Kootussa Ravissa

10. marraskuuta 2013

Halloween ratsastusvideo

Sain Emman kuvaaman ja muokkaaman videon, joka on kuvattu kuluneella viikolla iltasella sumuisessa säässä. Spooky!

Hertalla oli ollut kaksi vapaa päivää alla, joten se oli vähän intopiukeena eikä oikein rentoutunut, mutta kyllä se välillä väläytti ihan kivoja pätkiä. Videolla kokeillaan kaikkea mahdollista piaffista laukanvaihtoihin joka-askeleella. Niitäkin tuli huimat 2 kappaletta! Niitä pitää kyllä jossain vaiheessa alkaa treenaa enemmän, mutta kiva tietää että kyllä ne siellä on kun vähän kaivaa. Videosta on mun mielestä kiva nähdä, kuinka Hertalla on ravissa paljon vaihteita. Tulee keskiravit, mutta myös lopuksi pikkuista "mummoravia" kun tein sulkuväistöjä lopuksi pienessä ravissa, jossa hain enemmän taipumista kuin leiskautuksia. En kisoissa kyllä tälläistä sulkuväistöä esitä, mutta välillä on hyvä palata "vähempi on enempi" periaatteeseen. :)

Noh, se siitä, enjoy! Kerrankin on HD kuvausta, eikä kännykällä kuvattua :) Tässä linkki Youtubeen ja pari kuvaa kyseiseltä kerralta.


--->>   https://www.youtube.com/watch?v=oiHw0MVBg-U
Emma (www.sateenkaarisitruuna.blogspot.fi), joka kuvasi ja teki tuon videon omistaa hienon länkkähevosen, joten pääsin myös kokeileemaan kokonaan mulle uutta lajia! Tässä on kuvia todisteeksi kun meitsi vetää Cowboyna! :) Suosittelen kaikille kokeilemaan! Aiemmin ajattelin että se on vain pitkin ohjin hölkkäilyä, mutta eipäs kuulkaa ole... Riiman omistaja piti siis mulle länkkätuntia ja sain kokeilla kaikenlaista mitä länkkään kuuluu. Ai että mä olin pulassa! :D Siis kuinka voikaan tuntea itsensä taas ihan alkeiskurssilaiseksi! Mutta kyllä tuosta länkästä voisi monia asioita ja ajatteluja poimia ihan tähän perus enkkutyyliinkin. Ihan ensimmäinen ajatus on tuo ohjastuntuma. Kyllä yritän aina ajatella että "kevyt käsi", mutta länkässä oikeasti on pakko olla kevyt käsi, ohjahan ihannetapauksessa löysänä. Siinä sitten treenasin oikeasti sitä kevyttä kättä, ja yritin pitää ohjat roikkuen. Ei se ihan tosta vaan sujunu! Välillä tapahtui pieni myötäys hevosen osalta, mutta se taisi olla puhdas vahinko, sillä mä en todellakaan ollut pro tuolla selässä! :D
Hauskinta oli yrittää kokeilla jogia, eli sitä oikein mummohölkän kuningatarta. Sainkohan 2 askelta kerrallaan sitäkin aikaan? :D Siis oikeasti, kuin vaikeeta on mennä mummohölkkää? Noh, sanotaanko näin että ei se sieltä automaattisesti tule, vaikka moni luulee... :)


19 kommenttia

 1. Wau, olipa kaunista menoa videolla,ei voi kun ihailla!

  :-)

  VastaaPoista
 2. Ootte niin ihana pari Hertan kanssa. Ja ratsastat ihan hirveen hyvin, haluaisin joskus itekkin ratsastaa yhtä hyvin, kun kouluratsastajaksi haluaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, on mullakin vielä niiiiiiin paljon oppimista ratsastuksesta ja tuntuu etten tosiaankaan ole vielä tarpeeksi hyvä, tai ainakaan niin hyvä kuin haluaisin olla! :)

   Mutta siihen auttaa vain yksinkertaisesti treeni, treeni ja treeni. Ja siihen vielä päälle se motivaatio! :)

   Poista
 3. Moikka! Ei voi kun kehua. Ihan älyttömän hienoa menoa oli kyllä videolla. Mulla itselläni vasta 6v kouluhevosen alku, tuli kyllä sellanen tunne, että en pistäis hanttiin jos tuollanen upea opetusmestari olis alla :) Oot kyllä tehny ihan äärettömän hyvää työtä. Sun ratsastusta on ilo katsoa. Toivon lisää videoita tulevaisuudessa, jotta saan ihailla lisää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta jostain ne opetusmestaritkin on lähteny liikkeelle, esim juuri 6 vuotiaan kouluhevosen aluista.. ;) Hyvä siitä tulee vielä! :)

   Hertta oli tosiaan 9 v kun sillä aloin menemään ja se oli onneksi tosi hyvin peruskoulutettu eli vahva He A tasoinen, itse olin hikiseen He B tasoinen, mutta kyllä se helpotti paljon oppimista kun perusjutut oppi Hertalta, sitten yhdessä opeteltiin korkeammalle kokeilun ja erehdyksen kautta pikkuhiljaa! :D

   Poista
 4. Mahtavaa katsottavaa!! Upeeta :) minkä merkkiset nuo sun housut ja saappaat on? Tahtoo!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Housut on ihan Pikeur merkkiset, malli taisi olla lugana contrast. :)

   Saappaat on hööksistä, Horsehead taitaa olla merkki, mallista en muista, mutta löytyy kyllä hööksin sivuilta! Nää oli ainuut mitkä oli tollaset ruskeena :) tosi kivat ja miellyttävät jalassa, näillä voi vaikka kävellä enemmänkin! Suosittelen, pikeuritkin on housuina mun mielestä parhaat :)

   Poista
 5. Hauska toi usva kun kasvaa vaan videon loppuakohden :D ja hyvin höyryää herttakin välillä!

  VastaaPoista
 6. Jog on kyllä helpompaa sellaisten hevosten kanssa, joihin se on jalostettu ns. kisa-askellajina, Riimalla sitä ei ole koska se on reining-tyyppinen hevonen. Mutta täytyy sanoa, että nää hitaat askellajit on kyllä ehdottomasti ne kaikista vaikeimmat, vaikka niitä ihmiset usein just dissaakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta just sitä meinasin että dissataan mutta ei tosiaan ole itsestäänselvyys! :D toisaalta ei mikään taida heppalajeissa olla helppoa. Aina puhutaan että "helpoahan sillä on mennä kun hepo automaatti" mutta pakko sanoa etten usko että maailmas on automaattihevosia. Sen jos jonkun oon oon oppinu, että oli laji mikö tahansa, niin ei ne hevoset tee mitään ellei osaa pyytää oikein. :D

   Poista
 7. Kaunista katseltavaa videolla tuo meno! Itselläni on 7 v jääräpäinen eestinheppa, tuli tosi raakana mulle.ajatusta olis saaha kouluheppaa siittä mut kyllä tää vaan vaatii työtä!:) mut mukaavaaha se on ku on kiva treenikaveri :) tuota videota ku katto ni tuli kyl tunne että voi kumpa meki joskus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kaikki hepathan lähtee samasta pisteestä eli "raa'asta" :) eli paljon vaan treeniä nii kyllä siitäkin varmasti kuoriutuu oiva kouluhepo :)
   Sehän on vasta nuori, joten aikaa on treenata kohti tavoitteita

   Poista
 8. Noora, mitä ruokaa Hertta syö? mitä rehua, ja sit jos saa lisäruokia. Kiinnostaa tietää, kuinka pidätte vanhemman hevosen hyvässä lihaskunnossa. Tietty liikunta on se tärkein, mut tarviihan se ruokaakin ;) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertta on siitä jännä että pärjää yllättävän vähällä, tai siis että jaksaa kyllä liikkua. Lihasta se on kehittänyt aika hitaasti.

   Se syö väkirehuna tällä hetkellä oikeastaan vain peacemakeria, Hertab maha ei kestä kauraa. Treenikaudelle oon antanu myös puol litraa racing proteiinia. Iltamössöinä sillä on lisäksi melassileikettä, pellavarouhetta ja vehnälesettä johon sitten sekoitetaan kivennäiset, kalkki ja vitamiinit. Vitamiinejä annan kuureina, tärkeimpänä E vitamiini! B vitamiineja tulee vehnäleseestä.
   Elektrolyytit tottakai mukaan jos on hionnut , suosittelen equine American apple lytes elektrolyyttejä, pieni määrä mutta päivän tarve on siinä :)

   Heinä on tottakai se tärkein!

   Poista
 9. Mahtava video, ja musiikki kävi siihen tosi hyvin. Ihan meni kylmät väreet :)

  VastaaPoista
 10. Wau, olipa harmooninen video - teidän yhteistyö, ilma ja musiikki meni kaikki nappiin! Hienoa passagea ja piaffia esitätte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) harmi kun ei ole asiaa radoille jossa sitä voisi esittää.

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!