Kootussa Ravissa

1. joulukuuta 2013

Yllättävä ulkokenttä!

Nyt kun on alkanut tälläinen jääkausi, jolloin vuoronperään tulee jäätä/vettä/lunta/räntää ja lämpötilat vaihtelevat -10 ja +5 välillä, niin vähän alkoi usko taas loppumaan treenien suhteen kun kentän kunto meni siinä...
Yllätyksekseni tallin omistaja sai kuitenkin kentän tosi hyvään kuntoon suolaamalla ja lanaamalla pääty-ympyrät ja uran! Ensin oli rouhittu vähän kovaa kenttää rikki, jonka jälkeen heitti suolat päälle tietyille urille. Hevoset talloi sitten sitä suolaa hiekan sekaan ja tänään oli ilmeisesti vielä kerran lanattu, niin se kenttä oli tänään oikeastaan tosi hyvä! Melko kuiva hiekka ja sitä oli irtonaisena kovan pohjan päällä sopivasti. Toinen pääty kentästä oli oikeasti ihan kunnollinen, toinen pää oli enemmän jäässä, joten hieman kovempi.

Hertta pinkkinä viime elokuussa. Kuvaaja Emmi Tommola. :)
Pari viime päivää on siis mennyt hieman hölkäten kun ollaan "sisään ajettu" kenttää. Tänään kuitenkin pystyi menemään jo ihan kunnolla, joten pääsin taas tekemään Hertalle sitä body pumppia!
Sää ei ollut mitä mukavin, sillä välillä tuli rakeita, räntää tai vettä.. :D Vaihtoehtoja oli! Onneksi H oli tosi kivan tuntunen. Musta tuntuu että se on nyt oppinut tosiaan kantamaan paremmin itseään edestä. Tämä tosiaan näkyy noissa pirueteissa, sillä se on ihan erilailla oppinut nostamaan itseään pystyyn edestä ja istumaan takaosastaan. Tätä nyt vaan treenataan ja hiotaan koko talvi, niin uskon että meillä on aika hyä piruetit ensi kaudelle! Kaikki lähti taas rullaamaan kun päästin sen meidän opettajan selkään! Oon nyt saanu uusia ideoita, kun näki miten joku joka osaa oikeasti ratsastaa menee Hertalla.

Laukanvaihto. Tämäkin kuva elokuulta. (tämä ämmä voisi opetella taas sitä istuntaa..)  Kuvaaja Emmi Tommola
Hyvin kyllä huomaa, kuinka paljon huonompi kierros vasen on. Oikeassa laukassa tulee tosi hyviä piruettiaskelia, mutta vasemmassa se ei vielä ihan samanlailla nosta itseään ylös ja poljenta töksähtelee enemmän. Mutta treenataan sitä vasenta nyt sitten enemmän, niin jos se sitten tasoittuu samalle tasolle oikean laukkapiruetin kanssa.

Toivottavasti kuitenkin joko tulisi taas kunnolla plussaa tai sitten sitä lunta sen verran sopivasti, että pääsisi hyödyntämään koko kenttää. Mun tekis mieli jumpata hirveesti nyt väistöjä koska ne on meijän heikkous, mutta ei ihan kunnolla mahdu niitä tekemään.
Toisaalta kiva kun ei ole lunta ja pakkasta, sillä mä niin vihaan sitä! :D Koskaan ei ole tarpeeksi hyvä...

Pitää yrittää keksiä joku valmennuspäivä taas jotta päästäis taas Hyyppärään! :)

Moi, anna mulle lisää ruokaa!
 PS. Osallistuin muuten Horsepron kuvakilpailuun tällä kuvalla Hertasta. Katsotaan päätyykö joulukalenteriin! :D (dream on...)


10 kommenttia

 1. Huikee toi kuva! En oo ikinä nähnyt livenä noin suoraa pystyyn hyppyä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitäis sit nähdä Hertta vähän tarhassa... :D Se hyppii tosi rajusti pystyy ja monta kertaa, sillon ku riehaantuu. Se on sen bravuuri!
   Vois myydä sirkushevoseks! Se oikein huitoo etujaloilla teatraalisesti niinkuin asiaan kuuluu! :D

   Poista
 2. Sul kyl onki aikas omituinen istunta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööö millä tavalla? :D juu ei ole täydellinen, mutta kyllä ollaan tähän päiväänkin asti selvitty ja ei se H nyt kovin huonosti mun mielestä kulje, joten en mä nyt ihan persiilleen voi istua siellä :p

   Poista
 3. Tuossa sun istunnassa ei oo kyllä mitn huonoa :D joku kateellinen taas huutelee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä ihan tyytyväinen oon mun istuntaan, vaikka toki aina on jtn parantamisen varaa :D toikin on vaan yks tilanne kuva, ja tiedän, että laukan vaihdoissa saatan välillä vähä teatraalisesti vänkää istuntaani niissä :D

   Poista
 4. Olen aina ihmetellyt näitä anonyymejä, joilla on tarve kommentoida ilkeästi, vaikkakin yrittävät naamioida sen kiltiksi kommentiksi hymiöllä... Millaisia nämä ihmiset ovat? ilmeisesti ainakin itse täydellisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Huvittaa just noi hymiöt. "Olet aika ruma :)" tyylisiä, ihankuin de hymiö pelastaa tilanteen... :D

   Poista
 5. Ihanat noi pintelit ja huopa! Eikä istunnassakaan ole vikaa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin tyttömäiset varusteet! :D pukee Herttaa :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!