Kootussa Ravissa

27. huhtikuuta 2013

Hengissä selvitty!

Koulukisoissa voi myös olla hauskaa... :D C Riikka Vuorinen


Prosentteja 57,8% eikä edes oltu kai ihan viimeisiä! :D Eli piirun alle 58% , eikä edes kaukana 60%.

Osallistujista oli tosi moni perunu, joten meitä oli loppujen lopuksi vain 8. Siellä me rämmittiin GP hevosten ja GP ratsastajien seassa, eikä ihan tarvinnut hävetä. Paitsi loppurataa... :D

Hepo liikkui kivasti, se oli rento, mutta kuitenkin jäntevä. Tuntui että se jopa vähän esiintyi? Verkassa se pelkäsi tänään tosi paljon muita hevosia. Ei tarvinnut kuin lähellä kävellä joku hevonen niin H hermostui. Verkassa en saanut kokeiltua sarjoja läpi, kun aina oli joku hevonen liian lähellä (Hertan mielestä 20 m on liian lähellä....) Joten se aina rykäs johonkin suuntaan karkuun.

Rata meni raviosuudeltaan mielestäni "helposti". Ei tarvinnut änkeä ja punkea. Ei pahempia virheitä. Toki suluissa olisi saanut olla hieman tasaisempi tuki edestä. Tuomareitten kesken nämäkin jakoivat mielipiteitä. Yksi ei tykännyt ollenkaan. H on vähän sellainen että se jakaa mielipiteitä. Se osaa olla tosi tekninen ja täsmällinen ja liikkuva, mutta jotkut näkevät siinä vain sen takakorkeuden ja pitkärunkoisuuden ja ovat sitä mieltä että  se ei ole koottu. Osa taas näkee H:n rakenteen läpi, ja osaa suhteuttaa hevosen liikkumisen siihen nähden.

Laukkaohjelma oli myös iha säädyllinen, siinä meillä kyllä on eniten hiomista. Piruetit vähän hätäisiä, varmasti johtui itsestäni sillä yliratsastin varmistaakseni ne piruetit. Laukkasulut ja niistä vaihdot onnistui ihan kivasti.

Loppurataa kohden Hertta jotenkin herkistyi liikaa, alkoi varmaan pikkuhiljaa adrenaliini virtaamaan liikaa ja se jopa vähän protestoi potkaisemalla muutamia kertoja kipakasti sivuille, vaikken edes tehnyt pohkeella mitään! :D Se ei ole ikinä tehnyt näin, kuin korkeintaan yhden laukanvaihdon aikana, ja sekin siksi, että se protestoi varmaankin mun kannusta jos käytän liikaa. Tammat...
 Nyt se tosiaan viimeisella osuudella, eli kokorata leikkaa keskilaukkaa ja päädyssä siirtyminen koottuun ja siitä vaihto, potkaisi kaksi kertaa peräkkäin vaihdon aikana! Mä vielä yritin ihan vain asettamalla sen uuteen suuntaan vaihtamaan laukan, koska se oli herkällä päällä, niin silti fudi sivulle, vaikken edes pohkeita käyttänyt! Joku tamma-moodi iski päälle.
Sarjavaihdot tuli kuitenkin puhtaasti, eikä se siinä paljoa potkiskellut vaikka ihan kunnon vaihtoavut annoin?

Mutta kyllä mä olen tyytyväinen! Rata ei tuntunut yhtään vaikealta, lähinnä vain hiomista erityisesti laukkaohjelmaan ja tammailut pois. Kyllä me laskettiin pisteitä itse että paljon olisi tullut jos se ei olisi potkinut eli vastustellut niitä muutamia kertoja ohjelman lopuksi, niin oltaisiin päästy sinne 60%. :)

Mut kyllä jäi hyvä maku suuhun! Ei ole Va A ihan utopistista, se vaan vaatii vielä työtä lisää.

Taso oli tosi kova, ja kyllä huomasi, että me oltiin se porukan keltanokka pari siellä. Mutta ei tarvinnut silti hävetä ja meillä oli kivaa, hevonenkin tuntui viihtyvän, vaikka lopussa alkoikin neiti vähän osoittaa mieltään... ;)
Tässäpä radalta video kokonaisuudessaan jos joku jaksaa katsoa ja kuvia roimasti kaupan päälle!
Video on muokkaamaton, näkee sitten todellisuuden miltä se rata tosiaan näytti. Ja lopussa ne Hertan mielenosoitus potkut. Mikä lie tammaa ärsyttänyt? 

C Riikka Vuorinen

C Riikka Vuorinen

C Riikka Vuorinen

En tiedä mitä tässä tapahtuu... ? =) C Riikka Vuorinen

Hetki ennen vaihtoaC Riikka Vuorinen

Hertta vääntää piruettia silmät kiinni ;)C Riikka Vuorinen

Piruetin puolikastaC Riikka Vuorinen

Ja ulos piruetin jälkeenC Riikka Vuorinen

Heh, hauska kuva vaihdosta. :DC Riikka Vuorinen

LaukkasulkuC Riikka Vuorinen

Ja taas taputapu. Musta tuntuu että oon jatkuvasti taputtelemassaC Riikka Vuorinen

C Riikka Vuorinen

Ilmeratsastus hoituu! :DC Riikka Vuorinen

C Riikka Vuorinen

C Riikka Vuorinen

C Riikka Vuorinen

Jos en muuta osaa, niin ilmeratsastusta ainakin... :DC Riikka Vuorinen

Muuli. =)C Riikka Vuorinen

Käytiin molemmat läpi tulevaa rataa... ;)C Riikka Vuorinen

C Riikka Vuorinen


C Riikka Vuorinen


Video ei jostain syystä suostu latautumaan suoraan tänne Bloggeriin, mutta laitoin sen latautumaan Youtubeen, joten lisään sen heti tänne sitä kautta kun se on latautunut! =)

Kaiken kaikkiiaan oon tosi tyytyväinen, että meni noinkin "helposti". Ajattelin että se on meille ylivoimainen rata. Muutenkin koko kausi on lähtenyt tosi hyvin käyntiin. 2 Va B starttia ja nyt tämä yksi Va A startti. Va B:t molemmat hyvät radat ja kärkisijoilla, Va A tosi kivasti ensimmäiseksi kerraksi näin vaikeella radalla.

H on liikkunut radoilla nämä kolme kertaa AINA letkeesti, ja suorittanut täsmällisesti ja kuunnellut mua. Kuitenkin pieni "jännitys", jolloin tulee sitä svungia ja näyttävyyttä. Viime kaudella viimeiset radat syksyllä oli yhtä patistamista ja rikkeellisiä ratoja, eikä mikään sujunut. Edes meidän pravuuri keskiravit!

Nyt on tänä keväänä pitkän talven aikaisen sairaslomankin jälkeen silti radat olleet hyviä. Hevonen on pysynyt nahoissaan, ja on ollut jopa tunne radalla, että on ilo esiintyä, eikä sitä normaalia ajattelutapaa "päästäisiinpä pois täältä mahdollisimman nopee".

Kyl tästä kaudesta on paremmat odotukset! =)

10 kommenttia

 1. Pertti sun ilmeet. Näytät silinteri päässä ehkä noin nelikymppiseltä tätiltä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän :D Puolissa vaan, sitku katot noita ilmekuvia, niin näytän joltai 15 v teiniltä! :D Oon muuntautumiskykyinen

   Poista
 2. Hyvä te! Ja koska ei ruusukkeita lähtenyt hakemaan, paras lahja kotiin vietäväksi on se tyytyväinen ja hieno fiilis :) Kuvissa näytätte upeilta, odotan innolla videota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) joo tosiaan oli kyllä sen verta kova nimisiä ratsukoita mukana että ihan turha tälläisinä keltanokkina siellä seassa on yrittää tähdätä rusettiin. Ehkä myöhemmin sitten... :)

   On kyllä tosi hyvä fiilis siitä miten H liiikkui radalla. Tuntui helpolta, eikä missään vaiheessa tullut tunne että oltaisiin pulassa. Prosentit ei sinäänsä ole hyvät, mutta kun tiedän miksi jäivät alhaisiksi niin ei haittaa. Ens kerralla Hertan lehmänpotkut pois niin paranee jo paljon :D

   Poista
 3. Hienostihan se sujui teiltä! Tekniset asiat oli hyvin hallussa ja radalla suoritus eteni koko ajan, eikä näyttänyt työläälle. Törmäillään jatkossakin kisapaikoilla ja hei, onnittelut vähintäänkin vahvasta kauden aloituksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! Tuntuikin sillai epätyöläälle, mitä aina ennen on ollu radat. Oli kivaa! Ja oot hyvä sihteeri, käsialasta saa selvää ;)
   Törmäillään!

   Poista
 4. Minkä takia mun kuvis ei lue c ripa ja jannan kuvis lukee c keke?! Hä enkö mä ole yhtään mitään vai! T. Hovikuvaajasi/raipankantajasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keke sattuu olee aika tarkka noista copyista, mutta jos haluat mainetta ja kunniaa niin voin kyllä laittaa "C Ruikuli Ripa" tai "C Ruikuli Racing Team"? :DD Miltä kuulostaa raipankantajani?

   Poista
  2. No ohan mun kuvat melkeen jopa verrattavissa jannan kuviin. Kyllähän nyt vähän jotain mainintaa vois olla ;)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!