Kootussa Ravissa

Treenivinkit

Tänne on kerättynä "erikoispostaukset", joissa ajattelin koota hyväksi kokemiani treenivinkkejä milloin missäkin asiassa. Toivottavasti näistä on apua joillekin. :)

Treenivinkit:

1. Laukannoston treenaaminen
2. Avo-, sulku-, ja vastataivutus
3. Miten ratsastaa kuumaa tai herkkää hevosta?
4. Kulmien ratsastaminen
5. Keskiaskellajien ratsastaminen
6. Puolipidäte?
7. Kokoaminen
8. Koulutustason nostaminen vaativaan?
9. Tahti, tasapaino ja voima

Hierontavinkit:

1. Hevonen notkeaksi "pilateksella"

24 kommenttia

 1. Moi. Olisi kiinnostavaa kuulla sinun mielipide hevosen tason nostamisessa, tai miten sen nyt selittäisin paremmin.. Missä järjestyksessä kannattaa opettaa mitäkin asioita. Myös laukanvaihtojen opettelusta olisi kiva lukea. :)

  VastaaPoista
 2. Kaipaisin myös vinkkejä siitä miten He A tasoinen hevonen lähdetään nostamaan vaativan tasolle siis vaativan harjotuksia kaipailen.

  VastaaPoista
 3. Hei! Voisitko tehdä postauksen kokoamisesta siis miten lähteä sitä opettelemaan itse? sekä kankien kokeilusta eli miten aloittaa? -Kiitos hyvästä blogista :)

  VastaaPoista
 4. Mä pistän näitä ylös ja koitan väsätä postauksia :)

  VastaaPoista
 5. Moikka! Olisi kiva lukea enemmänkin näitä treenivinkki postauksia. Aiheena mielenkiintoinen voisi olla esim. istunnalla vaikuttaminen.

  VastaaPoista
 6. Todella hyviä ja avartavia kirjoituksia ja vinkkejä! :) minäkin lukisin mielelläni tällaisia lisää! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille vinkeistä! Yritän kirjoittaa näistä aiheista, heti kun vain ehdin! :)
  Haluan painottaa että näiden postausten tekeminen ei ole niin nopeaa, sillä joudun tosissani miettimään mitä kirjoitan ja mistä, joten malttakaa odottaa! ;)

  Otan kyllä kaikki aiheet ja ehdotukset ylös! :)

  VastaaPoista
 8. Toivetta: etuosakäännökset, takaosakäännökset, pohkeenväistö. Mitkä avut ja miten tehdä ne?

  Ja kiitos noista aikaisemmista erikoispostauksista, näihin palaa aina silloin tällöin. Varsinkin kun ratsastan tällä hetkellä ex-ravuri suomenheppaa, jolle koitan saada kaahotuksen ja vauhdin tilalle lisää tasapainoa ja voimaa =)

  VastaaPoista
 9. Kiitos treenivinkki-postauksista! Palaan tänne aina aika-ajoin muistuttelemaan mieleen, että mitenkäs sen pitikään olla. Erityisen ilahduttavaa on se, et pyrit selittämään asiat selkokielellä, etkä vain käytä jotain epämääräistä ratsastustermiä, ja oleta ihmisten tietävän mitä se tarkoittaa.

  Mutta jos postaustoiveita saa esittää, niin olisi kiva jos voisit kirjoittaa jotain istunnalla vaikuttamisesta (joku oli jo toivonut tätä). Itseäni askarruttaa sanonnat "istu enemmän takajalkojen päälle" ja "tee pidäte istunnalla". Eli osaisitko ihan konkreettisesti kertoa mitä teet esim. lantiolla, kun haluat vaikuttaa istunnalla Herttaan? Miten teet istunnan pidätteitä? Mitä lihaksia jännitetään? Pumpataanko lihaksia, vai pidetään lihakset staattisesti jännittyneenä jne. Istuntahan vaikuttaa koko ajan hevoseen, joko hyvässä tai pahassa, mutta mitä PITÄISI PYRKIÄ TEKEMÄÄN, kun ope käskee tekemään jotain istunnalla. Miltä se tuntuu!!!??! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä aihe :) varmasti tulen tekemään. Hetki täytyy vain luonnostella ja mirttiä miten asian pukisi sanoiksi ja mitä sanon. Ettei tule sillisalaattia ;)

   Poista
  2. Ja viel lisäys että juuri siksi joudun miettimään miten asian kirjoitan, sillä on erittäin vaikeaa selittää miltä joku TUNTUU. Vertaa Kyran vertaus mansikkahillosta. On melkein mahdotonta selittää miltä mansikkahillo maistuu jos toinen ei ole koskaan sitä maistanut :)

   Asia täytyy päästä kokemaan! Mutta katsotaan jos saan mielikuvia aikaseks :)

   Poista
 10. Hei hei! Minä kaipailisin pientä neuvoa ja vinkkiä gramaanein ratsastukseen. Olen ratsastanut joskus muinoin kerran pari gramaanein valvovan silmän alla, mutta nyt tuntuu hurjalta palata niiden kanssa ratsailemaan. Koko ajan pelottaa että milloin olen rullannut liikaa ja milloin se niska katkeaa... :D Vaikka kuvia katsoessa heppa näyttää siltä, että ei sillä mitään gramaaneita edes ole päässä! (blogissa pari kuvaa)
  Vaikea kysymys, kun en oikeastaan edes kysy mitään...! Siis kaipaisin jotain perusvinkkiä ja nyrkkisääntöä gramaanien käyttöön! Ainakin nyt viikonlopun ratsastelin Popilla, jolle valkku kehotti gramaanit laittamaan kun itsekseen köpötin viikonlopun että se saataisiin tunneille viikolla.

  Olinpas sekava. Anteeksi.

  VastaaPoista
 11. Toiveena olis postaus takaosan aktivoimisesta ja vahvistamisesta :)

  VastaaPoista
 12. Toivepostaus Herkistäminen jalalle kun kyseessä on hidas hevonen. Miten käyttää pohkeita? Pelkkä pohje kerran vai monesti kunnes vastaan yms.

  VastaaPoista
 13. Toiveena olisi postaus tuntumasta, hevonen ei sitä helpolla hyväksy? Miten saat tuntumalle millainen paino kädellä yms? Kiitos hyvästä blogista!

  VastaaPoista
 14. Todella mielenkiintoinen blogi sinulla, ja täynnä asiaa! :)

  VastaaPoista
 15. Onko sulla jotain vinkkejä miten radat muistais helpommin?

  VastaaPoista
 16. Onko vinkkejä, miten hevosen kuntoa sais nostettua tehokkaasti? :)

  VastaaPoista
 17. Moi! Olisi mielenkiintoista lukea miten treenaat Herttaa, niinkun muutenkin kun koulua. Olisi avartavaa tietää, miten tuollaista huippu hevosta valmennetaan. Esimerkiksi viikko suunnitelma,harjoittelun jaksotus ym.
  Ps. SUPER HYVÄ BLOGI!

  VastaaPoista
 18. Laukanvaihdot? Toiveena niistä kirjottaminen. Lähinnä miten opettaa hevonen vaihtamaan laukkaa kun vahingossakaan laukka ei vaihdu kuin ravin kautta..

  VastaaPoista
 19. Olisi kiva kuulla sun vinkkejä oman istunnan kehittämiseen :) Jotain ahaa-elämyksiä tms...

  VastaaPoista
 20. Olis kiva kuulla asiaa peräänannosta. (:

  VastaaPoista
 21. Hei,

  Olisi kiva lukea vinkkejä kouluradan ratsastamisesta kisatilanteessa, suoritukseen verryttelystä ja mitä tehdä, jos radalla tapahtuu virheitä. 😊

  VastaaPoista
 22. Olisi kiva kuulla miten ponin saisi hyvin peräantoon koska oma ratsastuksen opettaja on sanonut että teen sen väärin ja kun lukee blogeja niin niiden mukaan teen sen oikein?😅

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!