Kootussa Ravissa

18. toukokuuta 2013

Ei lähdetä debytoimaan...

Peruin meidän huomisen Pyhä Yrjö startin. :(

Hertta on nyt ollut tänään ja eilen ratsastaessa hieman hankala. Tai siis se on pohkeelle ja ohjalle mukava, ja suorittaa ihan nätisti, mutta sitten kun pitäisi tehdä oikeasti kokoamista, varsinkin takaosakäännöksiin, piruetteihin ja sulkuväistöihin, niin se pistää vastaan, eikä suostu kyykkäämään takaa ja kokoamaan vaan painelee menemään suorin takajaloin. Piruetit se heittää käynnille tai "hyppii" ne läpi, sulkuväistöt ottaa takaa epätasaista askelta ja takaosakäännöksetkin ei mene polkien, vaan kävellen läpi.

Tänään sama meno siis jatkui ja piruetit varsinkin vasemmalle se tuntui tosi oudolta takaa. Pyysin omistajaa tulee kattomaan maasta käsin miten se askeltaa. Se on puhdas tavallisesti suoralla ja normaalista ravissa ja laukassa, mutta hirveää työstöä sai tehdä että alkoi koukistaa takajalkoja ja ottaa selkää käyttöön. Saatiin kuitenkin lopuksi aika kivannäköiset piruetit siihen vasempaan (eli siihen joka hetki sitten ei piruettia näyttänytkään?!) ja oikeallekkin vähän paremmat, mutta siinä on vaikea pitää kasassa, ja tulee pieni kaatumisefekti. Näillä eväillä olisi voinutkin kisoihin lähteä, mutta en halua lähteä yrittämään uutta vaikeeta rataa, jos se kotonakin päivää ennen on niin työn ja tuskan takana saada edes säädylliset piruetit. Kyllä sen pitää tuntua kotona suht helpolta, ennenkuin radalle voi mennä. Se on tuntunut nyt helpolta alkuviikosta, mutta nyt taitaa olla jumissa takaa.

Jos kyseessä olisi Va B, voisin mennäkkin radalle, sillä se on vanha tuttu ja "helppo" taso meille. Korkeampaan tasoon kun joudutaan laittaa panoksia vielä enemmän, niin ei siitä mitään tule, jos ollaan pulassa kotonakin.

Oonkohan ratsastanut sen jumiin, kun olen tehnyt paljon Yrjön juttuja. Vanha hepo... Noh, nyt saa Hertta ihan pienen palautumisloman. Huomenna juoksutan pessoalla höllästi ja hieron sen läpi. Alkuviikosta tehdään TOSI kevyttä työskentelyä. Seuraavat kisat onkin sitten 2 viikon päästä 2.6 Järvenpäässä, eli ihan nurkilla. Siellä on vaihtoehtoina lähteä kisaamaan sijoituksista Va B luokassa, tai kokeilla debytoida uudestaan Pyhä Yrjö. Tässä on nyt vähän reilu viikko aikaa miettiä kumman menee. Katsotaan miten lähtee kulkemaan!

Tulipahan tuettua järjestäjäseuran rahastoa lahjoittamalla ilmo ja lähtömaksut ilman starttia... :D

2 kommenttia

  1. Jee, Järvenpäässä nähdään sit, tuun kyllä ottamaan kuvia sun radasta jos oon siellä vielä sillon!:)

    VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!