Kootussa Ravissa

2. toukokuuta 2013

Tunnilla ja Wappu-Warsa

Vihdoinkin tallille syntyi kauan odotettu orivarsa. Varsa on estesukuinen, isänä Ludvig von Bayern (tai miten ikinä kirjoitettiinkaan). Hienot on merkit, harmittelin ettei ole koulusukuinen, sillä sillä on selkeästi kouluhevosen läsi ja sukat! :D

Tänään päästiin myös pitkästä aikaa tunnille. Kyllä taas joutui huhkimaan, Hertaltakin loppui kunto. Tehtiin melkein koko tunti pelkkää laukkatyöskentelyä. Se laukka meillä on suurin heikkous, siinä ne kaikki virheet yleensä tulee jos tulee ja kokoamisaste ei riitä tarpeeksi. Ja kyllä sitä kans työstettiin sitten! Mulla puutui oikea jalkakin kun saapas puristi ja hommiin jouduin. Pikkuhiljaa veri palaa takaisin varpaisiin.

Hirveästi tehtiin suoristamisharjoitteita. Pysähdys, peruutus, ja siitä suoraan laukan nosto ja kaikki tämä siis SUORALLA hevosella. Eikä peruutus saanut olla huono, sekin piti tehdä koottuna. Ei käy lavoille tippuminen, vaan peruuttaminen tehdään takaosanpäällä, eikä lapojen päällä. Onpas muuten vaikeeta, ainakin Hertan kanssa. Tuppaa jännittymäänkin vielä siihen kaupan päälle.

Laukassa myös sitten hirveästi suorista,suorista,suorista. Siirtymisiä laukasta käyntiin ja takaisin, niin että käyntiä (muista suoruus!)
3 askelta laukkaa (muista suoruus nostossa ja laukassa!)
takaisin käyntiin (suoristus!)
taas nosto ja 3 askelta laukkaa (se suoruus!!!)
takaisin käyntiin. (se suoruuus...)
sitten nosto ja 2 askelta laukkaan ja takisin käyntiin (ja se suoruus taas...)

Tälläistä kunnon pilkun viilausta. Ja nyt kyllä sitä sitten kotonakin hinkkaan. Laukka ei tästä lähin nouse enää poikitamalla, eikä se myöskään rupea poikittamaan! Perkele... ;)

Kun saa sen suoraksi ja kootuksi (kulkevat hyvin pitkälle käsikädessä, ylläri...) niin loppuu nämä laukanvaihtelut kesken keskilaukan siinä vinossa kierroksessa, eli vasemmassa.

Eli lisää reeniä, ja sitä hemmetin voimaa sille Hertallekin laukkatyöskentelyyn ja laukan kokoamisasteeseen.

Mun ja Hertan vappubileet! 


2 kommenttia

  1. Söpö varsa! Kenen tunneilla muuten käyt? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyn Holopaisen Riitan tunneilla aina kun vaan mahdollista. :) ihan paras!

      Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!