Kootussa Ravissa

28. heinäkuuta 2013

Roxylla kisoissa.

Kävin naapuritallin pikkuseurakisoissa Roxyn omistajan pyynnöstä ratsastamassa radan HeB:3. :)
Roxyn omistajan kanssa tehtiin suunnitelma ja toivottiin lähtöajat niin, että minä menen ensin ja omistaja menee myös saman luokan, mutta mun jälkeen. Näin ollen jos saataisiin nuorikko rauhottumaan ja olisi sitten rennompi ja letkeempi myöhemmällä radalla.

Roxy on käynyt omistajansa kanssa muutamat pikkukisat He B tasolla, mutta tulokset ovat olleet vähän yli 50%, sillä Roxyä tuppaa lievästi sanottuna jännittämään. Fiksu on nuoreksi hepaksi, eikä siis riehu tai mitään, mutta rata on epätasainen ja jännittynyt, jolloin myös rikkeitä tulee enemmän.

Nyt voi iloksi todeta, että tämä kahden radan taktiikka pitkillä verkoilla toimi! Ensin menin siis minä, ja verkkasin vajaa tunnin. Roxy oli vielä vähän pinkeä, mutta hyviäkin pätkiä tuli. Roxy on aika väsymätön häseltäjä... :) Meidän rata oli toki jännittynyt, varsinkin tuomarin pääty aiheutti punkemista ja kyttäämistä, mutta runnottiin menemään sinne päätyyn asti saakka! Tuli radalla kivojakin pätkiä, mutta selvästi näki, että hevosta jännitti. Tuomarin kommentit olikin "Hevonen jännittynyt läpi radan, mutta hyvin ratsastettu rauhallisesti ja päättäväisesti loppuun asti". Pros jäi vain 53,8%, mutta esim keskikäynnistä tuli 7, Roxyllä on tosi laadukas käynti. :) Olen tänä vuonna käynyt Roxyn selässä sellaset 4 kertaa, voisi olla hieman parempi jos pääsisin senkin selkään useammin, etten olisi "vieras" ratsastaja sille ja saisin itsekin harjoitella ratoja sen kanssa.

Sitten vaihdettiin omistaja selkään ja hän verkkasi noin 20 min, siihen päälle odottelua valmistautuvana ratsukkona ja heidän ratansa meni tosi hyvin! Roxy hieman väsähti, mikä tässä tapauksessa oli vain etu! Omistaja sai 59,7% ! Siis ihan huikee nousu aikasempiin ratoihin nähden! :) Rata oli tasaisempi ja rennompi, pieniä jännittymispätkiä tuli, mutta ei esim ollenkaan kyylännyt tuomarinpäätyä ja muutenkin!

Tuntuu niin hyvältä jos sai näinkin pienellä jutulla autettua jotakin. Nyt on sitten keksitty Roxyllekkin "kisa suunnitelma", eli oikeasti vain PITKÄ verkka ja kaksi luokkaa, jolloin ensimmäinen rata menee vain verryttelynä ja totuttelemisena, ja sitten toiseen rataan voi keskittyä paremmin kun hevonen rentoutuu. Nyt voi omistaja sitten itse jatkossa hyvin mielin tuuppaa kaksi rataa. :)
Ajanmyötä Roxykin tulee varmasti rutinoitumaan, jolloin verkkaa voi jättää lyhyemmäksi ja asiat muutenkin helpottuu. Se on vasta nuori, eikä sen kanssa ole oltu kisoissa kuin 3 kertaa, joten ymmärrettävää on jännittäminen.

Tuomarikin tuli kommentoimaan ratojen jälkeen "Sulla oli hyvä duuni, sinä väsytit hepan ja toinen voi tulla kerää hedelmät jälkeen päin!" :D

Minä sitten palailen taas Hertan pariin ja aletaan ensiviikko treenaamaan Tampereen kisat mielessä, mutta eniten työstän nyt sitä perhanan suoruutta... ;)

2 kommenttia

 1. Roxyhan toimii siis kisojen suhteen aika samalla tavalla, kuin oma nuoreni! Viime vuonna heppani ollessa 5v, verkkasin pitkään ja ensimmäinen luokka totutteluun ja verryttelyyn, yleensä tämä luokka meni huonosti (hec 53-55%) ja sitten seuraavassa saatettiin sijoittuakin (heb 58-65%). :)
  Mutta kisarutiinien tultua tutuksi menemme nykyään (heppa 6v) vain yhden luokan, ja siihenkin kävelyn lisäksi verryttelyä vain 20min, joka sisältää myös välikävelyt. :) Jotta jaksaa, sillä nyt menemme alue-kans HeA luokkia.

  (Me muuten saatamme nähdä TRS:n kansallisissa ensi vklpna! Itse osallistun luokkiin 2 ja 7b!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. :) tämä on varmaan aika yleistä nuorilla, varsinkin vähän kuumemmilla yksilöillä. Uskon myös vahvasti että kun Roxylle saa kisarutiinin niin voi jättää sen "lämmittelyluokan" pois ja keskittyä laittamaan kaikki potku yhteen luokkaan. :)

   Koitetaan törmäillä ens viikonloppuna! :) pitää yrittää tunnistaa ;)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!