Kootussa Ravissa

27. lokakuuta 2013

Kisakausi 2013

Nyt kun ei ole enää kisoja, niin on hyvä hetki tarkastella kulunutta kautta. Äkkiseltään voin sanoa, että tämä kausi meni paljon paremmin kuin edellinen!

Jos rankingpisteitä katselee niin nehän ei sinäällään päätä huimaa. Aluerankingissä taidan olla sijalla 7 tms, ja kansallisessa rankingissä en edes tiedä. Silti koen kauden onnistuneeksi, eikä rankingiä pidä tuijottaa liikaa.
Oletusarvo oli, että tämä kausi tulee olemaan melko "huono" sillä tällä kaudella meidän pitäisi alkaa kisaamaan Va A/PSG ratoja, eli kyseessä on tason nostaminen. Tällöinhän ei voi olettaa että ruusukkeita tulee kotiin samaa tahtia kuin aiemmalla tasolla.

Yllätyksenä kuitenkin onnistuttiin tuomaan ruusukkeita kotiin silti mukavasti varsinkin Va B luokista! Sinne mahtui monta sijoitusta niin alue kuin kansallisellakin tasolla, ja jopa se yksi ihana voitto Ypäjällä, sekä Ypäjän Senioriderbyssä sijoittuminen kovassa joukossa. Vielä ihanampaa oli se, että PSG radat sujui heti kättelyssä paljon paremmin kuin esim. pari vuotta sitten Va B:tä aloitellessa vastaavassa tilanteessa. Aina kun ollaan nostettu tasoa, ollaan lähdetty ns. pohjalukemista parit ekat kisat. PSG radoilla kuitenkin lähdettiin heti 60% tuntumasta, ja saatiin jo tälläkaudella nostettua niitä 62 ja jopa 63 prosentiin! Tämä antaa paljon uskoa ensikaudelle. Enää vain lisää hiomista ja erityisesti laukan kokoamisasteen säilytystä enemmän, niin meillä tosiaan voi olla mahdollisuuksia kerätä sijoituksia myös PSG radoista! Kovaa vaan treenataan talvi! :)

Kauden kohokohtia voisin sanoa olevan tosiaan Va B luokan voitto ja Senioriderbyn sijoitus. Suurin "voitto" oli kuitenkin Vihdissä kauden päätös PSG voittoon, sekä PSG debytoinnin tuloksena sija 3 Järvenpäässä heti kättelyssä. Myös Ypäjän PSG kansallisissa kisoissa melkein kärkikahinoihin sijoittuminen oli ihana tunne. Silloin tajusi, että meilläkin on mahdollisuutta pärjätä hienojen hevosten seassa, jos vain tehdään vielä lisää töitä, sillä kahden ulkomaalaisen arvostelut olivat kyllä tsemppaavia. Me ollaan kuin junioriratsukko muiden seassa, ainakin välillä tuntuu siltä. Meinaa aina iskeä paniikki verryttelyssä kun katsoo muita...
Mahtui kauteen niitä pohjalukemiakin.
Suurin pettymys oli tälläkin kaudella aluemestaruudet. Siis joka vuosi H on ollut aivan kamala juuri aluemestaruuksissa! Syystä tai toisesta. Saatiin tänä vuonna hikiseen 60% ja sijoitus oli 10. yli 30 lähtijän joukosta. Ei sinäällään sijalukuja katsoessa paha tulos, mutta REILUSTI alle meidän oman tason tuo 60%. Ja se oli ihan aiheellinen prosenttiluku. Ei sillä kyhnytyksellä olisi saanutkaan antaa enempää. Aina "tärkeät" kisat me mokataan. Toisaalta, tämä aluemestaruus käytiin seuraavana päivänä Ypäjän hyvin menneen PSG radan jälkeen, joten olin niin tyytyväinen vielä PSG rataan, ettei haitannut yksi alue Va B.

Yksi mukava kokemus oli myös joukkumestaruudet HyvUran tiimissä. Hertan kanssa tuli ihan kiva rata vaikka melkein unohdin radan kerran ja sain siitä miinuksia. Tiimin muut jäsenet olivat alle 17 vuotiaita, nuorin taisi olla vasta 13, joten meillä oli tosi junnujoukkue ja silti pärjättiin ihan kivasti! Yhdellä joukkueen jäsenellä oli hevonen ollut vasta 2 kuukautta, joten on sanomattakin selvää että vielä on uusi tuttavuus kyseessä. Joukkueena oltiin loppujen lopuksi 7. sijalla, mutta ensi vuonna sitten kokeneemmalla joukkueella uudestaan, kun me kaikki treenataan lisää! ;)

Ensi kaudelle sitten tähdätään enemmän Va A/PSG ratoihin ja jätetään nuo Va B radat pois. Tietenkin jos lähitallilla on kisat jossa on Va B ja muita kisoja ei ole tiedossa, niin voihan sitä virettä ylläpitää niillä, mutta pääsääntöisesti ei niitä enää mennä. Tarkoituksena on ottaa myös Inter I kokeiluun ensikaudella jos kaikki menee hyvin ja saadaan laukkaohjelma sujuvammaksi. Raviohjelmaltaan Inter ei ole juurikaan vaikea meille, mutta jos laukkaohjelmassa en saa säilytettyä sitä koottuna, niin aika kusessa ollaan radalla sitten! Ja, ken tietää, mun salainen haave, eli Small Touriin osallistuminen saattaisi toteutua jo ensi kaudella...? ISO ehkä. Mutta ainakin JOSKUS.
Iloisin mielin ja toiveikkaana treenataan nyt talven yli ja odotan innolla ensi kautta. :)

Joukkuemestaruudet palkintojenjako c Taru Arola

Kangasala , kansallinen Va B pros 65% c Janna Pehkonen

Kangasala , kansallinen Va B pros 65% c Janna Pehkonen

Alue Va B Laaksolla. Tammapäivät.. :)

Alue, Laakso Va B. c Essi Ojala

Saakoski, kansallinen Va B, c Janna Pehkonen

Saakoski, kansallinen Va B, c Janna Pehkonen

Tampere Dressage Festival, PSG, c Janna Pehkonen

Järvenpää alue PSG palkintojen jako, kolmas sija.

Järvenpää alue PSG. Sarjavaihdot... ;) Ei sijoituttu... :D

Ypäjä kansallinen Va B 65% 

Vihti DC, PSG 63,16% voitto! Piruettia
Vihti DC, PSG


6 kommenttia

 1. Tää sun blogi on tosi kiva, kirjoitat hyvin ja hienoja kuvia! Käyhhän kurkkaamassa munki uutuuden uutta blogia ;) http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Nyt on kyllä pakko sanoa, etten ymmärrä...? :)

   Poista
 3. Tosi kiva postaus :D jaja tässä mun blogi www.koulutuuppailua.blogspot.fi

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!