Kootussa Ravissa

1. huhtikuuta 2013

Kirottu eka-ei-sijoittunut!

Niinpä niin! Yksi piste enemmän niin olisin sijoittunut! :D
Mutta oltiin tosi tyytyväisiä itse rataan, Hertta liikkui hyvin ja ratsastettavuus säilyi! Siis tää on lähtenyt paljon paremmin käynttiin koko kisakausi kuin osattiin odottaa. Aikaisemmin oon saanut hevosen hanskaan radoilla vasta kesäkuun tienoilla, nyt on jo tosi lupaavat alotukset ollu näitten Va B luokkien kanssa.
Eli tänään tuli 64,38% tulos ja viides sija, neljä tosiaan sijoittui, ja neljänneksi tulleella oli 64,7%... =)

Muuten rata meni tosi hyvin, mutta YKSI rike maksoi meille rusetin. Vasemmassa kierroksessa keskilaukka pitkää sivua pitkin sai yhden rikkeen kun H alkoi ennen koottuun laukkaan siirtymistä takaisin kyyläämään kulmaa (tästä oli kulku maneesiin) ja sehän heitti vastalaukalle. Huomasin kyllä jo tämän pitkän matkan päästä että alkaa hakemaa ja punkemaan sisälle, mutta vaikka kaikkeni tein ettei se vaihtaisi, niin vaihdon se teki. Sain kyllä 2 laukka askeleen aika korjattua sen takaisin myötälaukalle lennosta, mutta toki tästä räpsähti sitten 4. Prkl! Siis se on tehnyt tuon saman rikkeen nyt joka kerta radalla jos on pitkääsivua pitkin keskilaukkaa VASEMMASSA laukassa! Tiedän että vasen laukka on heikompi ja vaatii enemmän suoristusta. Ei auta kuin työstää ja puskea se vasen keskilaukka pitkällä sivulla niin hyvin läpi ettei se hevonen unissaankaan ajattele vaihtoa/poikitusta.

Avot ja sulut ovat olleet meille aikoinaan tosi vaikeeta ja niitten kanssa on eniten saanut tehdä töitä. Mutta tänään KAIKISTA avoista ja suluista tuli 7! Tästä ollaan kyllä ylpeitä että ne on saatu sujumaan ja pakko myöntää että kun peilistä niitä katsoo niin näyttää ihan lennokkaalta ja hyvältä kun hevonen on tarpeeksi koottuna että säilyykin se lennokkuus ravissa. :)

Kaikenkaikkiaan oli osallistujien perusteella ihan "kansalliset" kisat kyseessä, ei ollut todellakaan helpot seurakisat, vaan tuolla sai kyllä ratsastaa tosissaan jotta pärjäsi. Tiesin muutamista kilpakumppaneista, että ovat ennenkin startanneet mm. Interiä. Hyvät kisat ja kivat puitteet. Tavoitteena olisi kuukauden päästä täällä samaisessa paikassa startata mahdollisesti kansallinen Nuorten esiohjelma FEI Va A, jos poni kulkee yhtä mallikkaasti. Ei sieltä sijoitusta lähetä hakemaan, mutta pakko se on alkaa takomaan taas astetta korkeammalla tasolla, jotta saadaan sinnekkin joskus siirtyminen aikaiseksi. :)

4 kommenttia

 1. Oisit ratsastanut paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistäsi! Opettelen sitten ratsastamaan ;) Tule näyttämään mallia!

   Poista
 2. Hihi, sulla on kyllä mahtava asenne! :)
  Olen jo hetken stalkkaillut blogia anonyyminä, mutta nyt viimein kirjauduin vakistalkkaajaksi.
  Kisoista olisi mahtava nähdä jotain pätkää tai kuvia, toivottavasti ilmestyy :) Ja myös sitä toivepoustausta odotellessa.
  Mukavaa kevättä! Niin ja onnittelut suorituksesta! Aika hyvä kisakauden aloitus kun taso kuitenkin melkoisen kova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja kiva kun "kehtaat nyt myöntää" stalkkaavasi blogiani ;)

   Toivepostaus on jo "pohjakirjoitettu" mutta vanhojen kuvien kaivelussa menee vielä hetki kun ne vanhalta koneelta etsin. :)

   Pyrin kyllä kauden kuluessa laittamaan kuvia ja videoita ihan itse radoistakin. Mulla on tosiaan aina vähän "ongelma" että onko kuvaajaa mukana. Mulla on ihan oikea videokamerakin, mutta en osaa siirtää sieltä koneelle... Pitäisi opetella kun on uusi kone joka toimii. Mutta kyllä niitä joku kaunis päivä tulee kunhan saa edes kisakauden kunnolla käyntiin! =)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!