Kootussa Ravissa

31. maaliskuuta 2013

Huomenna kisat!

Kuin siistiä! Mutta myös ei niin siistiä... Meitille tuli aikanen lähtö. klo 7.30 pitää olla tallilta lähtö aamulla, eli tietää mulle tallille menoa jo ennen 7. Käyn tänää illalla laittaa kaiken valmiiksi ja letitän H:n myös. Aamulla voi sitten vain korjailla lettejä jos on tarvis.

Kisat on siis Vihti Dressage Centerissä ja ne ovat seurakisat, joskin erittäin isot sellaiset. Tässä se taas nähdään, kun ei täällä Etelä-Suomessa ole tarpeeksi alue ja kansallisia kisoja vielä tähän keväälle, niin kaikki änkee pikkuseurakisoihinkin ja lähtijämäärät räjähtää käsiin. Juuri siksi mekin "vaivaudutaan" lähteä seurakisoihin vähän pitemmällekkin, koska ei niitä kisoja muuten tähän hätään ole meille. Meidänkin pitää aina kevään aikana hakea sitä tuntumaa ratoihin talven jäjiltä, varsinkin nyt kun on ollut ihan harakoilla tämä talvi sairastelujen takia.

Josta puheen ollen, kenttä on tällä hetkellä aivan jäinen/lohkeileva, joten ei siellä kunnolla pääse harjottelemaan. Perusaskellajit kylläkin kun jää päivänmittaan rupeaa murtumaan kavion alla. Siksi läksimme naapuritallin maneesille jotta sain ratsastettua H:n kunnolla läpi eikä se olisi pelkän kävelytreenin jäljiltä huomenna kisoissa. H oli tultaessa tosi pinkee, hiipi ja sätkyili. Meni yli 20 min ennenkuin sain jotain rentoutumista siihen. Tein hirveästi laukkaa, keskilaukkaa ja siitä kokoaminen ja myös vastalaukkoja joissa kokoamista ja vähän pidentämistä. Aluksi H:n laukka oli niiiiiin tönkköä kun se "hyppi" menemään suorin takajaloin. Hirveän tuntuista. Siitä se sitten lähti pehmenemään laukkatyöskentelyn jälkeen ja ravissa tein avo ja sulkutaivuksia ja ympyrällä pohkeenväistöä. Kokeilin myös hieman piruetteja, ihan kivasti alkaa tajuamaan jo ideaa, vielä on tosin paljon hiottavaa, mutta muistuttaa jo erehdyttävästi piruetteja. Lopuksi ratsastin ohjelman läpi, ohjelma on siis VaB:1.

Loppujen lopuksi H rentoutui ja esitti lopuksi hyvin eteenalas ravityöskentelyä rennolla selällä ja loppukäynnit se teki oikein hyvässä keskikäynnissä selkäänsä käyttäen. Oli siis suuri hyöty että päästiin kunnon pohjalle ratsastamaan koni läpi! Noh, maneesista kun poistuttiin niin askel lyheni taas 20 cm ja jännittäminen alkoi... Ulkona oli hevosia tarhassa, nekös ne oli pelottavia... :)

Katsotaan miten huomenna käy! Toivottavasti ei olisi niin jännittynyt, selviäisin vähemmällä verkassa jos ei tarvitse samanlailla työstää, vaan se olisi jo valmiiksi vähän enemmän läpi tämän päiväisen treenin ansiosta.

PS. Nyt on julkisesti tätä blogia stalkkaavia tasan 100! =) Anonyymejä lukijoita tietenkään unohtamatta, hieno homma. =)

2 kommenttia

  1. Tsemppiä kisa"harjoituksiin"! Oli aika kovatasoiset lähtölistat... Te mukaan lukien :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei ollut mitkään peräkylän pikkuseurakisat! Kauhistuin ihan kun listat näin... :D

      Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!