Kootussa Ravissa

25. marraskuuta 2013

Maneesilla!

Luvassa huonolaatuisia kuvia ja huonolaatuista videota...

passage

Vapaapäivä sattui kohdalle mulle, äitille (sain siltä vetoauton) ja kaverilleni (joka pääsi avuksi), joten oli ihan pakko käyttää tilaisuus hyväksi ja painua naapuritallin maneesille! Meillä on kenttä IHAN jäässä, joten siinä voi korkeintaan vain kävellä, ehkä vähän ravata. Hertalla ei kyllä ole hokkejakaan vielä.

Tarkoituksena oli ottaa videoita, mutta ei mun kännykässä riittänyt tehot kuvaamiseen pimeässä maneesissa! :( Aika pimeitä videoita mistä ei mitään näe, joten ei paljoa sitten kuvailtu. Muutama pätkä vain. Laitan nyt nekin vähäiset Youtubeen. Hienot musiikin tulee Youtubesta omasta takaa noihin videoihin kun haluaa peittää äänet... :D

Aluksi H oli kuin viulunkieli. Tosi kiree ja säpsy. Vähän vierastaa "uutta" maneesia, missä se ei ole ollut hetkeen. Hyyppärän maneesissa se on jo kuin kotonaan. Pakko oli aloittaa hommat melkein heti kun ei niistä alkukäynneistä tullut mitään.
Kun H oli lämmennyt niin aloin heti käynnissä kokoamaan sitä ja tein avotaivutuksia pitkillä sivuilla jotta se taipuisi molemmista kyljistään tasapuolisesti. Vasemmalle se ei tänään meinannut taipua millään ja tuntui jopa vähän purevan kiinni vasempaan ohjaan (eli ei anna vasemmasta kyljestä periksi). Tein irrottavana liikkeenä vastalaukkoja. Nämä auttoi aika kivasti.
Piaffia. Näkyy hyvin, kuinka H lyhenee rungostaan ja polkee takajaloilla. Hieman kyllä liian jännittynyt edestä.
Kokeilin myös kakkoset läpi ja ne tuli heti kerta laakista hyvin! 5 vaihtoa putkeen siis. Keskellä tuli yksi vähän huonompi vaihto suorintakajaloin. Ylläri että se tuli siitä vasemmasta laukasta oikealle, kun vasen laukka on muutenkin huonompi. Yksittäiset vaihdot tuli ok myös.

Sitten lopuksi otin taas tosi istuvaa piruettilaukkaa. Tehtiin käynnistä laukannostoja ja heti piruettilaukka oikein istuvin askelin, jonka jälkeen heti kunnon taputus ja ETEEN.  Tarkoituksella tänään otin tosi istuvaa/paikallaan olevaa piruettilaukkaa, mutta en käännä ollenkaan. Normaalisti teen vähän miedompaa työskentelypiruettia etenevämmässä tahdissa. Välillä kuitenkin pitää testata rajoja. Pitää edetä portaittain. Välillä pitää käydä kurkkaamassa seuraavalle tasolle miltä meno siellä tuntuu. Sitten voi palata hetkeksi mukavuusalueelle, eli tutulle portaalle. Kuitenkin ajatuksena tähdätä pitemmällä tähtäimellä sinne uudelle portaalle. Hertta on nyt hiffannu pikkuhiljaa piruetissa istumisen. Välillä toki ottaa tasajalka-askelia, kun ei vielä ole tarpeeksi voimaa polkea kunnolla. Lisää vielä treeniä niin tulee lisää voimaa ja ens kaudella piruetit voi olla jo tosi hyvät! Tähän mennessä ollaan saatu niistä numeroiksi 5,5-7, joten jos alkaisi metsästää 8 numeroita ensi kaudella...
Otin myös passagemaista ravia ja ilokseni voin sanoa, että mun mielestä se alkaa jo pikkuhiljaa näyttää passagelta! Kesällä se oli vielä vähän sellaista kellumista ja aivan liian hidasta. Tossa on jo vähän rytmiä!
Tässä näkee hyvin kuinka painoa siirtyy takajaloille piruettilaukan aikana. Itse voisin tosin opetella istumaan enemmän taakse...
 Oikein paljon tänään tein kokoavia juttuja kun kerrankin oli hyvä alusta missä tehdä. Keskityin oikein niihin takajalkoihin, että ne koukkaa _alle_ eikä potki suorin jaloin menemään. Senkin Hertta osaa. Eli pyydät kokoamaan ja koukkaamaan takaa niin se tyyliin hypähtää takaosallaan vaan korkeammalle suorin jaloin...
Kotona jäisellä kentällä voidaan sitten muuten vain höntsäillä ja tehdä rentoa eteenalas-työskentelyä. Sitä kyllä ehtii sitten okein olan takaa, jos kelit jatkuvat tälläisinä. Pitäisi joko sulaa uudestaan tai sitten tulla lunta kentän pehmikkeeksi. :P

Hertta väsyi taas tosi nopeaan. Se oli taas läpimärkä hiestä ja hyvä kun lopuksi jaksoi kunnolla ravata loppuraveja. Oli kireys tipotiessään! Lopuksi hain sen tosi rennolle niskalle ja eteenalas rennossa kevyessä ravissa. Vähän ylitaivuttelin molempiin suuntiin ja ravailin pääty-ympyröillä suuntaa vaihdellen. Tuntui oikein letkeeltä lopuksi, vaikkakin vähän väsyneeltä. Loppukäynnit taluttelin vartin ajan maastakäsin ilman satulaa. Hyvin tuli yliastuntaa ja selkä liikkui käynnin mukana irtonaisena. Hyvä treeni!

Nyt on sitten ollut Pe, La ja Ma kunnon pumppia. Su oli kuitenkin vapaa. Loppuviikko menee vähän kevyemmissä merkeissä sitten jäisellä kentällä kopsutellen varovaisesti. Keskityn enemmän taas taivutteluun ja rentouteen, niinkuin viime viikolla. Vaihtelua,vaihtelua. Riippuen liukkaudesta, voisin vaikka mennä vähän kylille taluttelemaan, eli "maastoon" tai takametsään mäkiä kiipeilemään. Perjantaina on kengitys ja H saa talvikengät alleen, silloin viimeistään meno helpottuu liukkauden suhteen.

VIHAAN TALVEA! =)

Ps. Ne surkeet videot vielä tähän...

(Jälkimmäisen videon musiikki on kuin tappajahaista.. :D Dramaattista.)

2 kommenttia

  1. Hyvältä näyttää!

    Hertan kiiluva silmä piruettilaukkavideossa on kyllä hauska :D

    VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!