Kootussa Ravissa

2. huhtikuuta 2013

Selänpidentäjä ja muita härpäkkeitä.

Rahanmenoa ei voi estää. Mutta pakko se on silloin ostaa kun tulee ohittamaton tarjous!

Olen siis pitkään etsinyt tälläistä "selänpidentäjä" narua, joka yksinkertaisuudessaan vain laitetaan hevosen selän päältä ja se kulkeutuu etujalkojen välistä kuolaimiin. Tämä siis nimensä mukaisesti venyttää erittäin hyvin koko ylälinjaa hevoselta ja saa ne hakemaan rennosti eteenalas. Näitä ei kait tällä hetkellä Suomessa edes myydä! Nyt tuttuni haki näitä Saksasta laatikollisen ja ostin heti. Hintaa tuli 35€ mutta ei mielestäni paha, koska nämä ovat hintansa väärti ja tod.näk melko kestävät!
Heti pääsi tänään testaukseen, sillä pidin rankan viikonlopun jälkeen Hertalle vain tälläiset eteenalas/venytys juoksutuksen. H oli tosi väsynyt, jopa laiska. Liikkui kyllä niin rentona ja venytti oikein eteenalas. Siis Hertalle eteenalas venyttäminen on tosi vaikeeta, se ei vain oikein malta. Kuvissa näkyy tosi hyvin kuinka ylälinja on käytössä ja alakaula rentona. Pessoaa käytän myös joskus juoksuttamiseen, mutta H vähän pelkää sitä ja juoksee häntäkoipien välissä. Pessoa aktivoi paremmin takaosaa mukaan, mutta tämä selänpidentäjä on enemmän sellaisen "ylirentouttamiseen" selkälinjaan.

Tässä näkee hyvin kuinka ylälinja on käytössä ja alakaula rentona sekä  hevonen venyttää selkäänsä. Tässä myös näkee, että mitä enemmän hevonen venyttää alas, sitä löysempänä naru roikkuu.


Hertta mulkoilee. :D

Kävin myös vähän "shoppailemassa" hyvän kaverini heppavarastossa. Kaverini on omistanut kaksi hevosta elämänsä aikana mutta tavaraa hänellä on kuin pienessä hevosputiikissa, ja vielä laadukkaita kamoja! Siis ostin kassillisen kamaa, aina saderatsastusloimista ja kankikuolaimista KÄYTTÄMÄTTÖMÄÄN Eskadronin kisahuopaan. Ja siis aivan pilkkahintaan. Mutta kyllä se vaan niin on että laadukkaista merkkikamoista sietääkin maksaa, sillä ne on oikeasti kestävämpiä ja saa niistä jotain takaisinkin jos hyväkuntoisena myyt.

Hertan tämän hetkisistä kamoista melkein kaikki on mun ostamia tällähetkellä. Mä vaan oon vähän tällänen harakka, kaikkea pitää kerätä... :D Satula ja hevonen on omistajan. Mutta mulla on aina ollut takaraivossa visio, että haluan joskus oman hevosen, joten olen vähän niinkuin kerännyt pikkuhiljaa vuosien saatossa kamaa, niin kohta puuttuu enää vaan se hevonen. Eipähän kaikkea tarvitse ostaa sitten kerralla. Hertan kangetkin ovat tällähetkellä sellaiset, että kankikuolain ja kankiohjat ovat omistajan, joten nyt sain kuolaimetkin itselleni. Eli kohta on koko kankisuitsisetti mun oma! :D

Vaikka en henk.koht. pidä varustepostauksista niin hehkutan nyt mun kirpparilöytöä. Laitanpa ihan listana mitä ostin. Lisäksi sain kaupan päälle ilmaiseksi käyttämättömiä purkkeja, mm. Prob öljyä, Arnika geeliä, AloeVera geeliä, Betadinea, heppanameja...  Nämä kamat ovat tosi siistissä kunnossa ja kaikkeen tähän meni alle 100 euroa...

Escadron Nici Fleeceloimi (+ ragdoll pentu ei tullu mukana)

Event bootsit (+ ragdoll pentu änkesi mukaan taas)

Bucasin saderatsastusloimi (+ vilahti se ragdoll tässäkin)

Schockemöhle pintelit (+ taas se ragdoll pentu...)

Kankikuolaimet (suht samaa kaliiperia kuin tämänhetkiset. on myös toinen koko kokeilussa)

Escadronin huppu (+ragdoll...)

Käyttämätön Escadronin kisahuopa. Vahingossa tuli väärinpäin. Tässä on entisen hepan nimi brodeerattuna, mutta laitan jokatapauksessa numerolapun siihen kiinni, niin ongelma ratkaistu.

Jacsonin isot pintelinaluset

Samaa sarjaa kuin pintelit Schockemöhlen huopa. Tässä on epäilys ettei välttämättä istu Hertan selkään, mutta kokeillaan! Hertta tarvii säkätilaa huovissa. (+ prkleen kissa...! )


PS. "Ratsastushistoriani" postaus on jo tekeillä! Enää vaan puuttuu kivikautisia kuvia, niitä alan kaivelemaan kunhan ehdin. =)


6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Vertti-Pertti vähän sekos noista kamoista... :D Sitten kun vein pois niin hirvee maukuminen ja ulvonta että missä hänen lelunsa on! :D

   Poista
 2. Itse olen tehnyt ihan kankaisista lännenohjista "selänpidentäjän", eli klipsit kiinni kuolaimiin ja sään taakse solmuun, toimii ihan samalla idealla, vaikkei ehkä ihan yhtä hieno olekaan ;) Western-maailmassa ehkä tutumpi juttu kuin kouluratsastuksen piireissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi hyvältä idealta. Jos oisin itse tajunnut olisin kyhännyt myös itse :)
   Olen tosiaan ihmetellyt että miksei kukaan tiedä näistä mitään mutta ilmeisesti länkkäripuolella oltiin taas edellä asioissa :) tosi hyvä idea näissä, joten hyvä vaan jos leviää muidenkin lajien keskuuteen. Saksassa nää tosiaa on ihan normijuttu. Kaikki tulee vähän jälkijunassa tänne takapajulaan ;)

   Poista
  2. Tuossa narussa on perusidea niin simppeli että kyllä tuon saa itsekin kyhättyä. :)
   Mun mielestä on parempi ottaa just aina klassinen vaihtoehto niin on in sitten aina. Esim kun frakkia ostin niin valitsin tarkoituksella pikeurin klassikkofrakin, se on ajaton ja aina in!

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!