Kootussa Ravissa

30. kesäkuuta 2013

WHAT?

Siis nyt en kyllä tiedä miten suhtautua. :/

Tänään oltiin Mäntyharjulla aluekisoissa ja luokka oli Va B:0. Hertta liikkui tosi kivasti, vähän ylirento, joten prässäsin sitä huoletta ja se tuotti sopivaa "kuumuvuuttaa" hevoseen, jolloin se oli kivan aktiivinen ja liikkui ylämäkeen. Verkassa ratsastin tarkoituksella vaihtoja kakkosilla, tein piruetteja ja piaffia ja passagea jotta Hertta pysyisi "kuumana". Oli makee tunne kun Hertta liikkui niin kivasti.

Radalla tämä hyvä tatsi säilyi ja olin tyytyväinen. Erityisesti sulut ja lisäykset oli hienot. Toinen laukanvaihto meni jostain syystä ristilaukalle, mitä H ei ole koskaan tehnyt! En tiedä yhtään miksi se näin teki, enkä sille asialle mitään voinutkaan. Tuli varmaan vaan niin yllättäen vaikka yritin valmistella. Se oli kuitenkin AINUT rike radalla.

Tulokset kuultua jäi vähän tyhjä olo.  Vähän ihmeteltiin Teamin kanssa että mitäs ihmettä. Sitten kun tulokset tuli kipaan niin lopputulos oli jaettu 7 sija ja lähtijöitä oli 15. Siis luokan puoleen väliin! Prosentteja saatiin just ja just 61. Siis en kyllä nyt yhtään ymmärrä. Tän kauden surkeimmat prosentit, mutta ei tosiaan huonoin rata.
Sillon kun ollaan saatu huonoja prosentteja niin kyllä me ollaan heti radan jälkeen tiedetty että nyt meni metsään. Mutta nyt olin ihan Naantalin aurinkona "jeee jeee hyvä rata" ja sitten tulokset ovat tälläisiä. :D Ei voi mitään. Tämän lajin ihanuuksia!

Loppukommenteissa oli mm "Lisäykset kuntoon", nehän on meidän ainut vahvuus! :o
Kaikkea muitakin epäkohtia löydettiin papereista ja verrattiin näitä kuviin joita radasta on. Teen myöhemmin postauksen johon laitan päivän kuvat ja laitan myös kuviin tuomareiden kommentit kyseisestä suorituksesta. Aina analysoin ratoja ja tuloksia jotta tietää mihin seuraavan kerran pitäisi kiinnittää huomiota.

Oon kyllä v-ä-h-ä-n hämmentynyt. En tiedä kenelle mutta harmittaa silti. Herttaan oon tosi tyytyväinen, se oli oikeesti taas oma kiva itsensä ja hyvä draivi meillä jatkuu, mutta nyt kyllä haukut saatiin. :/

Eräs hyvin pärjännyt kanssakilpailijakin tuli radan jälkeen mulle puhumaan, ja sanoi, että hän ihasteli Herttaa ja  että näytti hevonen ja rata tosi hienolta, ja että kuinka "WAU" se oli. Noh, harmi ettei tuomarit ajettelleet tänään "WAU".

Jotenkin syö aina miestä tälläiset.

19 kommenttia

 1. No onpa outoa, harmi homma mutta sehän on tietysti tärkeintä, että tiedät itse miten meni. Mielenkiintoista kyllä nähdä niitä kuvia vs tuomareiden kommentteja.

  VastaaPoista
 2. Mekin oltiin tänään mäntyharjulla! Mun suorituksesta tuomareilla oli aika iso näkemysero joka pisti vähän mietityttämään. Toinen antoi reilu 60% ja toinen 53%..! Kaverillanikin joka tuolla mäntyharjussa tänään ratsasti oli tuomareilla 9% näkemysero että mitähän ihmettä taas...!

  Innolla odotan niitä kuvia jos niitä voi nyt innolla odottaa! :D Mutta niinkuin emma jo sanoikin, että tärkeintä että itse tiedät miten meni, vaikka tämä tosi ärsyttävää ja kummallista onkin! :o

  VastaaPoista
 3. Joo oli nyt vähän nuo idän tuomarit tuolla omaaa luokkaansa. Aika törkeitä piste eroja tollaset jos noin rajuja olivat! Kertoo tuomareiden skaalankäytöstä tosi paljon. Lisää koulutusta pitäis järkkää...

  Mutta tosiaan niin kuin molemmat totesitte, että pääasia että itse tietää miten meni ja mä olen tosi tyytyväinen meidän suoritukseen. :)

  Kuvat ja niihin lisätyt arvostelut tulevat varmaan huomenna! :)

  VastaaPoista
 4. Mulla kävi eilen ihan samalla tavalla, radan jälkee hyvä fiilis ja sit ku kuuli prosentit nii kyllä ihmetytti ja otti päähän :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällästä tää on. Arvostelulaji ei oo koskaan reilua :D

   Poista
  2. Loppujenlopuksihan ei ole kyse siitä, miellyttikö rata sua ja olitko tyytyväinen itse, vaan siitä miellyttääkö rata/hevonen tuomaria.

   H jakaa tuomarit aika 50/50 , jotkyt tykkää ja jotkut ei :)

   Poista
 5. Kiva että teillä meni hyvin,kisoissa oli kuitenkin muita joilla meni vielä paremmin ja ne luonnollisesti palkitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu u, näinhän se menee. Tällä kertaa vain radat nähneenä enpä olisi uskonut että "meni paremmin". Toki kun on arvostelulaji niin tuomareiden maku asioihin en voi puuttua. Joskus se vaan on niin että arvostelut voi mennä aivan alakanttiin mitä ansaitsee.

   Näin on käynyt ennenkin, mm viime vuonna Lappeenrannassa ja varmasti tulee käymään. On olemassa tietyt tuomarit jotka ei ikinä ole antaneet hyviä pojoja Hertalle vaikka suoritus on hyvä.

   Kisoissa näkyi pari kivaa suoritusta, joita katselin että näissä on ainesta.

   Poista
  2. Tämä tietenkin mun mielipide eikä se ole absoluuttinen totuus.

   Poista
  3. Ja tarkennan että kyllä paras voitti! Prosentit tässä mua hämää ja luokan puoliväli.

   Poista
 6. Olethan satavarma, että paperi on omasi? Joskus on kaveri saanut väärän pöytäkirjan - paljon paremman kuin ansaitsi - ja oli aivän pökertyneenä valmistautumassa palkintojenjakoon. Toisaalla asianomianen oli repinyt kirjaimellisesti "pärsseensä" ja painunut videon kanssa tuomarin luokse tauolla, jolloin oli sitten tuomarikin todennut, että ei hän kyllä tästä radasta ole näitä pisteitä antanut. Ja tämä kävi ihan kansallisella tasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No melko varma kyllä. Oon kyseisten tuomarien kohdalla saanut ennenkin surkeita numeroita, eivät varmaan tykkää Hertan tyyppisistä hevosista, tai joku liikkumisessa ei heidän mielestään ole oikein. Ja tämä on siis ollut aina, mutta että näin huonot pisteet vaikka samalla radalla tuli Ypäjällä voitto 65%.

   Yleensä kun on tullut huono arvostelu niin rata on kyllä ollut huono ja ihan oikein rankaistaan. Nyt en kyllä ymmärrä rankaisua hyvistäkin pätkistä.

   Jännä että tuollaista voi edes tapahtua, tuo papereiden vaihtuminen.

   Poista
  2. Kyllä noita vaihtumisia tapahtuu yllättävänkin usein. Yleensä jää tulospalvelussa "kiinni" mutta ei aina kuitenkaan. Moni tuomari ei halua tietää ketä tuomaroi, jolloin jää sihteerin kontolle tarkistaa että kirjoittaa oikeaan paperiin. Periaatteessahan paperit on nipussa suoritusjärjestyksessä, käytännössä jossain kohtaa tulee kuitenkin aina välillä joku myöhäinen poisjäänti tai siirto mistä ei viesti mene tuomarille asti. Mutta ilmeisesti tällä kertaa ei kuitenkaan ole tästä kyse.

   Poista
  3. Kyllä tällä kertaa oli varmasti omat. Suurimmat rankaisut oli tullu kyllä ihan oikeissa kohdissa, esim vaihdot. Oli vain tän kauden huonoimmat prosentit vaikka rata oli yhtälainen muodenkin kanssa joista pisteet on ollu 63-65% välissä joten tuli äkiseltään tosi yllätyksenä noinkin tiukka linja.

   Itse en ole törmännyt papereiden vaihtumiseen vielä mutta näköjään sekään ei harvinaista ole :o

   Poista
 7. Siis meillä aivan sama juttu eilen Mäntyharjulla helpossa A:ssa! Hevonen tuntui parhaimmalta ikinä, liikkui tosi aktiivisesti ja teki hyvän radan. Itse mokasin ainoastaan vaihdossa käynnin kautta jonka tein liian aikaisin. Muuten olin supertyytyväinen ja varma sijoituksesta. Leuka loksahti lattiaan kun sain paperit: juuri ja juuri yli 60% ja edelle meni monta hevosta jotka liikkui mielestäni pohkeen takana, tekivät rikkoja ym. Järvenpäässä pari viikkoa takaperin paremmat prosentit samasta ohjelmasta ja sijoitus, vaikka hevonen jännitti, liikkui pohkeen takana ja rikkoi kerran laukankin raville.

  Samassa ohjelmassa Mäntyharjulla oli kärkisijoilla mm. hevonen joka liikkui koko ohjelman suu auki (huomattavasti). Vaikka kyseessä on arvostelulaji ja jokaisella on omat mieltymyksensä, pitäisi kuitenkin perusasioista (eteenpäinpyrkimys, muodon tasaisuus) olla kaikilla sama linja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oli useampikin. Sekä He A että Va B. Olikohan samat tuomarit?
   Kisoja sivusta seuranneena myös huomasin ihan pöyristyttäviä prosentteja joihinkin ratoihin nähden. Osassa hyvät pros vaikka rikkinäinen rata ja epätasainen muoto, mutta sitten myös kivoja ratsukoita huonoilla prosenteilla.

   Harmillista että näin käy, muttei sille tietenkää mitään voi. Pääasia että itse tietää oman tasonsa. Jos valmentaja esim sanoo että arvostelu meni alakanttiin niin silloin se kyllä meni. Aina ei pidä uskoa tuomareitakaan. Tuomareitakin on hyviä ja huonoja. :)

   Poista
 8. Munsterhjelm on kokenut tuomari, ei tiukimmasta päästä, Rantanen kokenut, mutta tiukka. Älä arvostele julkisesti, Suomi on pieni maa ja sana kiertää. Sitten niitä pisteitä ei heru ainakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, on ollut ennenkin vastassa eikä koskaan ole herunut pisteitä paitsi juuri lisäyksistä. En arvostele, pisteet on jaettu ja sille ei voi mitään. Hämmästyin vain noinkin tiukasta linjasta joka poikkesi käytännössä kaikkien muitten tuomareiden arvioinnista. Toiset tuomarit tykkää, toiset ei, tällä kertaa ei tykänny. Tuskin muutkaan kovin epäpäteviä ovat olleet. Mutta näin tällä kertaa.

   Poista
 9. Mielestäni tässä on ihan asiallisesti vain laitettu kommentit näkyville ja numerot ja niitä katsottu. Ei pöytäkirjat mitään salaisuus ole. Eikä tässä huudella nimettömänä netissä ja haukuta tuomareita. Kaikki koulua kisaavat varmasti katsovat omia papereitaan, välillä niitä pitääkin katsoa kriittisesti.
  Tsemppiä, kaikkia ei voi miellyttää. :)

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!