Kootussa Ravissa

14. huhtikuuta 2014

Mietteitä kisakauden aloituksesta

Aivan karsee olo, kuume vaan nousee ja räkä lentää! Enkä edes voi kertaakaan tällä viikolla lintsaa koulusta ja jäädä parantelemaan kotiin, koska mun on yksinkertaisesti pakko olla läsnä. Mun lopputyön "esitys" on heti huomenna ja kaikenmaailman pakollisia juttuja pitää olla tekemässä.. Tästä tulee tuskanen viikko! Pitää katsoa saanko jonkun liikuttamaan Herttaa jos itse en lähde paranemaan...

Hertalle teki vaikeaa seistä paikallaan.. :D
Tässä on nyt ollut hetki aikaa pohtia menneitä kisoja viikonlopulta. Koko viikonlopun keksin kitisemistä molemmista radoista "ja olisi voinut mennä paremmin" juttuja tuli koko ajan. Kuitenkin kun tarkemmin ajattelee kaikki lähtökohdat huomioon ottaen kisat meni tosi hyvin ja mun pitäisi olla enemmän tyytyväinen ja vähemmän itsekriittinen.

Ensinnäkin täytyy ottaa huomioon että koko talvi on mennyt ihan harakoille ja en ole käytännössä päässyt treenaamaan oikeasti. Taso ei ole laskenut, mutta ei olla kehitytty suunnitelmien mukaan. Ehkä pientä repsahdusta hevosen lihaskunnossa ja jaksamisessa, sekä omassa istunnassa ja ratsastuksessa. Äkkiä vaan aktiivista treeniä niin eiköhän molemmat palauduta taas kuosiin!

Toisekseen viimeisen 3 viikkoa ennen kisoja oli käytännössä "sairaslomaa". Ensin kolme viikkoa sitten Hertta tosiaan kaatui sinne ojaan loimi silmillä. Varmana osasyynä huonoon liikkumiseen pariin viikkoon sen jälkeen! Toisella viikolla oli Hertan ensimmäinen ökykiima kevään kunniaksi, jolloin se ei oikeasti kyennyt edes kokoamaan. Oli vain tosi hidas ja flegmaattinen takaa. Sitten kisaa edeltävällä viikolla tippui se etujalan kenkä, ja H oli 4 päivää ilman kenkää liikuttamatta kun kavio meni kipeäksi kengän puutoksen takia. PSG oli perjantaina ja H sai kengän jalkaansa vasta tasan viikko ennen PSG luokkaa, joten päästiin vain viikko treenaamaan kisoihin! Ja se viikko meni ihan persiilleen, koska H liikkui huonosti: selkä alhaalla, melkein jopa epäpuhtaasti.

Kolmanneksi, olin itse vielä tulossa jo perjantaina kipeäksi, sunnuntaina olikin jo kuume noussut ja kunnon lenssu päällä! Oikea vätys olin siis radalla! :D
(apua, meneekö tää jo selittelyks?... ;) )

Olin tosi lähellä etten perunut koko Ypäjän startteja, koska tuli paniikki, että ei PSG luokkaan voi mennä hevosella joka liikkuu ilman selkää ja on tosi huonon tuntuinen. 2 päivää ennen kisoja kuitenkin hieroin sen läpi ja sen jälkeen jotain lukkoja aukesi ja H liikkui lähes normaalisti ja kantoi itsensä! Eli 2 päivä ehdittiin menemään hyvillä mielin ennen kisoja, niin ei ihme jos ei oikein lähtökohdat olleet hyvät. :P

Perjantain PSG radasta jo avauduinkin, eli verkassa super ja radalle jännittyi, jolloin ajoin Herttaa takaa ja menin radan liialla vaihdilla "paniikissa". Korjasin asian sunnuntaille ja keskityin itse paremmin rataan. Hertta kuitenkin oli koko sunnuntain tosi kireä ja hermostunut. Se jo aamulla jätti ruokansa syömättä ja matkalla Ypäjälle se vain närppi heiniä, kun normaalisti se syö tosi hyvin. Verkka sunnuntaina oli ihan ok, jälleen parempi kuin itse rata, mutta H silti säikkyi ja säpsyi pieniäkin ääniä verkassa. Siihen nähden se kuitenkin tsemppas tosi hyvin.

Itse rata sunnuntaina oli taas jännittynyt, mutta suhteellisen ehjä. Suuria rikkeitä ei tullut, pieniä mokia vain. Käyntiohjelma ja laukkaohjelma on yhtäkkiä meille helpompia ja raviohjelman taso on laskenut? Aina meille raviohjelma on ollut se vahvuus, mutta nyt raviohjelmassa näkyy jännittyneisyys sillä, että H valuu lavoille eikä kanna itseään. Tästä seuraa esim. meidän bravuurin, keskiravien, tason lasku. Normaalisti saadaan siitä 8, niin nyt "vain" 7.
 Se on siis liian etupainoisena tikittävä hevonen ravissa ja minä en osaa istua siinä ravissa. Kaikki liike kuolee kun meitsi hölskyy selässä ja hevonen leikkii shetlanninponiravia. Laukkaan saan vähän asiaa korjattua. Jotain on siis käynnin ja laukan osalta tapahtunut talven aikana, kun niihin ollaan vain keskitytty. Olen unohtanut kokonaan ravissa menemisen, koska "se on niin hyvä niin ei tartte mennä, keskitytään laukkaan".
Pitkä päivä Hertalla trailerissa
Teen usein piruetteja verkassa, vaikkei niitä tulisi itse ohjelmassa. Saan Hertalle tätä kautta takaosaa mukaan, ja pääsen kehumaan sitä kun se suorittaa piruetit nykyään aika kivasti jo.
Nyt ehdottomasti mun täytyy alkaa oikeasti tekemään hommia. Prosentit pitää saada ylemmäs. Toisaalta, toki 60% PSG;stä ja yli 65% Va B:stä heti kauden alkuun on tosi hyvin rikkonaisilla ja "huonoilla" radoilla! Tästähän on vain parannettavaa ja aina ollaan oltu paremmassa iskussa kauden edetessä kuin alussa. Aina kauden alussa annetaan kavereille pisteet, jotka treenaa ympärivuoden aktiivisesti. Meillä talvi on aina vähän taistelua, pääseekö ridaamaan ollenkaan.

Mulla on selkeesti nyt paineita suorittamiseen kun taso kovenee ja odotukset kasvaa. Pitäis nyt vähän antaa itselleen armoa ja hevoselle myös. Mutta tosiaan, sunnuntain päätuomarikin palkintojen jaossa sanoi mulle "Noora se ratsastaa aina kotona paremmin kuin kisoissa!". Tämä on täysin totta. :D Mun pitää nyt ratkaista tuo Hertan jännittymisongelma ja ratsastaa sitä yhtähyvin kisoissa kuin kotona, oli se jännittynyt tai ei!

Kaikki on oikeasti loppujenlopuksi kiinni ratsastajasta. Hyvä ratsastaja saa sen jännityneenkin hevosen esitettyä kunnialla radan läpi! Tässäpä mulle tavoitetta..

Hertan sätkykohtauksia videolta. Tälläinen se oli sunnuntaina. Tuossa meidän vieressä oli talikko, joka nojasi lantaämpäreitä vasten, ja se tietty kaatui juuri kohdalla... 

Kännykkälaatu!Videota on verkasta vähäsen, rata ja sitten palkintojenjako. Mielestäni kyllä liikkuu huomattavasti paremmin verkassa kuin radalla. Mutta se liikkuminen ei siellä verkassa auta! Pitää siirtää se radalle. ;)Suunnitelmista ollaan siis jäljessä. Mun ei pitänyt tällä kaudella enää mennä hirveästi Va B ratoja, vaan kisata PSG ja Inter I luokissa. Nyt on kyllä pakko todeta, ettei voida vielä kauden alkuun mennä Interiä, vaan keskitytään nyt PSG ratoihin, ja jos on lähellä kansallinen Va B, siihen voidaan osallistua vielä. Alue Va B luokat jätetään. Loppukaudesta toivottavasti sitten voidaan jättää kansalliset Va B radat myös ja keskittyä PSG/Inter. :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!