Kootussa Ravissa

2. lokakuuta 2013

Ruutitynnyriä ratsastan!

Edelleen Hertalla on joku syksyn villitys meneillään, sillä se on niin pörhee ratsastaa! Hyvällä tavalla, ainakin useimmiten. Se on tosi reipas ja energinen, mutta välillä meinaa keittää sillä yli.
Eilen ratsastin iltasella ja se oli heti niin menossa ettei alkukäynneistä tullut mitään kun se vaan steppas, joten melkein heti alettiinkin hölkkäilemään. Vauhti kiihtyi pikkuhiljaa tasaisesti ja kun nostin laukan niin pari kierrosta se malttoi mennä, mutta sitten alkoi pukittelu! :D
Siis Hertta ei pukittele juurikaan koskaan! Niitä lehmänpotkuja laukanvaihdoissa ei lasketa. Nyt se ihan otti ja lähti ja pukki-pukki-pukki jokaisella laukka-askeleella. Neidillä oli kivaa, ja mulla myös tiettyyn pisteeseen asti. :D

Mulla ei huumorintaju ihan siihen riittäny, joten otin sen takaisin käyntiin ja päätin, että ennenkuin menee yli, niin rauhotan tilanteen. Hertta on sellainen, että jos liian pitkään sen päästää riehumaan niin ei se sitä lopeta koskaan! Se on niin väsymätön. Joskus tietenkin on kiva mennä vähän hanattaa Hertan kanssa ja tehä muutenkin vähän vauhdikkaampia hommia, mutta ei tuossa mielentilassa missä ne nyt oli. Aloin sitten tekemään käynnissä hirveästi hommia, niin kauan kunnes se rentoutuu ja alkaa hengittämään. Tein paljon siirtymisiä käynnissä. Eli kokosin käynnissä niin lyhyeksi kuin vaan sain sen jännittymättä, jonka jälkeen "avaan lonkat" ja istunnan, sitten päästän sen kävelemään keskikäyntiä, jolloin haluan että se venyttää askeltaan ja selkälinjaansa. Sitten takaisin koottuun käyntiin. Näitä siirtymisiä ainakin miljoona. Kyllä H rauhottuikin ja alkoi ryhdistymään niskastaan kivasti ja kantamaan. Vielä muutamat avot ja sulut sekä vastataivutukset loppuun niin se oli siinä.

Välillä vähän höllemminkin voi treenata ja käynnissä treenaaminen on hyvä tapa. Ei käynnin tarvitse aina olla vain se taukotyöskentelyn vaihe. Hevosta kun työstää paljon käynnissä, säästyy niitä kilometrejäkin. :)

Tähän vielä kivoja kuvia, joita Emmi otti meistä viime lauantain tunnilta ennen Jäken kisoja. :) Huomatkaa imelä värimaailma syksyn piristeeksi! ;)


Tuuppaaminen voi olla myös hauskaa!

Piruetista ulosLaukanvaihto

Avotaivutusta

Kiitos!

Loppukeventelyä

Tässä näkee, kuinka takakorkea Hertta todellisuudessa onkaan. Etu ja takajalat on eriparia! 
Vaihtoa ennen


Hieno laukanvaihto! :)

8 kommenttia

 1. Minkä merkkiset nuo sun ruskeat saappaat on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööööh, nyt laitoit pahan! Ne on ostettu Hööksistä.
   Taitaa olla nämä:
   http://www.hooks.fi/product.aspx?productid=200070&deptid=80&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

   Eli Horsehead ja malli ilmeisesti Arezzo. Tosi kivat saappaat ja ei tosiaankaan kalliit!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. tosi kivoja, mutta mä jotenkin sain ne tollasiks suttusiks ja huonolaatusiks! :o Mun koneella näyttää paremmalta, mutta nyt kun lisäilin tänne bloggeriin ja facebookkiin niin näyttää kyllä tosi suttuselta... Mä se sitten osaan pilata kaiken! :D

   Poista
 3. syyspörheyttä täälläki havaittavissa hepoilla :D upea hevonen, ootte kivannäköinen pari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla jotenkin ilmassa leviävä tauti näin syksyisin tuo pörheys? ;)

   Poista
 4. Olet niin ihanan rento kouluratsastusihminen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olipas ihanasti sanottu! Kiitti! :D

   Rento kouluratsastusihminen, hieno sana! :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!