Kootussa Ravissa

15. huhtikuuta 2014

Tuotetestaus: Hilton Herbs Freeway + ARVONTA

Pitkästä aikaa taas tuotepostauksen vuoro!
Sain Keravan Horse & Riderilta kokeiluun Hilton Herbs yrttivalmisteen Hertan hengitysteille, eli Freewayn. Syötin tätä Hertalle tammikuusta lähtien. Tuote tuli jälleen oikeasti tarpeeseen, sillä Hertta aloitti jo talvella yskimisen, vaikka yleensä se alkaa vasta keväällä siitepölykauden alkaessa. Hertta on siis pölyallerginen. Se ei kuitenkaan ole ikinä vaikuttanut millään tavoin sen suorituskykyyn/liikkumiseen.

Otin tällä kertaa kokeiluun kuivaversion, kun viimeksi testasin rauhottavana valmisteena nestemäisenä olevan Calm & Collectedin (lue kokemukset TÄÄLTÄ). Ajattelin että kuivaversio säilyy paremmin meidän kylmässä rehuhuoneessa pakkasilla. Nestemäinen olisi jäätynyt.
Tässä on Keravan Horse & Riderin sivuilta tuoteseloste:

"Kuivattu yrttiseos auttaa ylläpitämään hengityselinten terveyttä ja suorituskykyä sekä lisää vastustuskykyä ärsyttäville aineille ja tartuntataudeille vuoden ympäri. Suositellaan erityisesti niille hevosille, jotka viettävät aikaa tallissa vuorokauden ympäri tai ulkoilevat rajoitetusti. 

Sisältää: 
Isohirvenjuurta, lakritsijuurta, ketosilmäruohoa, kierumataraa, rohtosalkoruusua, piharatamon lehteä, timjamia."Käyttökokemuksina voisi sanoa, että annostelu oli helppoa. Jauhetta laitoin ruuan sekaan, jotka turvotettiin, joten ne maittoivat hyvin ruuan seassa. Aluksi H vähän vierasti hajua, mutta tottui nopeasti. Jos hevonen on kovin nirso, nestemäinen vaihtoehto voisi olla parempi, sillä niissä annosmäärät ovat pienempiä. Ne on helpompi syöttää huomaamattomasti ruuan seassa. Kuiva-ainetta joutuu syöttää enemmän kerralla, joten ne maistuvat enemmän ruuan seassa. Haju ei ole paha (omasta mielestäni) ja Herttakin söi ruokansa alun epäilyistä huolimatta.

Miten tämä tuote sitten vaikutti?
Sen jo tiesinkin, että ongelmaa tämähän ei poista. Tämä ei ole lääke! Se kuitenkin tuntui lievittävän pahimpia oireita, kuten liman irtoamista ja yskimistä.
Normaalisti H yskii eniten aamuheinillä. Ratsastuksessa se ei yskinyt, paitsi alkuravien aikana muutaman kerran. Ratsastuksen jälkeen valutetaan Hertan nenä irtoavasta limasta, joskus sieltä tuli limaa, joskus ei. Parastahan on, että lima tulee ulos hengitysteistä. Eläinlääkäri on sanonut, että ongelma ei ole keuhkoissa, vaan ylemmissä hengitysteissä, ja Hertta on todella pölyallerginen. Onneksi meillä kuitenkin on pitkät tarhausajat (talvellakin pyritään mahd pitkään pitää ulkona).

Tuotteen käytön myötä ratsastuksen aloittaessa alkava pari köhäisyä jäi pois ja lima muuttui juoksevammaksi. Ratsastuksen jälkeen nenää valuttaessa lima tuli tipoittain juoksevampana, eikä äklöinä klimppeinä. Lima on myös kirkkaampaa. Hyvä juttu!

Nyt en ole hetkeen syöttänyt Freewaytä, koska purkki pääsi loppumaan. Olen kuitenkin pannut merkille, että nyt tänä keväänä Hertan yskiminen on TOSI vähäistä kuurin loputtuakin! En tiedä, johtuuko se näistä yrteistä, vai onko jotenkin vähemmän pölyä liikkeellä, mutta kuitenkin!
 Toisaalta apteekissa töissä ollessani ainakin asiakkaat valittelivat tosi pahaa pölytilannetta ja allergialääkkeitä alkoi kulumaan normaalia aikaisemmin, joten tänä keväänä kyllä näyttäisi siltä että pölykausi alkoi ajoissa ja tosi voimakkaana. Silti Hertta ei ole viimeaikoina edes yskinyt normaalia enempää. Rankan liikutuksen jälkeen saattaa tulla hieman limaa sieraimista kun ne valuttaa ulos, mutta se on tosiaan aika kirkasta ja juoksevaa.

En osaa sanoa kyllä tai ei kysymykseen auttoiko tämä, mutta kyllä ainakin tänä keväänä Hertan oireet ovat olleet lievempiä, vaikka aluksi pelkäsin talven perusteella että tänä keväänä on paha tilanne! Tämähän on siitä hyvä aine, että ei tartte edes doping-varoaikoja miettiä, sillä tässä ei ole mitään kiellettyä. :) Voisin siis hyvin syöttää tätä koko kisakaudenkin yli.
Yksi asia mitä mietin oli se että voisi olla hyvä combo syöttää tätä Freewaytä ja valkosipulia yhtäaikaa hengitystieoireista kärsiville hevosille. Valkosipulijauhe ei ole kovin kallistakaan.

Voin siis suositella kokeilemaan Freewayta! Olen kuullut muutamilta tutuilta myös positiivisia kokemuksia juurikin liman erityksen loppumiseen/vähenemiseen tämän myötä, vaikkei kyseessä ole ollut hengitystieongelmainen hevonen, vaan akuutista yskästä oli kyse. Jatkuva yskä tai rajut oireet kuitenkin vaativat aina eläinlääkäriä! Tukihoitonakin tämä tuote voi olla varsin passeli, jos eläinlääkäri on ensin selvittänyt oireiden syyn.

Hertta nauttii kesästä, oli siitepölyä tai ei!
Kuva Janna Pehkonen


LUKIJAT!

Keravan Horse & Rider on päättänyt järjestää jälleen arvonnan ja he lahjoittavat palkinnon arvontaan!

Palkintona on siis vapaavalintainen Hilton Herbs yrttivalmiste!!!

Kommentoi kommenttiboxiini mikä Hilton Herbs valmiste olisi juuri sinun hevosellesi hyvä ja miksi. Olisiko tamman omistajille tarvetta Easy Mare valmisteelle? Vai hieman jalkapalloa muistuttavalle ponipallerolle Insu-Lite valmiste? Kerro se kommenttiboxiin ja olet mukana arvonnassa! :)
Valikoimiin voit tutustua täältä

Arvontaan saavat osallistua kaikki lukijat, myös anonyymit ja blogin "epäviralliset" lukijat, mutta muistathan jättää sähköpostiosoitteesi näkyville viestiin ja jonkin nimen/nimimerkin, jotta saadaan voittajaan yhteyttä. :)

Viimeinen arvontapäivä on pääsiäisen jälkeen tiistaina 22.4, joten viikko aikaa osallistua!

Onnea arvontaan!
40 kommenttia

 1. Bregolle detox! Olis kiva kokeilla kun pian alkaa jo laudunkausi ja madotuskin on kohta. :) anna-riikka.lillman@netti.fi

  VastaaPoista
 2. Nimimerkkini: Meazz
  Sähköposti: mea.manninen@wippies.fi

  tuollaisia Hilton Herbs Herballs kiitospaloja olisi kiva voittaa, koska ponia ei tällähetkellä vaivaa mikään muu kuin vanhuus, joten työn jälkeisellä palkalla olisi aina kiva muistaa vanhaa poniherraa :)

  VastaaPoista
 3. Hei, pakko osallistua arvontaan ja itseasiassa kysyä, että saako tuota tuotetta syöttää kisakauden ajan mitä syötät Hertalle? Ja paljonko annat, kuinka kauan tuo purkki kestää.

  Mulla kanssa siis pölyallerginen hevonen, ja itseasiassa kun kuvittelin niitä olevan todella vähän, niin nyt on tullut entistä enemmän vaan vastaan hevosia joilla on sama. Meillä siis ei yski, jos yskii syötän sille kalliita kuureja ventipulmia yms. Nyt ei saa kuivaheinää ja on pysynyt terveenä mulla kotona ollessani. Meillä hyvä ilma tallissa, ei tällä purua jne.. Tosin, rankan liikutuksen jälkeen siltä useimmiten valuu hiukan räkää, huolissani en ole niin kauan kun ei yski. Kerran yskinyt tämän vuoden puolella, toivottavasti jäi siihen...

  Mutta asiaan, kokeilisin (ja taidankin kokeilla, sillä mun arpaonni ei yleensä suosi) Hilton Herbs Freewaytä, eli samaa mitä säkin syötät toivoen, että siitä on apua ennaltaehkäisevästi =)

  säpö on: nea.rinnetmaki@gmail.com :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun käsittääkseni tässä Freewayssä ei ole dopingaineita, eli sitä saa käyttää. :) Näin mä ainakin tätä ottaessani varmistelin että onko sillä väliä. :D Joskus siis syötin calm & Collectedia rauhoittamaan ja siinä oli valeriaanaa joka on doping aine.

   Aina on parempi että räkää tulee ulos kuin että se jäisi hengitysteihin! Siksi mäkin aina valutan mahdolliset limat ulos rankan liikutuksen jälkeen mitkä lähtee liikkeelle :)

   Onnea arvontaan!

   Poista
 4. Kokeilisin Hilton Herbs Muscle Magic, koska se varmasti tekisi lihaksille hyvää treenien jälkeen, etenkin kun heppa on viime aikoina ollut hiukan jumisen oloinen :)

  meri.tervo@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Hilton Herbs Multiflex. Hevoseni 17-vuotias, se tarvii nivellille ja lihaksille ainetta, jotta pysyy terveenä sekä kilpailemaan :)
  milja.92@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina jotain unohtuu, ei ole nimimerkki eli Milja

   Poista
 6. Freeway, keväiseen pikkuköhimiseen :)

  maiteliini@luukku.com

  VastaaPoista
 7. Hehe, jospa sitä kokeilis itsekin, että tärppäiskö joskus. ;)

  Katselin tuossa läpi tuotteita, ja ensimmäisenä iski silmään Hilton Herbs Temperamend VF- jauhe. Lotto kun on aika kuumaa ja helposti jännittyvää sorttia, niin tuota olisi tosi mielenkiintoista testata! :)

  sanna.heimo@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Bye bye Itch;iä kokeilisin kesäihottumaiselle hevoselleni, kun olen kuullut että osa kesäihottumaisista olisi saanut helpotusta oireisiinsa siitä :)

  Janina Karenius
  janskis97@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Freewayta ottasin itekin!
  Outi K.
  outi.siirila@kotinet.com

  VastaaPoista
 10. Tutullani on useita hevosia, joilta löytyy kesäihottuma. Ihottuman tuomien haavojen ja kutinan hoito on kesäisin aikaa vievää ja hankalaa ja tietysti kokopäiväinen loimitus on pakollista. Olisi mukavaa jos hän voisi saada jotain helpotusta taakkaansa "ilmaisella tuotekokeilulla".

  Olen kuullut hyvää Hilton Herbsin Bye-Bye Itchistä ja toivon että hän voisi löytää siitä mahdollisen helpotuksen hevostensa kesäihottumaan. Toivottavasti arpaonni suosii ja pääsen yllättämään hänet. =)

  laura.palonen@outlook.com

  VastaaPoista
 11. Chestnut shampoo lienisi akuutti tarve, päätelleen savesta joka on piillottanut hevoseni pohjavörin tyystin. Minulle sen sijaan kelpaisi tuota saven kuorrutusta poistaessani ehdottomasti hengitysteitä avaavat tropit ;)

  Laura
  Lpuronen@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Täälläkin himoitaan Bye Bye Itchi;iä. Kesäihottumainen ja muutenkin ötököistä hermostuva tamma kyseessä, joka ei pysy kisapaikoilla paikallaan kun on puolikas pörrinäinen mahan alla kiusaamassa. Kaikenlaisia aineita on kokeiltu eikä ole vielä löytynyt ratkaisua, joten uskon tämän yrttivalmisteen olevan parempi vaihtoehto allergialääkitykselle, jossa on dopingaineita :)

  veerap2@luukku.com

  VastaaPoista
 13. Easy Mare Gold, hyväksi todettu :)
  sateenkaarisitruuna@hotmail.fi

  VastaaPoista
 14. Ruokaa rakastavan ja todella helposti lihovan suomenpienhevosen omistajana olisi hauska kokeilla Insu-Litea! Jospa vaikka pikkuherran kilot saataisiin karisemaan helpommin tälläisia apukeinoja käyttäen :).
  Lisäksi pihasta löytyy myös shetlanninponiori, eikä senkään masulle ei tekisi pahaa testailla tätä samaa yrttiseosta ;).
  liisatiitola@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Minä valitsisin Hilton Herbsin pölyherkälle tammalle :)
  anniina.ketola@luukku.com

  VastaaPoista
 16. Meille olisi varmaan hyväksi Hilton Herbs Gastrix, sillä laidunolosuhteet ovat hieman rajoittuneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita pliis vielä sähköposti niin saadaan yhteyttä otettua mahdollisen voiton takia! :)

   Poista
 17. kokeiluun ottaisin mieluusti Hilton Herbs Gastrixin tukemaan ruoansulatusjärjestelmää sekä suolistoa, etenkin kun tämänvuotinen laiduntaminen on rajoitetumpaa.
  vatanen.eveliina@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Wäiski on myös vähän pölyherkkä, mutta siitepölylle, varastopunkeille ja joillekin homeille allerginen ja kevät-talvella hengitystiet tosiaan vaativat vähän apua, niin tuota Freewaytä voisin ehkä testatakin! :)
  iida.siili@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Olisi mukava kokeilla Hilton Herbs Muscle Magic:ia, kun tamma menee ylälinjasta varsin herkästi jumiin ja sen kanssa saa kikkailla vaikka mitä jotta pysyy vetreänä, tästä voisi olla suuri apu ja helpotus päivittäiseen elämään :) susanna_murto@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Hilton Herbs Herballs 400g olisi ehkä meille parhain tällä hetkellä palkkioiksi johonkin maastakäsittelytehtäviin, kun ne eivät lihota ja vaikuttavat käteviltä. Millekään varsinaiselle yrttijutulle meillä ei tällähetkellä ole tarvetta. :)
  sarikoskela98@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Detoxissa sopivat yrtit meidän tarpeisiin :)
  ostoksetansku@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Tämä postaus ei olisi voinut tulla parempaan aikaan. Olemme kärsineet Allin yskästä ja limaisuudesta koko kevään. Klinikalla on käyty ja monet lääkekuurit syöty niin, että maha alkaa jo oireilla. Aina kun lääkekuuri loppuu, oireet palaavat. Olen miettinyt yrttien kokeilemista, mutta en vielä selvittänyt, mikä olisi sopiva sekoitus. Hilton Herbs on jo tuttu, sillä Alli syö Easy Marea kiimavaivoihin. Freeway on meille uusi juttu, ja olisi aivan upeaa päästä testaamaan sitä. Lääkkeistä kun ei ole kuin väliaikainen apu. aira.vuoti@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Freeway tulisi meidänkin pölyherkälle tammalle tarpeeseen. Ja taidankin kokeilla sitä joka tapauksessa. :)

  Tiia Järvensivu
  tiia.k.jarvensivu@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Meille sopiva tuote olisi Easy Mare joko nestemäisenä tai rouheena. Tämä aikainen kevät saattaa olla kaikille tammoille vähän hankala mutta varsinki omalleni joka varmasti täyttää kiimahäiriönkin merkit. Tämän hankinta on siis muutenkin ajankohtaista.

  jennat@windowslive.com

  VastaaPoista
 25. Multiflexille olis meillä käyttöä :)

  -Tiina (tiina.lepojarvi@gmail.com)

  VastaaPoista
 26. Juurikin tuota samaa, mitä teillä oli testattavana. Jos ei onni ole myötä arvonnassa, tarvii lähteä itse ostoksille :) virveeronen@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Voi hitsit! Kävin koko valikoiman läpi ja erityisesti silmiin pisti tuo "Muscle Magic". Tässä on nyt kaksi viikkoa saikkuiltu Akun jumiutuneen lavan takia, niin tuo olisi varmasti hyvä lisä hoitamiseen! :)

  - Ira (ira.sydanmaanlakka (at) gmail.com)

  VastaaPoista
 28. Me voitais kokeilla tuota Easy Marea, jos arvonnassa onni suosii :) Kuulostaa hyvältä tuotteelta mun kuumakalle-tammalle.

  -Siina (siina.lummikko@gmail.com)

  VastaaPoista
 29. Mulla ei oo tarvetta osallistua arvontaan, mutta kysynpä nyt vaan, että miten ihmeessä se lima valutetaan ulos liikunnan jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vain saamalla hevosen pää alas, jotta maan vetovoiman ansiosta lima valuu ulos sieraimista, eikä jää hengitysteihin. Eli ihan vaikka porkkanan paloilla tuon Hertan pään maahan ja syötän herkut lattialta, jotta sen pää on niin alhaalla kuin vaan voi olla. :) tähän mm perustuu ihan se tärkeä syy miksi heinä pitäisi syöttää maasta, jotta mahdollinen lima/pöpöt pääsee valumaan pois sieraimista. Jos hevonen syö pää ylhäällä, kaikki valuu juurikin hengitysteiden suuntaan.

   Poista
 30. Multiflex voisi tulla meille kokeiltavaksi.
  rspartanen@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Hilton Herbs Herballs olisi kiva saada! Ponille hyviä nameja kun mikään ei vaivaa :) amilda.pajula@hotmail.com

  VastaaPoista
 32. Mulla on parikin keuhko-ongelmista kärsivää/kärsinyttä ratsastettavaa, joille molemmille olisi mielenkiintoista testata juuri tuota Freewayta! En ole varma, mutta minusta tuota nimenomaista valmistetta ei ole testattu vielä... Nyt jos onni potkaisisi, en tietäisi kummalle purnukan työntäisin :D

  hansikas@luukku.com

  VastaaPoista
 33. Ehdottomasti haluaisin kokeilla pölyallergiselle hevoselleni tätä suosittelemaasi Freewayta! Peukut pystyyn, että arvontajumalat on nyt kuulolla, tämä tulisi nimittäin todelliseen tarpeeseen, vaikka tänä keväänä ei vielä ole köhitty...

  pikkukilometrit(at)gmail.com

  VastaaPoista
 34. Hilton Herbs Herb Power ois kiva!:) megamette@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Kesäihottumainen kaipaa jo ByeByeItch- voidettaan ;)

  VastaaPoista
 36. Meilläkin on esiintynyt tuota köhimistä ratsastuksen alussa, joten Freeway voisi olla meille hyvinkin kokeilemisen arvoinen tuote! Nähdään taas kisoissa, seuraavaksi varmaan ensi kuussa Laaksolla :)

  - Hanna N, hn.helsinki@gmail.com

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!