Kootussa Ravissa

11. heinäkuuta 2013

Esteponi

Olin aiemmin ajatellut että tänään vedän kunnon tuuppailua, etenkin taipumisen, avojen ja sulkujen sekä vaihtojen osalta. Kuitenkin kun tallille pääsin, tuli mieleen yhtäkkiä hypätä pitkästä aikaa.

Siispä laitoin yhden pystyn keskelle pitkää sivua (joo, ois voinu laittaa useamman mutta ei ollut puomin nostelijaa apuna kun Hertta kuitenkin pudottelee... :D). Esteen laitoin heti sellaiseksi 60 cm korkeaksi. Lyhyehkön alkuverkan jälkeen aloin vaan tulemaan tota pystyä. Aluksi H otti taas niitä sen omia ratkaisuja, ja loikkasi muutaman metrin liian kaukaa esteelle. Onneksi oon tottunut näihin, niin osaan "heittää ohjat pois" etten revi suusta kun tulee älytön hyppy. Pari kertaa kun H oli pudottanut puomin alas (ja minä tullut alas selästä ja nostanut puomin takaisin ylös. huh, liikuntaa!) alkoi sekin hiffaamaan ja antoi mun tehdä laskut esteelle jotta askeleet sopii paremmin. Sitten tulikin pari tosi kivaa hyppyä! Oikein tuntui selkään kun se nosti selkää ylös, eikä vain roiskinut notkoselkäisenä.

Nostin esteen lopuksi noin 75cm korkeaksi. Heti kättelyssä H kopautti sen taas alas. (ja eikun uudestaan alas selästä ja nostamaan puomi ylös...) Vähän herättelin sitä, niin alkoi sujua myös molemmissa suunnissa tämä "isompi" este. Viimeisen hypyn H kopautti etujalalla puomin alas, en kyllä tässä vaiheessa jaksanut enää tulla alas selästä ja nostaa sitä, joten jätin sen maapuomiksi ja tulin loppuraveissa sitä ees taas. H oikein hyppäsi puomin yli aluksi ravista. :D Raukka esitteli vasta opittuja taitojaan...
Jumppasin lopuksi ravissa oikein pyöreäksi ja läpi. Huomaa kyllä että hyppääminen avaa paikkoja, sillä loppukäynnit oli tosi kivat! Se oikein työnsi selän läpi käynnissä ja käveli rentona ja letkeesti eteenpäin. Tuntui tosi kivalta selkään. Hassua, että sellainenkin asia kuin "hyvä, puhdas ja irtonainen käynti" voi tuntua niin makeelle. Pitää kyllä hypellä useammin. En vain aina yksin jaksa koko ajan tulla alas nostelemaan pudonneita puomeja!

Jumppasarjat olisi tosi super kouluhevosellekkin. Niihin kyllä tarviin kaverin joka nostelee kolisevat puomit takas kannattimille. :)
Tässä muutama kuva viime kesältä jolloin hyppelin ja oli kuvaaja mukana.

90cm on todistetusti ylitetty! :DNäin hypätään ristikko, Hertta ottaa varman päälle. :D
Hertta innostuu aina liikkumaan hyppytunnin lopuksi  :D
Hertta ja Lenni-Kalle tutustuu! Tämän kesän orivarsa. :)
Pakko kyllä sanoa, etten ymmärrä mistä Hertan ensimmäinen varsa, tämä Minea, on perinyt estehevosen taidot! Kiltisti ja nöyrästi Hertta kyllä hyppää, ei kieltele tms, mutta ei se kyllä kovin lahjakas siinä ole.. :D Minea hyppelee 120-130 tasolla Norjassa tällä hetkellä, ja senkin isä on kouluhevonen. Taitaa olla vahinko-esteheppa!

PS: Ei ole vielä kuulunut mitään Minean ratsastajasta vaikka Facebookissa yritin häntä tavoittaa. Odotellaan vielä.

10 kommenttia

 1. Mä voin tulla joku kerta laittaa hullut jumppasarjat ja vetää kunnon rääkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa :D tosin ei rääkkiä, vanha mamma ei jaksa ;)

   Poista
  2. Herttaa meinasin, mä jaksan mutta iskee rimakauhu :D

   Poista
 2. Facebookissa muilta kun kavereilta tulleet viestit näkyy ainakin mulla tosi oudosti. Koita jos löydät kyseisen henkilön työsähköpostin jostain. Google, firman nimi ja etunimi.sukunimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Voisin kokeilla jatkaa etsintöjä, sillä facebookista löytyi talli jossa ratsastaja on töissä, josko se löytyisi Googlesta

   Poista
 3. Mikä tuon orivarsan oikea nimi on? Tunnen vaan yhden hevosen jota ainakin kutsutaan samalla nimellä, olisikohan sama :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on edelleen kasvattajan omalla kotitallilla, tuskin on sama? Mutta olikohan sen nimi joku Ludovico tms? :D

   Poista
  2. Siinä tapauksessa tässä maassa on kaks samalla nimellä kutsuttavaa suurinpiirtein samana vuonna (en oo tän mun tunteman s.vuodesta varma, nuori kuitenkin) syntynyttä samanlaisilla pitkillä takasukilla ilman etusukkia ja leveellä läsillä olevaa hevosta :D täytyykin mennä tiiraamaan tallille että mitä eroa löytyy tämän orin sukupostikuviin :D
   Hauska sattuma :)

   Poista
  3. Oho! Hassua että näinkin pienessä maassa kuin Suomi voi sattua näin!! :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!