Kootussa Ravissa

28. syyskuuta 2013

Tänään hyvä, huomenna huono?

Eikös se niin aina mene?

H oli tänään tosi kiva! Kevyt ja herkkä ratsastaa, liikkui ryhdikkäästi. H on ollut viime aikoina mun mielestä vähän sellainen nuiva. Menee vähän sinne päin ja tuntuu voimattomalta. Ihankuin se liikkuisi vain puolilla tehoilla. Eilen se oli pitkästä aikaa taas "ihan pimee" eli virkeä. Tosin liian virkeä. Oli kyllä herkkä ja nopea pohkeelle mutta myös kaikelle ulkopuoliselle. Eilen meni siis vähän yli, mutta tänään se oli just sopiva! Rento, mutta kuitenkin terävä ja aktiivinen. Ei vois muuta toivoa huomimiselle PSG radalle! Jos se on tuollainen kuin tänään niin pitäisi mennä paremmin kuin hyvin...

Meidän koti-ope kävi vähän pitämässä tuntia ja katsottiin radan kohtia läpi.
 Laukkasulku siksakkeihin mun pitää ratsastaa rohkeammin ja taivuttaa enemmän. Puolikkaan piruetit tuli tosi hyvin vasemmalle, mutta oikealle sai vähän käyttää enemmän apuja että oikeasti polkee oikean takajalan päällä sen piruetin. Ei näitäkään kyllä tarvinnut jäädä vääntämään, tuli kertalaakista hyvin vasemmalle, oikealle tehtiin kaksi kertaa ja se siitä. Sarjavaihdot tuli tosi hyvin askeleessa, mutta ne oli vähän teatraalisia. Eipähän ainakaan ollut matalia vaihtoja! Sanotaanko näin, että vähempikin riittäisi. H tuntui vähän räjähdysherkältä vaihdoissa. Reagoi tosi pieniin apuihin, eli ehkä käytin apuja liikaa vaihtoihin niin se esitti tosi jättimäisiä ja "pomppivia" vaihtoja. Ei kuitenkaan jääty niitä hinkkaamaan, sillä ne tuli askeleessa ilman laskuvirheitä ja oli hyvin kuulolla. Josko huomenna vähän rauhallisemmin vain radalla? ;)

Olin kyllä tosi tyytyväinen näihin kahteen päivään miten H on liikkunut. Se on ollut pitkään jotenkin "tylsä" eikä yhtään oma itsensä ja liikkunut ihan liikaa pohkeen takana. Nyt se oli taas sellainen, että tuntui, että voin antaa sen vain mennä ja nauttia kyydissä olosta. Sitten kun haluan jonkun tempun, se tekee sen kevyin avuin. Kuulostaa helpolta. Tähän asti se on tuntunut siltä, että jokaista askelta joudun patistaa eteenpäin ja temput tulee vähän ähkien. Nyt on taas tammassa sitä sopivaa virtaa! Mä en tykkää että hevonen on rauhallinen, siinä pitää olla sitä ruutia!

Nyt vain toivotaan että huomenna Järvenpäässä se on yhtä hyvä kuin tänään. Eikös se niin ole, että jos kenraaliharjoitukset sujuu hyvin niin suoritus huonosti? :D Starttiaika on mulla huomenna illalla klo 19 koko luokan ja koko kisojen viimeisenä.

Se olisi sitten tämän kauden viimeinen Prix St Georges tälle kaudelle! Tähdätään yli 60% taas. :)

4 kommenttia

  1. Onnea Pyhään Yrjöön! :-)

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä kisoihin!! // Maria :)

    VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!