Kootussa Ravissa

14. toukokuuta 2013

ReeniäReeniä

Tänään ridasin Hertan nopee ja kävin puolihuolimattomasti läpi PSG radan laukkaohjelmaa. Ei se tuntunut mitenkään ylitsepääsemättömän vaikealta, vähän joutui kyllä vapaapäivän jälkeen mammaa prässätä kokoamisiin, että laittaa sen kankkunsa töihin. Kaikenkaikkiaan tuntui aluksi hieman jäykältä takaa, joutui tekemään töitä että oikeasti edes vähä kyykkäisi takaa. Muutoin kyllä jees! Pientä nopeutta reagointiin toivoisin silti.
Lähdin ratsastamaan nopeampaa reagointia monilla siirtymisillä.  Koottu käynti- koottu laukka 3 askelta- takaisin koottuun käyntiin 3 askelta- taas koottuun laukkaan jne. Näissä Hertta vähän virittyy ja rupeaa odottamaan apuja ja yrittämään. Tämän jälkeen loput ovat helpompaa kun se on "viritetty" herkäksi ja se alkaa keskittyä hommiin, eikä ole unessa. Kunnon pilkun viilausta niin se tehoaa ainakin meillä.

Ainut tiplu PSGn laukkaohjelmassa tuli laukanvaihto sarjoissa joka kolmannella. En ollut tarpeeksi valmistellut sitä, joten se teki huonommasta laukasta vaihdot joka 4:llä, paremmasta laukasta tuli oikein joka kolmannella. Pieni huomautus ja herättely niin sujui kolmosetkin hyvin.
Vaihtosarjojahan mä en voi kotona harjotella ollenkaan, sillä meillä on lyhyt kenttä. Ohjelmassa tulee vaihtoja 5 kappaletta koko rata leikkaalla, itse mahdun tekemään vain kolme vaihtoa kolmosilla ja nelosilla. Kakkosia mahtuu tietenkin enemmän, mutta se ei ole ajankohtaista. Harjoittelen siis pääty-ympyrällä sarjavaihtoja, ja uskokaa tai älkää, ne on paljon helpommat kaarevalla uralla!

Ykkösiä kokeilin huvikseni taas ja kyllä ne tulee 3 kappaleen voimin peräkkäin oikeassa kierroksessa. Vasemmassa laukassa ei ole taaskaan tarpeeksi koottua että saisin joka askeleella, vaan ne menee kakkosiksi. Noh, niitä ei reenata nyt, ei saa sotkea kuvioita. :)

Mutta suosittelen kokeilemaan sarjavaihtoja ympyrän kaarella. Tulee parempia vaihtoja ja puhtaammin.

Nyt pitää alkaa tekemään mielikuvaharjottelua tulevasta radasta. Ratsastelen sitä mielessäni läpi sitten uudestaan ja uudestaan. Mietin valmiiksi "nyt mä teen tossa kulmassa noin, sitten jatkan näin, sitten tulee hyvä siirtyminen, jonka jälkeen...." Etukäteen mietitty antaa enemmän aikaa ajatella sitten itse suoritukseen. 

Vakavaa mielikuvaharjoittelua Laaksolla.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!