Kootussa Ravissa

5. toukokuuta 2013

Helatorstaina jatketaan kilvanajoja.

Helatorstaina kisataan siis Laaksolla aluekisojen merkeissä. Siellä meitin pitäisi mennä FEI Va B Junioreiden Esiohjelma. Fiilis on ihan hyvä näitä kisoja silmällä pitäen. Kovat on taas vastustajat, mutta nyt on sitten kisaamisen meininkiä. :)

Ja harmikseni huomasin että TAAS tässäkin ohjelmassa on tuo kirottu keskilaukka vasemmassa kierroksessa kentän pitkää sivua pitkin... Se on mennyt tällä kaudella joka kisoissa pieleen kun H vaihtaa laukkaa viimeistään siinä vaiheessa kun otetaan kiinni takaisin koottuun laukkaan. En tiedä mistä se on nyt keksitty, sillä IKINÄ aiemmin tämä ei ole ollut meille mikään ongelma. Hirveästi yritän nyt suoristaa sitä laukassa, koska laukan vinoudessa se vika on, mutta miksi se on nyt yhtäkkiä niin vino, että vaihtaa keskilaukasta vastalaukalle kun tilaisuus koittaa vaihtaa siihen helpompaan laukkaan?

Ajattelin että johtuisikohan tämä pitkästä sairaslomasta? Sillähän kävi joka jalassa joku haaveri, ja ontui kaikki jalat vuoron perään talven aikana ties mistä syystä. Pahin vamma tuli oikeeseen etujalkaan (seivästi itsensä siis aidan tolppaan jos jotkut muistaa). Olisikohan tämä jotenkin vinouden takana? Sillä vasemmassa kierroksessa oikea etujalkahan on ulkojalkana, ja nykyään tekee mielellään sitä, että laukassa vasempaan se pullauttaa sen oikean lavan ja etujalan ulos (ts. vähemmän painoa sillä jalalla). Onko tämä accidentti tuonut nyt näin pahan vinouden, joka näkyy keskilaukoissa? Jos tehdään keskilaukkaa kokorata leikkaalla, mitään ongelmaa ei ole, koska hevonen on "taivutettuna" vasempaan.

Noh, ei voi mitään. Oli syy mikä tahansa vamma, ei se sitä tosi asiaa poista, että töitä pitää tehdä suoristamisen suhteen ja tähän on tulosa apua huomenna, sillä valmennus kutsuu taas Hyyppärässä! =)

PS. 100 POSTAUS julkaistiin nyt. :)

3 kommenttia

 1. Mä sain koutsilta aika hyvän suoruuden ja kuuliaisuuden testausvinkin just tuollaiseen "tässä minä vaihdan nyt äläkä sinä eukko siellä mitään säädä" tilanteeseen.

  Suoralla uralla laukassa (mielellään vielä uran sisäpuolella hieman jos vain tilaa löytyy) vaihdat laukassa asetusta ulos - ei saa tahti yhtään hyytyä, ja takaisin sisään, eikä edelleenkään saa tahti yhtään hyytyä. Mä nimittäin huomasin, että tuo suoralla ulos-asettaminen tulkittiin allani heti "ahaa, se varmaan aikoo koota, tästäpä roiskaisen vaihdon" ja kun sain hevosen muutaman kerran jalalla tuosta korjattua eteen, se lopetti vaihdon ennakoinnin ja tadaa; keskilaukasta sai tämän jälkeen ottaa kiinni roikkumatta mielipuolisesti sisäjalustimessa ja suorittamatta siirtymistä reteässä avotaivutuksessa. Tuohon asetuksen vaihtoon lisättiin myöhemmin siis keskilaukka ajatus.

  Pidähän hauskaa kisoissa, me vedetään nyt pari viikkoa henkeä ja katsotaan, josko sitten Lohjalle lähdettäisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Juuri tuollain se meilläkin on nyt mennyt. Olen kyllä asettanut ulos, saa lavan sisään mutta en ole tuota yhdistämistä keskilaukkaan ajatellut. Pitää ottaa testaukseen. :)

   Tänään ei kyllä vaihtanut mutta eri tilanne aina radalla ja pakko treenata ties millä keinoin ettei uneksikkaan radalla vaihtamista!

   Poista
  2. Kiitti vinkistä! Juuri tuollain se meilläkin on nyt mennyt. Olen kyllä asettanut ulos, saa lavan sisään mutta en ole tuota yhdistämistä keskilaukkaan ajatellut. Pitää ottaa testaukseen. :)

   Tänään ei kyllä vaihtanut mutta eri tilanne aina radalla ja pakko treenata ties millä keinoin ettei uneksikkaan radalla vaihtamista!

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!