Kootussa Ravissa

2. heinäkuuta 2013

Kadonnut varsa löytyi!

Siis ihan uskomatonta! Jotkut ovatkin kyselleet Hertan varsoista, ja olen joutunut aina sanomaan että vuonna 2002 syntyneestä Hertan ensimmäisestä varsasta ei kukaan tiedä yhtään mitään, muutakuin sen, että se lähti Tanskaan jo nuorena kasvattajan mukana. Sen koommin siitä ei ole kuulunut mitään, ja on täysi mysteeri onko se edes hengissä. Ollaan yritetty Googlata "Minea" tammaa ties mistä mutta se on hävinnyt kuin tuhkatuuleen.

Nyt sitten Hertan omistaja löysi netistä surffailemalla Ratsujalostus liiton sivuilta tälläisen jutun etusivulta ihan sattumalta vahingossa:

FWB-tamma Minea menestyy Norjassa
22.6.2013
Myös Norjassa on tällä kaudella nähty palkintojenjaossa FWB-hevonen, kun tamma Minea menestyy esteradoilla ratsastajansa Marte J. Bergin kanssa. Ratsukko muun muassa sijoittui toiseksi 120-luokassa 14.6. ja voitti 130-luokan 15.6. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan seuraavia tuloksia!
Minea on syntynyt vuonna 2002. Tamman isä on Lobster, emä Cassiopeia Ks ja emänisä Chablis ja sen on kasvattanut Lehtikoski-Talli Oy.

Siis mieletöntä! Minea onkin Norjassa nykyjään ja on täysin pesunkestävä estehevonen! Herttahan ei ole mikään lahjakas hyppääjä ja Lobsterkin on kouluori... :D Hertan emä kylläkin oli hyvä estehevonen, mutta näköjään hyppykyvyt hyppäävät yhden sukupolven yli tässä tapauksessa. Onko niin että Hertan tästä viisi vuotiaasta varsasta tuleekin estehevonen...? ;D

Tosi hienoa, että tällästä tapahtuu. Nyt löytyi kauan kadoksissa ollut lapsonen, siis kymmenen vuotta on ollut täysin kenenkään tietämättömissä missä tämä hevonen on ja mitä sille kuuluu. Olisi niin kiva tietää millainen hevosena tämä on. Kuuleman mukaan ihan maitovarsana oli melko ruma tapaus, tämä on ainut mitä tiedän tästä varsasta.  
FWB hevosia näköjään alkaa jo näkyä ulkomaillakin pikkuhiljaa etenevässä määrin. :)

Ehkä Hertalla voisi olla eläkepäivinä siitosarvoakin? Mutta tehdäkkö sillä koulu- vai estesukuisia varsoja..? :D

6 kommenttia

 1. Vaude! Eipä ole ensimmäinen kadonnut heppa, jota on etsitty kissojen ja koirien kanssa tuloksetta, ja joka löydetään sitten ihan sattumalta! :) Toivon mukaan onnistut ottamaan omistajaan yhteyttä ja kyselemään "varsan" kuulumisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja vieläpä ulkomailta ja löytyy tälläisen "uutisen" kautta!
   Olisi kyllä kiva saada tavoitettua omistajaa tai ratsastajaa ja kysellä millainen hevonen on ratsastaa ja onko samoja piirteitä. En vaan osaa puhua norjaa ja millähän sitä saisi edes sähköpostin tietoon... :)

   Poista
 2. mä oon vissiin vähän liian utelias mut musta on niin hauska yrittää selvittää kaikkia tällasia mysteerejä että kokeilin onneani ja luulisin löytäneeni tän ratsastajan facebookista! facebook.com/marte.j.berg laita viestiä ja kokeile :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou shit. Miten mä en tajunnu kattoo facebookista???

   Mietin et miten saisin edes sähköpostin tai jotain mut hei facebook... :D kiitti vinkistä! Alan väsäämään "laadukasta" englantia viestiin ja mietin miten asian voisi fiksusti esittää... :D

   Poista
  2. Laitoin viestiä! Katsotaan uskaltaako se vastata :D kiitti oikeesti paljon vinkistä!

   Poista
  3. haha eipä kestä, toivottavasti vastaa! :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!