Kootussa Ravissa

7. lokakuuta 2013

Klippausta

Eilen, eli sunnuntaina, klippasin nyt syksyn ensimmäisen kerran Hertan. :) Tätä on odotettukkin! Hertta on hikoillut nyt tosi rajusti aina ratsastaessa vaikkei kummempia tekisi. Juoksuttaessakin riittää 10 min ja se on jo tosi hikinen. Nyt tietenkin on aika lämmintä niin lisää hikoilua kun H ehti kasvattamaan jo aika hyvin karvan mahaan ja kainaloihin. Kaula oli viel suht sileässä karvassa. H tuntuu olevan kylmänherkkä varsinkin silloin kun se on märkä. Ihan kesäsateellakin on nähty, kun se tärisee tarhassa kun kastuu, vaikkei kovin kylmä olisikaan, kova tuuli riittää. Kuivana kun pysyy niin tuntuu kestävän kylmää hyvinkin. Pitkällä talvikarvalla se ei edes kuiva nopeasti, joten valmennus/kisareissut pakkasella märkänä traikussa tuntuu inhottavalta.

Hertta itse nauttii tosi paljon klippaamisesta! Se nukkuu käytävällä ja ojentaa kaulaansa ihankuin "rapsuta tosta". Kaikki menee. Klippasin ihan kokonaan hevosen, paitsi päätä. Päästä klippasin sen verran että ajoin leukakarvat pois ja korvan taustat. Kaikkialle se näköjään antaa klipata. Mahan alta kun klippaa se nostaa mahaansa ylös, se taitaa tuntua vähän kutittavalta. :D
Hertta seisoo mulla irti käytävällä koko hoidon ajan.

Nyt on hepo "timmissä" kunnossa taas ja näyttää laihtuneen pari kiloa kun pitkä karva lähti.


"Lopeta se kuvaaminen ja jatka hoitamista!"


Asiasta kukkaruukkuun. Lauantaina olin taas kotivalmennuksessa ja ai että H oli ihana ratsastaa! Perjantainahan se oli myös tosi hienosti liikkuva, mutta ylienerginen ja häslä. Lauantaina se taisi olla sopivan väsynyt perjantaista, koska se liikkui heti alusta alkaen oikeinpäin, eikä yhtään koko tunnin aikana meidän tarvinnut keskittyä siihen että se kantaa itsensä! Se liikkui ja kantoi itsensä hienosti, joten me pystyttiin keskittymään temppujen hiomiseen.

Käytiin Inter I asioita läpi. Ensin hinkattiin koko piruetteja kuntoon. Ollaa tunneilla tehty vain puolikkaita piruetteja kun ne tulee PSG ohjelmassa niin, mutta nyt tehtiin ne kuin ne Inter ohjelmassa tulee, eli kokonaisina puolirataleikkaalla. Aluksi oli vähän käynnistysvaikeuksia. Piruetin loppuosa meni hyvin, mutta siihen ratsastaminen oli jotenkin löysää ja kankeaa. Tämä oli ihan mun moka. Kun Hertta kerrankin liikkui itse niin hyvin, niiin minä jätin ratsastamatta ja nautin vain kyydistä. Eli ensin piti potkia mua "tee jotain!" ja sen jälkeen heräteltiin vähän hevosta vielä terävämmäksi. Piruetit tuli ihan kivati molempiin suuntin kunhan ensin vähän terästin Herttaa. Sekin oli jotenkin niin rennon letkeä että pientä actionia tarvittiin.

Toinen asia mitä tehtiin, niin harjoiteltiin Interin laukkaohjelman sulku-siksak kuviota. Eli ensin oikeassa laukassa pituushalkaisijalle jonka jälkeen 5 metriä pituushalkaisijan molemmin puolin sulkuväistöä ja vaihdot suuntaa vaihtaessa. Tämä meni järjestään aina hyvin siihen suuntaan, missä aloitin tekemään sulkua. Sitten kun tuli vaihto, H lähtikin kokoamaan ja vääntämään piruettia! Eli se eteenpäinpyrkimys piti saaada vielä enemmän esiin ja H unohtamaan ettei enää tehdä piruettia.
Mulla ei ollut kannuksia, niin H tuntui näissä väistöissä jotenkin hitaalle. Kerran sitten vähän herättelin sitä tekemällä ykkösiä/kakkosia, eli yritin vähän kuumentaa sitä, että se herää. Tämä auttoi, sillä nyt siksak kuvion vaihtojen jälkeen H lähti eteenpäin enemmän ja pystyin ratsastamaan aina uuden sulkuväistön laukanvaihdon jälkeen. Eli eteenpäinpyrkimys! Muistakaa se mitä ikinä teettekään.

Jos joku ihmettelee miksi mentiin Inter juttuja, niin suunnitelmissa olisi ehkä starttaa ensi lauantaina lähitallin harjoituskoulukisoissa Intermediate I!!! :) Kisoissa saa itse valita minkä radan menee, ja tää koti-valmentaja suositteli kokeilemaan vaan Interiä kauden loppuun. Meillähän ei enää ole "oikeita" kisoja, joten miksei lähtisi kokeilemaan. Turha kuulemma PSG:tä mennä tälläisissä harjoituskisoissa missä kerrankin olisi mahdollisuus treenata vaikeampia juttuja ja PSG:tä uskaltaa mennä kansallisissakin.
Katsotaan uskallanko ilmoittautua! :D Torstaihin asti viimeinen ilmoittautumispäivä...

6 kommenttia

 1. Kuulostaa hyvälle! Pekosilleko olet menossa? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin sinne :) jos nyt ei mene pupu pöksyyn ennen ilmoittautumispvää :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Katsotaan nyt... :D On vähä vaikeeta harjotella noita siksak sulkuja kun on lyhyt kenttä

   Poista
 3. anna mennä vaan ! sulla on menny hienosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertta vaan on ollu ppari kertaa tuoö tallin maneesil vähä villi... :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!