Kootussa Ravissa

1. heinäkuuta 2013

Kisakuvat

Nyt sain eilisistä kisoista kuvat koneelle ja laitan nyt kyseisiin kuviin aina kyseisestä kohdasta saadun numeron ja arvostelun. Joissakin on kyllä mielestäni aiheelliset arvostelut, mutta joissakin taas en ymmärrä, sillä alakerran numerot olivat kuitenkin tosi hyvät. Videohan olisi paras tähän väliin, mutta ei kellään ollut videokameraa joten still kuvilla mennään. :)

Ensin pari kuvaa verryttelystä.

Sitten itse radalta.


Ennen suoritusta, kivasti ylämäkeen ja hyvä tempo.


Keskiravia M-K
C tuomari: 6,5, melko ilmava
H tuomari:  6, hyvä aloitus ( mietin vain, mitä muuta huonoa siinä sitten oli ja siksi vain 6?)

Keskiravia M-K ; ks. ed.

Edelleen sama keskiravi  (loppukommenteissa: lisäykset kuntoon..?)

Edelleen sama keskiravi. Tälläisestä lisäyksestä ollaan yleensä saatu 8, tai vähintään 7.


Avotaivutus vasemmalle F-B
C tuomari: 6, ilman kommentteja (olisi kiva saada korjausehdotuksia)
H tuomari: 6, epäsäännöllinen tukeutuminen (ok, varmaan meinaa edestä)

Jatkoa edelliselle kuvalle, juuri poistumassa avosta ja lähdössä puoliympyrälle, josta tuli 6 molemmilta tuomareilta ilman kommentteja, en taas tiedä mitä siinä saisi parannettua.

Avo oikealle M-B
C tuomari: 6, selkeämpi taivutus (tämä on meidän helpompi kierros, tuntui ihan ok, mutta kuvassa kyllä näkyy että nenä onkin vähän enemmän vasemmalle kuin oikealle eli aiheellista.
H tuomari: 6, tasaisuus (ok, uskotaan, tasaisempi kyllä saisi olla)

Lähdössä keskilaukkaan keskiympyrälle
C tuomari: 6 varovainen (mielestäni nyt tuli hyvin, hoitajakin sanoi että tulipa hieno keskilaukka, kuvasta ei kyllä voi sanoa tähän mitään, ei ole ympyrältä.
H tuomari: 6, poikittaa (tätäkään en huomannut eikä ole ollut yleensä ongelmakaan? :o pitää kiinnittää huomiota)


Harjoituslaukkaa, ei arvostelu kohtaa


Toinen laukanvaihto
C tuomari: 4, eri aikaan (jep, kyllä!)
H tuomari: 3 eri aikaan ja kahdessa osassa (jooo kyllä, ja siitä pitääkin rankaista)

Tämä jatkoa edellisestä. En kyllä yhtään tiedä miksi tapahtui näin. Hertan korvista päätelle huomio oli muualla kuin mussa (mörkö nurkassa...) , ja näköjään avut tuli yllättäen ja meni plörinäksi vaihto kun ei keskittynyt.


Lisätty käynti oli mielenkiintoinen...
C tuomari : saisi olla aktiivisempi, 6
H tuomari: kiireinen ja jännittynyt, rauhallisemmin 6
= niin? Kumpaa tässä nyt pitäisi tehdä, ottaa hitaammaksi vaiko ratsastaa eteenpäin?

Lopputervehdys
C tuomari: 7
H tuomari: 6 kiireisestä temposta (nyt en kyllä ihan ymmärrä? Kiireisestä...?)

pys, peruutus ja laukannosto
C tuomari: laahaavat askeleet 6,5 (voi olla, mutta ihan ok numerona silti. Olin kyllä tosi tyytyävinen nostoon ja pys oli tasan)
H ; jännittyy, lyhyin askelin 5 (no eikös nosto ja hyvä pys kuitenkin arvostella tässäkin kohdassa, jolloin ne nostaa numeron ylemmäs?
= Eli kumpaa se oli? lyhyttä ja kireetä askelta, vaiko laiskaa laahaavaa? Miksei hyvää nostoa ja hyvää tasapysähdystä huomioitu? pelkkä peruutus?

Loppukommentit
C tuomari : "lisäykset kuntoon, tasainen tuki"   (Lisäyksiä en kyllä lähtisi ensimmäisenä korjaamaan, ainut mitä me osataan... :D)
H tuomari: "hyviä pätkiä, hieman vielä lisää tasapainoa. Tahti ja irtonaisuus. (Tahtia on yleensä kehuttu, tasapainoa kyllä saisi joo olla tasaisemmin.)

Loppunumerot olivat yksimielisiä, mun istunta 7 ja irtonaisuus ja lennokkuus 6,5 eli ihan kivat loppunumerot. Hassua vain että loppunumerot olivat tosi hyvät, esim lennokkuus 7, mutta sanallinen arviointi ei antanut hyviä.

Tässä nyt muutamat kohdat mun papereista. Mun silmään osuu, että ei ole ihan sama linja ja näkemyseroja oli tuomareilla ja myös skaalankäyttö ei ihan täsmännyt sanallisiin. Hyvistä pätkistä ei saanut hyvää ja huonoista tuli kyllä huono (niinkuin pitääkin).

Noh, sellasta tällä kertaa. Seuraavaksi Kangasalalle taas kansallisiin ja katsotaan miten siellä menee. Toivottavasti hyvin sekä mun että tuomareitten mielestä! :)


10 kommenttia

 1. Jokaisesta ratsukosta saa huonoja ja hyviä kuvia,joten jos kuvissa oli "hyviä hetkiä" niin tarkkailisin jatkossa hevosen moottorin toimintaa,vaikka etuset vispaavat niin takaset tuntuvat olevan jäljessä ja selkä notkolla.
  Tsemppiä treeneihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun Hertalla etujalat vispaisikin. Sillä ei olla saatu etujalkoja nousemaan, sen tyyli on vähän harppova.

   Hertta on notkoselkänen ja etupainonen ja takakorkea. Oikeassa oot siis notkoselässä. H on rakenteensa puolesta niin väärinpäin rakentunut, ja kyllä tämä vaikeuttaa kokoamista. Tässä me aina hävitäänkin helposti muille.

   Kyllä työllä saatu sitä edes vähän ylöspäin, mutta joskus rakenne tulee vastaan ja taito ei mulla riitä menemään sen yli.

   Poista
  2. Yleensä kuitenkin ravista ollaan saatu paljon kehuja, mutta laukkaohjelmassa on aina petrattavaa. Huonoin askellaji on laukka meillä.

   Tuomareitten koulutuksissa on tullu jopa 8,5 keskiraveista ja hirveästi tullut kehuja. Jos ysin haluaisi keskiravista niin enemmän liikettä lapoihin kuulemma, sanoo tuomareitten kouluttaja.

   Poista
 2. Minä en ole mikään kouluratsastaja, mutta olen siinä käsityksessä että monilla tuomareilla on todella varovainen skaala. Sikäli tietysti hankala tilanne, että on vaikea keksiä mitä korjata, kun tuomarointi on vaihtelevaa. Minusta nuo kutoset ja seiskat on ihan hyviä numeroita joten häntä pystyyn! Hieno ratsukko olette :).
  Älä harmistu omituisista kommenteista, ne on kuitenkin yhden tuomarin mielipide yhdeltä radalta. Omaan intuitioon kannattaa varmasti luottaa!
  Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tottanettä ainakin tälläisillä ns. Vanhan liiton tuomareilla on suppea skaalan käyttö. Nykyään kyllä uusien tuomareidenkin kesken korostetaan skaalan käyttöä laajemmin ja nostetaan numeroita niin että jos on hyvä niin se on kasi, eikä seiska jne.
   Mutta juu ei tässä lannistuta! Viime aikoina on kuitenkin mennytnhyvin ja on tullut myös sijoituksia siitä, joten ei tämä haittaa. :) tuli vain yllätyksenä kun koko kausi on ollut paljon parempi prosenteissa. :D

   Ei muutakuin seuraavissa kisoissa katotaan taas!

   Poista
 3. Mielestäni on aika hassua, että puit näitä asioita tällä tavalla netissä... Kriittinen saa ja pitääkin olla, mutta kannattaa olla varovainen minkälaisen kuvan antaa itsestään tämäntyyppisellä nettikirjoittelulla. Minulle itselleni tuli ainakin hieman ylimielinen kuva sinusta tämän kirjoituksen perusteella. Tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, harmi jos näin kävi. Harmitti vaan niin paljon ettei aluksi meinannut mennä jakeluun! Itse kyllä pyrin olemaan jalat maassa ja aika usein tuntuu että ollaan ihan surkeita ja hommia joutuu kyllä tekemään että me ees pärjätään.

   Toki pitää varoa mitä netissä kirjottaa. En näe vaan mitään ihmeellistä siinä että omaa rataani arvostelen täällä ja tuon arvostelut näkyville. Pettynyt olin tällä kertaa arvosteluun, mutta en kuitenkaan tätä kirpa kuin itsekseni, enkä esim todellakaan mene tuomareille motkottamaan. Niin hyvien kuin huonojenkin ratojen jälkeen käyn läpi papereita ja koitan oppia niistä jotain. Joskus ei vaan arvoatelu ja suoritus mielestäni kohtaa papereissa, myöskin niin päin että hyvät arvostelut tuli mutta huono rata omasta mielestä, eikä se silloinkaan tunnu oikeudenmukaiselta.

   Alkujärkytyksestä on toivuttu ja treenit jatkuu!

   Poista
  2. Pitäisi lukea *"kiroa kuin itsekseni" tuolla. Osaa enää edes kirjottaa. :D

   Poista
 4. Ehkei tuomarit pitäneet siitä kuumentamisesta ja vaikka sinusta tuntui hyvälle ja energiselle näyttikin ehkä kiireiselle? Tosiaan myös tälläinen ns kuumentaminen usein kadottaa sen vähäisenkin selän läpi tulevan liikkeen..takaset on sekä ravissa että laukassa todella takana, ei alla ja vastaavasti edestä turhankin lyhyt. Itse vahdin omalta hevoseltani, että takasten kavio työntyisi mielellään vain kintereen kohdalle asti, ei kauemmaksi eli pysyisi oikeasti takasten päällä. Ja suhteessa tosiaan Hertan etuset tekevät enemmän showta kuin takaset. Monesti rentous ka tasaisuus tuo parempia pisteitä. video auttaisi itseäsi näkemään miltä näyttää, usein tunne valehtelee...ikävä kyllä. Tsemppiä kuitenkin, häntä pystyyn ja uusia pettymyksiä kohti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, voi tosiaan olla että kyseiset tuomarit eivät tykänneet turhan energisestä liikkumisesta vaan olisivat halunneet tasaista ja rauhallista. Se on makuasia! :)
   Itse ollaan vaan todettu että aktiivisella liikkumisella on tullut ne sijoitukset radoilla, näin kyllä jatkossakin on tarkoitus saada energisiä ratoja ja liikettä, valmennuksissakin on näihin painotettu ettei tuöisi tasaisen tylsä rata. Eräskin tuomari tuli tasaisen radan jälkeen palkintojen jaossa kysymään että jännittikö koska sen huomas että hebonen ei liikkunut niin lennokkaasti, tmä tuomari taasrankaisi tasaisen tylsästä radasta! :D

   Pitää vaan jatkaa ratsastamista niin kuin se on aiemmin tuottanut tulosta, ratoja ei voi alkaa muuttelemaan ennestään tutun tuomarin mieltymykset tietäen. ;)
   Jännä noista etujaloista kun yleensä tuomarit on kaivannu just etujalkoihin enemmän svungia? :D video olisi tosiaan paras luvanlähde rataan.

   Tästä on kyllä toivuttu ja seuraavat kisat siintää jo mielessä :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!