Kootussa Ravissa

23. heinäkuuta 2013

Ei taas näin...

Pari päivää H on ollut ratsasaessa tosi vaikee. Vielä viime viikolla "kaikki oli helppoa", mutta sunnuntaina oli tosi hankala. On siis rento ja letkee mieleltään, mutta jotenkin juntturassa kropastaan. Laukanvaihdot ovat puhtaita vain vasemmasta oikealle, mikä on tosi jännä, koska tämä on se VAIKEA suunta vaihtaa laukkaa.
Aina ennen laukanvaihdot on helppoja oikealta vasemmalle, mutta nyt sunnuntaista lähtien se ei käytännössä vaihda puhtaasti, tai jos vaihtaa, niin se on tosi huono vaihto: ahdas takaa, matala, eikä selän läpi.

Ajattelin että on saanut kylmää tms ja mennyt jumiin, sillä nyt on ollut viikonlopusta asti tosi viileetä ja H on aikamoinen vilukissa. Ilman loimea se on ollut ulkona, sillä ei ole satanut, vaikka lämpötila onkin ollut jossain +15 yläpuolella. Mietin että annan maanantain vapaaksi, jotta en härnää sitä jos on jumissa. Tai sitten se on venäyttänyt tai muutenvain tärvännyt itteensä.

Kun tänään menin tallille niin huomasin heti että oej oli hieman turvonnut. Kiva. Aattelin että nyt on hevonen teuraskamaa. Jalka ei ollut sen lämpimämpi kuin vasen etunenkaan. Laitoin sen liinaan ja menin kentälle katsomaan miten se liikkuu. Se liikkui puhtaasti? Noh, jos kerta liikkuu puhtaasti niin päätin mennä ratsastamaan, josko turvotus hieman laskee liikkeessä. Menin selkään ja totesin ettei onnu/arista, joten ehkä on ohimenevää.

Kuitenkin kun aloin ratsastamaan kunnolla, niin sama meno jatkuu kuin viikonloppunakin. On ihan ok ja rento, sekä hyvin mielin, mutta kun teen vaihtoja niin tosi nihkeesti tulee takaosan läpi, etenkin tässä HELPOSSA kierroksessa, eli oikeassa, mikä on oikeesti tosi outoa.
Sain muutamat suht ok:t vaihdot myös oikeasta laukasta, kun tein sulkuväistöä keskihalkaisijaa kohti uralta, jonka jälkeen suoristus ja vaihto.

Jossain vaiheessa H sitten kuitenkin tilttasi kiinni ja veti herneet nenään kun yritin raipan kanssa vähän avittaa takaa vaihtoa, että tulisi isompi vaihto. Se veti liinat kiinni, kylkimyyryä sivulle, josta sain sen suoristettua mutta sitten se peruuttaa rajusti istumaan kentän aidan päälle niin että aitalankut natisee, josta se pomppas sitten eteen kun pelästyi. Siis mitä ihmettä?!

Otin tämän jälkeen sitten vain siirtymisiä keskiympyrällä laukka-käynti-laukka, jotta rauhottuu ja kuuntelee. Tässä vaiheessa huomasin että H hikoili oikealta puoleltaan kaulasta, mutta ei yhtään vasemmalta! Sen täytyy olla nyt jotenkin tosi jumissa koko kropastaan, mutta vain toispuoleisesti, sillä jos hikoilua tapahtuu vain toisella puolella niin sitten on kyllä hevosen lihaksissa jotain vikaa ja se liikkuu toispuoleisesti. Tämähän käy järkeensä, sillä on huono vain oikeassa laukassa, ei vasemmassa.
Kun huomasin tämän niin otin vain enää käyntiä jossa paljon taivuttelua, avoa ja sulkua. En enää viitsinyt tehä hommia sen enempää ja mentiin talliin.

Tallissa sitten pikahieroin sitä molemmista kankuista. On se aika tymäkkää tavaraa sieltä ristiselän/lannerangan alueelta. Oiskohan vain saanut kylmää tms? Hieron sen sitten myöhemmin kokonaan läpi kunnolla kun ehdin. Kylmäsin myös hyvin sen oikean etujalan, josta turvotus oli laskenut liikutuksen myötä. Huh, vaikuttaa hyvältä.

Jotain siinä on vikana, sillä H ei kyllä tahalteen ole asenteella "en tee". Hierontaa ja torstaina olisi valmennus, joten katsotaan saadaanko sieltä apua!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!