Kootussa Ravissa

24. toukokuuta 2013

Ah, valmennus!

Ihanaa. Niin luksusta taas! 

Hertta liikkui hienosti ja tuli kehuja! Vaikka viikonloppuna oli niin jäykkä ja könö että kisat peruuntui niin eilen valmennuksessa liikkui hienosti.Videomateriaali on, mutta katsotaan koska ne saan itselleni ja sitäkautta tänne ;)

Valmennusta edeltävänä päivänä, eli keskiviikkona, en mennyt selkään ollenkaan sillä H oli aivan skitso. Pari päivää vapaata, kylmä sateinen sää ja mitähän vielä, sai aikaan sen, että se oli takakiree rusakko. Se oli ilman loimea viileällä ja kostealla säällä, joten se tärisi jo tarhassa kun hain sen. Ei edes kävellyt kunnolla vaan kipitti ihme ravi/käynti sekamelskaa. Säpsyi ja loikki kun hain tarhasta joten totesin etten mene  edes selkään tappelemaan vaan tyrkkään sen pessoaan ja annan juosta höyryt pois ja joutuu kuitenkin samalla hommiin!
Aluksi haipatti menemään, mutta sitten lämpesi ja alkoi rauhoittua ja liikkui lopuksi tosi kivasti pessoalla oikeinpäin. Silmätkin lakkasi pyörimästä päästä.

Ylälinja venyy.


Selkä ylös, vatsa sisään ja niska alas. Oli hyvä että juoksutin pessoalla läpi, sillä eilen valmennuksessa se oli tosiaan hyvä, rento ja letkeä. Tehtiin paljon suoruutta, asetuksia ja taivutuksia. Ensin pääty-ympyrällä vastataivutusta ja siitä normaaliin taivutukseen ympyrän kaarella. Ja nimenomaan mun pitää kiinnittää huomiota siihen ,että taivutan rungosta, enkä kaulasta. Hertalle on oikea kierros vaikeampi taipua rungosta rehellisesti, koska oikea kylki on vahvempi, eli tällöin kireämpi. Vasemmalle se taipuu paremmin, mutta siinä itse en osaa taivuttaa oikein ja tasaisesti... Tehtiin paljo siirtymiä ravissa ja laukassa askellajin sisällä, niin että 10 askelta koottua, 10 askelta keskiaskelta. Oli helkutin vaikeeta pysyä laskuissa kymmeneen ja sitten vaihtaa askellajin tempoa ja taas alusta laskea kymmeneen... Ja tässä samalla pitäisi muistaa vielä se asetus ja taivuts!!! Yritykseni oli lähinnä 10 askelta koottua, 15 askelta keski ja takaisin 7 askelta koottua ja 12 askelta keski... :D Ja auta armias, jos huudettiin "muista asetus!". Siinä sitten unohtui laskut heti.

Lopuksi tehtiin sitten sarjat läpi nelosilla ja kolmosilla ja hienot vaihdot tuli! välillä sekosi laskuissa, mutta kyllä tuli puhtaitakin. Tärkeintä on muistaa kämmin jälkeen jatkaa seuraavaa vaihtoa taas uudestaan laskien oikein.

Kun oltiin lopetettu, tuli puheeksi Pyhä Yrjön starttaaminen. Että kehtaanko vaiko enkö? Vastaus oli että siitä vaan. Tehtiin sitten lopuksi kerta kiellon päälle Yrjön piruetti osuus läpi. Oikealle tulee jo aika laadukas piruetti, mutta vasemmalle mun pitää osata ratsastaa se paremmin. Eli ensin pitää KOOTA, sitten vain PÄÄSTÄÄ se piruettiin. Meillä käy nyt niin, että lähinnä kokoan sen "taaksepäin" , jolloin se ei pääse etenemään piruetissa, ja poljenta jää, ja se on käytännössä vain käännös paikallaan takaosan päällä ilman poljentaa. Tähän siis huomiota. Mutta nyt en hinkkaa niitä piruetteja vaan ihan perusratsastusta! Kyllä se ne osaa, joten turhaan rasitan sitä tekemällä 1 tunti päivässä piruetteja...

Eli päätös syntyi, Järvenpäässä 2.6 eka Pyhä Yrjö! Toivotaan että nyt en ratsasta hevosta kipeäksi liialla temppujen hinkkaamisella vaan opettelen tosiaan ratsastamaan ensin oikeinpäin. :)


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!