Kootussa Ravissa

14. heinäkuuta 2013

JES!

Tosi hyvä fiilis tän päivän kisoista, vaikka kolmas sija vietiin meidän nenän edestä. :D
Saatiin 65,000% Va B:10 luokasta ja oltiin pitkään sijalla 2, kunnes ihan luokan loppuessa kuulutettiin että meidän ohi kiilattiin ja tipahdettiin sijalle 4, joka siis oli ensimmäinen ei-sijoittunut. Mutta rehellisesti sanoen, ei haittaa yhtään! Olin niin tyytyväinen hevoseen ja meijän suoritukseen ja saatiin mun mielestä tosi hyvä arvostelukin vielä, joten rusetilla ei ole enää väliä. Jäi tosi hyvä maku suuhun!

Mieluummin oikeasti näin päin, että tosi hyvä rata, mutta ruusuke jäi 0,132 prosentin päähän, kuin se, että saa rusetin, muttei itse ollut tyytyväinen rataan. Näinkin on joskus käynyt ja silloin tuntuu siltä että jotain jäi ns. hampaankoloon.

Hertta oli heti verkassa tosi kiva! Suht rento mutta liikkui heti eteen omalla moottorilla, eikä tarvinnut prässätä että heräisi, tai toisinpäin, ei ollut jännittynyt. Ei edes säpsynyt verkassa muita hevosia vaikka yleensä näin tekee.

Radalla sama hyvä draivi jatkui ja suoritti rikkeettömän radan hyvällä liikkumisella! Oli oikeasti kiva istua selässä ja hetkellisesti tuli jopa tuntemuksia "vitsit mulla on makee hevonen alla"! Joskus tulee taas se tuntemus, että haluaisi lopputervehdyksen koittavan pian... Käyntiin olisi voinut tulla lisää työntöä selän läpi, eli käyntiohjelma oli ehkä tällä kertaa se "huonoin". Laukka tuntui tänään tosi kivalta ja saatiin lisäyksistä 7 siitäkin! Keskiraveista ja lisätyistä raveista räpsähti 7,5. :) Avot ja sulut ravissa oli vähän vaappuvaisia, mutta 6 tai 6,5 saatiin niistäkin, eli ei ihan rumimmasta päästä.

 Etenkin päätuomari tykkäsi ja kommentoikin loppukommentteihin "hyvin liikkuvainen hevonen" ja lennokkuudesta saatiin 7, niinkuin myös mun istunnasta. Toinen tuomari antoi yli 10 pistettä vähemmän, kommentoi kuitenkin että "kiva ratsukko, hyviäkin pätkitä", mutta hän olisi kaivannu enemmän painoa takaosalle.
Jäi oikeasti niin pienen pisteen päähän rusetti, että kotimatkalla oikein mietittiin että mistä olisi saatu kaivettua se puuttuva piste, joka olisi tuonut rusetin. Rata oli meidän mielestä hyvä, ja varsinaisia rikkeitä ei tullut, joten lähinnä sarjavaihdoista olisi voinut korkata 6 sijasta 7 (vaihdot oli vähän lyhyet takaa) ja lopputervehdys oli 6 (hieman liian ennen pistettä) joten sekin olisi pitänyt saada 7, niin olisi rusetti tullut.

Päätuomari olisi sijoittanut meidät 2 yli 66% prosentin tuloksella! Siis ihan mieletöntä. Nyt on kyllä taas hyvä rata takana päin, ja välillä voi taas tuntua siltä, että meistäkin saa kansalliselle Va B tasolle ihan pärjäävän ratsukon. :) Alkaa jo tuntua myös siltä, että voisi alkaa siirtyä Va A luokkiin pikkuhiljaa enemmän.

Kisapaikkakin oli tosi kiva, ehdottomasti aion mennä uudestaan jos vaan järjestävät. Kaikki pelasi hyvin ja toimihenkilöt oli tosi mukavia, ja kisoissa oli tosi kiva ilmapiiri. Suosittelen Kangasalaa muillekkin jotka kisaavat!

Nyt sitten miljoonat kuvat tähän perään radalta. Kuvaaja toimi taas Hovi-Kuvaaja Janna Pehkonen, joten niinkuin ennenkin, kuvien kopiointi on kielletty ilman kuvaajan lupaa. :)
Mun mielestä kuvistakin näkee (verrattuna esim viime kisojen kuviin Mäntyharjulla ja valmennuksissa otettuihin kuviin) että Hertta on paljon pyöreempi ja liikkuu paljon paremmin. Helpottaa heti, kun se liikkuu itse eteen ja on aktiivinen, eikä ole löysällä päällä, pystyn itse keskittymään muihin tehtäviin kuin hevosen lyhentämiseen ja liikuttamiseen.

Mitäs tykkäätte kuvista? Mun mielestä tosi kivoja otoksia. :)


Komee!


lisättylaukka

lisättylaukka

lisättylaukkaHertta on kyllä hyvä noissa pysähdyksissä

Videon voin koittaa latailla tänne kunhan saan sen puhelimesta. :)

6 kommenttia

 1. Sulla on kyllä sairaan makee heppa! Ja ah noi ravikuvat on niin hienoja!!! :3

  onnea hyvästä suorituksesta :)

  VastaaPoista
 2. Onnea :)! Harmittaa kun ei ehditty paikan päälle yleisöön.

  -bee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi! Kerranki mua ei hävettäny radalla. :D

   Joku toinen kerta sitten jos satutaan törmäämään :)

   Poista
 3. Kiva kun meni hyvin tällä kertaa (: Tuntuu varmasti mukavalta jatkaa taas treenailuja, kun on jäänyt hyvä maku suuhun kisoista. Ja ihanaa, kun on noinkin paljon hienoja kuvia näytillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Tää suoritus meni just nappiin! Ens kerralla samalla lailla. :) sain paljon lisäpuhtia kunnon treenaamiseen taas kisat mielessä.

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!