Kootussa Ravissa

4. lokakuuta 2013

Hieno (Hullu) Hertta!

Laukka oli välillä tälläistä pomppimista

Vanha-Mummeli tahtoo mennä!!!
Huhhuh miten toi 15 vuotias vanhus jaksaakaan vielä vipeltää!

Sama vire jatkuu, eli älytön yliherkkyys ja toheltaminen. :D Toki edelleen tykkään että H on kevyt ja reipas ratsastaa, mutta kun rauhottuisi edes korvien välistä! Tänään liikkui tosi hienosti, mutta ongelmia tulee sitten tehtävissä kun se hätiköi/ennakoi/rikkoo/unohtaa niin tehtävät on tosi vaikeita. Jos vaan leiskauttelee ympäri kenttää niin sitten kaikki olisi mennyt hyvin.

Kokeilin tehdä kakkosia, mutta ei siitä mitään tullut! Hertta vaihtoi joko JOKAISELLA askeleella tai sitten unohtui askel välistä jolloin tulikin kolmosilla... Noh, hetken niitä siinä väänsin ja yritin, mutta totesin että parempi tehdä vain kolmoset niin ei mene tappeluksi ja hevoselle tulee hyvä mieli. Ne tulikin sitten ihan kivasti, joskin vähän pientä heittelyä ja pomppimista taas kun ylireagoi.
Tässä pieni video kolmosista.


Hertta liikkui tosiaan ihan kivasti, laukassa varsinkin yritin nostaa sitä edestä jotta menisi enemmän ylämäkeen. Taas oli se tunne, että takaosa kyllä polkee ja työntää mutta etuosa ei mene alta pois. Joten alkuverkassa laukassa käytin kevyesti ulkolavalle raippaa, jotta se nostaa lapa-alueelta itseään ylös, ei siis niskastaan. Tämä toimi. Samalla toki käytän pohjetta "kainaloissa", jotta se oppii yhdistämään raipan aikaansaaman reaktion pohkeeseen, ei tarvitse enää sitten käyttää raippaa muistutuksena.
 Ravissa askel kyllä eteni tänään, mutta välillä tahti meinasi mennä vähän kiireiseksi. Siinäkin toivoin etuosaan keveyttä, jotta takajalat pääsee työntämään. Tässä pieni ravipätkä kun H pinkoo menemään.

Pyrin kokoajan pitämään kankiohjan mahdollisimman löysänä. Se ei kuitenkaan saa olla niin löysä että se hölskyy sillä sekös vasta saakin suuhun liikettä aikaan. Hertan ja mun ongelma on nimenomaan se syvälle sukeltaminen ja kanki vahvana kuolaimena saa helposti aikaan tämän. Riippuu vähän millainen H on ratsastaa, että kuinka paljon/vähän uskallan kankiohjaa ottaa. Pääasiassa H ei tarvitse kankikuolainta paljoa. Bridong nostaa, kanki laskee, eli me kaivataan bridongia enemmän kuin kankea. Mutta hevostahan ei siis oikeasti nosteta millään kuolaimella, vaan jalalla.Kuvia kerkesi myös tallikaverini napsimaan ja tässä muutama otos.
HIENO HERTTA <3

Alkuverkkaa
No mites lukijat? Onkos teidän hepat pysyneet syksyn tullen nahoissaan? Vai huomatteko ylipäätänsä mitään muutosta vireystasoissa ilmojen viilennettyä? :)

Oletteko huomanneet, että meistä voi tykätä Facebookissakin? :) Klikkaa tästä

12 kommenttia

 1. Upeita kuvia!

  Meillä kyllä huomaa selkeän eron ponissa näin syksyn tullen, virtaa riittää, kuin pienessä kylässä. Ihanaa nähdä siitäkin vähän säpäkämpi puoli. Ja se ratsastettavuus tällä hetkellä, wow... Liikkuisipa se aina yhtä hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Virtaa kun riittää niin ponit ja hepat leiskauttelee menemään hienosti! :)

   Poista
 2. Mageita noi kuvat! Meilläkin Jinda 21v eilen riepotteli mua ihan 6-0 ympäri kenttää.. :-D Niitä ekoja pakkaspäiviä vaan odotellessa! ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pidä aliarvioida niitä hevosia joilla alkaa jo olla ikää! ;D

   Poista
  2. No joo tuntuu että hevoset joilla ikää enemmän innostuu vielä enemmän kuin nuoremmat! ;-D

   Poista
 3. miunkin 22 v vanhus on niiin vireä ja nyt syksyn tullen se oikein herää uudelleen henkiin :D ihanaa kun vanhukset on pirtsakoita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä nuoria hevosia tarvitse jos villiä menoa haluaa! :D

   Poista
 4. Tallilla, jolla käyn nii hepat ssiirty viikko sitten hiekkatarhoihikn j liki kaikki tammat sai nytte kiiman xD

  VastaaPoista
 5. Meidän 7v laiskimukseen ei ole ikävä kyllä ainakaan vielä tullut yhtään lisäenergiaa :D Kivoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 6. Mulla oli edellinen heppa 24v, ja 22vuotiaana vielä oli sen verran hyvässä kunnossa että hyppeli menemään 90-100cm hyppyjä! :D ei ollu väliä oliko syksy vai kevät vai talvi taikka kesä :D. Ja nykynen 10v lämpönen on täynnä virtaa vaikka kuinka treenaa :D ja laukka on ihan erinlaista kuin vaikka kesällä :)!

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!