Kootussa Ravissa

29. marraskuuta 2013

Hertan kadonnut varsa tavoitettu!

Tai oikeastaan sen omistaja! Nyt vihdoinkin sain kiinni ja vastauksen Hertan varsan Minean nykyiseltä omistajalta ja kisaajalta! Mahtavaa!!! Lisäsin hänet Facebook kaveriksi.

Niille jotka eivät tiedä mistä puhutaan, niin tässä on linkki heinäkuiseen postaukseen jossa kerron kuinka saatiin Minean olinpaikka yhtäkkiä selville. :) -->  KADONNUT VARSA LÖYTYI!
Kiitoksia tosiaan lukijalleni nimimerkillä "jossu", kun löysit tuon Minean ratsastajan internetin syövereistä!

Nyt olen saanut nähdä paljon kuvia tästä Mineasta! On niissä paljon samaa näköä Hertan kanssa, mutta ei niitä välttämättä äidiksi ja tyttäreksi heti tunnistaisi. :)

Minea on tosiaan täysin koulusukuinen, mutta se hyppää nykyään 130-140 luokkia Norjassa kansainvälisellä tasolla! Yhdessä omistajansa kanssa he ovat kilpailleet myös Ruotsin puolella kv-kisoja. Minea on startannut mm. Oslo Horse Showssa, Nordic Tourissa ja Artic Equestrian Gameseissä.

Minea on ollut kolme vuotta omistajallaan nyt, eivätkä he aio siitä luopua. Kolme vuotta sitten omistaja osti Minean ratsastuskoulusta jossa se oli tuntihevosena! Hän näki yhden kerran kun Minea hyppäsi irtona ja siitä hän tiesi että siitä tulee hyvä estehevonen ja he päättivät ostaa sen. Aikamoinen tuhkimotarina. Tuntihevosesta kv-estehevoseksi. :)

Omistaja sanoo, ettei siitä koskaan tule GP hevosta, mutta sillä on niin hyvä tahto ja asenne hypätä, että se tekee siitä parhaan hevosen joka hänellä on koskaan ollut. Kuulemma parempi kuin hänen entinen GP hevosensa joka hyppäsi 150 cm.

Hieman kyömy pää, mutta yhtä pitkä kuin H:lla! :D Ja tuo Hertan löysä ja iso alahuuli ;)

Tää on niin siistiä löytää oikeasti monta vuotta kadonnut hevonen! Ja vieläpä niin että se on menestynyt. Matka Suomesta Tanskan kautta Norjaan, väliin mahtuu niin ratsastuskoulun tuntihevosena oloa, kuin kv-hyppääjänäkin olemista!
Minea asuu nykyään pohjois Norjassa perheen omalla isolla tallilla.

Mielenkiintoista että Minea osaa hypätä noin hyvin, sillä Herttahan ei oikein sitä hommaa hallitse ja Minean isäkin on kouluori. Hertankin isä on periaatteessa kouluori. Ainoastaan Hertan emä, Gimosa, oli 150cm hyppääjä estehevonen. Näköjään hyppäsi yhden sukupolven yli estelahjakkuus ja jätti Hertan välistä. Tosin ei mua haittaa, se on niin kiva kouluhevosena. ;)

Tässä vielä muutama kuva lisää Mineasta ja hänen omistajastaan.

Jäätävän kokoisia esteitä

Hieno on hevonen!

16 kommenttia

 1. Voin kuvitella, miten hienolta tuntuu! Itse olen yrittänyt onkia oman tammani ainoasta varsasta tietoja, mutta lähestulkoon ainoa tieto, mitä olen saanut, on se, että ko hevonen on lopetettu :(
  Hienosti hyppää kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mekin oltiin ihan varmoja että tuskinpa on enää hengissä kun on maailmalle päätynyt, ja ei ilmeisesti ollut odotuksia siitä. :P

   Nykyaikana pitäisi laittaa jotkut GPS paikantimet hevosiin!

   Poista
 2. Vitsit miten hieno! Kyllä se vaan hypätä osaa! :)

  VastaaPoista
 3. Mielettömän hieno!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en ois todellakaan uskonut! Kuitenkin ratsastuskouluun joutunut ja sieltä sit kv radoille :)

   Poista
 4. Herttahan on ihan kisapeli-periyttäjä! Olipa hauskaa, että varsa löytyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti! Mutta vaikeaa tehdä sillä varsoja, teet koulusukuisen niin se hyppää... :D pitäskö laittaa seuraavaks esteorilla niin jos siitä tulisi seuraava totilas...? :D

   Poista
 5. Tämä on just sitä, että kun rakenne on riittävän hyvä, hevosen on helppo pärjätä lajissa kuin lajissa. Ja kun ympärille osuu oikeaan aikaan oikeat ihmiset, hevonen saa paremmat edellytykset pärjätä, kuin toisten paikalleosuneiden ihmisten kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Löysin jäätäviä videoita Mineasta kun se oli ratsastuskoulussa... Ei todellakaan olisi uskonut niiden perusteella että toi hevonen hyppää oikean ihmisen kanssa 140!

   Poista
 6. Oikeesti siis Minea oli ratsastuskoulussa :) wow! niillä on jotenkin samaa näköä hertan kanssa :)
  voitko käydä kurkkaamassa mun blogin www.koulutuuppailua.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli kuulemma. :) on niissä jotain samaa näköä kyllä. Voin käydä katsomassa. :)

   Poista
 7. Hieno hevonen! Millainen se oli ratsastuskouluvideoissa? Karmea? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis ei nyt karmea, mutta että ei uskoisi että sama hevonen vetelee 3 vuotta myöhemmin 140 esteitä! :D Pikkutyttönen istuu selässä ja hyppää maahankaivettuja esteitä ratsastuskoulun tunnilla vuonohevosten seassa. :D Kiltisti Minea kyllä hyppää ja tottelee kaiken mitä tyttö käskee! :D

   Poista
  2. Tossa näkee, miten moneen hevosista on. Ja miten hienokin hevonen voi muuntautua tavallisen tallukan näköiseksi tuntipuksuksi, mikä liikkuu töpöaskelin pienten lasten ratsuina. Pistää melkein miettimään, mitä monesta ratsastuskouluhevosestakin kuoriutuisi, jos ne menisivät huippuratsastajille vuodeksi tai pariksi. =)

   Poista
  3. Aivan! Kyllä monessa paikkaa voi olla nurkissa pyörimässä tavan tallukoita, joista saisi enemmän irti kun päätyisivät sille oikealle ratsastajalle :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!