Kootussa Ravissa

5. heinäkuuta 2013

Muistin ilmota ja lukijoille kysymys

Muistinpas nyt sitten viime kerrasta oppineena ilmota seuraaviin kisoihin. Luokka on siis Va B:10 enkä ole aiemmin sitä mennyt. En siis oikein osaa sanoa onko se meille sopiva rata vaiko ei. Sen näkee sit! :D

Hertasta sen verran että sai tänään vihdoinkin uudet kengät jalkaan, siirtyi tälle vkolle kengitys vaikka piti olla viime viikolla, oli sattunut pieni väärinymmärrys ajanvarauksen kanssa. ;)
Kaviot olikin jo aikas pitkät ja nyt sitten lyheni reilusti, joten la ja su otetaan aika kevyellä liikutuksella, ettei tule mitään rasituksia muutoksen myötä uusilla kengillä talsimisen takia.
Maanantaina päästäänkin sitten pitkästä aikaa taas valmennukseen. Toivottavasti ei ole hirveetä rääkkiä. Analysoidaan varmaan viimeaikojen kisojen tuloksia ja ratoja. Korjattavaa oikeastaan olisi laukanvaihtoihin, sillä viimeksi ne tuli epäpuhtaasti, vaikka kylläkin kaiken aikaa muutoin ne tulee puhtaasti, en taas tiedä mikä meni vikaan. Voi olla että ois aihetta keskittyä niihin Va A juttuihin enemmän pikkuhiljaa, niitä kuitenkin tahtoisin alkaa kiertää enemmän kohta.

Asiasta tulikin mieleen, lukijoille kysymys!

Olen tässä miettinyt että kannattaisko mun ruveta kertomaan tänne välillä ihan vaan jonkun ratsastuskerran tarinaa? Ja varsinkin valmennuksista? Eli kiinnostaisko ketään lukea mitä tehtiin ja miten tehtiin valmennuksessa oikein tarkasti selitettynä? Entäpä ihan vaan vaikka joku kotitreeni kertomus aina silloin tällöin, oliko jotain ongelmia, ja jos oli, miten ne ratkaisen? Tai mitä ylipäätänsä haluan ja vaadin sillä kertaa hevoselta tms? Välillä tuntuu etten keksi mitään blogattavaa, varsinkin jos ei ole kisakuulumisia.

Sana on vapaa. Heittäkää vaan kommentilla mikä teitä miellyttää.

Oon itse aina ajatellut ettei ketään kiinnosta lukea "mitä tänään tein Hertan kanssa ratsastaessa" ja ettei kukaan jaksa lukea "tein piffi-paffi siirtymisiä, ei oikein polkenu, tein sitten tälläisiä harjotteita plaaplaa", joten olen aina vaan kirjoittanut "tänään tein vaihtoja, meni hyvin" eikä siitä sen enempää.
Mutta miten ois? Kiinnostaako tulevaisuudessa tarkempaa sepustusta ratsastuskerroista? =)

Hertan piaffi
Piaffia 

11 kommenttia

 1. Ehdottomasti kiinnostaa tarkat treenikertomukset. Mielestäni blogien lukemisessa on loistavaa juuri se, että voi saada omaan treeniin ideoita muiden selostuksista.

  Toki tällainen heB-ratsukko joutuu vähän teidän tasolla kilpailevien tekemisiä soveltamaan, mutta onpahan ainakin tavoitetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, pitää alkaa miettimään tulevia kirjoituksia. :)

   Meilläkin kuule periaatteessa kaikki jutut mitä treenataan on ihan perustyöskentelyä ja mun mielestä nämä pätee kaikkiin tasosta riippumatta! Kyllä meidän yleisimmät ongelmat on esim. pohkeen taa jääminen, takaosan aktiivisuus/nopeus, rentous, reaktionopeus... Ja nämä asiat on ihan samat oli taso He B tai sitten Va B. :)Nämä "viat" tulee sitten esiin juurikin esim temppujen epäonnistumisessa, ja oli sitten temppu pohkeenväistö tai piruetti. :)

   Poista
 2. Kyllä kiinnostaisi, itse tykkään ainakin lukea treenipostauksia! Saa mahdollisesti vinkkejä omaankin ratsastukseen! :)

  VastaaPoista
 3. Minä ainakin lukisin mielelläni mahdollisimman tarkkoja treenipostauksia :)

  VastaaPoista
 4. Tarkat kertomukset ois aika jees! :)

  VastaaPoista
 5. Kiinnostaa, siitä saa inspistä omaankin ratsastukseen! :)

  VastaaPoista
 6. minäkin lukisin mielelläni treenisepustuksia! :)

  VastaaPoista
 7. No tää olikin yksimielistä! Alan sitten vääntämään useemmin tarkempaa sepustusta treeneistä :) Hyvä aloittaa maanantain valmennuksesta ;)

  VastaaPoista
 8. tarkat treenikertomukset kiinnostaa ja muutenkin kaikkea esim. miten treenasit/opetit hevoselle uusia asioita :) esim. miten lähdit ensimmäisiä laukan vaihtoja hepan kanssa tekemään. Ruokinnasta ja viikko-ohjelmasta olisi kanssa tosi kiva lukea :) miten valmistaudut kisoihin ja kaikkea mahdollista kouluratsun treenaamiseen ja huoltamiseen liittyvää juttua :) tykkään hirmuisesti sun blogista kyllä nyt jo muutenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon ideoista! :D Pitää laittaa muistiin ja väsäillä noistakin aiheista jotain jatkossakin useemmin. :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!