Kootussa Ravissa

5. marraskuuta 2013

Mistä kirjoitan?

Kysynkin sitä teiltä, oi rakkaat lukijat!
Nyt kun ei ole kisoja ja vähän surkeat kelitkin syö treeni-intoa kuralätäkössä treenaamisesta, niin en oikein keksi mitään kirjoiteltavaa tänne. Edellinen toivepostaus eli varustepostaus on melkein tehtynä. Tuotetestaus-postaus on tulossa myös tällä vkolla, mutta jotain muutakin kaipaan kirjoitella.

Olisiko teillä jotain ideoita? Jotain mistä haluatte lukea?  Mielipide jostain? Treenivinkkejä...? Ehdottakaa mitä mieleen juolahtaa!

12 kommenttia

 1. Mielipidepostaus hevosten käsittelystä, eli vähän semmoinen kukkahattutäti vs natsikuri vai jotain siltä väliltä. Millaisiin asioihin keskityt hevosenkäsittelyssä ja näin.

  En muista onko tällaista ollut mutta sellainen kivoimmat ja kamalimmat koululiikkeet, eli mikä on vaikeinta/tylsintä ja mistä liikkeistä tykkäät/tuntuu helpolta. Vähän siis riippuen minkä näkökannan ottaa asiaan, mutta tontyyppisellä perusidealla.

  Sitten voisi olla mielenkiintoinen postaus tai miksei vaikka postaussarja jos niin paljon löytyy inspistä, mutta vaikka jotain tiettyjä tyypillisiä ongelmia hevosen kanssa (lähinnä ratsastuksellisesti) ja miten lähdet niitä korjaamaan. Kun kuitenkin useampaa hevosta välillä ratsastelet niin varmaan löytyy semmoista perstuntumaa ratsujen tyypillisiin ongelmiin ja miten itse lähtisit korjaamaan mitäkin.

  Sitten olisi myös mielenkiintoista lukea ajatuksia hevosten lihashuollosta, tyypillisimmistä lihasten ongelmista kun hierot ja ehkä minkälaisilla hevosilla semmoisia saattaa esiintyä, mitä niille kannattaisi tehdä jne. Ja mitä nyt ikinä hevoshieronnasta haluaa siihen sitten lisätäkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, näistä sai jo paljon ideoita :) voin vaikka vähän yhdistellä näitä. ei tule hetkeen tylsää kirjoittelun saralla!

   Poista
 2. Mun mielestä ois kiva lukea postauksia, jossa kerrot miten lähtisit ratsastamaan eri tyyppisiä hevosia eli vaikka miten alkaisit ratsastamaan hevosella, joka on reipas eikä aina malttaisi kuunnella ratsastajaa tai miten ratsastaisit hevosta joka ei reagoi juuri mihinkään apuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisessäkin ehdotuksessa oli samantyyppinen, ja kyllä mulla tästä on joitain esimerkkejä, laitetaan mietintämyssyyn,

   Poista
 3. Mua kiinnostaisi tietää, millaisia muita asioita teette Hertan kanssa kuin ihan tosissaan treeniä? Hertan luonne myös kiinnostaa, ratsastuksellisestikin mutta sitten myös ihan muuten; millaisista asioista se tykkää erityisen paljon, mistä taas ei. Onko sillä jotain hassuja ominaispiirteitä, onhan se kuitenkin tamma ;).

  Tää idea voi olla mahdoton toteuttaa, mutta mä olen useinkin miettinyt näitä mahtavia hevosenomistajia, jotka antaa hevosensa treenattavaksi ja kisattavaksi; miksi ja millainen henkilö siellä taustalla piilee? Esimerkiksi onko useampia hevosia, onko itse kilpaillut hevosella tai miten ylipäänsä harrastaa? Kuinka paljon osallistuu teidän touhuihin?
  Ymmärrän ettei ehkä voi näitä asioita kertoa mutta mielenkiintoista olis kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noista saan aikaseks postauksen. Uskoisin ainakin. :)

   Poista
 4. Mua kiinnostaisi sellainen syvällinen Hertan luonnepohdinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisessä sanottiin myös samaa, hertan luonteesta siis myös kuulette joku kerta :)

   Poista
 5. Olisi kiva kuulla miten lähdet kehittämään hevosta. Korjaten vinoutta ja rakentamaan lisää massaa.
  Myös toi postaus hevosenomistajista, jotka antavat hevosensa kisaatavaksi ja treenattavaksi kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 6. Mua kiinnostais just kans tuo treenaaminen,millasia tehtäviä teet ratsastaessa yms :)

  VastaaPoista
 7. Moi, olisi kiva tietää mitä pidät ratsukko vastaan ratsukko kisasta.
  Sellainen mikä oli Horse showssa. Eli onko vaikea saada "ulos"
  hyvä suoritus monta kertaa kisan aikana (jos pääsee parista jatkoon)
  Kysyy Vanhapiika jne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl mä ainakin tykkäsin katsoa sitä, ja olisi ihan jännä ideana kokeilla itsekin joskus ratsastaa, jos osaisi GP;tä... :D Uskoisin että voisi jopa omalla tavallaan olla helpompi yrittää saada hyvä suoritus yksittäisten liikkeiden kohdalla, koska siinä arvostellaan vaan ne kyseiset temput, eikä erikseen kaikkea muuta yleisvaikutelmaa niinkuin normaalisti. Toki jos saa parikseen jonkun selkeästi osaavamman niin eihän siinä ole mitään mahdollisuuksia päästä jatkoon, että siinä mielessä tossa kisassa on paljon kiinni myös siitä millainen vastapari tulee olemaan... :)

   Jos vaikka 1. kierroksella tehdään piaffit ja passaget ja ne eivät ole sinun hevosesi vahvuus, mutta vastustajan on, niin vastustajahan pääsee kepeesti jatkoon. Vaikka sinun hevosellasi olisi paremmat sarjavaihdot ja laukkapiruetit kuin vastustajallasi, et pääse niitä silti näyttämään. Tämän perusteella pitäisi oikeastaan joka kierroksella olla samat liikkeet esitettynä (eli käytännössä kaikki temput) jotta se, jolla on KAIKKI liikkeet parhaita, pääsee jatkoon, jolloin finaalissa olisi sitten joku vielä vaikeutetumpi ohjelma... :)

   Tätä ideaa kun jalostaa enemmän niin uskon että siitä tulisi aika kelpo kisamuoto ainakin seurata!

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!