Kootussa Ravissa

11. lokakuuta 2013

Aamulla tunti, illalla Kyvyt Esiin

Että sellainen kevyt 13 tunnin heppapäivä.
Aamulla klo 9.30 H:n selässä ja siitä sitten Ypäjälle, ja nyt klo 21.30 pääsin kotiin. On tää kiva harrastus näköjään!
Kyvyt Esiin tapahtumassa meni hyvin molemmilla tutuilla varsoilla. Molemmat olivat ikäluokissaan sijalla 3 estefinaaleissa!  Molemmat samasta tammalinjasta... ;)

No mutta asiaan, aamulla siis oli taas koti-opettajan vuoro tulla katsomaanm meidän menoa vielä ennen sunnuntain PSG rataa. Sattui sellainen kämmi, että Hertan varsa oli tunnilla ennen mua, mutta niillä venyi niin kauan, että mulle ja Hertalle jäi aikaa tunnin pitoon vain 20 minuuttia... Onneksi olin verkannut edellisten seassa jo valmiiksi, niin tehtiin tälläinen pikakelaus PSG:n temppuihin.

Aluksi verkatessa Hertta oli tosi piripää taas. Meinasi vaan sinkoilla ja viskoi päätään ja piffasi ja paffasi. Liikkui kyllä taas makeesti, kauhoi menemään etujaloilla, mutta samalla tahtoi painua tosi matalaksi edestä. Perusjuttu kun se on tälläinen jännittynyt. Onneks ehdin tehdä käynnissä siirtymisiä niin kauan että se rauhottui ja alkoi kantamaan itse itseään edestä eikä halunnut painua matalaksi ja takajalat talliin.
Tein siis ensin itsenäisesti siirtymisiä keskikäynnin ja tosi hipsuttelu-käynnin välillä. Ideana, että H:n täytyy lähteä työntämään ja venymään selän yli keskikäynnissä, mutta koota rauhassa päinvastaiseen ja ryhdikkääksi. Hain käynnin niin hitaaksi kuin vain sain ettei se pysähdy. Eli sellaista käyntiä, että se jokaisella askeleella ikäänkuin kysyy multa "Saanko ottaa askeleen? Entä seuraavan? Saanko ottaa toisen askeleen...?". Jokaisen askeleen määrään minä. Sen täytyy malttaa niin paljon. Tästä sitten takaisin keskikäyntiin ja silloin sen täytyy lähteä heti venyttämään. Näitä siirtymisiä vain tiheään ja vaihdellen, niin kyllä keveni edestä ja rentoutui.

Sitten päästiinkin vihdoin Hertan kimppuun opettajan kanssa, mutta aikaa oli vain se 20 min edellisen tunnin venymisen takia, että aloitettiin saman tien laukkasulkuharjoituksella niin miten se PSG:ssä tulee. Eli ensin laukkasulku vasemmalle keskelle, siinä vaihto, ja takaisin sulku oikealle kohti uraa ja vaihto uralla. Tämä onnistui ihan kivasti kun Hertta lähti liikkumaan enemmän eteen. Tein taas liikaa "niputtamista edestä" jolloin se on liian lyhyt. Sain sen kuitenkin auki kaulastaan ja kantamaan, jolloin kaikki helpottui. Tuli taas kivaa laukkaa. Suluissa mun täytyy vain olla rohkeampi taivuttamaan niin menee hyvin. Eli ROHKEA taivutus vasemmalle, hyvä vaihto, jonka jälkeen ROHKEA taivutus oikealle, ja vaihto.

Turpa ja saapas :)
Siirryttiin sitten puolipiruetteihin. Ne tuli paremmin kuin viimeksi. Aluksi oli taas siirtyminen piruettiin vähän haparoivaa, mutta sitten itse piruetti oli TOSI hyvä ja istui oikein takaa, mutta jäi vähän liikaa paikalleen. Ekalla kerralla vasemmalle piruetissa Hertta onnistu vaihtamaan kesken piruetin laukan oikeaan laukkaan! :D Huomasin tämän vasta kun ratsastin piruetista ulos ja katsoin että sillä oli jo myötälaukka vastalaukan sijaan! Taitava hevonen.... :D
Noh, sitten kun uskalsin taas enemmän taivuttaa hevosta, niin sain sen pehmeämmin piruettiin ja ne oli tosi hyvät. Täytyy vaan taas olla tarkka silloin kun se istuu hyvin piruettiin, että se jaksaa lähteä siitä poiskin. Se on meillä vielä vähän joko tai.

Piruettien jälkeen otettiin sarjavaihdot. Tehtiin vain kolmoset x 3 vaihdolla, koska meijän kentälle ei oikein neloset mahdu. Kolmoset tuli kaikki hyvin askeleessa ilman laskuvirheitä, mutta yritettiin vähän rauhottaa niitä. Ne oli vähän huojuvia, joten mun tarvitsi vaan istua rennommin ja vaan pyytää rennosti vaihtoa, niin tuli tosi kivat ja suorat vaihdot. Edelleen ongelmana on että vaikka vaihdot tulee askeleessa, mutta kohti viimeisiä vaihtoja sarjoissa, pakka tuppaa vähän hajoamaan. Ensimmäinen vaihto on hieno, toinen ok, kolmas vähän levällään. Eli tähän pitää kiinnittää huomiota! Vaihtoja voi tulla vaikka 100 peräkkäin ja niiden kaikkien täytyy olla samassa kokoamisasteessa suoritettu kuin ensimmäinen! Ei riitä, että on vain puhdas vaihto joka kolmannella askeleella, vaan sen täytyy pysyä koko liikesarja koottuna.

Hyvä reeni!
Sitten lopuksi ehdittiin vähän tekemään keskiraveja, ja ne tuli tosi hyvin. Hertta on vihdoinkin oppinut vähän letkauttamaan etujaloillaan enemmän. Tuomarit on toivoneet Hertan etuosaan keveyttä ja isompaa liikettä keskiraveihin lapojen yli. Eli Hertan keskiravit on vähän harppovia, tuomarit haluaisi nähdä enemmän etujalan liikettä. Mun pitää kyllä vähän taas treenailla keskiraveja, sillä se lähtee kyllä tosi hyvin keskiraviin ja se on hieno, mutta loppua kohti se vähän hiipuu ja menee nenilleen. Eli siirtyminen takaisin koottuun raviin ei ole niin sujuva. Olen treenannut näitä koottu-keski-kootturavi siirtymisiä pyytämällä kulmassa passagea ennen keskiravia ja sitten ottanut sen takaisin keskiravin jälkeen passageen. Niin se oppii vähän leiskauttelemaan ja tulee esitettyä radallakin suurempi ero keski- ja kootun ravin välillä. Sitähän ne tuomarit haluaa nähdä, selkeät erot. :) Tätä pitää kyllä vielä treenata niin, että saisin sen helposti radallakin esitettyä.


Ostin Keravan Horse & Riderista hienon Eskadronin riimun!
Siinä se oikeastaan oli. Kaikki tämä 20 minuutissa. Pikatreeni PSG:n temppujen osalta! Onneksi H oli kiva taas ratsastaa, niin pystyi käymään ohjelmaa läpi, eikä aikaa mennyt pelkästään läpiratsastamiseen.
Hyvillä mielin kyllä lähdetään Vihtiin kauden viimeisiin kilpailuihin!

PS. Horseridet Team on kasvanut! Meitä on tiimissä nykyjään neljä ratsastajaa :) Käykää katsomassa esittelyt Keravan Horse & Riderin sivuilta! Tää on niin siistiä!!! :)

Horserider Teamin treenihuovat, kyllä  nyt kelpaa, kiitos Horse & Riderille!


Vertti The Ragdoll toivottaa kaikille löysää viikonloppua! :)

2 kommenttia

  1. Sulla on ihana blogi :) ja oot tosi hyvä ratsastamaan :D voitko käydä kurkkaa mun blogin www.maranhevostelua.blogspot.fi

    VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!