Kootussa Ravissa

11. huhtikuuta 2014

Hyvä Herbamaare!

Huh! Selvittiin hengissä kauden ekoista kansallisista ja PSG:stä kovassa porukassa!
Loppulukemat oli 60,439% ja sija 14/24, eli luokan puoleen väliin. Huh, oon tyytyväinen prosentteihin, mutten niin hirveästi omaan suoritukseen.

Taidetta... :D

Kuvia on vain alkulämmittelystä ulkona. Maneesista ei saatu kunnon kuvia, ja radan videota en kehtaa esittää... =)
Tuo hevonen noissa alkuverryttelyn kuvissa, joka liikkuu isosti ja selkä ylhäällä, katosi jonnekkin olemattomiin radalle mentäessä... Miksen mä osaa ratsastaa??


Yritin saada Herttaa venyttämään eteenalas heti käynnissä
Ravissa keskityin myös vain eteenalas työskentelyyn ja venytykseen aluksi.

Hertta kulki pyöreänä ja rentona, ja mikä parasta, selkä ylhäällä ja takaa aktiivisena! 
Laukassa hain samaa pyöreyttä ja selkää ylös johtavilla ohjasotteilla ja asetuksilla, mutta niska mahdollisimman matalana.

Tänään jo alkuverryttelyssä ulkona H oli heti rento ja letkeä. Huolet jäykkyydestä kaikkosi heti. H oli taas oma itsensä hieno liikkuja! Hieroin Hertan selän läpi edellisenä päivänä ja linimenttasin sen oikein huolella, sekä venyttelin ja jumppasin takaosaa. Taisi tehdä vain hyvää!
 Mun kaveri Essi oli kisahoitajana mukana ja hänkin sanoi heti että H liikkuu hyvin ja näyttää hyvältä. Essin silmään voi luottaa, sillä hänkin on nähnyt Hertan monet kerrat liikkeessä ja osaa kyllä sanoa, meneekö se normaalisti, huonosti, vai edes vähän paremmin. :D
Verkan edetessä maneesin puolella H vain parani. Piruetit oli tosi kivat, vaihdot oli isoja. Avot ja sulutkin meni ihan ok. Perusliike ravissa ja laukassa oli hieno! Käynti oli rentoa ja puhdasta.

"Kaiketi mä ajattelin että: Vauhti korjaa virheet, jos ratsastan radan nopeasti pois alta? :P "


Astelin hirveen hyvillä mielin areenalle suorittamaan rataa, mutta sen siliän tien Hertta jännittyi ja painui selkä notkolle WC-ankka muotoon... :D

Niimpäniin.

Mä menin tästä paniikkiin ja jännityin itsekin. Aloin hätäillä ja kiirehtiä. Tuli tunne että haluan äkkiä pois radalta. Esiintyminen jäi jonnekkin sinne verryttelyalueelle.
Saatiin kuitenkin rata suoritettua kunnialla loppuun, eikä H yhtään kytännyt tai yrittänyt sinkoilla. Se vaan liikkui liian etupainoisena ja selkä alhaalla, sekä meni hitaaksi jalalle. Aina kun se jännittyy, se joko a) sinkoilee ja sätkyilee tai b) käpertyy itseensä, eikä kuule eikä näe mitään.
Tällä kertaa se oli vaihtoehto b. H tosiaan ei reagoinut oikein jalkaan, joten miten mä sitten pääsen siihen vaikuttamaan?
 Tänään ratkaisin asian sillä että ajan sitä ihan liikaa kiireen vilkkaa eteen. Ikäänkuin meillä oikeasti olisi joku hirveä kiire!

Puhtaasti suoritettiin kuitenkin. Yksi laskuvirhe tuli sarjavaihdoissa joka neljänsillä, kun sinne tuli yksi vaihtoaskel joka kolmannella askeleella väliin. Ihan täysin mun moka. Luulin varmistelevani laukanvaihdon kun annan avun vähän aiemmin. Noh, Hertta vaihtoi juuri niinkuin pitääkin, eli askeleessa ja avuista. Tästä oppineena kolmossarjoihin tultaessa ratsastin vaihdot normaalisti laskien ja ne meni askeleessa! Tosin hätäisiä ovat nekin vaihdot ja Hertta heittää takaosaa kun annan liian vahvat avut... Mun pitäisi rauhoittua!!!

Venäläinen tuomarikin kommentoi papereihin loppuun "Why are you so hurry?".
 Hyvä kysymys.
Videolta kun katsoo rataa niin mä ajan Herttaan vauhtia ja suoritus on hätäinen... Ihankuin poniratsukko esteradalla ratsastamassa aikaa! :D
En kehtaa videota välttämättä laittaa tänne näkyviin. Kyllä mä vähän häpesin kun näin kuvaajiakin katsomossa. Voi ei, toivottavasti ei yksikään kuva päädy nettiin. Taidan yön pimeässä hiljaisuudessa katsella sitä videota uudestaan ja uudestaan, sekä miettiä, että miten sitä taas esitetään hevonen radalla... ;)

Olen kyllä sinäänsä tyytyväinen rataan kaikki lähtökohdat huomioon ottaen. Kauden ensimmäisiä kisoja, ja "ei mennyt ihan nappiin" suorituksella kuitenkin päästiin siihen 60%, kun viimekaudella saatiin sellasta 56-58% heti jos tuli pienikin rike/jännitys matkan varrelle. Nyt vaan jännitys radalta pois ja varmuutta suoritukseen, SEKÄ MINÄ MALTAN RATSASTAA JA NAUTTIA ESIINTYMISESTÄ RADALLA, niin kyllä me saadaan ne prosentit hilattua sinne 65% tuntumaan ja tuloslistoilta puolesta välistä sinne vähän korkeammalle! :P

On se vaan nätti! 
Sunnuntain Va B:0 radalle minä rauhoitun ja ratsastan joka ikisen pisteen radalta kotiin, enkä hätiköi, vaan ESITÄN hevosen.
Hertta toivottavasti säilyttää rentouden myös radalle, eikä vedä itseään nippuun. 

Näillä mennään sunnuntaihin! 
Huomenna ratsastan tosi kevyesti nivelillä Hertan läpi. Ihan vain ajattelen taas selkää ylös ja rauhallisuutta!

14 kommenttia

 1. Hahaha, mulla kävi tänään samalla lailla, vaikka en ollut edes kisoissa. Alkuverkat ihan loistavat, sitten kuvittelin meneväni radalle, oikeasti rupes jännittämään ja hevonen ihan samalla lailla virkkuukoukkuun ja itse hätäilin ja hosuin. Huhuh, ihan yksin olin maneesissa ja silti jännitti, Mitenköhän mun käy kun olen oikeasti kisoissa, kääk. :) Upeita nuo alkuverkkakuvat, kivasti liikkuu selän läpi! Tsemppia sunnuntaille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on jotain mikä on syvällä takaraivossa, ja se pitää kaivaa sieltä pois kauden edetessä, tai oikeastaan tilanteesa missä hyvänsä :D

   On tää vaikeeta!

   Poista
 2. Hyvä tulos tuo oli ja ihan kovassa kastissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkoha sitä koskaan tyytyväinen omiin suorituksiin? :D "tuon puolipidätteen olisi voinut ratsastaa paremmin"... :p

   Poista
 3. Hienolta näyttää verkkakuvissa, joten varmasti pystytte sunnuntaina hyvään suoritukseen, tsemppiä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että molempien hermot kestää, kuskin ja hevosen :)

   Poista
 4. Sulla on Charlotte Dujardin kypärä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin on, tosin värit on vähän eri. ;) leikitään Hertan kanssa olympiaratsukkoa :Dd

   Poista
 5. Take it easy! ;) Ei kaikilla aina nappiin mene, mutta sunnuntaille isot peukut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäis vaikka hengittää syvään ja rauhottua. Ens kerralla lasken kymmeneen ennenku panikoin! :D

   Poista
 6. Hertta näyttää tosi upealta kuvissa!!
  Älä ruoski ittees liikaa, hyvät prosentit sait "alisuorituksella" eli aika hyvin!
  Paljon tsemppiä sunnuntaille, hyvin se menee!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kommentti, huojentava :) tosiaan, alisuoritus, eikä pöllömmät prosentit.
   Radalla koin vaan jotain tunnetta häpeän ja ahdistuksen välillä kun en saanut Herttaa liikkumaan yhtä hyvin kuin verkassa.

   Eiköhän paineet laske psg luokkiinkin, kun omaksun tuon tason "omaksi". Esim ei va b radoilla ahdista pikkujutut!

   Poista
 7. Älä nyt ittees ota, ite en oo päässy ponini kanssa edes raviluokkaa läpi vaikka sitä ollaan yritetty jo viisi kertaa. Valkoissa mennään HeA asioita, mutta kisapaikoilla leviää vähän käsistä hommat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :D mikä niissä valkoisissa aidoissa saa homman leviimää käsiin? :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!