmail.com anri Huttunen

  Olen seurannut blogiasi jo pidemmän aikaa ja olen pitänyt tyylistäsi kirjoittaa. Olette Hertan kanssa mielenkiintoinen ja sympaattinen pari. Blogisi on informatiivinen ja elämänmakuinen. Lisäksi tuntuu, että kouluratsastukseen liittyviä mielenkiintoisia blogeja on vähemmän. Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 13. Lili Nissilä / lilinlae@gmail.com

  Rakastan kouluratsastusta ja siksi tämä blogi onkin yksi lempiblogeistani! Ulkoasu on siisti ja aina yhtä hieno. Kirjoitustyylisi on selkeä ja pidemmätkin postaukset jaksaa lukea. Kuvatkin on mahtavia! Ratsastusinspiraation puutteessa tänne on hyvä suunnata :)

  VastaaPoista
 14. janina.vuorenmaa@kolumbus.fi
  Luen blogiasi koska se on mielenkiintoinen.Tosi kivoja kuvia ja kiinnostavaa tekstiä!:-)

  VastaaPoista
 15. Ella Harjula /ella.harjula@hotmail.fi
  Tykkään lukea blogiasi kun täältä saa hyviä treenivinkkejä ja sun kirjoitustyyli on tosi kiva! :)

  VastaaPoista
 16. Rupesin seuraamaan blogiasi blogitallin kautta. Blogissassi on ihana tunnelma ja kaikki postaukset ovat olleet kivoja! Saan blogistasi inspiraatiota ja olette todella hyvä pari hertan kanssa :) Pidän paljon tyylistäsi kirjoittaa :)
  Rosa
  Rosa234571@hotmail.com

  VastaaPoista
 17. aho.katariina@outlook.com

  Musta on tosi inspiroivaa, että tavan hevostelija voi nousta tuolle tasolle ilman omaa hevosta! Kunnianhimosi ja halu tehdä töitä menestyksen eteen on musta tosi hienoa.
  Treenivinkkisi sopivat myös perusharrastajalle, oon saanut paljon ajatuksia omaan ratsastukseeni. Blogisi on rehellinen, sillon kun menee huonosti kerrot näistä hetkistä yhtä avoimesti kun hyvistäkin fiiliksistä. Ei pelkkää pintaliitoa ja huonosti menneiden kisojen jälkeen blogihiljaisuutta.

  Kiitos blogista. :)

  VastaaPoista
 18. anu.immonen76@gmail.com

  Luen blogiasi, koska täältä saa hyviä treenivinkkejä sekä on mielenkiintoista seurata sinun ja Hertan edistymistä!

  VastaaPoista
 19. neakaroliiina@gmail.com

  Luen blogiasi, koska kirjoitat hyvin. Postaukset on aina mielenkiintoisesti kirjoitettu ja niistä saa motivaatiota myös omaan ratsastukseen. Lisäksi blogisi inspiroi jatkamaan ratsastusta myös niinä vaikeimpina aikoina oman hevosen kanssa ja antaa toivoa että ehkä mekin vielä joskus päästään valkosten aitojen sisäpuolelle. :)

  VastaaPoista
 20. Aliina Halme, merkuuriusponi@gmail.com

  Saan sun blogista erittäin hyviä treenivinkkejä nuorelle tammalleni sekä blogisi ylipäätään saa minut aina hyvälle tuulelle. Sekä kilpailijana sekä esteillä että koulussa, mutta pääosin kouluratsastuksessa, niin on tosi kiva lukea tätä blogia ja saada hyviä vinkkejä. Muutenkin teidän treenailut ovat inspiroivia!

  VastaaPoista
 21. Anu Heikkinen, heikkinenanu@hotmail.com

  Saan blogistasi hurjasti treeni-intoa! Olet kivan positiivinen ja välillä huomaan itsessäni samoja piirteitä ratsastajana kuin sinulla :)

  VastaaPoista
 22. Teijän matkaa on ollut tosi kiva seurata ja ootte kehittynyt huimasti Hertan kanssa! :) Kirjoitat tosi hyvin ja mielenkiintoisia tekstejä ja paljon on tullut kivoja treenivinkkejä mukaan meijän estetouhujen ohelle :P
  Laura Kokko / lurtsi_kokko@hotmail.com

  VastaaPoista
 23. Emmi Lauslehto, emmi.lauslehto@gmail.com.
  Hienoa seurata kuinka kehityt/kehitytte kouluratsastuksessa. Saan sinulta vinkkejä omaan harjoitteluuni. Nimimerkillä ensi kevään kisoja odottava:-)

  VastaaPoista
 24. emiliakirsikka@outlook.com

  Vaikka itse olen täysi esteratsastaja ja sekin ihan vain harrastetasolla ja kouluratsastus on se laji, joka ei voisi vähempää kiinnostaa etenkin kun treeniratsuna on puska Ö tasoinen luupää, saan täältä silti aina välillä pienen innostuksen kipinän tuonkin lajin pariin. Sitten kapuan aivan innoissani kuumakalleni selkään ja yritän oikein kovasti sen puoli tuntia tehdä meistä kouluratsukkoa, kunnes taas luovutan todeten ettei tästä tule mitään.. :D Eli blogisi on minulle sellainen inspiraation lähde, vaikka toisaalta on aika masentavaa sitten aina tajuta ettei pelkkä inspiraatio vaan nosta sitä tasoa tuosta noin vain. Mä pysyn siis edelleen esteratsastajana, mutta kun taas toivottavasti kirjoittelet jotain treenivinkkejä voin jopa yrittää niitä kerran, jopa kahdesti... ;)

  VastaaPoista
 25. Tiia Nevailainen /tst.nevalainen@gmail.com

  Sinun blogisissasi on paljon hienoja piirteitä!! Ihan ensimmäisenä sinun kirjoitustyyli, joka on ihan super kiva ja on mielenkiintoista lukea tällaista tekstiä. Kerrot myös eri asioita monipuolisesti ja löydät itse jokaisesta asiasta enemmän tai vähemmän positiivisia asioita ja ilmaiset ne hienolla tavalla.. mikä on myös iso plussa ainakin minun mielestäni!! :) Blogistasi huomaa myös selkeästi miten välität Hertasta ja edistytte hienolla yhteistyöllä eteenpäin. Tosin en ole hirveän kauaa lukenut blogiasi joten en hirveästi osaa sanoa muuta kuin nämä mitä nyt kirjoitin, enkä tähän mennesaä ole ainakaan negatiivisiä piirteitä löytänyt.. joten jatka samanlailla!! :DD

  VastaaPoista
 26. milla.s.makinem@gmail.com
  Ehdottomasti parhaat treenivinkit !!

  VastaaPoista
 27. Aino Leino
  hurjapupu@hotmail.com
  Sun blogissa on niin ihana ulkoasu. Toi banneri on parasta ikinä. Ihailen sitä joka kerta kun avaan blogin, joskus avaan vain sen takia ja sitten tuleekin luettua koko postaus. Aina ei välttämättä jaksaisi lukea koko postausta, mutta kun pääsee alkuun ei lukemista halua lopettaa. Kirjoitat niin sujuvaa ja hyvää tekstiä. Pointsit siitä. Joskus joku video vaikka ihan perustreeneistä olisi kiva.

  VastaaPoista
 28. Prinsessa.ponini@gmail.com

  Banneri on tosi hieno! Kuvat ovat hyviä, ja tässäkin postauksessa on paljon hyviä kuvia ja erilaisista tuotteista.

  VastaaPoista
 29. pinja.pietilainen@gmail.com

  Tosi upee ulkoasu! En oo seuraillu blogia kovin pitkään. Kirjotat tois hyvin ja kuvat on myös tosi hyviä!

  VastaaPoista
 30. lindaaau@gmail.com

  Kirjoitat mielenkiintoisia postauksia, joita jaksaa lukea.

  VastaaPoista
 31. Laura Kangasniemi
  Laura-kan@hotmail.com
  Luen blogiasi, koska kirjoitat niin hyvin ja postaukset ovat tosi mielenkiintoisia ja inspiroivia!(: Ja hertta on niin ihana.

  VastaaPoista
 32. Anna T - pilvilinnojablogi@gmail.com

  Sun treenivinkki-postaukset on monesti pelastanut tätipuskailijan treenit, kun saanut hyviä vinkkejä esimerkiksi alkuverkkaan ja ylipäätänsä kaikkeen mikä liittyy ratsastukseen. Ihailen myös sinua ratsastajana, oli upeaa nähtävää kesällä Saakoskella kun teillä Hertan kanssa yhteistyö sujuu niin mutkattomasti kentällä. :)

  VastaaPoista
 33. Heli Huotari
  Helihuotari-@outlook.com

  Sinun postaukset on kiinnostavaa luettavaa ja tämmöinen tavallinen ouskaratsastajakin saa hyviä treenivinkkejä. Hertta on jotenkin niin valloittava persoona ja ihailen asennettasi. :)

  VastaaPoista
 34. Sofia, koistinensofia@gmail.com
  Minä ainakin olen saanut blogistasi paljon inspiraatiota omaan ratsastukseen. On myös kiva seurailla sun ja Hertan menoa näinkin "läheltä". On hurjaa miettiä, mistä olet tamman kanssa lähtenyt ja missä olette nyt. :)

  VastaaPoista
 35. Sanna, sannaemakela at gmail.com
  Eniten kiinnosti ne ajat, kun sitkeästi treenasit maneesittomalla tallilla. Mutta meno ja blogin laatu on vain siitä parantunut, joten seuraan elämänmakuista kirjoitteluasi edelleen :)

  VastaaPoista
 36. Riina, riina.rama@gmail.com
  Teidän kehityskaarta on ollut huikean kiva seurata, ja tosiaan olet minuakin inspiroinut suuresti kouluratsastuksen parissa :) Tykkään teksteistäsi, joissa on samaan aikaan asiapitoinen ja humoristinen ote, eikä näin ollen haittaa ettei aina ole ihmeempiä kuviakaan mukana. Mieleenpainuva ja koukuttava blogi kaiken kaikkiaan!

  VastaaPoista
 37. Espada@luukku.com

  Luen blogiasi, koska täältä saa myös vinkkejä omaan tekemiseen :)

  Jasmin

  VastaaPoista
 38. Jessie Voutilainen
  Kuurasusi@hotmail.fi
  Seuraan blogiasi mielenkiinnosta teidän treeneihin ja hyviin teksteihisi. Erityisesti pidän siisteistä ulkoasuistasi mitä tässä blogissa on ollut ja tekstit on aina niin mukava lukea, teksti on helppo lukea ja siitä tulee hyvälle mielelle vaikka itse en pidä kamalasti lukemisesta on sinunkin asiatekstejä lueskellessa mukava viettää aikaa. Postaukset on kivoja vaikka välillä vähäiset kuvat harmittavat. Blogisi inspiroi itseäni hyvin paljon tässä harrastuksessa kaikin puolin. Kiitos, että pidät blogia. :D

  VastaaPoista
 39. Jenna Laaksovirta
  jenna.laaksovirta@suomi24.fi

  Luen tätä mahtavaa plogia siksi! Koska asiat on itselleni melko ajankohtaisia. Saan treenivinkkejä ja näen ihania ratsastusvaatteita. Pidän myös asenteestasi lajia kohtaan ja olet mulle esikuva! Tsemppiä ja hyviä joulunodotuksia:-)!

  VastaaPoista
 40. Lotta, lap.lehtinen@gmail.com

  Tarinasi on super inspiroiva ja antaa uskoa oman saman mallisen tamman eteenpäin viemiseen.

  VastaaPoista
 41. Lotta, lottaeveliina.karkkainen@gmail.com
  Blogisi on yksi suosikeistani, koska kirjoitat mukavasti ja treeni postauksista saa vinkkejä omaan treeniin. Mukavaa olisi, jos kirjottaisit enemmän vielä treeni vinkki postauksia. Esim. miten saada laiska/energinen hevonen paremmin avuille/kuulolle, vinkkejä kisa verkkaan jne. :)

  VastaaPoista
 42. Siru Heikkilä
  siru.heikkila@gmail.com

  Luen tätä blogia siksi, että saan paljon ratsastusinspiraatiota ja vinkkejä. Sinulla on myös kiva tyyli kirjoittaa. Tykkään myös seurata teidän kehitystä. Myös hyvälaatuiset ja ihanat kuvat ovat mielekkäitä. Kaikenkaikkiaan siis hyvä blogi! :)

  VastaaPoista
 43. Jutta, jutta.kiero@gmail.com
  Luen blogiasi, koska se on kiinnostava, kirjoitat hyviä tekstejä, saan inspiraatiota ja vinkkejä omaan ratsastukseen, vaikkakin me estepuolella ollaan enemmän. :)Ulkoasut ovat ihania, postauksista puhumattakaan. Ja kaiken lisäksi teidän kehitystä ratsukkona on mahtava päästä seuraamaan, ootte niin hyvä pari! :) (Jos nyt totta puhutaan,niin tarkistan pari kertaa päivittäin, ootko postannut :D) Sun blogi kuuluu mun ehdottomiin suosikkeihin!

  VastaaPoista
 44. Linda Liponen
  Lindaliponen123@gmail.com
  Luen blogia, koska teksti ja kuvat on laadukkaita ja Hertta on niin ihana!

  VastaaPoista
 45. Janita Koponen
  janita.koponen@gmail.com
  Olen saanut blogistasi monenmoista treenivinkkiä ja motivaatiota. Kirjoitat oikein sujuvasti ja kuvat js niiden ovat mahtava lisä! :)

  VastaaPoista
 46. Inspiroivia treeni postauksia ja nostan hattua ratsukolle, joka on yhdessä päässyt edistymään upeasti :-). Treenipostaukset ovat pop!
  t. Laura
  laura.a.paaskynen@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Suvi Rintala
  ssuffeli@gmail.com
  Sulla on yks hienoimmista ulkoasuista blogissa mitä tiedän! ja teksti on sujuvaa. Voisit tehdä vaikka varustepostauksen videolla :)

  VastaaPoista
 48. johanna.a.kangas@gmail.com. Seuraan bloglovinin kautta.

  Luen blogia, koska täältä saa inspiraatiota, treenivinkkejä ja hyvää mieltä. Hevonen on symppis ja teidän tarina on tosi rohkaiseva. :)

  VastaaPoista
 49. Tykkään lukea sun blogia koska mielestäni tavoitteellisesti ja ns."korkealla tasolla" treenaavien blogit ovat mielenkiintoisinpia. Lisäksi mulla itselläni on myös käytössä vanhempi hevonen, jo 21vuotiaaksi kääntyvä koulukopu.

  wwilmas@hotmail.com

  VastaaPoista
 50. Anniina Gullans, anniina.gullans@gmail.com

  Tykkän lukea blogiasi, koska olet sellainen iloinen jalatmaassa-tyyppi. Hertta on myös kivanoloinen hevonen. Olet tehnyt upeaa työtä sen kanssa!

  Kaikki varusteisiin liittyvät postaukset kiinnostaa. Lisäksi tykkään katsella hienoja kuvia :)

  VastaaPoista
 51. henn, hennalas@student.uef.fi
  Seuraan blogiasi, sillä kirjoitat tosi kivasti ja elävästi. Lisäksi teidän kehitystä on mukava seurata ja haaveilla joskus itsekin kisaavansa yhtä korkealla tasolla tai omistavansa hevosen joka taitaa tuon tason liikkeitä :) Treeni- ja kisapostaukset on kyllä tosi mielenkiintoisia.

  VastaaPoista
 52. reinikainenilona@gmail.com

  Blogisi on ehdottomasti yksi lemppareistani! Tykkään lukea postauksia oivalluksistasi ratsastuksen saralla, ja kirjoitustyylisi on mielenkiintoinen ja huumoriakaan ei puutu. :) Ja Hertta tuo toki luonteellaan oman lisänsä blogin hyvään sisältöön!

  VastaaPoista
 53. ella.jykyla@gmail.com
  Ella Jykylä
  Blogisi on loistava inspiraation lähde ja täältä saa hyviä treenivinkkejä. :)

  VastaaPoista
 54. Blogissa on hyviä postauksia ja Hertta on hieno hevonen, jonka kanssa olet saanut paljon aikaiseksi. Postaukset ovat selkeitä, hyvin kirjoitettuja ja kuvat hyviä ja siksi luenkin blogiasi. En ole rekisteröitynyt lukija kun käytän vain puhelinta asioiden hoitamiseen, mutta innolla aina odotan uusia postauksia :)
  elina.tornack@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Elina Ripatti
  elina.ripatti@kpedu.fi

  Olen blogisi lukija, koska; Laadukkaita kuvia ja miellyttävä kirjoitustyyli. :) Ja tietenkin ihana Hertta!

  VastaaPoista
 56. johanna.suni@hotmail.com
  Johanna Suni
  Erityisesti treenivinkit ovat inspiroivia. Blogin ulkoasu on hieno, kirjoitustapasi sujuvaa ja sinun ja Hertan tarinaa on mielenkiintoista seurata :)

  VastaaPoista
 57. minnitiilikainen@gmail.com
  ~kuvat on hyvälaatuisia ja kivoja
  ~saa itsekkin monenlaisia vinkkejä :)
  ~tekstit ei oo tylsiä

  ~vois olla postaus epäonnistumimisista ja kuvii tietty
  ~Joku arkitalli postaus, eli mitä teet tavallisesti tallilla :D

  VastaaPoista
 58. lumme97@gmail.com
  Essi Lumme

  On ilo seurata hevosesi Hertan ja sinun kehittymistä ratsastusurallasi. Pidän tavastasi ilmaista asiat yksinkertaisesti. Toivon ensi vuonna kirjoitusta mentaalisesta valmentautumisestasi. Kiitos.

  VastaaPoista
 59. Eva, eva.ruhanen@hotmail.com
  Tykkään blogista, kun kirjoitat paljon auki sellaisia arkipäiväisiä ratsastuksen saloja, nyt viimeisimpänä juuri tämä alkuverryttelyn tärkeys. Blogista on siis jopa hyötyä lukijoille, ei pelkkää viihdettä! Ja onhan teitä Hertan kanssa kiva seurata ihan viihteenkin vuoksi :)

  VastaaPoista
 60. Emilia Niinimäki
  emilia.niinimaki@gmail.com

  Saan blogistasi valtavasti inspiraatiota ja ideoita omaan ratsastukseen. Olette saavuttaneet Hertan kanssa paljon ja on ihana seurata teidän kehittymistänne. Olis kyllä huippua olla joskus yhtä taitava ratsastaja! Toivoisin ensi vuodelle postausta, jossa kertoisit hyviä jumppaus tehtäviä. Myös joku video jossa ratsastat ja kerrot samaan aikaan miltä Hertta tuntuu esim "Oikealle vähän vino ja korjaan asiaa näin.. jne."olisi huippu. Toivottavasti jatkat vielä pitkään bloggausta! Hyvää joulun odotusta :)

  VastaaPoista
 61. sini.palin@lieto.fi

  Olen lukenut blogiasi pari vuotta ja se kuuluu ehdottomasti lempiblogeihini. Uranne Hertan kanssa on valtavan inspiroiva ja antaa toivoa josko itsekin joskus pääsisi edes lähelle samaa. Blogissasi on ollut tosi mielenkiintoisia treenipostauksia, jotka ovat antaneet paljon ideoita omaan ratsastukseen.

  VastaaPoista
 62. anna.koukonen@gmail.com
  Alunperin tutustuin blogiisi nähtyäni ratsastustasi pikkiksessä Lopakan Peten tunneilla. Oli mukavaa tavallisena tuntiratsastajana nähdä vähän parempaa ratsastusta. Taustasi motivoi minua kehittämään itseäni ratsastajana.
  Postauksesi antavat tavalliselle harrastajalle myös intoa ja oppia varsinkin mentaalipuolella. Jatka vaan samaan malliin!

  VastaaPoista
 63. Anna Pöyry
  poyryanna@gmail.com

  Tavoitteellisena kouluratsatsajana ja kilpailijana, olen saanut todella paljon motia teidän menosta! Kirjoitat todella hyvin ja teidän menoa Hertan kanssa on ilo seurailla :)Tykkään todella paljon sun tyylistä ratsastaa! Ja todellakin toivon, että pääsisin joskus noin pitkälle!

  VastaaPoista
 64. anniina.capo@gmail.com
  Luen blogiasi etenkin hyvien treenipostausten vuoksi. Kirjoitat selkeästi ja avaat hyvin tärkeitä ratsastuksellisia asioita. Postauksistasi saa lisämotivaatioita sekä hyviä vinkkejä omiin treeneihin! 😊

  VastaaPoista
 65. Emma R.
  sateenkaarisitruuna@hotmail.fi

  Aloitin aikanaan vuonna nakki lukemaan, koska oli hauska lukea samoilta kulmilta olevan ratsastajan juttuja. Sittemmin on ollut vielä hauskempi lukea kun on tutusta kyse. Tykkään erityisesti sun pohdiskelevasta tyylistä, etenkin sellaiset valmennusten purkamispostaukset on tosi mielenkiintoisia. Kirjoitat rehellisesti myös niistä huonoista päivistä etkä aina vaan laittele kiiltokuvia ja hehkuta kun kaikki menee nappiin :D Tiedän että yleensä resurssit tulee vastaan mutta enemmänkin videoita olisi kiva nähdä.

  Ensi vuodelle joku sellainen Kohti kisakautta -postaussarja olisi aika hauska, eli vaikka kerran kuussa pieni raportti siitä, miten nyt treenataan kohti kisakautta, mikä on helppoa, mikä vaikeaa ja miten lähdetään korjaamaan, ja sitten ehkä kisakauden jälkeen joku summaus siitä, miten meni? Tämä nyt tietysti sillä tavalla sormet ristissä, että tulee ehjä ja onnistunut treenikausi, eikä tule vastoinkäymisiä.

  VastaaPoista
 66. Hannele.kuikka@hotmail.com
  Ihana piristävä bloci sinulla :-)

  VastaaPoista
 67. bikke, bikkenpilttuu@hotmail.com
  Tulla tupsahdin arvonnan perässä ja nyt lähden tutustumaan blogiisi..Kuvat kertovat enemmän mutta juttujakin lueskelen:)

  VastaaPoista
 68. Susanna & suvililjanet@gmail.com

  Satuin pari vuotta sitten valokuvaamaan kouluratsastuskilpailuja, joissa sinä ja Hertta myös olitte. Siitä innostuneena rupesin seuraamaan blogiasikin, sillä on huomattavasti mielenkiintoisempaa seurata edes jollain tavalla tuttujen ratsukoiden kehittymistä kuin täysin tuntemattomien. Ajan myötä blogistasi on minun silmissäni tullut myös meille tavallisille tuntiratsastajille kannustava ja rohkaiseva kehityskertomus siitä, kuinka tavallisesta tytöstä ja yhtä tavallisesta hevosesta voi kuoriutua pitkäjänteisen työn tuloksena todella taitava ratsukko. Tämän innostavan tarinan lisäksi olen kovasti pitänyt jakamistasi ratsastusvinkeistä, joista on mahdollista ammentaa myös itselleen käyttökelpoisia neuvoja ja saada uutta ajateltavaa ja pohdittavaa. Minusta blogisi on tällaisena juuri sinun näköinen blogi ja sellaisena hyvä :)

  Mukavaa joulunodotusta sinulle ja Hertalle!

  VastaaPoista
 69. Ida - idaadalmiina@gmail.com

  Tykkään blogistasi, sillä se antaa minulle paljon inspiraatiota omaan ratsastukseeni, varsinkin koulupuolelle. Tykkään erityisesti treeni- ja kisapostauksista. :)

  VastaaPoista
 70. laaksonen.jannika@gmail.com // Jannika L. // Löysin sun blogin joskus toisen blogin kautta ja jotenkin vain hetken selailun jälkeen ihastuin tähän heti. Nyt olen ollut jo jonkin aikaa lukijana ja sun postaukset ovat tosi kivoja, positiivisia ja inspiroivia. Ihan mahtavaa sisältöä ja vinkkejäkin olen saanut! :)

  VastaaPoista
 71. Suvi Männistö
  ssuvimannistoo@gmail.com

  Luen blogiasi, sillä kirjoitat mielestäni erittäin hyviä ja asiallisia postauksia. Sulla on älyttömän hyviä juttuja ratsastuksesta ja tekstit antavat lukijalle paljon. Se on mun mielestä erittäin hieno ominaisuus, että netin kautta voi saada niin paljon hyviä ohjeita ja inspiraatiota.

  VastaaPoista
 72. vaara.anna@hotmail.com/Anna Vaara
  Blogissasi on parhaat treenivinkit ja paljon motivaatiota, mielenkiintoisia aiheita ja hienoja kuvia. Myös on hienoa, että olet päässyt helpoilta tasoilta korkealle ja et ota vastoinkäymisiä maailmanloppuna. Ja varustepostaukset ja treenivinkkipostauksia olisi ihanaa lukea ensi vuonna :)

  VastaaPoista
 73. Ida-Sofia Virlander
  idasofiavirlander@gmail.com

  Löysin sun blogin vasta nyt keravan horse&rideein facebook sivultä tänään, joten en voi kertoa mitää Kun en ole tätä ennen ollut lukia/lukenut blogia. Tykkään kuitenkin blogeista, missä järkätään arvontoja! 😊

  VastaaPoista
 74. Iida Siili
  iida.siili@gmail.com

  Taisin blogiisi eksyä vuosia sitten kun oman blogini aloitettua etsin muiden kouluratsastajien blogeja. Kisoissa olen sua nähnyt, mutta toivon, että ette eläköidy Hertan kanssa/tai nouse gp luokkiin siihen mennessä, ennen kuin minäkin ehdin vaikesiin luokkiin! Näillä näkymin ja suunnitelmin teidän siis pitäisi vielä 2017 kisata joku PSG luokka, niin pääsisin samoihin karkeloihin!

  VastaaPoista
 75. Tiina
  Tiina.lahteenaro@gmail.com

  Ja tottahan mä sun blogia luen, miksi en lukisi! :)

  VastaaPoista
 76. Noi eskardonin pintelit ois niin mun makuun! Osallistun arvontaan oonistyttis@gmail.com

  Blogiasi olen seurannut jo pidempään, useita vuosia. Harvoin löytää oikeasti hyvän kouluratsastajan blogia , varsinkaan näin laadukasta joten pakkohan se on blogia seurata! Laadukas teksti, hienot kuvat ja huippumagea ratsukko antaa kyllä jo tarpeeksi hyvän syyn seurata blogia! :)

  VastaaPoista
 77. eyrhas@gmail.com
  Milla

  Luen blogiasi, koska minua kiinnostaa ylipäätänsä kouluratsastajien blogit. Sinulla on myös paljon muita mielenkiintoisia tekstejä joita on kiva lukea. Toivoisin näkeväni blogissasi enemmän uusia kuvia!

  VastaaPoista
 78. Mira pukki Mira.pukki(at)gmail.com Teidän kehitystä eteenpäin on ollut kiva seurata blogin kautta ja saa ideoita, sekä motivaatiota myös omaan tekemiseen. Kirjoitat blogiasi monipuolisesti. Tsemppiä teille ensivuoteen :)

  VastaaPoista
 79. Kiti Salo, kitisalo@hotmail.com

  En muista miksi alunperin jäin seurailemaan blogiasi, mutta monista postauksista olen saanut tosi paljon inspiraatiota treenata koulupuolella enemmän ja tavoitteellisemmin ja myös kivoja harjoituksia ja hyödyllisiä vinkkejä olen täältä bongaillut. Teidän kisataivalta on mukava seurailla, ja onhan tuo Hertta nyt mahdottoman ihanan ja persoonallisen oloinen hevonen ja pelkästään sekin riittäisi syyksi seurata blogia. :) Kaikenlaiset postaukset, joissa on hyödyllisiä harjoituksia ja käteviä ratsastusvinkkejä ovat omalla toivelistallani, mutta luen kyllä kaikki muutkin postaukset aiheesta riippumatta :D

  VastaaPoista
 80. Susanna, susanna_murto@hotmail.com

  Olen seuraillut blogiasi suurella mielenkiinnolla, omaat hyvät kirjoittajanlahjat ja saat lukijan tempaistua mukaan hyvällä huumorilla höystettyihin tarinoihin. Vaikutat positiiviselta ihmiseltä, jonka kehitystä ja taivalta mielellään seuraa ja on "kotijoukoissa" tsemppaamassa. :-)
  Treenivinkeistä saa paljon irti, ne ovat yksityiskohtaisia ja helppoja hahmottaa sekä kokeilla käytännössä.
  Blogimaailma kaipaisi enemmän kaltaisiasi lahjakkuuksia, ei vain ratsastuksen suhteen vaan myös sujuvan kirjoituksen! :-)

  VastaaPoista
 81. christa.palkeinen@windowslive.com

  Ihana kirjotustyyli siitä pidän paljon, sulla on yleensä myös tosi laadukkaita ja hevoset on söpöjä!

  VastaaPoista
 82. joulumummo@gmail.com
  Camilla P

  Satunnaisesti sun blogia oon aina käyny lukemassa ja instassa seurannut jonkin aikaa ja nyt sain aikaseks lisätä itseni lukijaksikin (jota teen harvoin, koska seuraan vaan bloglovinin kautta blogeja.).
  Tykkään sun kuvista etenkin älyttömästi ja sun blogi on tosi motivoiva lukea näin harrastelijallekkin. Tekstissäkään ei moittimista, sujuvaa ja hyvin kirjoitettua.

  VastaaPoista
 83. riikka.k_95@luukku.com // Riikka K
  Tykkään siun blogista iha hirmusesti! Hertta on niin mainio tapaus (ensi vuoden Lappeenrannan kisoja odotellessa, mikäli semmoset järjestetään ja tulette paikalle). Tykkään kun kirjoitat niin monipuolisesti, aihepostauksia, mielipiteitä, kuulumisia, valmennuksia jne. Teiltä saa hyviä vinkkejä omaan ratsastukseen. :)

  VastaaPoista
 84. Blogisi on upea inspiraation lähde! Täältä saa hyviä vinkkejä omaan treeniin kouluratsastuksen parissa ja pääsee seuraamaan teidän menoa Hertan kanssa. Itsellänikin on tamma, joten myös "vertaistukea" tammapäiviin olen saanut ;) Jatka samaan malliin!

  kuitti@netti.fi

  VastaaPoista
 85. jenna kosonen
  jenna03.kosonen@gmail.com

  Postaukset ovat mielenkiintoisia, on kiva seurata blogia joka painottuu kouluratsastukseen. Täältä saa vinkkejä sekä muuten vaan blogisi lukeminen on kivaa. Hertta on hieno tamma ja olen onnellinen puolestasi että oot saanu noin hienon mahollisuuden ratsastajana. En ole seurannut blogia alusta asti mutta käy vilkaisemassa blogia muutamasti viikossa.
  blogi ehdotuksia:
  joku ruoka postaus (teet ruokaa vaikka kaverin kanssa)
  joku diy- postaus, ne ovat mielenkiintoisia
  varustepostaus (sinun ja hertan)
  varusteet joista haaveilen

  hauskaa joulua ! :)

  VastaaPoista
 86. paikkanitiedan@gmail.com / Milla

  Tästä blogista tykkään eniten siksi, että se tuo mulle kouluratsastusmotivaatiota, mikä nykyään meinaa olla vähän kateissa! :) Täältä tulee välillä niin suuri treeni-into! :D

  VastaaPoista
 87. paikkanitiedan@gmail.com / Milla

  Tästä blogista tykkään eniten siksi, että se tuo mulle kouluratsastusmotivaatiota, mikä nykyään meinaa olla vähän kateissa! :) Täältä tulee välillä niin suuri treeni-into! :D

  VastaaPoista
 88. sshhennu@gmail.com / Senni

  Se onkin jännä juttu, miksi seuraan blogiasi. Nimittäin olen enempi esteratsastaja (...vaikka motä sitä nyt 14-vuotiaana takaamaan) ja tämä onkin ihka ainoa kouluratsastuspainotteinen blogi, jota luen.
  Blogisi on kuitenkin inspiroiva ja motivoiva. Se antaa puhtia treenailla omalla seniorillani, kun nään, miten pitkällä Hertta vielä tuon ikäisenä loistaa! Ja sitä paitsi Hertta on niin valloittava persoona, ainakin näin netin välityksellä, ettei tällaista voi skipata ;).
  Hertan lisäksi kivaa katseltavaa ja luettavaa on sun kuvasi, tekstisi ja videosi, sekä unohtamatta ihan sinua itseäsi. Vaikken löydä mitään tiettyä, miksi sun postaukset on hyviä, niin se on vaan se kokonaisuus. Blogi on löytänyt kultaisen keskitien syvällisen pohdinnan ja tiukkojen analyysien sekä humoristisien välikommenttejen ja komediapuolen välillä. Niitä blogeja on meinaan liikaa, joissa on pelkkää pähkäilyä tai turparullakuvia...
  Voisin vielä jatkaakin, mutta säästetään ensikertaan se, kuinka taitava ratsukko olette Hertan kanssa tai miten ulkoasu on pöyristyttävän upea luomus - visuaalisuus on nimittäin myös iso osa blogin positiivista ja kivaa yleisilmettä.

  Hyvää joulunodotusta Teille sinne!

  VastaaPoista
 89. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 90. aino.elli@gmail.com / Aino
  Mistään muusta blogista en saa yhtä paljon motivaatiota ja inspiraatiota,kun sun. Sun ja hertan tarinan alku ja muutenkin lähtökohdat ovat niin lähellä omaa ratsastusta tällä hetkellä, että usko omaan tekemiseen on kasvanut todella paljon lukiessani blogiasi ❤️ Tietäisitpä vaan kuinka paljon olet vaikuttanut ratsastukseeni ja itsetunnon kasvamiseen

  VastaaPoista
 91. jenna huotari
  jenna.huotari2@hotmail.com
  saan blogistasi paljon hyviä vinkkejä ja motivaatiota omaan ratsastukseeni! kirjoitat postaukset hyvin ja herttan ja sun touhuiluja on niin mielenkiintoista seurata:)

  VastaaPoista
 92. Nelli Kesti
  kestinelli@gmail.com
  Luen blogiasi, koska olen itsekkin kouluratsastaja. Olen saanut blogistasi monia vinkkejä, jotka ovat auttaneet minua oman kauramoottirin kanssa. Treeneeistä, valmennuksista ja kisoista on kiva lukea, koska käyt asiat kohta kohdalta perusteellisesti läpi. Ainoa huono puoli on joskus pitkät postaustauot, mutta tähän aikaan vuodesta se on aivan ymmärrettävää.

  Toivottavasti inspiraatiosi blogin kirjoittamiseen ei lopu, blogisi on yksi ehdottomista suosikeistani. Hyvää joulua ja menestyksekästä vuotta 2016!

  VastaaPoista
 93. Janina Airikainen
  airikainen.janina@gmail.com

  Vaikka olenkin lähes vannoutunut esteratsastaja, on blogisi jäänyt lukulistalle. Kirjoitat inspiroivasti ja on hienoa katsoa treeni- ja kisavideoita kun mennään allekirjoittaneen tasoa paljon ylempänä :) Saan myös napattua teksteistäsi ideoita omiin treeneihin ja toisinaan uutta näkemystä asioiden ratkaisemiseksi.

  VastaaPoista
 94. Sonja Inberg
  sonja.inberg@gmail.com

  Sun blogi on yksi munkin suosikeista, sillä kirjoitat tosi hyviä ja mielenkiintoisia, asiapitoista tekstejä. Oma ratsastusmotivaatio nousee kovaa vauhtia blogia lukiessa ja täältä löytää aina paljon vinkkejä joita voi hyödyntää ratsastuksessa, vaikka omaa hevosta olekaan. Itse asiassa päädyin ensimmäisen kerran tähän blogiin juurikin ratsastusvinkkejä etsiessäni.

  Postaustoiveena olisi lisää omia pohdintojasi ratsastukseen ja hevosiin liittyen, ehkä jotain vinkkejä ja ajatuksia liittyen maastakäsin työskentelyyn?

  VastaaPoista
 95. Roosa Nirkkonen, rroosa.n@hotmail.com.

  Luen blogiasi, koska olen itsekin enemmän kouluratsastajatyyppiä ja blogistasi saa hyviä vinkkejä ja välillä omakin motivaatio nousee joistakin sun treenipostauksista :) Lisäksi teksteistäsi saa välillä ihan uudenlaisia näkökulmia ja silloin alkaa miettimään sitä omaa ratsastusta tarkemmin, etenkin kaikki vinkkipostaukset on ihan mun suosikkeja. On ollut mukavaa seurata sinun ja Hertan kehitystä tätä blogia lueskelemalla! Kivaa joulua teille :)

  VastaaPoista
 96. venla.limma@hotmail.com
  Venla Limma

  Tykkään blogissasi erityisesti treeni- ja kisapostausksista. Vaikka itse en kauheana tykkää lukea kouluratsastusblogeja niin jotenkin sinun blogisi on napannut mukaan ja luen aina jokaisen postauksen huolella. Sillä huomaa että ne on hyvin huolella tehtyjä.

  VastaaPoista
 97. Anna Weckman
  weckman.anna@gmail.com

  Saan blogistasi mukavia treenivinkkejä, mutta ennen kaikkea inspiraation omaan tekemiseen. Vaikutat tavalliselta, sellaiselta jalat maassa tyypiltä, joten blogiasi on kiva lukea. Välillä toivoisin useammin postauksia.

  VastaaPoista
 98. Aino Saavalainen
  aino.saavaöainen@gmail.com

  En oikeastaan pahemmin lue blogeja, tämä blogi muutaman ohella ainoa jota selailen silloin tällöin. Treenivinkkejä selailen kuitenkin ahkeraan, olet tosi kivasti antanut niiden tekemiselle aikaa ja nähnyt vaivaa. :) Hyviä jouluja sinne!

  VastaaPoista
 99. loviisa.mallinen@hotmail.com /Loviisa

  Aloin lukemaan blogiasi tänä vuonna aktiivisesti. Muistan lukeneeni myös viime vuonna jo joitan yksittäisiä postauksia. Alunperin tykästyin tyyliisi kirjoittaa, sitten kun "vaihdoin" lajia esteistä kouluun, niin koin blogisi myös hyödylliseksi ja inspiroivaksi. Kirjoitat analysoivia tekstejä, ja aiheet ovat olleet minulle hyödyllisiä. Hertta ei ole rakenteeltaan ollut helpoin hevonen rakentaa vaativiin luokkiin ja silti olet siinä onnistunut.

  Tulevina postauksina kiinnostaisi, millä tehtävillä olet saanut Hertan paremmin takaosalle, ja ylämäkeen, takakorkeus kun tuo haasteensa tälle, mutta Hertta on ryhdikäs nykyään.

  VastaaPoista
 100. Virve Kontkanen
  virve.kontkanen@gmail.com

  Luen blogiasi täältä Australiasta käsin :) aloin lukemaan blogiasi jo jokin aika sitten ja luin sen alusta alkaen kokonaisuudessaan läpi. Pidän rennosta tavastasi kirjoittaa. Osaat naureskella itsellesi ja pipo ei turhaan kiristä ja blogissa on siten myös huumoria. Monta kertaa on tullut hörähdeltyä jutuillesi :) myös kuvat ovat laadukkaita ja suuria ja se on iso plussa. Olen myös saanut todella hyviä vinkkejä treenivinkit- postauksista ja niitä toivoisinkin lisää. Itse en täällä Ausseissa ole kunnon tallia löytänyt, josta saisi laadukasta opetusta kohtuuhintaan, joten tällä hetkellä täytyy tyytyä tällaiseen vlrtuaalisen heppailuun ;)

  Asian vierestä... Olen palaamassa Suomeen opiskelemaan farmaseutiksi Helsingin yliopistoon. Opiskelupaikka on ollut nyt paussilla jo toista lukuvuotta. Mielelläni kuulisin kokemuksia opetuksesta ja oletko saanut alan kesätöitä yms opintojen aikana. Miten koulupäivät muodostuvat ja oliko harjoittelupaikat helppo saada? Jos jaksat, niin vastaile tuohon mun mailiin :)

  VastaaPoista
 101. Voi vitsit, pukki voisi tyhjentää mulle koko putiikin :D Luen sun blogia koska teidän matkaa on kiva seurata blogin kautta kun niin harvoin pääsee livenä katsomaan, parannusehdotuksia keksin vaan yhden, alat tekemään niitä videoita ;) niin hyvin meni finnderbyssäkin! Ida Kuisma - ida.kuidma@gmail.com

  VastaaPoista
 102. ansku.nappa@gmail.com

  Blogissasi pidän erityisesti siitä että olet tehnyt ison työn hevosen ja itsesi kanssa. Hevonen ei ole vaihtunut vaikka se ei ihanteellinen ole rakenteeltaan kouluratsastukseen.

  Myös kirjoitustyyli ja blogin ulkoinen olemus on hyvä ja sitä jaksaa lukea. Mielenkiintoiset ja ajatuksia herättävät postaukset ovat kiinnostavia ja aina on mukava tietää miten muut treenaavat ja mihin he keskittyvät treeneissään.

  Ihanaa joulun odotusta ja mukavia treenejä.

  VastaaPoista
 103. nelllajosefiina@gmail.com
  Luen blogiasi sillä kirjoitat selkeästi ja mielenkiintoisesti ja saan postauksista inspiraatiota:)

  VastaaPoista
 104. liza.aura@gmail.com, Liza

  Luen blogiasi itsekin kouluratsastajan näkökulmasta ja teidän treeni- ja kisapostaukset ovat mielenkiintoisia. Vielä lukisin miten teet kisaverryttelyn kisaa edeltävänä päivänä että kisapäivänä :)

  VastaaPoista
 105. jkumpu@iki.fi (Jonna)
  Luen blogia, sillä siinä on mielenkiintoisia ja pohtivia postauksia. Ja koska päivität blogia mukavan usein! On ollut kiva seurata kehittymistänne ja etenemistänne vuodesta toiseen.

  VastaaPoista
 106. Blogisi on inspiroiva ja motivoi myös tavallista puskaratsastaja-tätiä vaatimaan hevoselta vähän enemmän. Sen jälkeen kun löysin blogisi omasta ratsastuksestani on tullut aavistuksen tavoitteellisempaa pelkän köpöttelyn sijaan. :)
  - Noora, noora.suokas@gmail.com

  VastaaPoista
 107. Olen vasta hiljattain löytänyt blogisi, melkein samalta istumalta piti lukea kaikki postaukset. Pidän tavastasi kirjoittaa asiallisesti mutta kuitenkin huumorilla höystettynä. Pidän myös rehellisydestä että voi myöntää ettei se hevosen pitäminen ja ratsastaminen aina ole yhtä juhlaa ja ruusuilla tanssimista. Eikös sitä niin sanota että niistä kerroista kun kaikki menee nappiin ja täydellisesti, ei varsinaisesti opi ratsastuksellisesti mitään ;) noutajakoirat@gmail.com

  VastaaPoista
 108. Alotin itseasias pari viikkoa sitten lukemaan blogin tekstejä alusta asti, lukijana olen ollut varmaan jo sen parisen vuotta. Oma motivaatio oli kadonnut totaalisesti ratsastamiseen, mutta sain ihan kamalan tuuppausinspiraation blogia lukemalla! Tekstit on aina mielenkiintoisia ja helposti luettavaa, rakastan yli kaiken näitä treenipostauksia, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti, mitä ja ennenkaikkea MIKSI asiat tehdään ja mitä niillä halutaan.

  Miinuspuolia on siis ehkä hankala antaa, koska omat korjausehdotukset on ehkä hieman epärealistisia. Postauksia toivoisin enemmän, sekä ehkä tuoreita laadukkaita kuvia, mutta varsinkin tähän vuodenaikaan ja muun elämän ohella semmoista voi olla vaikea järjestää.
  Hyvin lyhyessä ajassa tämä blogi nousi kuitenkin ihan ykkössuosikkeihin, sillä tuntuu, että olen saanut niin paljon lisää motivaatiota ja ihan konkreettisesti toimivia vinkkejä täältä, en enää vai haahuile kentällä :D
  sirumykkanen@gmail.com

  VastaaPoista
 109. Olen lukenut blogiasi jo pidemmän aikaa ja pakko kyllä sanoa että yks lemppareista! Sulla on tosi hyvä asenne kisaamista ja reenaamista kohtaan ja on hieno että mietit hevosta tosi paljon kun suunnittelet esim. kisakalenteria :).
  suvikorpela99@gmail.com

  VastaaPoista
 110. Sun blogisi on yksi parhaimmista! Kirjoitat selkeesti ja tarpeeksi "yksinkertaisesti" että tälläinen tuntiratsastajikin ymmärtää ja saa hyviä vinkkejä tunnille :) Huonoa sanottavaa en oikeastaan edes keksi.

  Iida A, ia.ro@hotmail.com

  VastaaPoista
 111. Sonja Kangasniemi, sonja.kangasniemi@live.com :)

  Olen lukenut blogiasi nyt reilu vuoden verran, blogissa on mukavaa pitkät tekstit ja hyvät kuvat. Lisäksi aina välillä tulee hyviä ideoita omaan treeniin. Seuraan myös teitä instagramissa ja aina saa piristystä päivään kun lisäät hertan irtojuoksutusvideoita sinne, on siinä upea ja vetreä vanhempi hevonen :)

  VastaaPoista
 112. Luen koska true dressageblogi! Näitä liian vähän. Oppia yritän imeä kaikkialta. Arvostan että olet tehnyt itse työn edetäksesi, eikä rahalla saa ja hevosella pääsee menolla ole vain hankittu alle hyvä heppa ja parhaat valmentajat. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 113. Kiia Id, suomalainenratsastaja@gmail.com

  Luen blogia koska saan hyviä vinkkejä omaan ratsastukseen! Blogissa voisi olla enemmän vinkkejä ja treenipostauksia. Ulkoasu on ihana, blogisi on minun top 3 listalla ;) Seuraan sua instagramissa ja odotan aina uusia postauksia :) Tuoreita ratsastuskuvia ja muitakin kuvia olisi kiva saada - tietenkin tarvitaan kuvaaja :p

  VastaaPoista
 114. Anu, anuerika@gmail.com

  Luen bloagiasi, koska on hauskaa seurata matkaasi kohti vaikeampia luokkia ja pidän tavastasi kirjoittaa.

  VastaaPoista
 115. Janette Taskinen
  janette.taskinen@gmail.com

  Luen blogiasi, koska tekstit ovat aina monipuolisia ja kiinnostavia. Kuvat ovat myöskin hienoja. Kauaa en blogiasi ole seurannut ainakaan rekisteröityneenä, mutta silloin tällöin katsonut onko uusia postauksia tullut. Tsemppiä tulevaisuuteen!

  VastaaPoista
 116. Tykkään sun tavasta kirjoittaa rehellisesti ja avoimesti. Arvostan myös sitä, että myös ilman ilmeisen mittavia kultalusikoita suussa olet onnistunut nousemaan kouluratsastuksessa näinkin korkealle tasolle! Vertailukuvat ovat huikeita, teethän niitä lisää vielä vaikka taas ensi syksynä, jos Hertta vielä on alla :)

  Jos jotain on pakko keksiä korjausehdotuksiksi niin tekstin ja kuvien asetteluun voisi mahdollisuuksien mukaan vähän panostaa. Luettavuus on parempi, kun kappalejaot on tehty samalla tavalla ja jos kuvat eivät hypi keskeltä reunoille jne. Sehän on toki vain pilkunviilausta, eikä vaikuta sisällön laatuun sinänsä :)

  hansikas@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa pakko kysyä miten sen saisi korjattua? Olen meinaan miettinyt samaa! Keskitän kaikki kuvat mutta blogger heittää psan kuvista silti reunoille?? Olen todella käsi näiden kanssa, mutta en saa korjattua noita ja en keksi syytä miksi osa kuvista änkeää reunalla ja osa keskelle, vaikka kaikkiin laitan että keskelle? :D

   Oisko sulla heittää jotain vinkkiä tähän miten saisin kaikki kivat pysymään keskellä? :)

   Poista
 117. mariarunonen@gmail.com

  Tähänhän on nyt ihan pakko osallistua ;) Suurimmaksi osaksi on tietty hauska lukea tutun ihmisen ja hevosen kuulumisia, mutta monestihan näistä treenipostauksien ym aiheista on tallillakin sitten jauhettu eli myös niiden vuoksi tulee luettua.

  VastaaPoista
 118. Janina Ratilainen
  alzufani@gmail.com

  Luen blogiasi mielenkiintoisen tekstin, hyvälaatuisten kuvien sekä oman persoonallisen tavan kirjoittaa blogia - vuoksi. :) Pidän blogin ulkoasusta todella paljon, ja kun netissä näin Hertan kuvan (Hertta muistuttaa niin kovasti minulle rakasta hvosta, joka siirtyi sinne taivasvaltakuntaan muutama vuosi sitten.) oli minun pakko tulla kuvan "osoitteeseen" josta pääsinkin sitten tänne. Liityin lukijaksi, ja blogi onkin yksi suosikeistani, vaikka en olekkaan itse ns "kouluratsastajatyyppiä." On mielenkiintoinsta lukea sinun ja Hertan kisoista, sain kouluratsastuksesta uuden, positiivisemman kuvan blogisi kautta. Ei siis sillä, että minulla olisi jotain kouluratsastajia vastaan, arvostan heitä ja heidän tekemäänsä työtä kovasti. Olen huono antamaan palautetta tms, joten taidankin lopettaa tähän. :D
  Pidä hauska joulu ja uusivuosi, sekä anna Hertalle hali mun puolesta. ^.^

  VastaaPoista
 119. emmi.nikunen@koti.fimnet.fi

  Löysin blogisi bloglovinista, tylsyydessäni kun sitä selailin. Luin pari postausta ja sen jälkeen olen vain todella harvoin jättännyt postauksia lukematta. Blogiasi olen lukennut nyt melkein vuoden tai puoli vuotta (en mista milloin aloitin). Postauksesi ovat todella hyviä, varsinkin treenipostaukset sillä tuntuu, että pelkästään niiden lukemisella olen kehittynyt ratsastajana. Postaukset on kirjoitettu monipuolisesti ja tarkasti niin, että tälläinen vähä-älyisempikin (eli minä) saa selvää. Videoitesi avulla olen oppinnut näkemään (jonkun verran), että milloin liike onnistuu ja milloin ei. Eniten minua on varmaan vieenyt ratsastajana eteenpäin sanat "uskalla koskea". Blogisi ulkoasu on myös todella hieno, banneria voisin jäädä katsomaan ikuisiksi ajoiksi. Toivoisin, jotain varuste postausta ja enemmän treenipostauksia. (sellaista jossa pohdit mitä voisit seuraavalla kerralla korjata/ heti samalla kerralla, samaan liikkeeseen korjasit). Jatkan ehdottomasti blogisi lukemista! Vietä hauska joulu!

  VastaaPoista
 120. Catherine Trochel
  Catri.trochel43@gmail.com

  Tästä blogista saa hyviä vinkkejä siihen mitä voisi tehdä oman hevosen kanssa.
  Mielenkiintoiset ja siistit tekstit aina :)

  VastaaPoista
 121. Sara Pirskanen, ratsukko@wippies.com

  Olen lukenut blogiasi melko pitkään, voisin melkein väittää, että ihan ensimmäisistä postauksista. Aloin lukemaan blogia ensin vain ylisöpön syötävän suloisen ratsun vuoksi, sillä se on aivan ihana ja ruudun läpi välittyy niin ihana tunne, tekisi mieli rutistaa hepsu syliin! Aloin kuitenkin kiinnittämään enemmän huomiota tekstien sisältöön, mitä todella kirjoitat ja kuinka. Teksti on monipuolista, laadukasta ja inspiroivaa. Siitä saa jotenkin todella hyvän motivaation omaan treenaamiseen ja lähtee aina miettimään, kuinka meillä samaisen asian treenaaminen onnistuu. Tekstit eivät ole mitään rakettitiedettä, vaan tälläinen "puska-yrittäjäkin" ymmärtää täysin mitä kirjoitat. Kaikki ilot ja surut.. Jokainen tunne ja hetki välittyy todella hyvin ja esim. kilpailujen aikana tuntuu, kuin itse olisin paikalla myöskin. Tälläistä tunnetta saa harvoin, mutta aivan kuin sitä eläisi itsekin siinä mukana, vaikka onkin läsnä aivan jossain muualla! :)

  VastaaPoista
 122. Emma Metsänoja, emmametsanoja@gmail.com

  Luen blogiasi, koska sulla on hyviä treenivinkkejä ja pieniä juttuja joita voi omaankin ratsastukseen lisätä. Lisäksi sun kisajuttuja on kiva lukea ja suhun on helppo samaistua. :)

  VastaaPoista
 123. Veera Koivuniemi veera.koivuniemi.ll13@gmail.com
  Luen sun blogia koska siinä on siisti ulkoasu, kirjoitat monipuolisesti ja mun mielestä sun ja hertan tarina nyt vaan on inspiroiva :)

  VastaaPoista
 124. Emmi Lehtinen kennelemmetfox@gmail.com

  Sun blogi on yks mun ehdottomista suosikeista, kirjoitat tosi inspiroivasti ja on ihanaa lukea sun pohdintoja! Harvoin jaksan montaa kertaa lukea treenipostauksia mut sun blogissa teen niin ja ne onkin ehdottomia suosikkeja! Ja oottehan te Hertan kanssa meidän idoleita, josko mekin Fanin kanssa joskus noustais täältä puska ö-tasolta edes sinne va b-tasolle ;) Kivaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 125. Blogisi on mielenkiintoinen sekä täältä saa aina inspiraatiota ratsastukseen. Mm. vinkkejä mitä tehtäviä kannattaa tehdä jne. Lisäksi on mukava seurata sinun ja hertan kehittymistä! :)

  Oona Peltonen
  oona.peltonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 126. Blogisi on mielenkiintoinen sekä täältä saa aina inspiraatiota ratsastukseen. Mm. vinkkejä mitä tehtäviä kannattaa tehdä jne. Lisäksi on mukava seurata sinun ja hertan kehittymistä! :)

  Oona Peltonen
  oona.peltonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 127. Suski, susanna.kraappa@hotmail.com

  Laadukas blogi, jota on kiva lukea. Saa motivaatiota omaan tekemiseen ja teidän menoa on kiva seurata!:)

  VastaaPoista
 128. Henrietta.schrey@gmail.com

  Luen sun blogia, koska on kivaa nähdä miten vanhemmankin hevosen kanssa hyvällä ja fiksusti suunnitellulla treenillä päästään tekemään niitä ratsukon ennätystuloksia, nostamaan tasoa ja oppimaan uutta! Antaa toivoa, kun oma ruuna ei tunnu oppivan vaihtoja, niin ehkä meidän ei kannata vielä heittää hanskoja tiskiin, varsinkaan kun hevonen kääntyy vasta 8 vuotiaaksi :)

  VastaaPoista
 129. Camilla Rautiainen, camilla.rautiainen@live.fi

  Olen lukenut jo pitkään blogiasi koska itse kilpailen myös kouluratsastuksessa ja tavoitteena olisi omalla 6 vuotiaalla kasvatillani päästä ensikaudella vaativa b luokkiin pikkuhiljaa mukaan :) Blogistasi saa hyviä vinkkejä ja mukava lukea kun kirjoitat niin positiivisesti :)

  VastaaPoista
 130. Sara, saramariia(at)gmail.com

  Tässä blogissa on jaksanut jo pidemmän aikaa kiinnostaa se teidän eteneminen ja kaikki kisa- ja treenikuviot. Täällä on sopivasti myös arkea ja joskus joitakin mielipidejuttuja, jotka ei ole mun makuun liian "tuomitsevia". Itse en ole mikään kisaratsastaja mutta se ei tarkoita etteikö sellaisesta haluaisi lukea!
  Lisäksi Hertta vaikuttaa persoonalliselta hevoselta, joten senkään puolesta ei käy blogin lukeminen turhan ennalta-arvattavaksi...

  VastaaPoista
 131. Blogiasi olen jo seurannut vähän aikaa, mutta nyt vasta liityin lukijaksi! Blogissasi inspiroi hienot ja korkealaatuiset kuvat, kirjoitustyyli ja voin itse samaistua blogiin hyvin. Se mitä blogissasi käyt läpi, ovat minun tulevaisuuden haaveita. Kouluratsastaja henkeen ja vereen, sekä oman/ylläpito hevosen hankinta jonain päivänä :)

  elina.hannila@hotmail.fi

  VastaaPoista
 132. Anu Kuisma
  anu_kuisma@hotmail.com
  Sun blogita saa loistavia pointteja omaankin ratsastukseen ja myös motivaatiota tulee haettua teidän tekemisen kautta omaankin touhuamiseen.

  VastaaPoista
 133. Emmi Takala
  takala.emmi@gmail.com

  Olen liittynyt blogisi seuraajaksi vasta kuluneena syksynä kun tulit mutkan kautta vastaan. Pidän tyylistäsi kirjoittaa; teksti on huoliteltua, mutta aitoa ja oma "äänesi" kuuluu siitä. Blogin kautta välittyy kuva jalat maassa pitävästä ja ystävällisestä ihmisestä, joka olisi mukava tavata vaikka omalla tallilla.

  Juttusi ovat mielenkiintoisia, ja niistä saa vinkkejä kaikenlaiset ja-tasoiset ratsastajat, ihan ratsastuskouluoppilaista alkaen. Myös kova tekemäsi työ Hertan kanssa herättää kunnioitusta, sekä tarinasi on inspiroiva; pitkälle voi päästä kovalla työllä ilman omaa hevosta. Et myöskään vaikuta turhan kurttuotsaisesti suhtautuvan ratsastukseen ja hevosiin, vaan homman kuuluu olla hauskaa ja maalaisjärki päässä, joihin myös itse uskon. Ja onhan toinen päätähti Hertta myös varsin sympaattinen ja mainio (teräsmummo)heppa, teidän menoa on kiva seurata! :)

  VastaaPoista
 134. Katri Kumpulainen
  katrik@elisanet.fi

  Olen lukenut blogiasi jo pitkään anonyyminä, mutta liityin nyt ihan lukijaksi asti. :D Pidän tavastasi kirjoittaa ja kirjoitukset ovat mielenkiintoisia. Teidän tekemisiä seuratessa saan myös ideoita oman hevosen kanssa treenaamiseen ja ylipäätään pohdittavaksi.

  VastaaPoista
 135. aapo9922@gmail.com
  Tyylisi kirjoittaa on hauska ja kuvat huippui. Ja onhan se hauska vähä seurata mitä sinne Mummolle kuuluu. Kirjotuksista olen saanut myös paljon vinkkejä omaan itsenäiseen ratsastamiseen. Aion kyllä seurata blogia tulevaisuudessaki.;)

  VastaaPoista
 136. Laura Tokeensuu
  laura.tokeensuu@gmail.com

  Treenivinkkisi ovat hyviä! Erityisesti inspiroi kirjoituksesi, jossa kerroit siirtymisestä helpoista vaativiin ja mitä se vaatii. Lisäksi on varsin inspiroivaa, että olet Hertan kanssa päätynyt tosi pitkälle, vaikka alussa sinulla ei liene edes ollut sellaista tavoitetta? Olet vain tehnyt kovasti töitä ja antanut mennä :)

  VastaaPoista
 137. Oona, oonakinnunen@gmail.com

  Blogissasi parasta on ehdottomasti ratsastusjutut, etenkin ne syvällisemmät pohdinnat, niistä saa motivaatiota ja vinkkejäkin omaan ratsastukseen :) Ratsastusvideoita olisi kiva katsella useamminkin.

  VastaaPoista
 138. Marianne Partanen maikkinen.p@gmail.com
  Hyviä treenivinkkejä ja hevosta kehittäviä harjoitteita kokemattomallekin ratsastajalle. Teidän kisoja ja treenejä on myös ilo seurata, Hertta on niin hieno ja teet upeaa työtä sen kanssa :) Jatkossa vaan lisää treenivinkkejä..

  VastaaPoista
 139. Anu Koponen
  apa.koponen@gmail.com

  Olen lukenut blogiasi muutaman vuoden ajan. Pidän tavastasi analysoida onnistumisiasi/epäonnistumisiasi ja erityisesti pidän treenivinkeistäsi. Luen paljon hevoskirjallisuutta, mutta aika monesti sun pohdinnat, mielikuvat ja vinkit ovat auttaneet mua eniten! Toivon siis lisää treenipostauksia :)

  VastaaPoista
 140. Julia
  julia.mensonen@gmail.com

  Oon lukenu sun blogia ehk noin vuoden =D Treenivinkit on parhaita sillä niitä on vähiten blogeissa ;D Treeni postauksia lisää <3 Se on myös kiva, kun tää on kouluratsastus blogi. Koska niitä on kuitenkin vähemmän =D

  VastaaPoista
 141. Isabella Tervonen / isabella.tervonen@gmail.com

  Löysin blogin aikanaan etsimällä treenivinkkejä ja jäinkin sitten lukemaan blogia toviksi. Tykkään hirveästi sun tyylistä kirjoittaa, se pitää mielenkiinnon yllä ja "tempaisee mukaansa". Analysoivat postaukset on minunkin mielestä parhaimpia!
  Plussaa tuo vielä blogin ulkoasu, se on mielestäni tosi siisti! :)

  VastaaPoista
 142. Maria.korhonen@student.laurea.fi
  Maria Korhonen

  Mukavan rehellinen blogi sulla. Kiva seurata sun ja Hertan menoja. Treenivinkit toivottavasti pysyvät jatkossakin vaikkari aiheena :)

  Hertalle pusuja <3

  VastaaPoista
 143. Ansa Immonen
  immonen.ansa@gmail.com

  Luen blogiasi, koska olette Hertan kanssa mahtava esimerkki siitä, miten ahkeruus palkitaan. Olet ihan itse, omalla sitkeällä työlläsi, saamatta mitään valmiina, nostanut teidät Inter-tasolle, jolle todellakin nostan hattua! Vaikka raha helpottaakin harrastamista, ei sillä saa kaikkea eli asennetta, joka sulla todellakin on kohdillaan. Osaat myös sanallisesti avata ratsastuksellisia ongelmia ja pohtia niiden ratkaisuja ja vaikutuksia Hertassa.

  Toivoisin näkeväni blogissa useammin videoita sekä ihan itsenäisistä treenailuista että valmennuksista. Muuten jatka ehdottomasti samaa rataa! :)

  VastaaPoista
 144. Ansa Immonen
  immonen.ansa@gmail.com

  Luen blogiasi, koska olette Hertan kanssa mahtava esimerkki siitä, miten ahkeruus palkitaan. Olet ihan itse, omalla sitkeällä työlläsi, saamatta mitään valmiina, nostanut teidät Inter-tasolle, jolle todellakin nostan hattua! Vaikka raha helpottaakin harrastamista, ei sillä saa kaikkea eli asennetta, joka sulla todellakin on kohdillaan. Osaat myös sanallisesti avata ratsastuksellisia ongelmia ja pohtia niiden ratkaisuja ja vaikutuksia Hertassa.

  Toivoisin näkeväni blogissa useammin videoita sekä ihan itsenäisistä treenailuista että valmennuksista. Muuten jatka ehdottomasti samaa rataa! :)

  VastaaPoista
 145. Anne Suutari
  anneveliina@gmail.com

  Haen sun blogista treenimotivaatiota ja treenivinkkejä. Erityisellä ilolla ottaisin vastaan sun ajatuksia hevosen "vuosikellosta", mihin aikaan teet mitäkin ja miten rakennat hommat niin, että sulla on kisakauden alussa kisakuntoinen hevonen :)

  VastaaPoista
 146. Tuuli Halme
  tuuli.halme@hotmail.com

  Luen blogiasi, sillä se on inspiroiva ja huoliteltu. Treenivinkkejä on erityisen mukava lukea, vaikka en itse olekaan samalla tasolla :) Kuvat ovat hienoja ja videot kiva lisämauste!

  VastaaPoista
 147. meri.klaavo@gmail.com

  Luen sun blogia koska se sisältää laadukkaasti tuotettua ja helppolukusia tekstejä. Myös sun tekstien aiheet on kiinnostavia.Sun kirjotus tyyli on mukava, faktaa ja huumoria. Ja ehkä se suurin syy on se, että sun ja Hertan kehitystä on mukava seurata !

  VastaaPoista
 148. susanna.kataja@hotmail.com
  Tykkään sun tyylistä kirjoittaa, ja sun ja Hertan tarina on todella hieno. Ette ole saaneet mitään valmiina vaan omalla kovalla työllä olette nousseet noinkin korkealle, hieno esimerkki siitä miten oikealla asenteella ja työllä voi päästä pitkälle. Motivoi meitä muitakin samanlaisista lähtökohdista ponnistavia. Teidän kehitystä on siis ollut mukava seurata! Treenivinkit on olleet ehkä parasta, niistä on saanut omaankin ratsastukseen ja treeneihin ideoita ja vinkkejä vaikka ei lähellä samaa tasoa ollakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimi näköjään jäi vielä matkasta. Eli Susanna Kataja

   Poista
 149. ellen.huttunen@gmail.com

  Tykkään lukea blogiasi, sillä se sisältää juuri sopivasti tavallisia treeni- ja kisapostauksia ja niille vastapainona erikoispostauksia. Selität tehtävät yleensä myös tosi kivasti niin, että niitä voi hyödyntää myös omassa arkitreenissä.

  VastaaPoista
 150. Blogisi antaa uutta näkökulmaa omaan ratsastukseeni ja mahdollisiin ongelmiin yhteistyössä. Kirjoittamasi oivallukset laittavat miettimään myös omaa tapaa ajatella ratsastuksesta ja itse ratsastamisesta. Lisää vain näitä oivaltamis aiheisia postauksia:) elisa_eskeli@hotmail.com

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!