Kootussa Ravissa

27. huhtikuuta 2014

Sijoitus oli niin lähellä!

Hieno Hertta! Oltiin toka-ei-sijoittunut!

Verryttelyssä H oli jälleen mukavan letkeä. Olisi kyllä saanut olla vähän terävämpi ja reagoida paremmin jalkaan. H on kyllä aina parempi ulkokentällä. Nytkin oli oikein paljon tilaa verrytellä! Onneksi kohta on ulkokisoja, niin ei tartte mennä maneesiin kyyläämään seiniä.
 Raviohjelma  sujui tänään tosi hyvin ja samoin laukkaohjelma aluksi, mutta mutta... ;) Mitäs mä eilen sanoin? Vaihdothan ne siellä meni mönkään yksillä laskuvirheilla per suunta. :D Verkassa ne tuli vielä mallikkaasti mutta radalla H oli loppua kohden tosi hidas enkä vaan saanut sitä vaihtamaan ajoissa kerran molemmissa suunnissa... Myös lisätyn laukan jälkeen tuleva laukanvaihto jäi kokonaan esittämättä! Siis H ei yksinkertaisesti vain vaihtanut vaikka kuinka käskin. Valmistelujen jälkeen tuntui että se vaihtaa, mutta ei niin ei. Sitten se jo hermostui kun meni kaivamiseksi. Se oli ihan naatti eikä reagoinut enää apuihin! :( Trailerissa H oli ihan väsynyt, ei edes syönyt, nukkui vain.

No mutta! Muita rikkeitä ei ollut. Piruetit oli hyvät, tosin vielä kaipaavat voimaa, jottei jää niin paikalleen, mutta aika hyviltä ne jo näyttää. Laukka sik-sak kuvio meni superisti! Oikein sujuvat sulut ja valmisteltu vaihto. JES! Tämä liikehän tuleekin laukkaohjelman heti aluksi, silloin ei ollut vielä väsy. ;)
Prosentit taisi olla 62,149 muistaakseni eli jo 2 prosenttia enemmän kuin Ypäjällä vaikka tässä radassa tuli tosi paljon rikkeitä laukkaan! Laskeskeltiin pisteitä ilman rikkoja, niin oltaisiin päästy kärkipäähän about 64% tuloksella. Oi että mä olen silti tyytyväinen vaikka se rusetti jäikin saamatta!
Aina on radalla aikaa vilkaista peiliin ;)
Jotain on kyllä tapahtunut talven aikana, vaikka ei päästy treenaamaan oikeastaan yhtään kunnolla huonojen olosuhteiden vuoksi. Viime kaudella vielä meidän huippuprosentit ehjästä PSG radasta oli 62,5%, ja nyt saatiin samoja lukemia radalla jossa oli paljon rikkeitä. Tää antaa kyllä uskoa tulevaan!
Eihän meistä ikinä tuu mitään üüber hienoja, mutta aina voi parantaa. Ja parannettavaa meillä onkin paljon. Iskee aina vaan masennus kun katsoo niitä oikeasti hienoja ratsukkoja kisapaikoilla, mutta siinäpä mulle jotain josta ottaa mallia.

Tuomareiden kommentit myös lämmitti. Osa antoi keskiraveista 8, ehjistä laukanvaihdoista ja sik-sak suluista 7. Käyntiohjelmasta myös 7 (tästä ollaan saatu ennen vaan 5, eli käynti on parantunut). Kommentteina oli mm. "Kompakti energisen oloinen ratsu, mutta pieniä erheitä tuli jonkin verran. Säilytä kuuliaisuus ja apuihin reagointi". Toinen tuomari kommentoi "Aloititte hyvin ja raviohjelma on näyttävä. Laukassa ryhti ei ihan pysy kasassa ja tulee pahoja rikkoja". Kolmas tuomari kommentoi lyhyesti ja ytimekkäästi "Kivoja pätkiä, enemmän tasaisemmin ylämäkeen. Ajoittain liikkeet jäävät liian paikalleen".
Kaikki kommentit allekirjoitan täysin, mutta silti tosi kivaa palautetta ja tsemppaavaa. Tekee mieli mennä näyttämään uudestaan esiintymistä radalle ja hakemaan vielä parempia pisteitä. Lisää vain sitä laukan treenausta. Vaikka se sujuu jo hyvin kotona, niin se riitä. ;)

Vaikka 62,149% ei periaatteessa ole kovin paljoa, niin tuolla rikkonaisella radalla mitä esitettiin se oli oikeasti hyvä. Se kertoo siitä että me oikeasti voidaan nostaa prosentit sinne 65% yläpuolelle (mihin on tähtäin) kunhan vain saadaan rutiinia laukkaohjelmaan, ja se laukka ylämäkeen ja sujuvuutta työskentelyyn. Ei siis ole ollenkaan utopistista joskus taistella sijoituksista PSG radoilla ja Inter starttaaminen ei ole myöskään mahdoton ajatus. Mun pitäisi nyt vaan alkaa uskomaan itseeni ja Herttaan enemmän. Oon aina vähän sellanen "jooo, ei meillä ole mitään mahdollisuuksia kun ratsastaja on tällänen ja hevonen tollanen". Nyt loppuu se kitinä!

Tässä nyt vielä paaaaaljon kuvia verryttelystä ja näytille upouudella videokameralla kuvattu rata. Nyt ei tarvitse enää kärvistellä kännykkälaatuisten videoiden kanssa! ;) En ole muokannut videota millään lailla, se on kuvattu kaiuttimen alla, joten musiikki kuuluu vähän kovalla...PS. Totta tosiaan jotain häikkää siinä Hertan satulassa muuten on. Se on ihan litteen näkönen. Laitettiin sellainen satulan kohottajageeli sään päälle ja oli heti paljon parempi kun tuli "täytettä" lisää. Nyt kyllä täytyy ottaa toppaajaan yhteyttä, ei tollain voi käydä että toppauksen jälkeen on vähemmän täytettä. :)

Hitto nuo "aurinkpilkut". :PVähän taidetta... ;D

Laukanvaihto

LaukanvaihtoEhkä välillä vähän liiottelen tuota "älä vedä" käskyä.. :D Piruettia

PiruettiPiruetti vasemmalle


Tasan!
Ai ei ole takakorkea..? :D


KeskilaukkaaIso-H<3

31 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Essu osaa! Se otti varmaa koko muistikortin täytee puolen tunnin verkan aikana! :D monta hyvää löytyi! :D

   Poista
 2. Yltiämäisen huippuja kuvia! Wow mitä kuvia oikeesti!! :D
  Kyllä te osaatte ja te olette aivan mahtavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitti :D mun kaveri räpsi kuvat sarjatulella ja mä innostuin muokkailemaan! :D kyllä meistäkin saa hyviä kuvia kun sattuu osuu kohille, kuin myös toiste päin x)

   Poista
 3. Suotta vähättelet sua ja Herttaa, kyllä te taidatte monen aluetason ratsukonkin mielestä olla "oikeasti hieno ratsukko"! :)
  Omasta mielestäni oli tasainen kokonaisuus, mikään osio (ravi, käynti tai laukka) ei ollut selkeästi muita huonompi, jos sitä viimeistä vaihtoa ei lasketa. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kivasta kommentista :) joo ylipäätänsä kaikki askellajit on tasottunu paljon, laukkaohjelma on vaan ollu meille aina se vaikein, sillä Hertan huonoin askellaji on laukka jos pakko on valita. Siinä joudutaan tekee eniten töitä, mutta tosiaan on siinäkin jo tapahtunut sen verran muutosta että erot ravi ja laukkaohjelman välillä eivät ole enää niin suuret. Mutta jos ongelmia tulee, niin ne tulee melkein väistämättä aina laukkaohjelmaan :)

   Poista
 4. Hienoja kuvia (:

  Itselläni on semmoinen ongelma että 8v suokkini (pyysin apuasi pukki-ongelmaan talvella) punkee lapa sisällä pää ulkona- tyyliin vasemmalle ympyröillä. Kun koittaa sisäpohkeellä korjata niin tamma tarjoaa laukkaa. Ongelma ilmenee oikeastaan vain ravissa. Heppa ei siedä raippaa joten sitä ei voi käyttää. Olisiko sinulla jokin neuvo? Kannukset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki kannuksia voi kokeilla jos sitä kautta saat pohjetta patemmin läpi? Tuotahan voi lähteä korjaamaan ihan vaikka käynnissä "yli asettamalla" sinne vasemmalle jotta saat samalla siaäpohkeen läpi ja lavan "ulos" eli siis omalle paikalleen suoraksi pois sisälle kaatumasta. Pikkuhiljaa kun käynnissä saa läpi niin lopulta saman asian saa läpi ravissa ja laukassa. Kokeile vaikka niitä johtavia ohjasotteita. Niistä joskus täällä blogin puolella puhuin. Siinä tulee vähän avotaivutuksen omaisesti jumpattua hevosta. Eli viet sisäkäden sisälle sivulle jolla johdattelet ohjalla sisälle, mutta sisäpohje on kiinni "ja johdattaa lapaa ulos". Älä vedä taakse päin, vaan tarkkana että nimenomaan johdattaa sivulle päätä sisäohjasta (asetus) ja pohje pitää tosiaan huolen että runko taipuu. Vaikee selittää! :D kyseessä kuitenki tuntuisi olevan vinousongelma, ja se hoituu jumppaamalla. Ensin täytyy toki vain kertoa hevoselle mitä tehdä jos se ei ihan heti ymmärrä suoristua :)

   Poista
 5. ihania kuvia! ja tosiaan, olette tekin yksi niistä oikeasti hienoista ratsukoista. ja edelleen ihailen työtä jota olet oman ratsastuksesi ja Hertan kanssa tehnyt, ja toivon että pystyisin edes osin (ees niitten helppojen luokkien verran ;)) samaan yksi päivä.

  -bee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä uskon että jokainen pystyy oikeastaan mihin vaan jos vaan haluaa! Töitähän se vaatii ja panostusta, mutta niinhän se kaikessa :)
   Kyllä yleensä tulee huojentunu olo kun kattoo mistä on liikkeelle lähdetty, mutta mitä enemmän kehittyy sitä enemmän nälkä kasvaa syödessä ja tavoitteet "ihanne minään" muuttuu :D koskaan ei ole tyytyväinen! :D

   Poista
 6. Hyvin te kyllä vedätte! Minusta on äärimmäisen inspiroivaa seurata teidän kehitystä, kun lähtökohtaisesti sinne yrjöönkään ei ihan kaikilla karvamopoilla kannata edes yrittää ja kun muistetaan nuo sinun linkittämät ekojen kisojen videot vain muutamien vuosien takaa... Hyvät valmentajat, oikea asenne ja rutkasti töitä niin jokaisella meillä varmasti se mahdollisuus on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) ne parin vuoden takaiset videot on kyllä... emmä ees tajua! Sillon oli tavoitteena "mä haluan starttaa He A niin se on tosi kova jutru!". Olihan H valmis He A hevonen sillon mutta itse ratsastuskoulusta tulleena ei edes sitä osannut hyödyntää. Töitä on kyllä joutunut tekemään, mutta omalla tavallaan koko meijän touhu oli alunperin ihan tuuripeliä! Kunhan halusin vuokrahepan millä pääsee kisaa naapuritallien pikkukisoja ja starttaa edes joskus He A, niin se riittää... :D

   Poista
  2. Sinäällää harmittaa Hertan puolesta. Jos se ois katkeamatta päässy samalla ihmisellä kehittymään koko ikänsä ajan, se vois oikeasti olla startannut jo korkeammalla tasolla.. esim tämä GP heppa Adonna kisasi Hertan kanssa nuorten luokkia yhtäaikaa, Hertta jopa sitä voittaen. Nyt toinen jo vanha GP konkari, ja Hertta opettelee mun kanssa. :D tasan ei käy nallekarkit!

   Poista
  3. Tuskin se Hertta sitä GP:tä kaipailee ;)

   Poista
  4. Nojoo, totta ;D Tarpeeks saa punnertaa näis helpommissa luokissa :D

   Poista
 7. Super paljon onnea hienosta suorituksesta! Minusta raviohjelma oli suorastaan upea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Oli se paljon parempi kuin esim Ypäjällä 2 vkoa aiemmin. Sitä videota en kehtaa edes julkaista, kun haipatetaan ravissa hirveällä kiireellä kuin ponityttö aikaa ratsastamassa radalla! :D

   Poista
 8. Miksi Hertalla on tuollainen ruma iso turpis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa a, taitaa sopia sen yli pitkään puikula päähän, tekee siitä lyhyemmän :D Tai sitten muuten vaan? :D

   Poista
  2. Ulkonäkösyistä? Ei ole sitten tullut mieleen, että tuollainen jööti vetäisee kyllä aikamoiset verenkierto-ongelmat ja hermosäryt.

   http://falconetxx.blogspot.fi/2012/07/miksi-sina-kaytatet-kayta-turpahihnaa.html

   Poista
  3. Jaa no minäpä olen ajatellut sen niin että on mukavempaa kun jakaa paineen tasaseen, kun ohut turpis hinkkaa ja painaa. :p eikä turpista ole pakko pitää kireällä. Itse en ainakaan pidä, mahtuu koko kämmen väliin. Kyllä siellä veri kiertää.

   Harmi kun koulukisoihin ei voi mennä ilman turpista vaikka se kuinka ihanaa onkin.

   Poista
  4. Enpä ymmärrä miksi turpis pitäisi edes vetää kireälle. Hertalla voi mennä ilmankin, ei auo suutansa. Mutta kiitos huolenpidostasi.

   Poista
  5. Pakko oli tulla kommentoimaan, kun näin, että täältä oli vierailtu sivuillani.

   En ole tuollaisen kirjoitustyylin ystävä, jota tuo edellä kommentoinut anonyymi käyttää jahalusin vain tulla ilmoittamaan, että en ole kyseisen kommentin takana.

   Jokainen käyttää niitä varusteita hevosellaan, jotka kokee tarpeelliseksi ja niin kuin sanoitkin, koulukisoissahan turpis on pakollinen.

   Ei ollut kommentissani oikein päätä eikä häntää, mutta jotenkin jäi hieman kaivelemaan, että minun kirjoittamani kirjoitus oli linkitetty tänne väärällä asenteella.

   Tsemppiä reeneihin! :)

   Poista
  6. No mäkin vähän ihmettelin, tosiaan olen tuon tekstisi lukenut aiemmin ennen tätä anonyymin kommenttia, mutta en tosiaan osannut yhdistää tekstiäsi omaan turpikseen käyttööni :D
   En pidä turpista sen takia Hertalla että saisin suun kiinni, vaan siksi että se nyt tosiaan kuuluu pakollisena koulukisoissa. Kotonahan menen välillä ilman turpista/hackamorella/remonttiturpiksella... toisin sanoen vaihtelen turparemmejä, enkä ole huomannut minkään remmin kanssa eroa. Kaikilla H toimii!
   Tekstissäsi on paljon hyviä pointteja. Olen esin aiemmin pitänyt tosi kireällä turpista, mutta nyttemmin alkanut taas "yli löysällä" pitämään, jotta Hertalla on mahdollisuus avata suuta jos kokee sen tarpeelliseksi. Hyviä pointteja olen teksteistäsi saanut, enkä tosiaan yhdistänyt anonyymin kommentointia tuohon linkkiin, tai en ymmärtänyt mikä yhteys niillä olisi :D

   Poista
  7. Tutkimattomat ovat anonyymien tiet :D

   Poista
 9. Mun mielestä tuo teän turpis on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä mäkin siitä tykkään! :D Siksi sen olenkin hommannut. ;) Noh, ei kaikki tykkää kaikista :D

   Poista
 10. Olipa hieno raviohjelma!! Ens kerralla vielä sama laukassa niin vedätte hienot pisteet kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei auta ku treenaa tota laukkaa,laukkaa,laukkaa... :) Se on kyllä nyt valmennuksissa ja kotona sujunut ihan hyvin. Verkassakin laukkaohjelmaa kun tein, niin meni ihan tosta vaan, mutta radalle loppui puhti näköjään ja siinä ne virheet sitten vaan tulee. Ei voi mitään! :D

   Poista
 11. Tosi hienoja ootte! :) mietin muuten,että mun oma polle aukoo suutaan tosi paljo ratsastaessa (ei ole mikään älyttömän kova kuolain,eikä tarvitse edes suusta nyhtää),mutta se vaan aukoo sitä,vaikka ei tekis mitää "pahaa".. :D mitäö ideoita mistä johtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, aika mielenkiintoista? Meillä ainakin eläinlääkäri sanoi, että jos hampaissa on jotain vikaa, niin voi näkyä suun aukomisena. Hertta ei auo suutaan, mutta eläinlääkäri "luuli" että aukoo, koska viime raspauksessa sanoi että hampaat oli kulunu tosi hassusti. Etuhampaat oli liian pitkät, niinkuin rusakolla. Se kuulemma tekisi sen, että hevonen ei saa suutaan kiinni koska etuhampaat ottaa yhteen jos ovat liian pitkät. ja tästä sitten johtuisi aukominen? :D

   Jos sen suuta ei ole katsottu niin pyydä ell tsekkaamaan hampaat varuiksi! :) Jos mitään vikaa ei löydy, voi olla että on vain tosi herkkäsuinen?

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!