Kootussa Ravissa

21. huhtikuuta 2014

Keväiset pääsiäistreenit + kuvapommi

Hertta ottaa aurinkoa ;)
 Kuvat on ottanut Anna-Riikka (www.kuningasbrego.blogspot.com)

Eilen oli kotivalmentaja käymässä meillä kotona ja piti tunnin kunnon keväisessä säässä. Hertta oli PALJON parempi mitä viikkoa aikaisemmin kun valmentaja kävi sitä katsomassa. Silloin tosiaan oltiin menossa Ypäjälle ja mietittiin että päästäänkö ollenkaan lähtemään koska H ei liikkunut hyvin, vaan selkä notkolla jäykästi.
Hertalla ei tainnut olla yhtä hauskaa kuin mulla...? :D
Ei ollut tietoakaan enää jäykästä ja huonosta liikkumisesta! H oli tosi kivan tuntunen ja teki ihan täysillä taas hommia! Mentiin PSG ohjelmakohtia taas läpi ja missään ei oikeastaan ollut mitään hirveitä ongelmia.
Ainut mitä voisi sanoa huonommaksi, oli vasen sulkuväistö sekä laukassa että ravissa. Oikealle sulut tuli hyvin, mutta vasemmalle H tippui WC-ankka muotoon ja ei millään halunnut taipua vasemmalle. Se WC-ankkamuotoon tippuminen tulee heti kun H vastustaa ja tässä tapauksessa se vastusti sitä vasemmalle taipumista. Ongelma kyllä ratkesi kun otettiin ravissa pienin pieni voltti jossa ylitaivutettiin Herttaa vasemalle ja irroteltiin vasemmasta, eli sisäohjasta. Muutama kierros voltissa ja se siitä. H antoi pehmeämmin vasemmasta ohjasta ja vasemmasta pohkeesta läpi, ja taipui sulkuväistöön nätisti.

Tässä ihan selkeät kuvat siitä mitä tarkoitin niillä "hyvällä ja huonolla" sulkuväistöllä (ja siitä wc-ankka muodosta vs. normaali muoto):

Ei näin! Wc-ankka...
Parempi kaula.

Kuvaaja joutui valitettavasti lähtemään lopputunniksi kotiin, joten ei saatu kuvia muutakuin tästä alkuverkasta. Sääli, sillä H teki tosi kivat piruetit ja saatiin pitkästä aikaa sarjavaihdot tulemaan SUORINA, säännöllisinä ja lennokkaina! Siis ihan super! Aluksi oli toki pientä haparointia kun H vähän kuumenee sarjoissa ja lähtee heilumaan, mutta saatiin rauhoitettua tilannetta ja lopuksi ihan super vaihdot sarjassa joka kolmansilla. Tähän oli hyvä lopettaa.

Taas suurin syy kaikkeen huonoon oli se, että mun pitää itse oikeastaan tehdä puolet vähemmän siellä selässä ja antaa Hertan pinnistää ne piruetit sun muut. Varsinkin pirueteissa olen tästä ennenkin sanonut, että nojaan liikaa eteen ja itse puristan siellä sitä piruettia, vaikka mun pitäisi vain ratsastaa jalalla ja loppu kroppa nauttii vaan käännöksestä ja tulee mukana. Heti kun jätin tekemisen vähemmälle (jalka kuitenkin tekee hommia) niin johan oli erinäköistä! Ei läheskään niin väkinäistä. Nyt vaan treeniä lisää niin eiköhän ala radallakin sujumaan! :)

Tässä loppuun vielä kuvapommi!


H bongasi kuvaajan aidalla..
... ja se lähti höristen vastaan...

...MOI!Vähän karkkia jaettiin!


Niin se ämmä kapusi selkään

Tätikuljetin

14 kommenttia

 1. On se vaan niin nätti kaikesta huolimatta! :')

  VastaaPoista
 2. Kylläpä näyttää hienolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Alkaa pikkuhiljaa treeni tuottaa tulosta, mutta vielä on paljon tekemistä... :)

   Poista
 3. Kaunis Hertta ja ihana kevät! Harvemmin sitä tulee t-paidassa ridattua huhtikuussa. :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta! Back on trackin lämmittävät pohjalliset mul tosiaa on viel saappais, mutta harkitsen niiden poistamista :D

   Poista
 4. Hei minkä merkkiset noi Hertan etusuojat on? Itelläni on ollut kuukauden käytössä HorseGuardin samantyyliset ja varsinkin takasuojilla voisi kohta heittää vesilintua. Pintamateriaali on parista kohdasta ihan rikki ja alla oleva kova osa paistaa esiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi etusuojat on jotkut halpis Paque merkkiset tms.. en nyt tarkkaa muista nimeä. Mutta ihan surkeat!!
   Talvella samat takajalan suojat repesi ihan kunnolla ja Hertalla haabat jalassa vaikka ei edes mitään kummallista potkimista tms ollut. Hokit oli menny tosta vaan läpi ja ihan rikki suojat. Noi etujalan suojatkin rupee repeilemään vaikka osumaa eivät ole ottaneet. En suosittele! :D

   Seuraavaksi ostan schockemöhlen tai BR:n vastaavat tuollaiset. Niistä olen kuullut hyvää ja olen kaupassa hiplannut sellaisia. Pintamateriaalikin tuntuu ihan erilaiselta!

   Poista
 5. Jotenkin aina nauran tolle WC ankka-jutulle.. :D Hertta on tosi upee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meijän valmentaja aina käyttää tota termiä meistä.. :D "Se valuu sinne wc ankka muotoon ja se on karseen näkönen!!" :D

   Poista
 6. http://1.bp.blogspot.com/-DnYwdN-7Kyg/U1aFKBS0zuI/AAAAAAAAEWc/6v6wPE5Usu8/s1600/ibetheone.png
  Banneri sulle x3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hieno!! Tos on hyvä idea mutta toi yks kuva vasemmassa reunassa häiritsee mua kun mulla on perunailme naamalla. x))

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!