Kootussa Ravissa

23. huhtikuuta 2013

En osaa kääriä pinteleitä.

Piaffe
Näin taas tänään! Hevostalli netissä  on ehditty ihmettelemään miksi ihmeessä käärin pintelit miten käärin, eli että isosta pintelipatjasta jää polven yläpuolelle se ylimääräinen kaistale. Noh, en asiaa sen kummemmin ala perustelemaan, mutta sanonpa vaan, että:
a) On törky hyvät ja miellyttävät patjat hevoselle
b) Patjat ja pintelit istuvat mielestäni näin paremmin, ei jää ylimääräisiä "paine" kohtia hevosen jalkaa vasten.
c) Tämä ei tosiaankaan näytä minun mielestäni yhtään sen paremmalle kuin "perinteisesti" patjan piilottaminen, joten voi unohtaa heti alkuunsa että kyseessä olisi ulkonäkö kysymys.
d) kisoissa mulla on pienet neopreeni patjat, jotka on leikattu hevoselle sopivaksi, mutta nämä hiostavat, joten en tykkää niitä käyttää. Eli kisoissa mulla on nykyään valkoiset kouluratsastussuojat. Eli ette tule näkemään kisoissa näitä minun kauheita pintelivirityksiäni. :)

Näin käärin yleensä pintelit. Ei ehkä kauneimman näköistä, mutta minusta istuu parhaiten.
Onneksi ei kuitenkaan pahempaa haukkumis topaa ole tästä tullut, joten sinäällään mulle ok, jos jotkut tätä asiaa siellä pui. Niin kauan kuin keskustelu on asiallista niin mikäs siinä. Eikä tämä varsinaisesti minua koske, moni muukin käärii näin pintelit, joten en ole minkään muotivillityksen edelläkävijä.

Noh, mutta asiaan!
Tänään olin kevyellä tunnilla ja käytiin läpi vähän tulevan viikonlopun kisarataa läpi (ja H:lla oli taas pintelit käärittynä "väärällä" tavalla jalassa, omg ;) )Ei tehty tänään piruetteja vaan käydään ne läpi torstain tunnilla. Mentiin vaihdot joka neljännellä läpi, sekä ravissa sulku-voltti-avo kohta. H oli sateessa ja tuulessa vähän virittynyt, mutta hyvällä tavalla. Se oli alusta asti letkeä ja liikkui hienosti, mutta se vähän kuumeni, joten meni hieman yli-herkäksi, mutta ei se mitään. Ei mitään kummempia rikkeitä, paitsi tässä kuuluisassa _ keskilaukkaa pitkääsivua pitkin vasemmassa laukassa_, jossa se meinaa aina vaihtaa vastalaukalle ja niin se pari kertaa teki nytkin. Käytiin sitten tätä läpi niin ettei se (prkl!)vaihda sitä laukkaa kesken keskilaukan tai sen lopussa! Saatiin sekin onnistumaan. Nyt on pari kikkaa joilla yritän saada viikonlopun radalla sitten tämän keskilaukan pysymään vasemmassa laukassa.

Hitto mua jännittää jo nyt lauantai!


Onneksi mun hiukset ja Hertan häntä ovat molemmat liikkeessä mukana! :D

12 kommenttia

 1. jeesus nauroin sitä ht.netin topaa tästä pinteliaiheesta :D miten voi joitain niin paljon kaivella joku pinteleidenkäärimistapa :D vaikka koko jalan paketoisit, oma asia miten evoses laittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, jooo kyllä mekin tallilla naureskeltiin taas ihan kunnolla. :D

   Mun mielestä on IHAN SAMA miten paketoi tai varustaa hevosen, kunhan se on hevoselle hyvä, istuva ja mukava. Liian suuret pintelipatjat, jotka tulee tohon polven kohdalle, ei kyllä ole yhtään häiritsevät hevoselle. :D Toki joku hevonen voi olla, ettei tykkää, mutta silloin ei niitä tarvitse laittaa? :D

   Poista
  2. No nimenomaa, tuskin kukaan noin kääris noita pinteleitä jos hevonen ei tykkää siitä :D mut hei, onneks on ht.net ja ne täydelliset harrastajat jotka neuvovat näitä "osaamattomia" ja "kokemattomia" :D mitä sitä tekiskään ilman ht.netin neuvoja ;)

   Poista
  3. Jep! :D

   Siellä kommentoitiin myös, että näin saa hevosen liikkeistä laahaavat ja laiskat jalat... Noh, ensinnäkin, en käärisi noin pinteleitä jos ne hidastaisi jalan liikettä. Tuskinpa mä sitä haluan... :D Mutta kyllä ne tietää! Raudanlujat alanammattilaiset. :)

   Poista
 2. "Miksi tuuppari käärii näin pintelit?"
  :D :D :D :D :D

  Hajosin kyllä niin pahasti jo tuolle otsikoinnille! :D
  Sähän voisit tehdä oikein jonkun kuvasarjan: "Tuuppari harjaa hevosen näin", "Tuuppari laittaa satulan näin" etc... niin ei tule hötössä enää ihmettelyjä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAHA! :DD Hyvä idea!! Seuraavaan toivepostaukseen! :D Teen oikein videopostauksen "Mitä ja MITEN tuuppari tekee tallilla?" :DD

   Poista
 3. Omaan silmään ei ole edes kiinnittänyt huomiota tämä "väärä tapa" pukea pintelit hevoselle, ehkä hevossilmää omaavat katsovat kuvissa ja videoissa ratsukon menoa eikä varusteiden ulkonäköä! Eli mitä tämä kertoo hevostallilaista? :D

  Tsemppiä paljon paljon paljon kisoihin! Täällä kotikatsomossa odotetaan raporttia peukut pystyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis mun päätä ei ole ikinä vaivannut, se miten joku on käärinyt pintelit. Olen nähnyt tätä "mun tyyliä" ja sitten sitä "tavallista" ja molempia käytän itsekin, enkä oikeesti huomaa muiden ratsukoiden pintelinkäärimistyyliä esim kisoissa. :D Ehkä sitten, jos pintelit on tosiaan kääritty koko jalan pituudelta, yli polvenkin. Silloin voisin ehkä kiinnittää huomiota moiseen...? :D

   Poista
 4. Hih, mä harvoin käyn siellä, mutta just eilen satuin tsekkaamaan ajankohtaisimmat juorut ja puheenaiheet. Olin juuri lukenut sun edellisen postauksen, ja jo valmiiksi jotenkin arvasin, että kyse on tästä! Voi voi... jo on ihmisillä päänvaivat.

  Mutta menonne näyttää todella kivalta. :) Arvostan sitä, että ootte kehittynyt huikeesti yhdessä ilman mitään jättisponsoreita tai hulppeita puitteita. Tsemppiä lauantaille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. :) Joskus niitä hulppeita puitteita tosin kaipaa, mutta aina pitää olla tyytyväinen edes siihen mitä on. Ilman kenttää tuskin pärjäisin, joten kenttä on mulle jo luksusta, vaikka se talvella masentaakin muiden rämpiessä maneesissa. :D

   Pitää varmaan alkaa katsomaan tarkkaan mitä kuvia tänne laittaa postauksiin. Onko varusteet kunnossa, onks tukka hyvin, näkyyks kello, ettei vain joku tarraa johonkin epäkohtaan!

   Poista
 5. Toi "Miksi tuuppari käärii näin pintelit? " oli kyl niin hyvä :D sai nauraa ihan kunnolla ku tietämättömät kakarat huutelee. Mut pointsit alottajalle ku linkkas blogis. Liityin lukijaks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsikko oli joo mitä hurmaavin! :D

   Kiva kun liityit! Teretulemast lukemaan ja toivottavasti viihdyt =)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!