Kootussa Ravissa

24. huhtikuuta 2014

Uusi videokamera?

Mua alkaa todenteolla nyrppimään se, että mulla on vain kännykkälaatuisia videoita käytettävissä. Olisi kiva saada laadukasta videomateriaalia, joten olen ajatellut hommata jonkun hyvän videokameran!
Blogiin olisi hyvä saada laadukasta videota suttuisen ja heiluvan kännykkävideon sijaan.

Olisiko kellään jotain kokemuksia ja vinkkejä? Mähän en kameroista tiedä oikeastaan mitään, varsinkaan niitä teknisiä tietoja en osaa lukea. :D

Olen katsellun Canonin kameroita.
Kamerassa saisi olla WiFi yhteys, HD-kuvanlaatu ja iso muisti ei ole pahitteeksi. Zoomiakin kaivataan, ja pimeisiin maneesikuvauksiin saisi ääriolosuhteissa soveltua.  Hintaa ei tarttisi olla hirveästi yli 500 euron...

17 kommenttia

 1. Mulla on Panasonicin videokamera juuri kuvailemaasi tarkoitukseen, kannattaa ottaa sellainen jossa on mahdollisimman paljon optista zoomia. Uusissa videokameroissa on kaikissa melko hyvä valovoima ja HD-tason laatu, joten maneesissakin saa siedettävää kuvaa.

  Et voi mennä kovin metsään kunhan et osta jotain halvinta räppänää, tuossa hintaluokassa löytyy kyllä hyviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä. Gigantin sivuilta kyyläsin jotain Panasonicin kameroita myös. Pitää mennä liikkeeseen ja sanoa "joku kamera jossa on paljon optista zoomia!" :D

   Poista
 2. Canon Legria HF M56 on itselläni ja olen kyllä ollut siihen tosi tyytyväinen. 1080p video, WiFi löytyy sekä 8gb sisäistä muistia jonka lisäksi myös toki muistikorttipaikka. 10x optinen zoomi joka itselle on ainakin heppahommissa täysin riittävä :-) Hyvä harrastelijakamera ja video on myös esim pimeässä maneesissa tosi siedettävää.

  Hintaa oli muistaakseni alle 400€ ja muuten täysin sama kamera mutta pienemmällä sisäisellä muistilla oli vielä hippasen halvempi. Gigantissa näytti hinta olevan nyt melkein 600€ mutta muista kaupoista en katsonut, joten muualta löytyy varmasti halvemmallakin. Niinkuin ylempänä sanottiinkin, niin kyllä harrastelijavideokameroista löytyy kaikista aikalailla samanlaiset ominaisuudet. Jos siis noinkin paljon olet valmis satsaamaan niin huonoa tuskin pystyt ostamaan! :-)

  http://www.canon.fi/For_Home/Product_Finder/Camcorders/High_Definition_HD/LEGRIA_HF_M56/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vastauksesta! Eli 10x optinen zoomikin jo riittää? Näitä mitä kattelin ni pienin oli 30x, eli eiköhän ole ihan passeli.. :)

   Toki vähempikin kuin tuo 500e kelpaa (ja aina vaan parempi), joten eiköhän tästä tosiaan sitten joku passeli valikoidu, eikä vahingossa tule huonoa... :)

   Aiemmin olen lainannut vanhempieni ideokameraa, mutta mulla on ongelma saada videot niistä ulos... Siellä on iso liuta ratoja vuodesta 2009 lähtien, mutta niitä ei ole saatu sieltä pois omalle koneelle. Eli myös videoiden siirtäminen koneelle pitäisi olla helppoa! :D

   Poista
 3. Minä kehuisin oman digikamerani sarjaa eli Sony Nex-sarjaa, esim http://www.jarjestelmakamera.fi/sony/nex-5t Itselläni on edullisempi Nex-3 joka on jo useamman vuoden vanha mutta ottaa hyvää videokuvaa maneesissakin. Tuohon saa myös ostettua pidemmän objektiivin mutta se maksaa. Kittiputki 18-55 on riittänyt tähän asti. (kaikki Anna-Riikasta ottamani ovat tällä, uusin video joka ei taida olla blogissa vielä on myös tällä, mutta mennyt vähän puuroksi videoeditorini takia).

  Ja bonuksena tällä hyviä digikuviakin, en tosin omallani saa kovinkaan tarkkoja maneesissa ilman salamaa mutta ulkona hyviä. Maneesissa olenkin yleensä ottanut vain videota.

  Hintaa näytti olevan 3-sarjalla vajaat 400e ja 5-sarjalla reilut 500e. 3-sarja ei näytä olevan kovin suosittukaan, voisi saada halvalla mutta wifi puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin sen videon anna riikasta ja mun mielestä se oli hyvä! Pitää tutustua tuohonkin... :)

   Poista
 4. Jos koneessa on kortinlukija, niin sittenhän kameraan saa vaikka miten ison kortin (siis muistiltaan) ja sen kortin suoraan koneeseen kiinni, ei tarvii venkslata johtojen sun muiden kanssa. Noin muuten en osaa auttaa, mä vaan kuvaan sillä mikä käteen sattuu :D tai siis annan viisaampien päättää ja tyydyn sit siihen. Ei se kamera vaan se kuvaaja, vai miten se meni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Totta. Hyvä huomio.. :D Ku just sitä kans kaipaan että ei ois työn ja tuskan takana latailla ja vekslaa videoita :D

   Poista
 5. Mulla on sekä canonin videokamera, että nykyään canonin powershot pikkukamera - jolla löytyy maneesivideoonkin valo! Molemmat olleet hintaluokassaan aikanaan sen 300€ paikkeilla, ja vähintäänkin riittäviä mun käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis onko siinä erikseen valo, vai riittää valo maneesiin? :D

   Poista
  2. Siis siinä riittää teho kuvata maneesivalaistuksessa, mikä on HYVIN hämmentävää :)

   Poista
  3. Okei. No on kyllä hyvä! :F

   Poista
 6. Otappa huvikseen yhteyttä Canon suomeen, saatat saada testin kameran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin sinne? Laitanko vain sähköpostia että mites ois blogiin testikamera? :D

   Poista
  2. Facebookin kautta esimerkiksi :)

   Poista
 7. Itse ostin just Panasonicin V520:n. On ollut tosi hyvä nyt ja löysin sen Gigantin Outletista 339e kun ovh oli 599e. Suosittelen katsoon sieltä. Toi oli Kuopion Gigantista ja ne lähetti sen tuohon hintaan Vantaalle. Kätevästi saa kännykän liitettyä Wi-Fi:n avulla siihen ja käyttään sitä kaukosäätimenä, niin voi laittaa päälle ja pois kun ite on hevosen selässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omg toi kuulostaa prolta että on kaukosäädin kännykässä!

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!