Kootussa Ravissa

13. lokakuuta 2013

Prix St Georges VOITTO!!!!Jeeeee! Kauden viimeiset kisat ja tehtiin uusi henkilökohtainen ennätys PSG ohjelmassa prosentein 63,16% 
ja sehän riitti luokan voittoon! :)

Kyseessä oli siis Vihti Dressage Centerin seurakoulukisat, mutta taso oli kuitenkin sama mitä kansallisissakin on nähty. Kilpakumppanit pyörinyt samoissa karkeloissa koko kesän, eli mukavaa saada kuitenkin realistiset kisat ja arvostelut, eikä mitään "helpotuksia".

Verkassa Hertta oli oikeastaan tosi kiva, vähän aluksi tuntui jäykältä mutta ajattelin että kyllä se siitä vertyy. Tuntui kevyeltä, suht rennolta ja reagoi nopeasti. Ei kuitenkaan tehnyt mitään yliampuvia temppuja niinkuin viimeksi, eli ei ollut virittynyt. Laukka tuntui pyörivän hyvin!
Itse rata oli melkeinpä rikkeetön! Sarjavaihtoihin olin TOSI tyytyväinen, sillä ne oli puhtaat ja tasaiset. Saatiin niistä 6,5 molemmista, kommenteilla että enemmän ylämäkeen (tuttu lause...)
Viimeksi sarjavaihdot pilasi meidän radan kun H oli niin virittynyt että potki ja heitteli persettään miten sattuu. Mutta nyt oli kuulolla, aktiivisena ja rentona. 

Raviohjelma oli hyvä, mutta tämä alun jäykkyys ei ollut ihan tuulesta temmattu. Liikkui siis hyvin, mutta ei taipunut niin hyvin kuin yleensä! Ensimmäisessä avotaivutuksessa huomasin että "tuntuupa vaikealta". Siitä saatiinkin 6 kommentein "tahti, poikitus, tasaisuus", eli se oli vähän sellainen haparoiva. Tämän jälkeen voltti, siitä 7, mutta sitten sulkutaivutus vasemmalle oli huono! Mietin selässä että eihän tää taivu sitten millään ja videoltakin näkee kuinka se on melkeenpä suora. Numeroksi vain 5 ja kommentein "suoristuu". Tässä menetin hirveästi pisteitä, sillä sulkuväistö oli x2... Petrasin sitten avo ja sulkutaivutuksiin seuraavassa suunnassa ja ne menikin jo paljon paremmin! Avosta 7 ja sulusta 6,5. Eli pitää muistaa myös ne taivutukset OIKEASTI.

Sitten sössin ensimmäisen piruetin! Tyhmä minä! Piruetitkin on x2 pisteytetty, eli menetin sikana pisteitä. Ensin tulee piruetti vasemmalle, yllätyin kun sen ensimmäinen askel tuntui tosi hyvältä, eli jäin ilmeisesti nauttimaan kyydistä ja sillä samalla sekunnilla huomasin "Perkele täähän pysähtyi!". Eli yksinkertaisesti H lopetti piruetin kun minä lopetin ratsastamisen! Noh, nopea korjaus ja H jatkoi samantien ohjelmaa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hyytyminen ei siis johtunut siitä, että H olisi hyytynyt, vaan H teki tismalleen kuin minä pyysin! Sitten kun heräsin ja jatkoin taas ratsastusta niin H nostaa taas laukan ja homma jatkuu ilman mitään sekoamisia. Toiseen piruettiin tultaessa petrasin taas ja siitä tuli parempi.
Mun pitää kyl treenaa noita piruetteja paljon talven aikana. Ne on välillä oikeesti tosi hyviä, mutta mun pitää opetella istumaan enemmän taakse. Käytän niin paljon jalkaa että nojaan eteen, ja tämähän vain jarruttaa lisää.

Loppukommentit oli niinkin osuvat kuin "Painoa enemmän takaosalle laukan tehtäviin. Ravissa katso että taipuu rungon läpi". Mitäs siihen muuta lisättävää. Äkkiä laskin, että jos olisin ratsastanut vasemman sulkuväistön ja vasemman piruetin paremmin niin olisin saanut yli 64% sillä näistä kohdista oli tuplapisteytys. Hyvä tässä jossitella!

Mutta oon oikeasti enemmän kuin tyytyväinen kauden lopetukseen! Saatiin korjattua yleisimmät virheet PSG radoista ja tämä oli kyllä paras PSG tähän mennessä. Uusi ennätys, sujuva rata ja ensimmäinen sija hyvässä seurassa, ei tässä enempää olisi voinut toivoa. :)

Tässä kuvia ulkoverryttelystä. Video latautuu Youtubeen ja se ilmestyy tänne erikseen sitten kun se vaan jaksaa latautua, tahti on 1 bitti viikossa ilmeisesti... :)

Linssilude!

Kaunokki. :)Alkuhölkkää

Siinä näette kuinka hevonen käy ilmassa laukanvaihdossa... :D Mutta on kuulkaas suora. ;)Keskilaukkaa vastalaukassa

Keskilaukkaa vastalaukassa ympyrällä

Piruettia takaapäin

Mummoilen taas...


Keskilaukkaa


Piruetti vasemmalle

Piruetti vasemmalle

Loppuraveja

Kevennän, siksi tikkuna...

Niin hieno ravi, mutta kuvaajan tähtäys meni vähän metsään... :D

Kevyttä lennokasta ravia. :)

Hieno Hjärta! <3
 
Tukka hyvin!

36 kommenttia

 1. Taitavat! Onnea :)!

  -bee

  VastaaPoista
 2. Vai että Pertsa Kellikseltä...? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä me oltiin muihin verrattuna aika "Pertsa Kellikseltä moi" meiningillä taas :DD Sattui vaan hyvä tuuri ja pidin Hertan aisoissa niin tuli tasainen rata, niin se riitti voittoon :)

   Poista
 3. Vähän te ootte hyviä!! :) ja HIENOJA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja oli kyllä kanssakilpailijatkin...Meinasi taas tulla pupu pöksyyn verryttelyssä... :D Mulla on alemmuuskompleksi!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitti! Olisin niin halunnut kuulla sunkin dressagekisojen tapahtumat tältä päivältä, mutta et sitten päässytkään kisoihin...? :(

   Poista
  2. En päässyt kun oli vähän probleemia... Ens kisoissa sitten! ;-D

   Poista
 5. Onnittelut huipputuloksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä pitää parantaa tuloksia, mutta tää oli jo uusi huippu meille. :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kaverini oli kuvaamassam onneksi keli suosi niin helpotti kummasti kuvaamista! :) Hertta hohtaa syysmaisemassa! :D

   Poista
 7. Voi vitsi, onnea ihan hirveästi! Hyvää työtä oot tehnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Aina vaan on enemmän töitä vielä tehtävänä edessä päin ;)

   Poista
 8. Onnea hienosta tuloksesta! :)

  VastaaPoista
 9. Wauuu onnea ihan hirveesti! :) Kumpa mäkin oppisin tässä talven aikana ratsastamaan yhtä hyvin, olis varmaan pikkasen paremmat koulupisteet mulla ensi kaudella :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan tähänkin meni! Ja vielä pitää parantaa :D mä taas haaveilen että oppisin hyppäämään taas... liiaksi vieraantuu siitä jos ei ahkerasti tee!

   Poista
 10. Tosi hauska tuo lennokas laukanvaihtokuva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on tosi sopivasta kohdasta otettu! :D näkee vaihtoavut ja luinka hevonen on ilmassa :)

   Poista
 11. Onnittelut :)
  osaisitko selkeästi/lyhyesti selittää, miten sulkutaivutus ja sulkuväistö eroaa toisistaan? Siis toi sulkuväistö on ihan uus sana mulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voin koettaa. :)

   Ainakin itse arkikielessä puhun sulkuväistöstä, kun esimerkiksi uralta väistetään sulkutaivutuksessa kohti keskihalkaisijaa. Eli esim. vasen kierros uralla, lähdet väistämään vasemmalle sulkuväistössä kohti keskilinjaa. Hevosen nenä asetettuna vasemmalle, etuosa johtaa. Hevonen on taipuneena koko kyljestään vasemmalle ja tässä taivutuksessa väistetään samalla kohti keskilinjaa. :) Eli vähän niinkuin pohkeenväistö, mutta hevonen on asetettuna sulkutaivutuksessa. :)

   Sulkutaivutus on siis tämä "taivutus". tai sen nimi. Sulkutaivutusta itsessään menen sitten suoralla uralla. Vasemmassa kierroksessa siis taivutus vasemmalle koko kyljestä, kuljetaan kolmella uralla sulkutaivutuksessa mutta suoraan eteenpäin.

   Selvensikö yhtään? :) Eli sulkutaivutus on se asetus ja taivutus, voidaan mennä suoraan. Hevonen on taipuneena niin että sen jalat "kulkee kolmea uraa"

   Sulkuväistö on sitten väistämistä, mutta taipuneella hevosella. Pohkeenväistöhän tehdään suoralla hevosella, nenä pikkasen poispäin liikkeestä, kun taas sulkuväistössä nenä osoittaa liikkeen suuntaan. :)

   Helppoa olisi näyttää ja samalla selittää, mutta esim Kyran kirjassa on selkeät piirrokset. :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. ja lisäys sulkutaivutukseen, että suoralla uralla kun mennään sulkutaivutusta vaikka tähän vasemapaan kierrokseen, niin etuosa on uralla, ja takaosa hieman uran sisäpuolella, eli hevone on taipuneena vasemmalle. :)

   Poista
  4. http://www.ratsastus.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/ratsastajainliitto/embeds/ratsastajainliittowwwstructure/28341_Koulusaantojen_20liitteet_202010_20ss.pdf

   Tuossa on hyvin selitettynä kuvilla sulkutaivutuksen erot!! Eli virallisesti englannissa on termit, suomessa ei. Arkikielessä tosiaan "raaka suomennos" olisi siis sulkuväistö (=half-pass) ja sulkutaivutus (=travers). :)

   Poista
  5. Selvensi hirveesti, kiiiitos!!! :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!