Kootussa Ravissa

Noora

Olen vuonna 1990 syntynyt likka Järvenpäästä. Olen vastavalmitunut farmaseutti ja työskentelen apteekissa.
 Hevostelun aloitin vuonna 1998 Pikkupihlajan Ratsastuskoululla, jossa kävin aina vuoteen 2007 asti tunneilla. Hoitohevosia oli muutamia, ja kisaamiseenkin tutustuin juurikin kyseisellä tallilla ja sen tuntihevosilla.
 Mitään ikäkausikilpailuja en käynyt, sillä oikean kisaamisen makuun pääsin vasta kun sain Hertan käyttööni vuonna 2007, ja vasta vuonna 2009 kun se oli varsasta vieroitettu, alkoi "oikea" kisaaminen. Eli tällöin olin itse jo 19-vuotias, kun alotin tasolta He B.

Nyt ollaan Hertan kanssa noustu tasolta He B tasolle Prix St Georges ja Intermediate I. Eteneminen on ollut hidasta, mutta kun hevonen ei ole kokenut, eikä ratsastaja niin mitä muuta voi odottaa. Hiljaa hyvä tulee. ;)
Jälkeenpäin ajatellen ärsyttää että itseltäni on poni ja juniorivuodet menneet täysin hukkaan. Silloinhan se nopein kehittyminen tapahtuu ja kisaamisen makuun pääsee jo nuorena.
Olen siis pitkään ratsastanut vain ratsastuskoulussa, mutta kun sain käyttööni tarpeeksi potentiaalisen hevosen, lähti tasokin nousemaan.
Tavoitteena on edetä mahdollisimman pitkälle tottakai, katsotaan mihin rahkeet riittävät.
Omistan ragdoll rotuisen kissan, jota Vertiksi kutustaan.
Tykkään paljon myös moottoripyöristä. Sellaisen omistankin ja tykkään ajella kesällä aina kun vaan kelit ja aika sallii. Harrastuksiksi ja mielenkiinnon kohteiksi voisi siis luetella hevoset, ratsastus, kissat ja moottoripyörät. Monipuolista.10 kommenttia

 1. Hihih, oon ollut blogisi lukija jo pitkään, mutta nyt vasta tulin lukeneeksi tämän sivun. Jes, toinen prätkämimmi! :D Moottoripyöräileviä naisihmisiä tuntuu olevan harmittavan harvassa. Mulla on kanssa oma pyörä, Kawasakin Ninja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooooi hienoa! :D mä kanssa oon ihan yksin tän asian kanssa ja moni kavereista aina ihmettelee miten jaksan ajaa prätällä!! :D kiva tietää että on toinenkin hevosteleva prätkämimmi! ;)

   Mä harkitsin myös Ninjaa! Mutta sitten löytyi edullisesti tuo vähän erikoisempi Honda, CBR f Sport, niinp äätin sen ostaa. Ei oo perus CBR F, vaan just tuo sporttiversio on Suomessa harvinaisempi, ainakin verrattuna tavalliseen F:ään. Vähän tehokkaampikin... ;)

   Poista
 2. Mikä on sun ig ja koko nimi?

  VastaaPoista
 3. mimmoset musat teillä freestylessä? :)

  VastaaPoista
 4. Löysin sun blogin vastikään, ja tykästyin kovasti! Tosi motivoivaa lukea varsinkin treenipostauksia. Nyt kun luin tän sivun, tykästyin kyllä vie enemmän, sillä oon itse nyt 16v. ja aina välillä heittämässä kirveen kaivoon koko lajin kanssa, sillä multakin ponivuodet on jo ohi ja junnuvuodetkin näyttää menevän ratsastuskoulussa ja lainahevosilla heB-heA-luokkia hinkaten. Mutta ei se elämä näköjään lopukaan junnuvuosiin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä oikeesti tsemppaan nyt sua! :D ratsastamisessa on todellakin paljon enemmän kuin mitkään junnuvuodet! Junnukarkeloihin kyllä pääsee vaikka vaan jo sillä vähän paremmalla hevosella, sanoisin että oikea kouluratsastus alkaa sieltä PSG tasolta ja sinne voi päästä vaikka vasta eläkeiässä! Ratsastuksessa ei ole mitään kaavaa sille, etttä jos et nyt treenaa junnuluokissa, niin peli on menetty. Eiei! Mäkin aloitin vasta sinä parikymppisenä kisaamisen, ja nyt tosiaan Hertan kanssa itse opetellen ja kouluttaen ollaan jo tavoittelemassa GPtä, omalla tasollamme, mutta kuitenkin :)

   Älä luovuta. Voi olla että saat potentiaalin hevosen vasta aikuisiällä itse ostamana jos vanhemmat eivät suostu ostamaan kisahevosta, mutta vannon ettei se ole este kehitymiselle. Ehkä hidaste, mutta voitettavissa :)

   Poista
 5. Siis, jos tätät viestiä nyt koskaan huomaat, niin kiitos inspiraatiosta! Aloitin uudelleen rakkaan heppaharrastuksen aika "myöhäisellä iällä" (15v) ja nyt 18-vuotiaana ihan älytön hinku päästä joskus täältä ratsastuskoulun urilta ja ihan pikkukisoista vielä jonnekin.
  Masentavinta tosiaan se, että kun muut oli sillon ratsastanut jotain 8 vuotta ja minä vasta pari, niin ajattelin että taitaa tää tyssätä tähän. Ihanan opetusmestarin avulla ja hyvien esikuvien ja vinkkien avulla kuitenkin aina jaksaa ja haluaa jatkaa niin pitkälle kun pystyy mennä. Perusjuttuja yritän vieläkin tajuta, mutta ihana aina välillä huomata, ettei kaikki haaveet ole ihan älyttömiä.
  Joten kiitoskiitos siitä, että otit huomioon myös ne, joilla ei ole sitä omaa superponia ja viikottaisia ratsastustunteja heti syntymästä lähtien, näin kärjistettynä...!
  Kaikkea hyvää teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratsastus on siitä hieno laji, että voit tosiaan aloittaa myöhemmällä iällä ja silti nousta korkealle tasolle! Kansainvälisiin kisoihin tarvitaan jo aika paljon rahaa takana, mutta ei kaikkea osaamista tartte kisaamalla mitata. Mikään ei estä ratsastamasta vaikka sitä GPtä kotona sitten kun sen oppii :)

   Kyllä on mahdollista ratsastuksessa oppia myöhemmällä iällä hyväksi. Nuorena oppii ehkä nopeammin, mutta voin sanoa että sä olet vielä TOSI nuori, joten älä huoli ;)

   Jos käsiinsä saa opetusmestarin voi eteneminen olla nopeaakin. Jos taas saa raaemman hevosen mutta laadukkaan, voi senkin kanssa edetä ties minne vaikka se vie aikaa enemmän ja sisältää enemmän työtä... :)

   Jaksa vain yrittää!

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!