Kootussa Ravissa

20. syyskuuta 2013

Missä maneesi?

Näillä syyssateilla alkaa taas miettimään missä se mun maneesi oikein on? :D
Noh, onneks meillä on tosi hyvä kentän pohja, joka ei oikeastaan millään mene kovallakaan sateella ylipehmeäksi. Toki sillä hetkellä saattaa tulla lillua kun sataa täysiä, mutta hyvät on salaojat jotka toimii. Ikinä ei meidän kentällä ole tarvinnut varoa, että hevonen liukastelisi vaikka olisi märkä. Ainut vaan että eihän tuo kovin hehkeetä ole treenata sateessa läpimärkänä.

Uusi otsapanta, toimii!

No mutta, asiaan. Eilen ridasin H:n puolisen tuntia. Menin vain nivelillä ja ilman kannuksia tai mitään. Ajattelin mennä kevyesti. Alkuverkka meni kivasti puolipitkällä ohjalla mutta sitten kun olisi ollut aika lyhentää hevosta ja tehdä oikeesti hommiakin niin hittolainen se oli vaikeeta! H olisi vain tahtonut mennä 
a)pitkänä
b) painaa kädelle
c) yli hitaassa temmossa.

Mites tätä nyt sitten lähdetään ratkomaan? Noh, ensin hirveästi yritin nopeuttaa H:n takajalkoja, eli olemalla itse pohkeesta TOSI nopea. H lähti vaan tarjoamaan leijuravia mitä enemmän jalkaa käytin. Jotkut tässä vaiheessa aina sanoo "Wau mitä passagea" mutta korjaan, se ei ole mitään passagea. Kutsuisin sitä enemmän kuviokellunnaksi, sillä se ravin tahti on niiiiiiin hidasta, että H vaan leijailee eikä oikeasti ole pätkääkään koottuna. En halua tätä leijuravia, joten otin joko keskiravia koko ajan ja siitä avotaivutusta koko ajan pitkin kenttää. Siitä sitten sulkuväistöllä vaihdellen kokorataleikkaalla suuntaa. Jos teen avoa/sulkua, H:n ravin tahti muuttuu yleensä nopeammaksi. Tätä tällä kertaa halusinkin. Sen täytyy olla AKTIIVINEN takaa, eikä löysä ja leijua menemään vaan. Avot ja sulut auttoi. Alkoi löytyä taas reipas ravin tahti. 
Tällöin ratkesi toinenkin ongelma, eli kädelle painaminen ja tosi alas vaipuminen. Välillä jouduin ihan konkreettisesti nostamaan Hertan pään ylös peräänannosta, sillä se painui niin syvälle kuolaimen taa. 

Lopuksi H oli oikein kiva. Tein paljon keskilaukka-koottulaukka siirtymisiä vastalaukassa, jottei H vaihtele laukkoja. Lauantain joukkemestaruuksissa meidän ohjelmassa on laukkaohjelma oikeastaan pelkästään vain keski- ja koottualaukkaa sekä vastalaukkoja. Näitä sitten treenasin ja en tee yhtäkään laukanvaihtoa ennen lauantaita, ettei se tarjoa niitä vahingossa.

Arvasin että H on tänään parempi, kun eilen sai vääntää sen taas työskentelymoodiin. Tänään se oli oikein nopea ja herkkä, oma itsensä! Avot ja sulut meni tosi kivasti heti, tuntui tosi taipuisalta molempiin suuntiin. Jatkoin myös paljon näitä vastalaukka-käynnin kautta laukanvaihto-juttuja. Toivotaan että lauantaina menee hyvin. Meillä olikin tosiaan ongelmia saada tarvittava joukkue kasaan, mutta just ja just se saatiin. Katsotaan miten menee. Huomenna siis Lohja ja Laakspohjan Kartano!

Toivottavasti H jättää huomenna tuon viimeisen vaihtoehdon pois... :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!