Kootussa Ravissa

24. marraskuuta 2014

Kuka siellä ruudun takana on?

Monessa blogissa on viimeaikoina esiintynyt postaus, jossa lukijat ovat saaneet esitellä itsensä ja mahdollisen bloginsa. Minäpä matkin nyt muita ja tehdään samalla idealla minunkin blogin kanssa!

Mua on aina kiinnostanut kenen kanssa sitä oikein täällä juttelee, Bloggaaminen on antanut mulle paljon, olen oikeasti saanut jopa uusia kavereita ihan vain blogin kautta! Kyseiset henkilöt varmasti itsensä tunnistaa. :)

Kerro siis kommenttiboksiin jotain itsestäsi!
 •  Mielellään nimi tai nimimerkki, mistä päin olet ja millainen on oma hevosharrastuksesi/tausta. 
 • Kerro vielä miten olet blogiini päätynyt ja jos sinulla on oma blogi, laita linkki!
 • Sinulla ei siis ole pakko olla omaa blogia, kommentin omasta taustasta voi jättää ilmankin

He jotka linkkaavat oman bloginsa, käyn toki tutustumassa kaikkiin ja valitsen muutaman niistä, jotka päätyivät lukulistalleni ja esittelen niitä blogeja sitten tulevassa postauksessa, kunhan saan jossain vaiheessa aikaa sen tekemiseen kiireiden ohella. :)

Noniin! Sana on vapaa! Kertokaa itsestänne!


105 kommenttia

 1. Olen Alexandra, 18-vuotias hevosenomistaja Uudeltamaalta. Ratsastustaustani on se perinteinen, aloitin ratsastauskoulussa jonka jälkeen siirryin omalla hevosella ratsastamiseen. Kouluratsastus on se mun juttu, ja kisaankin hevosellani seura&aluetasolla HeB-A luokissa. Meillähän on ollut takana lähes kolmen vuoden saikkukierre ja nyt päästiin vihdoinkin tälle kaudelle kisaamaan ja valmentautumaan!

  Blogiisi löysin en nyt muista kenen, mutta kuitenkin jonkun toisen blogin kautta. Mikä minut tänne sai jäämään on kouluratsastus ja panostettu ulkoasu.

  http://lifeasallu.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmen vuoden saikkukierre?! Kamalaa. Tuo jos joku syö intoa!
   Toivottavasti sairastelut oli siinä nyt sairasteltu ja pääsette jatkamaan ilman taukoja!

   Poista
 2. Olen Aada Etelä-Pohjanmaalta. Olen aloittanut ratsastuksen jo ennen kouluun menoa, tosin silloin kävin vain välillä hepan selässä. Kunnon ratsastuksen aloitin varmaan 6 vuotiaana. Kävin ratsastustunneilla n. 10 vuotiaaksi asti, jonka jälkeen ostettiin Hallaus. Sen jälkeen alettiin käymään valmennuksissa ja normi rats.tunnit jäi pois. Nyt ollaan käyty satunnsisesti vain, kun ei olla päästy lähtemään muualle koppiongelman vuoksi ja tallilla ei ole valmennuksia paljoa. :) Jos haluat lukea meistä lisää, käy blogissani: suomenhevstamma.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saatte valmennuksia järkättyä jatkossakin, niin pääsette valvovien silmien alle treenaamaan. :) Voihan sitä itsekseenkin mennä, mutta itseäni aina auttaa joku joka katsoo! :)

   Poista
 3. Olen 17-vuotias poniratsastaja Etelä-Karjalasta. Aloitin ratsastuksen vuonna 2007 kaverini shetlanninponilla ja virallisesti aloin käymään tunneilla vuonna 2010 Vipelen tallilla. Vipeleellä olen näinä neljänä vuonna ratsastanut suurimmaksi osaksi russarabiristeytysponi Saaralla, jolla aloitin kisaamaan koulu- sekä estepuolella vuonna 2011. Nykyään olen täysin koulupainoitteinen ja treenaan & kisaan Saaralla He:B - tasolla seuraluokkia + autan ystäväni hevosen Esterin liikutuksessa.

  En muista mistä löysin blogisi... Ehkä facebookista ? Mutta kuitenkin... Kiinnostukseni heräsi kouluratsastuksesta ja on pysyy yllä vieläkin! On hienoa seurata niin hienoa paria ja vaikka taso on paljon korkeampi kuin omani, niin inspiraatiota tulee silti! :)

  http://ikuinenponiratsastajakata.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiva jos tykkäät ja saat inspistä! :) Ja pakko painottaa, että vaikka meidän taso olisikin korkeampi, usein ne samat perusjutut ongelmineen esiintyy meilläkin, joten samoja asioita joudutaan ratkomaan kuin minkä tahansa muun tasoinen! :)

   Poista
 4. Olen Mimmi, ihan kohta täysi-ikäinen tyttö Vantaalta. Olen ratsastanut pienestä asti ja aluksi monta vuotta ihan ratsastuskoulussa. Reilut puoltoista vuotta sitten meille muutti nuori ja oikeastaan mitään osaamaton heppa, joka tällä hetkellä on 7-vuotias. Sen kanssa olen vasta kilpaillut helppoja luokkia, mutta kun Ässälle kokoaminen on ihan lastenleikkiä, niin valmentajan kanssa se tekee jo piruetitkin. Tavoitteenamme on nousta aina vaan vaikeammille radoille kunhan oppisimme ensin jännittämisestä pois.

  Eksyin muistaakseni sun blogiin jonkun toisen blogin kautta, ja tykästyin heti siihen, miten kirjoitat ja tietysti siihen että olet kouluratsastaja. Myös se, että olet tehnyt "tavallisesta" hevosesta noinkin osaavan, on mielenkiintoinen juttu! :)

  Elämäni valttikortti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertta oli (ja onvälillä edelleen) melkoinen jännittäjä kisoissa. Ahkerasti vaan teette töitä niin etteköhän senkin selätä! :)

   Poista
 5. Ronja , 17v Mikkelistä. Aloitin ratsastuksen ratsastuskoulussa joskus pienenä ja pidin parin vuoden taukoa,mutta aloitin uudelleen muutettuamme Saksaan. Sieltä tarttui parin vuoden jälkeen suomeen mukaan entinen opetusmestarini. :) löysimme jostain korvesta nykysen "opettajani",jolla jouduin alottamaan ihan alkeista. Nykysellä hepallani Lapidarilla olen treenannut aktiivisesti yli vuoden ja olen päässyt kisaamaan ekat kisani hyvillä prosenteilla. :) joka päivä opin jotain uutta ja haaveena päästä kisaamaan koulua tosissaan.

  Löysin blogisi jonkun toisen blogin kautta ja ihastuin Herttaan aivan täysin ja siihen kuinka saat siitä niin kauniin,vaikka onkin "väärän rakenteinen". Treenivinkki postauksistasi on ollut suuresti apua! :)

  llost-souls.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveita pitää olla, eikun vain toteuttamaan niitä! ;) Kuulostaa kyllä hyvältä hevositlanteesi, eiköhän sitä koulua päästä kohta jo tosissaan kisaamaan

   Kiva kuulla jos vinkeistä on ollut apua! Se taitaa olla suosituin juttu mun blogissa! :D

   Poista
 6. Olen Emmi Tampereelta. Ikäni hevosia harrastanut, tavoitteellisesti valmentautunut ja kilpaillut lajina kouluratsastus mutta pitänyt 1,5 vuoden tauon ja nyt palaillut takaisin hevosharrastuksen pariin. Tällä hetkellä mennään lainaratsuilla mutta tarkoitus olisi oma hevonen ostaa jossain vaiheessa :) Päädyin blogiisi Blogitallin kautta eli oon ihan uusi lukija, mutta ihastuin blogiisi välittömästi - sulla on tosi kaunis hevonen, ratsastat tyylikkäästi ja sun postauksia on kiva lukea. Sun blogi inspiroi mua hirveästi ja aina kun mä tuun lukemaan sun postauksia tulee sellainen fiilis että voi kun se oma kouluhevosen alku jo löytyisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiikarit vain päällä koko ajan, niin eiköhän kohta löydy se oma kouluratsu! Tsemppiä etsintöihin :)

   Poista
 7. Olen Elppi, joka on yleiseen käyttöön vakiintunut kutsuma-/lempinimeni, ja olen 20-vuotias jyväskyläläinen. Alkujaan olen kotoisin Kuopiosta, mutta muutin syksyllä 2014 opiskelemaan etnologiaa tänne keskeisempään Suomeen. Kuopiossa käyn kyllä edelleen ratsastamassa ja heppailemassa tutulla tallilla joka toinen viikonloppu, kun Savossa tulee käytyä poikaystävän bändin ja miekkailuharrastuksen puitteissa.

  Heppaillut olen pian 14 vuotta, mutta siitä iso osa on vain humputtelua omilla ja vuokraponeilla. Oikeastaan vasta viime vuodet olen treenannut tosissani ratsastuskoulussa ja siinä vasta oikeasti kehittynytkin löydettyäni itselleni sopivan opettajan. Kisaillut olen helpossa C:ssä 60-65% tuloksin ja vähitellen harjoittelen B:n juttuja ja tallikisoissa starttailen sitä luottoponilla :) Jos ikinä liikut Savon suunnalla, niin laita mulle viestiä, tulen tunnillesi! :D Olen tyyliltäni ehkä koulua menevä esteratsastaja, paremmin ilmaistuna puskaratsastaja. Tärkeintä, että on kivaa treenailla!

  En nyt kuolemaksenikaan muista, miten ensimmäistä kertaa blogiisi päädyin. Varmaan jonkun toisen blogin linkityksen kautta? Miten vaan, olen kauheasti tykännyt lukea blogiasi, koska mielenkiintoisten treenipostauksiesi lisäksi, olen ihan oikeasti saanut ahaa-elämyksiä ja kokeillut treenivinkkejäsi käytännössä! :)

  Oma blogini löytyy osoitteesta elppigoes.blogspot.fi/ , kuten ehkä tiesitkin :) Heppapostaukset on vähän vähemmällä heppailuiden vähennyttyä, mutta kyllä niitä ahkeraan tulee aina kun hepan selkään tai tallille muuten pääsee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no minäpä laittelen viestiä jos sinne eksyn! :D
   Mun mielestä oot kyllä jo kehittyny selvästi, ainakin mitä olen blogin perusteella seurannut. :)

   Poista
 8. Olen Tiiti, 15-vuotias suomenruotsalainen tyttö Lohjalta. Ratsastuksen aloitin vuonna 2007, jonka jälkeen olen ratsastanut ratsastuskoulussa ja satunnaisesti kesäsin ja muuten vuokraillut poneja ja heppoja kavereilta. Kisaan ratsastuskoulun hevosilla tällä hetkellä heB, 90cm luokkia.
  Blogisi löysin jonkun toisen blogin lempiblogit-postauksen kautta. Kiinnostuin heti kun kyseessä oli hyvällä ulkoasulla oleva blogi, jossa esiintyy hyvin koulutettu ja korkealla tasolla kisaava suomalainen.
  Omassa blogissani kerron tunneista ja valmennuksista tuntsareiden kanssa, nyt sekä ruotsiksi että suomeksi :)
  http://ratsastuskouluoppilaantarinat.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, mä olen aina halunnut olla suomenruotsalainen.. :D
   Ratsastuskoulun hevosilla meneminen on siitä hyvä, että pääsee oikeasti menemään erilaisilla hevosilla. Itse sen opin kantapään kautta, kun aloin menemään vain Hertalla ratsastuskoulun jälkeen, että omalla tavallaan tatsi muihin hevosiin huononi selvästi. Nykyään kun saan mennä muillakin, niin alkaa taas tuntea kehittyvänsä

   Poista
 9. Pahokas, 28-vuotias elämäntapahevostelija myöskin Vantaalta. Ratsastuksen olen aloittanut lähes 20 v sitten, ensin ratsastin tunneilla, sitten tuntien lisäksi pyörin tätini tallilla perus heppailemassa, eli olin jokapaikanhöyläroikkuja, joka putsasi karsinoita ja kantoi heinää ilokseen, ja ratsastin myös samalla. 2001 aloitin valmennuksen, niin että asuin ihan kirjaimellisesti viikonloput ja loma-ajat tallilla, kisasin tuolloin poniaikoinani helppoa B:tä jopa ihan aluetasolla ihan kohtalaisesti jopa menestyen. Lukioaikaan tuli snadi tauko, mutta sen jälkeen kun sain ajokortin olen taas käynyt talleilla ja vuokraillut hevosia oikeastaan koko ajan, säännölliset tunnit aloitin siihen rinnalle jälleen kai 2009.

  Nykyään käyn kerta viikkoon pienryhmätunneilla ja ratsastan yhtä tallimme hevosista kerran-pari viikossa. Blogikin löytyy, ja se päivittyy tuntistooreista ja muusta ratsastelusta säännöllisen epäsäännöllisesti ja on lähinnä pohdintaa ja ylöskirjausta itseäni varten pienistä ahaa-elämyksistä ja jutuista, mitä on tullut tehtyä milloinkin.

  Blogiasi olen seurannut jo pidemmän aikaa, ja siinä mielessä oot semisti idolini, että löytämällä oikeat palikat voi tavisratsastajakin nousta hyvinkin korkealle ilman ihan hillittömiä rahamääriä, jos on valmis tekemään töitä. Itsellänikin kun on tavoite kilpailla vielä joskus vaativaa B:tä, mielellään sillä omalla ponilla ;) Tavoite on ihan realistinen, mutta ainakin tästä vinkkelistä katsottuna ah-niin kaukana vielä, kun rahaa ratsastaa on tosiaan se maksimi kolmisen kertaa viikossa, eikä se juuri mihinkään riitä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus blogiisi tutustunutkin. :)Ne ahaa elämykset ja niiden kirjoittaminen ylös on oikeasti hyvä tapa oppia, joten blogeista on oikeasti hyötyä! :D

   Kyllä mullakin se "avain onneen" oli Hertta. Hertan ansiota, paras opettaja! Mutta tosiaan, ei ollut valmis. vahva He A tason hevonen, jolla oli hyvä opetella ensin vahva HE A tasoiseksi itse, jonka jälkeen yrityksen ja erehdyksen kautta alettiin sotkemaan kohti vaativia. Vaikka hevonen ei osannut, oli sillä kuitenkin se kapasiteetti jossain siellä!

   Tahtoisinkin aina painottaa kaikille, ettei tarvitse satojentonnien hevosia kehittyäkseen. Väitän että paremmin jopa kehittyy kun vääntää tavallisten kanssa, saa sitä perspektiiviä!

   Poista
  2. Jep, näinpä. Kun hevosen peruskoulutus on tehty kunnolla, on myös hevosen kehittyminen samaa tahtia itselle mahdollista. Jos peruskoulutus on tehty huonosti, niin välttämättä taitavakaan ratsastaja ei saa järkevässä ajassa virheitä korjattua niin että hevosen olisi mahdollista suoriutua niistä haastavammista tehtävistä. Nöyryys on hyvä asia tässäkin :)

   Poista
 10. Erika Helsingistä täällä hei! Löysin blogiin jo kauan sitten, tykästyin tietenkin kisaavaan ratsukkoon ja kivaan analysoivaan tekstiin :)

  Ratsuina mulla on tosiaan erilaisia heppoja, niin kuin tiedät ja blogiin löydät tutusta osoitteesta http://kunomaaeiole.blogspot.fi/ :)

  Varo vaan, tällasesta postauksesta tuli ainakin mulle kommentteja enemmän kuin olisin koskaan uskonut (lähemmäs 200 :o) mutta ihanaa niitä oli kyllä lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kohdalla näyttää vielä ihan hillityltä! ;D Ei hätää! :D

   Poista
 11. Rosita, 24 vuotta, Tukholman läheltä. Tänne muutin viime helmikuussa rakkauden perässä (ja takaisin kotimaahani). Hevoshistoriaa löytyy 6-vuotiaasta asti, ensin 8 vuotta ratsastuskoulussa ja sen jälkeen erilaisia vuokrahevosia. Blogissa kirjoitan parista vuokrahevosestani joiden kanssa puuhaan vaihtelevia juttuja, lähinnä kouluratsastusta. Toinen on tosin nyt pitkällä saikulla pahan kaviokuumeen takia ja toisella en ratsasta kuin kerran pari viikossa.

  En muista ihan tarkasti miten mä sun blogin löysin. Olin tiennyt sen jo pidempään ja joskus käynyt vilkaisemassa, mutta olisko ollut nyt Blogitallin myötä liityin lukijaksi. Ihailen teitä parivaljakkona, miten paljon ootte kehittyneet! :)

  http://topangan.blogspot.se/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mielenkiintoisen kuuloinen asetelma. Mua on aina kiinnostanu ruotsalaiset blogit, mutta heikko ruotsin kieli vähän jarruttaa niiden lukemista. :D Täytyy ehdottomasti tutustua sun blogiin myös!

   Poista
 12. Olen Ronja, 26-vuotias tamperelainen, juuri blogisi löytänyt ja heti koukkuun jäänyt :) Löysin tämän ihan vain googlaamalla hevosblogeja. Olen vasta pari postausta ehtinyt lukemaan, mutta tykkään jo nyt todella paljon. Selkeä ulkoasu, kivoja kuvia ja helposti luettavaa tekstiä. Sivupalkkia sen verran olen silmäillyt, että siellä on paljon mielenkiintoisia postauksia. Mulla on siis aikamoinen luku-urakka tiedossa :D

  Ratsastin aikoinaan 12 vuotta ratsastuskoululla ja yksityisellä, jonka jälkeen muutama vuosi meni vähän harvemmilla höntsäyskerroilla ja lopulta tuli kahden vuoden tauko kokonaan ratsastuksesta. Niinhän se kuitenkin on, että heppatytön voi viedä tallilta, mutta talli ei lähde tytöstä ja nyt tehdäänkin taas paluuta hevosmaailmaan. Lauantaina on ensimmäinen ratsastustunti moneen vuoteen ja jännittää niiiin paljon :D Samalla tietenkin olen erittäin innostunut!

  Kirjoitan myös omaa blogia, joka tosin on kärsinyt koko syksyn koneettomuudestani. Kirjoitan lähinnä reissuista, resepteistä ja vähän reeneistäkin. Tiedä sitten kuinka heppablogi siitä tulee kun vauhtiin taan päästään :) Sitähän voisi seuraavaksi kirjoittaakin omasta heppahistoriasta enemmän.
  http://kahvimantelimaidolla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syysilloiksi on ainakin sulla sitten luettavaa jos meinaat mun blogia lukea aikaisempien vuosien osalta, aina vuoteen 2011! :D

   Poista
 13. Jonna, hyvin pian kolmekymppinen nainen Tampereelta. Melko tasan vuosi sitten nousin ensimmäisiä kertoja hevosen selkään alkeiskurssilla. Aloitin siis nollasta vasta näin vanhuksena. Ennen sitä olin istunut yhden kaksituntisen issikan selässä maastossa yhtenä talvena. Nykyään ratsastan yleensä kaksi kertaa viikossa ratsastuskoulun tunneilla ja teen kolmena iltana töitä tallille. Lisäksi tästä talvesta lähtien mukana ratsastuskoulun hevosella aina valmennuksissa, kun tallilla sellainen järjestetään eli noin kerran kuussa. Kouluratsastus on enemmän se mun juttu ja laji on vienyt ihan mukaan. Vielä joskus ehkä uskallan startata jotkut kisatkin tai siitä haaveilen.

  Blogiin taisin löytää viime talvena ihan sattumalta googlen kautta ja jäin heti lukijaksi. Tykkään miten kirjoitat ja analysoit asioita. Se on saanut kytemään ajatuksen oman blogin tai paremminkin treenipäiväkirjan perustamisesta. Vielä ei siis omaa (hevosaiheista)blogia ole, mutta suunnitelmia paljon. Saanut myös paljon vinkkejä omaan oppimiseenkin ja ihanaa niitä ahaa-elämyksiä hevosen selässä kun jokin asia sitten onnistuukin käytännössä. Teidän kehitystä on myös hieno ollu lukea blogin kautta vaikka nyt melko uusi lukija olenkin, mutta vanhemmat postauksen on tullut myös luettua läpi. Jatka ehdottomasti samaa rataa! Kiitos hyvästä blogista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannustan kyllä oman blogin perustamiseen. Se selkeyttää omien ratsastuksien ajattelua ja itse ainakin olen huomannut kuinka hienoa on katsella vaikka munkin blogin ekoja kirjoituksia ja todeta kuinka paljon on kehittynyt! Eli oikeasti treenipäiväkirjoista on hyötyä ja ne motivoi!

   Poista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jallaralla, ihana nimi! :D
   Sullahan on sitten tulevaisuudessa kaksi kisahevosta..;) Hyvältä kuulostaa!

   Poista
 15. Olen S, vajaa kolmekymppinen naisihminen Varsinais-Suomesta. Hevosharrastukseni alkoi parikymmentä vuotta sitten ja on muuttunut monesti vuosien varrella; on käyty ratsastuskoulussa, ollut vuokra- ja hoitohevosia sekä ihan kokonaan hevosettomia aikoja, ei tosin hirveän pitkään. Tällä hetkellä olen äitiyslomalla ja harrastan hevosia tässä ruudun ääressä :D. Saa nähdä vieläkö aktiivinen harrastus joskus viriää, luultavasti kyllä.
  Mikään tavoitteellinen ratsastaja en ole koskaan ollut, sen sijaan kisahoitajan tehtävä on tuntunut omimmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta onneksi hevosia voi harrastaa myös "etänä" paremman puutteessa! :D

   Poista
 16. Heipähei täällä stalkkeri ilmoittautuu osoitteesta http://pikkuaasinseikkailut.blogspot.fi/ =D

  Enpä muista miten blogisi lukijaksi löysin, useampi vuosi siitä taitaa kuitenkin jo olla. Aika kuluu nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän mekin vain jotenkin puolivahingossa olla päädytty toistemme blogien pariin ja myöhemmin ihan tavattukkin yhteisten hevosihmisten kautta? :D

   Poista
 17. Minä olen Janina, 17v. Satakunnan suunnilta. Oma hevonen löytyy, issikkaruuna, jolla kilpailen kansallisella tasolla askellajikilpailuissa :) Ratsastuksen aloitin n. 14vuotta sitten eli ihan naperona :D Aloitin ratsastuksen "normi"hepoilla, mutta Issikat veivät sydämeni mennessään ja sillä tiellä edelleen ollaan. Pääsääntöisesti ratsastan issikoita, mutta kyllä sitä välillä tulee jonkun muunkin rotuisen kyytiin kavuttua! :)

  Blogisi löysin ..ööö... jotain kautta monta vuotta sitten ja aloin lukea. Ja edelleen täällä matkassa mukana ;D Tykkään lukea postauksias kun ne on niin hyvin kirjoitettu ja käyt asioita tarkaan läpi + olen löytänyt muutamia niksejä omalle hepalleni täältä! :)

  Oma blogini: http://valsijajanina.bolgspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva jos askellajipuolellekkin on löytynyt täältä apua. :) Mielenkiintoinen laji! En ole itse koskaan edes mennyt issikalla! :o

   Poista
 18. Täällä kolmekymppisten vahvuutta lisää pohjoiskarjalainen suokkihöperö. Olen omistanut 1-3 suomenhevosta 16-vuotiaasta lähtien tähän päivään saakka ja nyt elämääni ilostuttaa tamma E.V. Selina joka on suonut minulle mahdollisuuden myös tulla kasvattajaksi. Olemme siis kahden varsan verran lisänneet suomenhevosten lukumäärää. ;) Opiskelen tällä hetkellä tallimestariksi Kiuruvedellä. Hevonen kiinnostaa minua aivan loputtomasti. Voin yhtä haltioissani tutkia erilaisten valjaiden eroja kuin gp-ratsujen lapakulmauksia. :D Lapsuuteni vietin ravitalleilla ja puskissa kiitämällä milloin milläkin karvaturrikkaalla, kouluratsastuksesta olen kiinnostunut vasta myöhemmällä iällä.

  Itse en niinkään kilpaile (enkä paljoa edes ratsasta), mutta rakastan hevosen lihasten rakentamista ja eläimen treenaamista huippuunsa. Tammani siis kilpailee stunttiratsastajilla niin esteitä kuin koulua, mutta treenaan sitä ajamalla tai selästä ravihevosten mukana ja lisäksi lanaan sillä kenttää ja ajan reellä. Ja Selma ei siis todellakaan ole mikään pomminvarma sotanorsu, vaan herkkä, huolestunut ja ääniherkkä muikku. :D Tavoitteena on saada Selma kantakirjattuun ratsupuolelle parin vuoden sisään. Työkantakirjattu se jo onkin. Tervetuloa tutustumaan: http://luokki-ja-satula.blogspot.fi/

  En edes muista mitä kautta blogiisi eksyin, mutta ihastuin heti asenteeseesi, kauniiseen ratsastukseesi ja siihen kuinka yksityiskohtaisesti jaksat kirjoittaa teidän treeneistä. Unohtamatta myös niitä hevosharrastuksen ei-niin-hyvin-menneitä päiviä. :) Ihailen kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ääniherkkä muikku...:D Hehh
   Kyllähän hevosia voi harrastaa monella tapaa, eikä vain ratsastamalla :)

   Poista
 19. Täällä naputtaa Emppu, lempinimi, jota lähes kaikki pidempiaikaiset tutut käyttää :D Savon sivistyneestä sydämmestä päin!
  Jo ala-asteikäisestä on heppojen kanssa tullut touhuttua, ja paskaa nosteltua ja aina olen näistä hommista nauttinut, tiedä vaikka joskus vielä työkseen näitä hommia tekisi. Välillä taantumaa on ollut havaittavissa, mutta joskus tuli ratsastettua todella paljon ja kovalla motivaatiolla ja tavoitteilla ja hienoa aikaa oli sekin. Hiki hatussa koulua tuuppaava oon aina enemmän ollut, kuin esteiden yli viilettävä. Tällä hetkellä olen kuitenkin onnellinen parikymppisen puokin hoitaja ja rapsuttaja :)

  Blogisi löysin varmaan hevostalli.netin kautta aikoinaan ja kiinnostus heräsi, kun olen itsekkin enemmän kouluratsastaja aina ollut. Hertta on myös vallan hauskanoloinen persoona! :)

  Meikäläisen sekametelisoppablogi; http://vettakengassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertta on kyllä aikamoinen persoona! Sillä on vähän omat käyttösäännöt.. :D

   Poista
 20. Asun Kouvolan suunnilla ja omistan hevosen ja liikutushevosen. En ole kauaa harrastellut (nelisen vuotta) ja nekin vuodet olen vietellyt puskaillen. Viime vuoden kesällä jaksoin kehittyä ja tavoitteena oli pikkukisat, mutta loppujen lopuksi mieluisimmaksi harrastustavaksi nousi hyvän suhteen luominen hevoseen sekä rento maastoilu ajaen, taluttaen tai ratsastaen. Minua ei enää yhtään kiinnosta kentällä pyöriminen, olemme molemmat hevoseni kanssa tyytyväisiä vain maastoillen. Vuosien varrella on päähäni sujahtanut kukkahattu, joten kuolaimet ja karsinat ovat historiaa.

  En oikein tiedä, miten tänne päädyin. Olen aina ollut ihan ulkona kunnon treenaamisesta tai tavoitteellisesta menosta, joten halusin hieman oppia kilpailijoitten ajatusmaailmaa ja hevosenkäsittelyä. Päätin siis ottaa lukulistalleni yhden kisablogin, ja jotenkin tämä päätyi listalleni. Tästä blogista olen oppinut hurjasti ja suuri hatunnosto sinulle, kun jaksat nähdä niin paljon vaivaa menestymisen takia, mutta samalla olen myös saanut pontta omiin näkemyksiini ja valitsen yhä luonnollisen hevosenpidon. :)

  Eeppistä elämää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos täältäkin on löytynyt jotain uutta opittavaa :)

   Itsekin olen sitä mieltä että hevoseen täytyy luoda jokin suhde. Ei voi vain mennä ja ratsastaa ja lähteä kotiin. Itse olen huomannut Hertan kanssa, että se toimii tutuilla ihmisillä paremmin kuin vierailla. Tohon hevoseen pitää hakea sitä luottamusta.
   Varsinkin kun kilpailee, punnitaan siinä todellakin se, kuka on ratsukkona "yhdessä" ja ketkä taas ovat vain hevonen + ratsastaja!

   Poista
 21. Matilda, 14 vee tyttö Kotkasta. Käyn ratsastuskoulussa tunneilla ja hoidan hoitoponiani, Pullaa, tällä hetkellä lähes päivittäin. Ratsastanut olen jokusen 8 ja puoli vuotta. Tavoitteena on kehittyä mahdollisimman pitkälle varsinkin kouluratsastuksessa. Tärkeintä mulle hevosen liikkuessa on se että hevonen on rento. Muodolla tai muulla sellaisella ei niin väliä, rentouden kauttahan ne takajalatkin tulee! ;) Rataharjoituksissa on tullut käytyä jo monia kertoja, esteillä puomeilta 60-70 luokkaan asti, ja koulussa helppoa Ctä muutamia kertoja. Valokuvaus myös on suurena osana, niin muita ratsukkoja, kuin ihan maisemiakin tulee kuvailtua. Kirjoittelen myös (erittäin epäaktiivista...) blogia: http://kultainensankarini.blogspot.fi/

  Sun blogiin taisin päätyä ht.netin kautta, joskus etsiessäni kouluratsastusblogeja. Silloin jo tähän ihastuin! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli joskus hoitohevonen jonka nimi oli Pulla... :)

   Poista
 22. Olen Kiia, 13 vuotias tyttö Hämeenlinnasta, Etelä-Suomesta. Olen ratsastanut monessa eri paikassa, olen ollut hevosen selässä aktiivisesti joka viikko about 3-vuotiaasta asti. Olen kouluratsastaja, esteet ei oikein innosta. Tällä hetkellä ratsastan aktiivisesti joka viikko Aulangon ratsastuskoululla (vuoden talli 2013). Tavoitteenani on päästä kilpailemaan esteiden sijaan koulua, sillä olen kisannut esteitä. Tällä hetkellä tavoitteeni on kuitenkin rento hevonen. :)

  Minulla on blogi johon kirjottelen epäaktiivisesti tällä hetkellä, aktiivisemmin kirjottelen sitten joulukuusta eteenpäin. Jos sais kuvaajan niin sais ratsastuksistakin kirjotettua enemmän.
  http://unelmaunessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rentous on kaiken a ja o, joten hyvä tavoite :)

   Poista
 23. Mielellään nimi tai nimimerkki, mistä päin olet ja millainen on oma hevosharrastuksesi/tausta.
  Kerro vielä miten olet blogiini päätynyt ja jos sinulla on oma blogi, laita linkki!
  Sinulla ei siis ole pakko olla omaa blogia, kommentin omasta taustasta voi jättää ilmankin

  Etelä-Suomessa Lahden alueella minä, 17-vuotias wnb kouluratsastaja, harrastelen hevosia. Tosiaan kouluratsastus on intohimoni, vaikka vasta heB tasolla seurakilpailuissa kilpailen. Mielenvirkistykseksi tulee aina välillä hypeltyä, ja jotain pieniä luokkia kisailtuakin, huomaa ehkä tuloksista, että ei kovin tosissaan olla :-D Ratsastuskoulussa tulee ratsasteltua kerran viikkoon ja sen lisäksi aina mahdollisuuden mukaan yksityisheppoja, kunnon treenikumppani on kuitenkin vielä hakusessa! Ratsastuskoulutunnit rupeavat jo pikkuhiljaa kyllästyttämään pelkästään, joten olen toiminut kisahoitajana, jota kautta lisää kokemusta on sitten ollut mahdollista hankkia :-) ehkä joskus vielä tulee mahdollisuus nousta kilpauralle itsekkin! Tänne blogiin olen päätynyt luultavasti mitä erinäisintä kautta jonkun blogin kommettien kirjoittajan blogin lempiblogilistan blogista tms. :D tykästyin heti kauniiseen ratsastukseen sekä ihaniin treenivinkkipostauksiin, jota tulee luettua uudestaan aina epätoivon hetkellä.. Oma blogi siis löytyy, yhdessä kaverin kanssa. Kovin hyvälaatuiseksi en kuitenkaan menisi sanomaan, mutta lähinnä omaa treeniä tehostamaan kirjoitetaankin! http://janinaliisi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha upsis jätin noi kysymykset tohon vahingossa

   Poista
  2. Ei se haittaa! Näkee lukea silti! :D

   Poista
 24. Moikka! Olen 15-vuotias heppatyttö Turun seudulta. Vuokraan puoliveriruuna Currea pari kertaa viikossa, valmentaudutaan sekä esteillä että koulussa ja suuntana tietysti kisat. Olin vielä pari vuotta sitten tuntiratsastaja, mutta nyt olen jo jonkin aikaa vuokrannut hevosia. Vuokrasin yli vuoden ajan ihanaa ja osaavaa vuonohevosta, mutta se on nyt sairaslomalla. Bloggaamiseni on nyt taas edennyt aktiivisempaan suuntaan kun on heppa josta kirjoittaa. Löysin blogisi muiden blogien kautta. Tykkään ihan hirveesti sun kirjoitustyylistä, ja treenivinkkipostaukset on parhautta! :)

  http://vuoniksenmuistivihko.blogspot.fi/
  Blogissa tällä hetkellä väliaikainen ulkoasu paremman uupuessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä se lähtee, yleensä ratsastuskoulusta pois siirtyminen "oman" pariin antaa mahdollisuudet kisailuun :)

   Poista
 25. Moikka, oon Emppu, 28-vuotias kouluratsastusta harrastava esteratsastaja Seinäjoelta. Hevostaustani ulottuu kohta 20 vuoden taa, josta valtaosan olen viettänyt tuntiratsastajana ja epämääräisenä talliorjana. Puolitoista vuotta sitten ostin ensimmäisen oman hevosen, jonka kanssa olen päässyt treenaamaan ahkerasti molemmissa lajeissa ja ainakin kuvitellakseni kehittymään uudelle tasolle. Sydämeni sykkii esteratsastukselle, mutta minussa asuu myös pieni tuuppari: tällä kaudella uskaltauduin esteratojen ohella myös koulukisoihin.

  Löysin tämän blogin muistaakseni jotain sekalaista googlatessani, ja juutuin lukemaan treenivinkkejäsi. Sinun ja Hertan yhteistyö on näin ei-niin-edullisen-rakenteisen hevosen omistajalle erityisen inspiroivaa, ehkä itsekin löydän joskus nuo takajalat. :)

  Oma blogi löytyy täältä: http://www.q-havaintoja.net/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka sydän sykkii esteille, koulutuuppailusta on sinne esteille iso apu ;)Hyvä että pieni tuuppari sinussa kolkuttelee välillä! :)

   Poista
 26. Tervepä terve! Täällä silloin tällöin kommentoi Laura, 29-vuotias hevos- ja koiraharrastaja Lapista. Vaikka omaa hevosta ei enää olekaan, harrastus jatkuu muiden karvaturvilla. Blogiisi päädyin hevostalli.netin keskustelun kautta jossa joku "ihana" kommentoi pintelöintiäsi :) Olen totaalisen koukussa, sinulta saa aina hyviä treenivinkkejä ja kirjoitustyylisi on mukaansa tempaava!

  Omassa blogissani kerron tasapuolisesti niin hevospainotteisia kuulumisia kuin koiraharrastuksestakin, tervetuloa tutustumaan: http://lirika1.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah! Se pintelikohu! :D Se taitaa olla suurin hötönet-kohu mitä mun blogi on joutunut kokemaan! :D

   Mutta sen keskustelun aloittaja ei tainnut arvata, että se kohu toi mulle tosi paljon uusia lukijoita aikoinaan! Joten pitäisikö mun kiittää häntä? :D

   Poista
 27. Olen Kainuusta, ja olen 15-vuotias. Asun äitini kanssa kahdestaan, 8 koiran, 2 hevosen, 1 ponin ja 4 kissan kanssa.
  Aloitin ratsastuksen 4 vuotiaana Inkoossa. Muutimme tänne 2007 ja 2009 sain ekan hevosen ja ponin omaan pihaan. Trakehner-tamman (s. 2000) ja shettisruunan (s. 1993). 2012 sain vielä toisen hevosen, puolalaisen tamman (s. 2004).
  Trakehner-tammalla on jonkin verran ollut ongelmia etujalkojen kanssa ja sillä menen vain koulua helppo B kisoissa, jalkojen takia päästy tosi vähän treenaamaan, mutta katotaan jos joskus päästäis helppo A. Tämä ei ole helppo tamma ;)
  Puolalaisen kanssa pääpaino on esteillä, mennään kisoissa 100cm, tavoitteena 115cm, mutta kouluakin mennään helppo B, ens kaudella tarkoitus mennä helppo A. Tämä tuli mulle tosi raakana, ja sen kanssa on ollut tekemistä, jotta se oikeasti antaisi edes todella itseään ratsastaa, eikä huitelisi oman mielensä mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho, teillä on aikamoinen lauma kotona! :)
   Sulla on hyvä hevostilanne, kun on "omaan lajiinsa" molemmat :)

   Poista
 28. Täällä ruudun toisella puolella kirjoittaa 13-vuotias Venla niminen tyttö Itä-Suomesta. Eksyin blogiisi, kun googlasin ratsastustehtäviä, jolloin blogisi linkki ilmestyi ja avasin ja sille tielle olen jäänytkin. Kiitos hyvistä vinkeistä ja loistavista kirjoituksista! :)

  Olen ollut hevosten kanssa tekemisissä pienestä pitäen, mutta tunneilla aloitin käymään toisella luokalla. Nyt minulla on hoitoponina islanninhevonen, jota ratsastan säännöllisesti. Ratsastelen myös muilla tallin hevosilla satunnaisesti.
  Kilpailen ratsastuskoulun hevosilla harjoitus- ja seurakisoissa 40-70cm välisellä tasolla. Kisa-aikani on siis vielä alussa, ainakin toivottavasti :D
  Aloitin blogini vasta syksyllä, mutta olen yrittänyt parhaani parannella blogia.Tervetuloa tutustumaan blogiini :)
  vennlanblogi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä se lähtee! Mä aloitin kisaamisen vasta 14 vuotiaana ratsastuskoulussa ja Hertan kanssa "oikeasti" vasta 17-19 vuotiaana! Sulla on vielä paljon aikaa! :)

   Poista
 29. Olen Marika, 20-vuotias opiskelija Porista. Heppatyttö pikkutytöstä asti :)
  Ratsastuskoulusta on aloitettu, sittemmin harrastettu muutamien eri vuokrahevosten kanssa ja on matkan varrella kaksi eri ylläpitohevostakin ollut. Viime vuosi oli lähes hevoseton, koska näin köyhänä opiskelijana ei kauheasti ylimääräistä rahaa ole laittaa harrastamiseen. Tänä vuonna tosin päätin, että oman henkisen hyvinvoinnin vuoksi on pakko päästä hevosen selkään, joten nyt käyn kivan nuoren ratsastuskoululla asuvan yksityishevosen kanssa kerran viikossa valmentautumassa.

  En tosiaankaan muista, miten olen blogiisi päätynyt, mutta jo useampi vuosi lukijalistalla on tullut pyörittyä ja blogia aktiivisesti luettua. Yksi niistä harvoista blogeista, joita on jaksanut seurata koko ajan mielenkiinnolla jo pitkän aikaa.

  mmma-ri-ka.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet viihtynyt blogini parissa pitkään :)

   Tiedän tunteen sanasta "opiskelija"... Olenkin vitsillä miettinyt pitäisikö mun kisahuopaan laittaa "sponsored by Kela" :D

   Poista
 30. Täällä lueskelee anonyymisti yksi Etelä-Suomesta asusteleva likka. Hevosta en juuri nyt omaista tai käy säännöllisesti ratsastamassa. Olen puskaratsastaja. En ole ikinä juurikaan käynyt ratsastuskoulussa, vaan oppinut hevosihmisten kanssa taitoni. Ikää on tullut mittariin 17 vuotta, ja koko ikäni olen enemmän tai vähemmän ollut hevosten kanssa tekemisissä :) Tarkoitus olisi aloitaa uudestaan ratsastus ja ihan ratsastuskoulussa. Ravipuolelta on enmmän kokemusta, kuin ratsastus. Marginaalia en vältämättä osaisi laitaa mutta hevosen valjastaa osaan :DD

  Ihailen kovasti sinua ja sinun ratsastustaitoja!! Ja sinulla on ihana heppa<3 :D Tänne löysin hevostalli netin kautta :D (toivottavasti sait jotain selvää tekstistä.... )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hei! Minä en osaa valjastaa! :D Tasoissa ollaan ;)

   Poista
 31. Olen Hanna, 30-vuotias ponikasvattaja ja talliyrittäjä Varsinais-Suomesta. Ratsastanut olen 20 vuotta ja ensi vuonna ensimmäisen oman kasvatin syntymisestä tulee 10 vuotta. Oma talli on ollut nyt 8 vuotta ja omia poneja tällä hetkellä yhdeksän (+yksi ylläpitoponi), varsoja tulee ensi kesänä kaksi. Poneilla valmentaudutaan ja kisataan aktiivisesti seura- ja aluetasolla koulua, esteitä ja kenttää. Omat varsat koulutetaan itse ja välillä on vieraitakin koulutettavia. Parille ponille on saatu poniratsastajat ja ne tähtäävät kansalliselle tasolle.

  Päädyin tähän blogiin vasta vähän aikaa sitten toisen blogin lukulistan kautta ja tykästyin kovasti. Useimmat seuraamani blogit ovat jotenkin tuttuihin ihmisiin/hevosiin liittyviä, mutta selkeät postaukset ja tavoitteellinen treenaaminen on saanut kiinnosuksen heräämään myös ihan vieraaseen blogiin.

  http://ohanaconnemaras.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että näin ihan vieraana ihmisenä olen silti saanut mielenkiintosi heräämään blogiini! :)

   Kuulostaa hienolta kasvatustyösi. Varsinkin kun radoille tähtäävät! :)

   Poista
 32. Löysin blogisi kummitätini kautta, joka harrastaa hevosia ja lukee aktiivisesti heppablogeja :)
  Olen siis 18v etelä-suomessa asuva tyttö, joka omistaa yhteisheppa Wagnerin (12v, suomalainen puoliverinen) äidin kanssa. Wagner on ihana kiltti kouluheppa, jolla me molemmat treenailemme ahkerasti :) Äiti kisaa Helppo A tasoa, itse en ole vielä rohjennut startata edes oman tallin seurakisoissa.
  Kisastartti olisi haaveena, se olisi mahtava itsensä ylittäminen! Hermostun jo ajatuksesta, että pitäisi ratsastaa muiden edessä arvioitavana. Blogisi auttaa minua saavuttamaan tätä haavetta. Saan postauksistasi ja kuvistasi ideoita sekä toivoa, että mekin Wagnerin kanssa päästäisiin joskus valkoisten aitojen sisäpuolelle! Olen itseasiassa perustamassa omaa ratsastus/heppailu blogia kaikkien ihanien heppablogien innoittamana!
  Kiitos kaikista hyvistä vinkeistä ja ihanasta blogista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän siis kummitätiäsi blogini lukemisesta ja tartuttamisesta sinuun! ;)

   Kannustan ehdottomasti sinuakin kisoihin. Aloita jostain helposta luokasta pikkutallin seurakisoissa! Siitä se lähtee

   Poista
 33. Täällä on Wiivi, pian 14 vuotta vanha tyttö etelä-suomesta. Ensimmäisen kerran hevosen selässä taisin istua kun olin 5 vuotias, ratsastelin puolisen vuotta isäni naisystävän issikkatammalla. Jouduin tosiaan aika pian sitten lopettaamaan tietyistä syistä. :-/ Kumminkin ajauduin kaverini kanssa kevättalvella 2010 tallille jossa aloinkin ratsastamaan taas. Kolme vuotta ihanaa ratsastuskouluaikaa ja hoitoponeja laidastalaitaan. Pisimpään kumminkin hoisin Nelliä josta tuli mulle ihan todella tärkeä ja oli aivan kamalaa lopettaa sen hoitaminen.. 2012 loppuvuodesta etsin itselleni vuokraponia ja kävinkin testaamassa yhtä, muuten ois ollu ihan kiva mut poni oli niin pirun kaukana joten se sitten jäikin siihen. 2013 oli aika monia vuokraponeja vaihteli aika paljon, kaikki tuntu olevan vaan niin tosi kaukana joten jatkoin vielä ratsastuskoulussa kesään. Syksyllä tuttujen kautta ajauduin tallille ja 08.09.2013 aloin vuokraamaan maailman ihaninta ponia eli Löweä. Se poni on jotain niin todella tärkeetä mulle! Kaikki ne muistot mitä on kertyny vuodessa ja kahdessa kuukaudessa on sellasia etten voi ees käsittää. Vanhemmat vei koko tämän ajan joka viikko tallille 2krt sillä omin neuvoin en sinne olisi päässyt, yhteen suuntaan matkaa on 50km.. Keskiviikkona kumminkin on viimeinen kerta Löwellä ja... noh ottaa tosi koville, se kumminkin on tässä ajassa tullu niin rakkaaks. Löwen vuokraamisen lopettamiseen on ihan syykin ja se on se että mun todella pitkäaikainen haave on toteutumassa. 01.12 kurvaa ikioma poni pihaan :-) ! Oon niin kiitollinen mun vanhemmille tästä mahdollisuudesta ja siitä miten sinnikkäästi ne vei mua joka viikko Löwelle, satoi tai paistoi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin kokonaan, sun blogin löysin blogitallin kautta. Oon kuullu muutamilta kavereilta aikasemmin mutta nyt vasta kiinnostus heräs ja nous ihan lempiblogiksi! :-)

   Poista
  2. Oi onnittelut sinulle oman ponin johdosta! Olen hieman kade, itse en ikinä saanut omaa ponia tai hevosta ;) ( joten hommasin sen sitten itse vuokralle.. :D )

   Poista
 34. Moi vaan kaikille. Olen Maukkis ja asustelen Belgiassa 2,5 hevoseni kanssa, yksi on elakkeella, yksi on aktiivikaytossa ja yksi on myynnissa (2.5 vuotias ori). Blogistani voi lukea monenmoisista seikkailuistani hevosten kanssa. Olen ihan puska-amatoori eli en kilpaile mutta kayn tunneilla ja yritan epatoivoisesti paasta eroon 70-luvun ratsastuskoulun opeista...vaihtelevalla menestyksella. Taytan tammikuussa 52 ja haaveilen viela hienosta kouluhevosesta kunhan saan varsani myytya. Blogissasi on hyvia ajatuksia ratsastuksesta. Terveisia kaikille. http://kaviouralta.vuodatus.net/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkomailla asuvien blogit kiinnostaa aina! Täytyy käydä tutustumassa :)

   Poista
 35. Olen kohta nelikymppinen "täti", kuka on aloittanut hevostelun v.-82. Välissä oli pieni tauko, mutta aikuisiällä tuli toteutettua haave omasta hevosesta. Oman blogini kirjoittamisen aloitin parisen vuotta sitten tarkoituksena pitää se puhtaasti treenipäiväkirjana. Kuluneen syksyn aikana treenit jääneet oman hevosen kanssa hieman vähemmälle oej syvän koukistajajänteen tukisiteen repeämän takia. Samalla odotellaan tamman varsamasun kasvamista :-)

  anujavihru.blogspot.fi

  Sinun blogiisi löysin joskus sattumalta ja jäin koukkuun kivoihin treenivinkkeihin ja rehelliseen, analysoivaan tekstiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista tuo jännetapaturma :/ Mutta samalla ihanaa lukea varsamasusta!

   Poista
 36. Ruudun takana teitä seurailee toinen Punainen kouluratsu, Ruuna reipas ja se pygmi omistaja. Tykkään lukea analysoivia postauksiasi treeneistä, varsinkin kun noilla punaisilla tuntuu olevan kovin paljon yhteistä... Blogin osoitteen tiedätkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Kaverin kanssa meillä on jo kisoissa koodinimetkin! "Se on se Ruunaversio Hertasta!" :D

   Poista
 37. Täällä on parikymppinen nuori nainen Kainuusta. Ratsastusta vai pitäisikö sanoa ennemmin hevosia olen harrastanut yli kymmenen vuoden ajan. Omia hevosia löytyy 2 kappaletta. Toinen on 21-vuotias lv-tamma, entinen ravuri, joka on kevyessä harrastekäytössä ja toinen 9-vuotias shettistamma, monitoimi poni, mutta sairastaa kaviokuumetta ja tämänhetkinen tilanne huono. (klinikka-aika varattuna).

  Blogistasi oli kuullut jo paljon aijemmin ennenkuin liityin lukijaksi. Lukijaksi taas päädyin kun etsin lisää luettavaa ja sinun blogisi on kiinnostava! Oma blogi löytyy. Kirjoittelen lähinnä omaksi ilokseni hevosten treeneistä yms. http://helijahellu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä ponille! :/
   Asuvatko nämä hepat molemmat omalla tallilla vai jossai muualla? :)

   Poista
 38. Enpas olisi koskaan uskonut, taalla on toinenkin Belgiaan asumaan paatynyt lukija :)
  Hevosharrastus alkoi ala-asteella, kavereitten kanssa ratsastuskouluun tunneille ja sille tielle on jaaty. Lukion jalkeen kavin Ypajalla hevosenhoitaja ja remonttiratsastaja koulutuksen, ja jo silloin tiesin etta haluaisin lahtea ulkomaille. Useampi vuosi vierahtikin eri talleilla toissa, seka koulu etta estepuolella vaikka kouluratsastus on aina ollut se mun juttu. Paasin seka ratsastamaan tosi hyvia hevosia (niita GP-kouluheppoja joilla sai menna ei kylla unohda koskaan :) ), seka kisahoitajana estepuolella kiertamaan ympari Eurooppaa.
  Belgiaan paadyin avomieheni kanssa, ja nyt yritetaan loytaa tarpeeksi aikaa treenailuun oman firman ja kahden pienen lapsen arjessa... Talla hetkella ratsuna on KWPN tamma jolla kapasiteettia kylla riittaa mutta ei aina luonteeltaan se kaikkein helpoin. Nyt on alkanut treenit sujumaan pitkan sairasloman jalkeen (heppa teloi jalkansa laitumella jotain saikahdettyaan silla aikaa kun olin aitiyslomalla) ja ollaan nyt viimeinkin menossa meidan ekoihin kisoihin.
  Blogia paadyin aikoinaan seuraamaan Sophia Backlundin blogin kautta. Jotain linkkia seuraamalla paadyin tanne ja jain heti koukkuun, mutta seuraan edelleen vaan anonyymina kun oma blogi on vasta suunnitteilla.
  Ratsastuksen ja valmennusten analysointi on musta aina ollut tosi kivaa, ja postaukset kisoista ovat olleet hyvaa korvikehoitoa omia koitoksia viela odotellessa. Myos treenivinkeista on saanut ajattelemisen aihetta vaikka oma ratsu onkin ihan eri typpinen omine ongelmineen. Kuinka tuttua se onkaan etta kaikki ne jutut minka kanssa on ollut ongelmia yksin ratsastaessa on ratkaistu puolessa minuutissa kunhan valmentaja tulee katsomaan...
  Paljon treeni-iloa teille talle talvelle, ensi kauden kisoja odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä minäkään olisi koskaan uskonut että mun blogiin päätyy kaksi belgiasta kirjoittavaa! :D Olen kyllä välillä ihmetellyt tilastoista, että miten mun blogia on ulkomailta luettu! Mutta tosiaan, suomalaisia voi asua ulkomailla... :D

   Tuttu tunne.. Sen valmentajan ei tartte kuin tulla seisomaan kentän laidalle, niin ongelmat ratkeaa... :D

   Poista
 39. Olen kolmenkympin paremmalla puolella oleva tuntituuppari pääkaupunkiseudulta ja löysin blogisi kun hain neuvoja miten avot tulisi ratsastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyikö apua avoihin? :D

   Poista
  2. Löytyi kyllä! Ja muitakin hyviä vinkkejä :)

   Poista
 40. Hih, ekan kerran kun törmättiin, olitte treenaamassa Hertan kanssa rakella, teitte jotain sarjavaihtoja ja katoin vaan että wow mikä ratsukko :D! Tunsittekin vissiin äitin kanssa ennestään ja kommentoit Codasta jotain että "Tosi makee estehevonen" tms huikeen tsemppaavaa ja olin ihan fiiliksissä :p löysin sitten varmaan jonkun sun facebook-postauksen kautta blogiin ja liityin sitten tietenkin heti lukijaks (: meni nyt ihan ohi aiheen mutta edelleen yks lemppari-blogeista ja yks ainoista kouluratsastusblogeista mitä lukulistalta löytyy.

  Muille siis vielä blogin osoite jos joku haluaa kurkata: www.iddejacoda.blogspot.fi

  ♥: Ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! :D Me oltiin sun äitis kanssa tutustuttu siinä vaiheessa kun etsitte hevosta ja se kävi ostaa multa suojia. :)

   Poista
 41. Olen Moona, 19-vuotias parturi-kampaajaksi valmistunut Turusta! Tällä hetkellä mulla on puoliylläpidossa pv tamma Glitter jonka kanssa valmentaudutaan säännöllisesti ja kilpaillaan seura- sekä aluetasolla, tavoitteet ovat esteillä! Blogikin löytyy jonne pyrin aktiivisesti päivittämään treeneistä, valmennuksista, kisoista, tavoitteista sekä muista touhuista Geen kanssa! :)

  http://momoona.blogspot.fi/

  Sun blogi on mulle vielä uusi tuttavuus jonka löysin vasta blogitallin kautta! Jäin kumminkin heti koukkuun kattaviin ja monipuolisiin postauksiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että esteratsastajiakin kiinnostaa lukea mun tylsistä tuuppailuista! :D

   Poista
 42. Sanna, kohtapuolin kolmekymppinen talliyrittäjä ja harrastajakouluratsastaja. Ikuisuusprojektina "punainen paholainen" wpb-ruuna josta uskon joka toinen päivä tulevan vielä hieno, ja josta en joka toinen päivä keksi mitään positiivista ajateltavaa ;)

  En enää muista mitä kautta päädyin alunperin blogiisi, mutta tykkään tavasta jolla kirjoitat treeneistänne, tykkään rehellisyydestä ja analyyttisyydestä ja siitä, että Hertta on "tavallinen hevonen" jonka kanssa on vain tehty isosti töitä ja onnistuttu. Tykkään siitä että kaikessa mitä teet, paistaa se että teet sitä sydämellä ja että tykkäät Hertasta ja olet kiinnostunut siitä, miten se, ratsukon toinen osapuoli, voi ja kokee ja suoriutuu. Alunperin tykästyin myös siihen, että treenasit tosissasi maneesittomalla tallilla! Nykyisin tykkään eniten tuosta muotopohdinnasta, sillä se on meidänkin ongelmien ydin ja samoja asioita ratkotaan, vaikka siis koulutustaso ja kokoamisaste on paljon vaatimattomampi.

  Minun punainen paholaiseni löytyy http://penaponi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo punainen paholainen kuulostaa hyvin tutulta.... :D I feel you!

   Poista
  2. Ja tuohon maneesittomuuteen, nyt kun olen vihdoinkin 7 vuoden jälkeen päässyt maneesille, osaan arvostaa enemmän sitä miten jaksoin silti tehdä töitä. Kenttä oli jäässä mutta silti menin ratsastamaan ja treenaamaan vaikka vain käynnissä! Ihan hyvin olisin voinut vain jäädä kotiin "kun ei siellä mitään voi kuitenkaan tehdä" . KYllä se rajoitti treenaamista, mutta jotenkin hupaisaa, että silti sitä tuli pärjättyä.
   Maneesittomuus ei ole este, se on vain hidaste!

   Poista
 43. Anni, 15v punapää, Raisiosta. Olen harmikseni toistaiseksi ainakin hevoseton, mutta ratsastan nyt yksityistunneilla opettajani hevosilla ja sen lisäksi itsenäisesti milloin ikinä hän sitä tarvitseekaan.

  http://annisstyle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta pääasia että pääsee ratsastamaan :)

   Poista
 44. Hee mun sisko asuu nyt Turussa! :D Kiva kaupunki, kyl mä tykkään enemmän ku Helsingistä!

  VastaaPoista
 45. Minä olen Nonna, 28-vuotias täti keski-suomesta. Minun hevosharrastukseni on alkanut 10-vuotiaana ravipiireissä, kun pääsin hoitelemaan yhden papan raviheposia. Hoitohevosten rinnalla kävin sitten tuttujentuttujenkumminkaimojen luona ratsastamassa, ja taisinpa pari "yksäriäkin" saada. Kun vähän kasvoin, sain ratsastaa yhdellä hoitsulla aina ajojen välipäivät. Heppaharrastus jäi teini-iässä yli kymmeneksi vuodeksi. Nyt muutama vuosi sitten olen viritellyt hevosharrastusta uudelleen menemällä ihan oikeille ratsastustunneille paikalliselle ratsastustallille. Käyn vähintään 2 kertaa viikossa tunnilla, sitten saatan käydä kerran itsenäisesti ja pari kertaa kuussa valmennuksessa. Olen vuokrannut tallin hevosia ja nyt minulla on tunneilla vakkariheppa. Kouluratsastus on vienyt sydämeni ihan täysin. Se on raivostuttavan ihanaa! Minulla on paljon tietoa ratsastuksesta, mutta odotan sitä päivää kun kroppani tahtoo tehdä yhteistyötä ja alan oppia vähän teknisempiäkin juttuja ;)

  Olen löytänyt blogisi TODENNÄKÖISESTI yli vuosi sitten etsimällä jotain treenivinkkejä ja teoriajuttuja perusratsastukseen. Pidän tyylistäsi kirjoittaa ja analysoida kaikkea. Sä ja Hertta ootte mainio, kaunis pari ja on ilo katsella kuvia teidän työskentelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä sen sanoit! "Raivostuttavan ihanaa!" :D Aivan loistava, saanko käyttää jatkossa? :D
   Se on kyllä kumma, kun aivot sanoo "tee näin" mutta kroppa ei vain tottele ja huutaa erroria... Tiedän tunteen.. ;) Sitä päivää odotellessa että yhteydet paranee kropan ja aivojen välillä!

   Poista
 46. Täällä Johanna 27-vee. Olen heppaillut pikkulikkasta teini-ikäiseksi, jonka jälkeen oli reilun kymmenen vuoden tauko. Muutin Espanjaan 2010 ja muutama vuosi sen jälkeen ostin hetken huumassa ensimmäisen oman hevoseni; 5-vuotiaan entisen laukkahevosen, tietysti orin (aivan loistava idea ensihevoseksi :D ). Päädyinkin blogiisi kun etsin vinkkejä ratsastukseen reilu vuosi sitten. Vaikka oonkin tämmöinen semi-köpö puskaratsuni kanssa, tykkään seurata tavoitteellista treenaamistasi ja tietysti haaveilla itse kehittyväni noin osaavaksi. Että kirjoittele vaan lisää niitä treenivinkkejä ;) Viime kuukaudet ollaan paranneltu hepan jalkaa, joten tällähetkellä treenit koostuu lähinnä vain kävelytyksistä ja kevyistä juoksutuksista. Itseasiassa jos sulta löytyy takataskusta vinkkejä maastakäsin jumppaamiseen niin kerro ihmeesstä! Meidän koheltamista voi käydä kurkkaamassa täältä: Johna & Kuningasideat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Aikamoinen ensihevonen! :D No mutta, varmasti opettaa kaiken sinulle hevosen käsittelystä!

   Toihan on jo ihan postausidea, tuo maastakäsin jumppaaminen... Voisin joskus sellaisen väsätä :)

   Poista
 47. Heippa! Minä olen Outi 31v harrastekouluratsastaja Pohjois-Suomesta. Elän ruuhkavuosia vaimona lapsen, hevosen ja työn kanssa. Minulla on hyvin vahvaluonteinen 8v tamma joka tuli vuosi sitten melkein raakileena. Sen kanssa opetellaan elämään ja tavoitteita on :) Hienot liikkeet sillä on jos se auttaa asiaa :D. Aiemmin on ollut hevosia pienestä pitäen ja kisannut kaikkia lajeja ennen olin esteratsastaja mutta terveyden takia se en voi hypätä enään mitään.Vannoin etten ikinä ala kouluratsastajaksi :D Mut laji vei mennessään ja ahmin kokoajan tietoa lisää :) Vanhemmillani oli aikoinaan ratsastuskoulukin. Nykyään olen vaan aika arka ja tamma on sen huomannut mut nyt vihdoin ollaan päästy sinuiksi ja en enään pelkää sitä. Kunnes paljastui mahahaava :( Sitä nyt hoidellaan:) Jospa reenit jatkuu ehompana ja tamma antaa kaikkensa. Väliin on sitä väläytellyt kiukuttelujen lomassa.

  Blogi on aivan ihana:) Siis aivan upeaa seurata Nooran reenejä heppojen kanssa ja reenipostaukset on hyviä :) Kaipaisin postausta kuolaimista ja varsinkin sopivista kangista. Onnea tulevalle kaudelle:) ja oikein hyvää joulunaikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan! ;) Tässä sen taas näki, esteratsastaja ryhtyi tuuppaamaan koulua! :D

   Poista
 48. Moikka! Olen Isabella, 18v. lukiolainen Nokialta. Hevosharrastuksessa olen ollut vauvasta asti mukana, sillä äidilläni ja ukillani oli ravihevosia. Ensimmäisen kerran istuin hepan kyydissä 2-vuotiaana, mutta ratsastuskoululla aloin käymään kun täytin viisi. :) Me äidin kanssa muutettiin aika paljon ja kun päästiin maalle asumaan, sain ensiponiksi syötävän suloisen shetu tamman, joka paljastui kantavaksi vasta muutama kuukausi ennen varsomista! Se sitten oli yksi yö varsonut rautiaan orivarsan, kun meidän tuttava oli ollut meillä hoitamassa tallia ja taloa viikonlopun ajan.
  Kuitenkin muutimme maalta kaupunkiin, jouduin myymään ponin ja jatkamaan ratsastuskouluissa. En kuitenkaan parissa koulussa kehittynyt oikein mihinkään ja vasta neljännessä ratsastuskoulussa aloin oppia uutta ja oikeasti vähän ratsastamaankin. :D Toisen hevoseni sain vuonna 2012, sh-ruuna, entinen ravuri, joka oli blogini päätähtenä pari vuotta. Kantin kanssa aloin innostua enemmän kouluratsastuksesta. Tämän hevosen sain vietyä jonkin verran eteenpäin ja nyt se on semmonen tasainen puksuttaja, HeC tasoinen ja iloinen maastoilija. Myimme sen itseasiassa vasta muutama kuukausi sitten, kun ostin uuden ruunan. "Onni" on 180cm Helppo A -tason pv-ruuna Puolasta. Enemmän ehkä kouluhevonen, vaikka itsensä mielestä on ihan ehta estetykki. :) Sen kanssa kehitystä on tapahtunut itselläni jo paljon ja laihukainen hevonenkin on muuttunut silmissä! Toivon, että päästään keväällä pikkukisoja kiertämään, kerättäisiin sitä kivaa fiilistä molemmille ensin pienemmistä luokista, katsotaan sitten mihin asti päästään. :)
  Ravurien parissa olen oppinut paljon hevosten käsittelyä, varsinkin viimeisten kahden vuoden sisään, kun olen päässyt valmennustallille tekemään viikonloppu vuoroja. Ravurit on vielä niin eri maata kuin nämä puoliveriset! :D Olisin voinut intoilla tästä aiheesta paljon enemmänkin, mutta taidan jättää "tiivistelmän" tällaiseksi. :p

  Löysin blogisi suunnilleen vasta kolme kuukautta sitten, kun satuin etsimään jotain treenivinkkejä. Olen siitä lähtien anonyyminä käynyt silloin tällöin käynyt lukemassa uusia postauksia, mutta nyt vasta, kun oman blogini herätin henkiin, liityin kunnolla lukijaksi. :) Tykkään hurjasti sun blogista, selkeää ja siistiä tekstiä! :) Mun blogiin on linkki tässä: http://suurinonnielamassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella mielenkiintoinen taustatarina sinulla :) Mielestäni monen ratsuihmisen olisi ollut hyvä olla tekemisissä ravureiden kanssa! Mielestäni ravimiehillä on parhaat ja realistiset hevosekäsittelytaidot! :)

   Poista
 49. Olen vähän myöhässä, toivottavasti ei haittaa...!

  Minä olen siis kohta 12-vuotias tyttö varsinais-suomesta. Ratsastusta olen harrastanut reilu neljä vuotta. Tällähetkellä käyn tallilla pari kertaa viikossa, koulu- ja estetunneilla, useimmiten menen suokkiruuna Tapsalla, joka on jo 18v. Olen enemmänkin esteratsastaja, mutta tykkään myös koulutunneista kovasti. Olen lukenut blogiasi jo varmaan vuoden, mutten koskaan oikein saa aikaiseksi kommentoida mitään. Luen tätä blogia varmaan mielenkiintoisen tekstin ja taitavan ratsastajan takia, oppisipa sitä joskus ratsastamaan edes melkein yhtä hyvin... :)
  Oma blogini: haaveitahevosista.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii hyvin! ei tässä ole mitään takarajaa. :) En heti ehdi tekemään tätä postausta, joten niin kauan ennenkuin olen julkaissut vastauspostauksen voi osallistua :)

   Poista
 50. Olen 25v henkeen ja vereen tuuppari pirkanmaalta. Sain juuri luettua koko blogisi, siinä onkin ollut homma. Blogin löysin blogitallin kautta ehkä kk sitten. Koukussa ollaan.
  Junnuna ratsastelin aktiivisesti ja valmentauduin koskaan kuitenkaan kisoihin pääsemättä. Minulle lykättiin kyllä hyviä hevosia eteen, mutta en silloin innostunut kisaamisesta ja muiden asettamat tavoitteet alkoivat ahdistaa. Siirryin puskaratsastajaksi. Nyt monen vuoden tauon jälkeen aloittelen tunneilla ja vuokraan raakaa 6v pv tammaa, tulevaa koulutykkiä. Nyt ehkä jopa kisaaminen kiinnostaisi kun on ikää tullut lisää, mutta perheellisenä ja täystyöllistettynä aika on melko rajallista, mutta onneksi myös kärsivällisyys on kasvanut.
  Blogistasi olen löytänyt todella hyviä ratsastusvinkkejä ja motivaatiota kisatavoitteeseen. Minun työblogini metsanpesa.blogspot.fi.
  P.s. olen kasvanut Hikiässä ja pyörinyt erkylän ja monnin perämetsissä polvet ruvella. Se on se oikea perähikiä. Kartano on hieno paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohho! aikamoinen homma ollut sulla jos kuukauteen luit koko blogin aina vuodesta 2011! :D Aikamoinen kunnia!

   Tsemppiä kisoihin, toivottavasti pääset kentille vielä! =)

   Heh, Erkylä on kyllä todellinen pershikiä. Niin mä aina sanonkin että "lähen nyt pershikiälle" kun lähden ajelemaan tallille. Mutta hieno paikka on! En täältä pois tahtoisi! :)

   Poista
 51. Minä olen Ida, 13 vuotta ja Itä-Suomesta (en halua sen tarkemmin sanoa).
  Olen ratsastanut 4 vuotta ja niistä nyt yhden vuoden vuokrannut hevosis. En ole kouluratsastuksessa hyvä ja hypännytkin olen vain pari kertaa.
  Esiinnyn välillä nimellä Ida ja välillä anonyyminä (mutta en laita ilkeitä kommentteja) ��

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!