Kootussa Ravissa

10. toukokuuta 2015

Laakso Day 2

VOI ETTÄ HERTTA SÄ VAAN OLET NIIN YLLÄTTÄJÄ!!!



Hertta nappasi TOISEN sijan Intermediatessa prosentein 64,5%!!!! 
Vieläkään ei saatu edes ihan täydellistä suoritusta ja silti se meni noinkin vahvasti! Voi että mä en olisi ikinä uskonut että edes olisi mahdollisuutta sijoittua Interissä!



Hertta oli tismalleen samalla tuulella kuin eilen. Syykin löytyi. Se että oli yhtäkkiä tosi lämmin kevätpäivä oli jo ihan tarpeeksi väsyttämään hevosta, mutta että nyt Hertta änkesi sitten kevään ensimmäisen ökykiiman heti tähän Laakson viikonlopulle, toi vähän haastetta!
Hertta on todella tahmea, laiska ja unelias ratsastaa silloin kun se on kiimassa. Toisaalta silloin se sietää enemmän kosketusta ja antaa yleensä kyllä ratsastaa, mutta tämähän on mulle tosi raskasta :D Olen tottunut hevoseen joka on koko ajan lentoon lähdössä ja vähän "sekopää" niin nyt yhtäkkiä kun mulla onkin löysä hammastahnatuubi jota pitäisi puristaa niin olen vähän avuton.

Mutta pakko sanoa, että olen ylpeä myös itsestäni! Olin niin pettynyt itseeni eilisen PSG radan jäljiltä, sillä en ratsastanut Herttaa ollenkaan. Miten Hertta muka ilman minua alkaisi liikkumaan siellä radalla hienosti vaikka se on muutenkin jo unessa? Otin sitten itteeni niskasta kiinni ja päätin että tänäänhän mä ratsastan ja niin ratsastin ja aika hyvin kävi!!!

Otin sellaisen asenteen, että kun kävelen ohjat löysällä H saa olla vapaasti, mutta sitten kun otan ohjat käteen täytyy hevosenkin herätä ja olla töissä. En yhtään sietänyt Hertalta hitautta, vaan jos pyysin niin piti tapahtua HETI. Sitten kun tapahtui, niin jätin sen ilman mitään painetta palkinnoksi. Tämä toimi. Pyyntö, reaktio heti, ja kiitos hiljaa. Ei siitä mitään tule jos jään tuollaista häntää nostelevaa miehiä katselevaa rouvaa puristamaan. Täytyy sanoa että "NYT!" ja sen jälkeen "KIITOS!".
So simble.
Nyt se yksinkertaisuus palkittiin sitten kunnolla.
Hassua kun yleensä meitä kehutaan raviohjelmaa sen näyttävyyden ja energisyyden takia, ja laukkaohjelmaa puolestaan sanotaan "saisi olla rennompi ja enemmän ylämäkeen ja koota". Nyt sitten kun Hertta oli laiska kiimoissaan, niin raviohjelma kärsii. Siitä tulee "tavallinen" ja vähän raskas, mutta laukassa se tosiaan antaa mun ratsastaa ja silloin saan ratsastettua siihen näyttävyyttä. Tänään siis saatiin kehuja laukkaohjelmasta! Esimerkiksi nyt sain korjattua toisen piruetin numeroon 7 jo! Se vaikeampi piruetti on jo parempi, mutta vielä pitää hioa. Laukka siksak kuvio on aina ollut meillä aika vahva, siitä 7 yleensä tulee. AI ETTÄ MAHTAVAA!



 Verryttelystä kuvia


Taru Arola
Taru Arola

Verryttelystä.
Se on oikeasti puhjennut kukkaan <3
Taru Arola
 
Näin me edustetaan molemmat ;) Se joka saa meistä hyvän yhteiskuvan palkitaan ruhtinaallisesti! :D

Kerrankin Hertta edustaa, niin meitsi tietty kaivaa nenää..
Hirveästi se on kyllä voimaa saanut piruetteihinkin.
Piruettia
Rata ei ollut vieläkään rikkeetön. Ei mitään isoja rikkeitä, mutta sellaisia pieniä huolimattomuus virheitä. En mennyt tarpeeksi hyvin kulmiin ja osa siirtymisistä tuli liian hitaasti/myöhään. Kakkosissa taisi tulla yksi tasajalkapomppu vaikka muuten vaihdot olivat rentoja ja ajantasalla.
Loppua kohden rupesi kyllä muakin huohotuttamaan kun meno oli raskaampaa kuin normaalisti, mutta hyvin tsempattiin.
Vielä siis on PALJON parannettavaa, mutta silti hipelöidään koko ajan sitä 65% maagista rajaa... Minähän sen yli 65% tuloksen vielä nappaan! Meillä on siihen ihan oikeasti rahkeita. Nyt mä jo uskon sen että mun on ihan turha vähätellä meitä.
Radan jälkeen Hertan kiimaoireet vain paheni, sillä Hertsukka löysi varikkoalueelta ihanan tumman miehen!! Mitä tekee vanha Leidi? Heittäytyy kuseksimaan tietenkin hehkeästi Herran eteen... Noh, ei Herra oikein lämmennyt Leidille... :( Hertta lähti siis kotiin ilman heilaa.

Kausi on vasta aluillaan, joten perhana mä vielä odotan sitä "täydellistä" suoritusta, jolloin tiedän heti lopputervehdyksessä että nyt tuli iso jytky! :)
Suunta on kuitenkin oikea! Ja nyt musta tuntuu että valmentajakin alkaa oikeasti olemaan jo meistä ihan ylpeä!
"Olet sä kyllä ahkerasti ja tunnollisesti treenannut koko talven, hienoa!"

Ainiin! Vieläkään en muistanut olla sähläämättä jotain kisoissa! :D
Nyt sitten eiliseltä tsemppasin ja muistin ensinnäkin radan, muistin kankiketjun  tsekata oikeaan kohtaan ja muistin vielä miten Herttaa ratsastetaan kun se on tuossatilassa "epänormaali". Mutta sitten unohdin niinkin yksinkertaisen asian kuin satulavyön kiristys... ;)
Ihmettelin että miksi satula valui eteen suorituksessa, mutta Emmihän se kokeili satulavyötä ja sanoi että ihme etten ole kiepsahtanut kyljelle...
Alan olla aikamoinen lahopää!
Meidät ristittiin jo Team Kiima & Seniili! ;)

Tässä vielä kuvapläjäys radalta ja kunniakierrokselta, sekä muuten vain ihkutusta ja hypetystä niin hienosta Hertasta!! <3

Taru Arola

Taru Arola

Taru Arola

Taru Arola

Piruetista räpsähti 7! Kyllä ne kehittyy. Keksittii tällä viikolla valmentajan kanssa miten nämä rupeaa toimimaan :)
c Taru Arola
Radan jälkeen kaikkensa antaneen. Hyvä kun jaksoi ravata!



Ruusuke on pahin ja pelottava. Siihen meni 17 vuotta että Hertta alkoi antaa laittaa ruusukkeen päähän!

Ja kunniakierroksella meiltä lensi ruusukkeet ilmaan ja meinasin lentää minäkin! 
Tälläinen bloggaajien kunniakierros..? :D 
"Kato mitä sä sait!"
<3


"Huoh! Eiks niitä ruusukekuvia oo jo ihan tarpeeks?!"

Viikonlopun ruusukesaalis :)

Seuraavat kisat onkin jo ensi torstaina, jolloin kisaamme taas Inter I tasolla Small Tourissa! Toivottavasti tämä hyvä vire jatkuu! Oon niin pähkinöinä!!!

56 kommenttia

 1. Onnittelut teille. Ja oli tuolla muutama ihan kiva yhteiskuva, esimerkiksi tuo missä sulla on ruusukkeet kädessä. Joku päivä vielä kun aikataulut osuu yksiin, tulen katsomaan teidän menoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli siellä muutama ihan passeli, mutta tuntuu että aina on jotain! ja 1 kuva 1000:sta on aika vähän onnistumisprosentille :DD

   Poista
  2. Sä olet niin kriittinen. Aina hakemassa täydellisyyttä. Oikein kouluratsastaja-asenne.

   Poista
  3. olen suorastaan neuroottinen... :D

   Poista
 2. Jeejeee hyvä hertta ja hyvä NOORA! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaawwss kiiitti!! :D pitää vähän taputtaa itteensäkin olkapäälle, sillä korjasin eilisen virheet niinkuin piti ja se palkittiin!!

   Poista
 3. ONNEA! :) haluan videotaaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AINIIN! Herranenaika!! Mä hypetin näitä kuvia niin paljon että unohdin kokonaan kameralaukussa olevan videokameran! No minäpä koitan huomisen aikana viimeistään väsätä ne tänne! :)

   Poista
 4. Oot kyllä nää ansainnut, onnea taas jälleen kerran ja tsemppiä small touriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vaa odotan sitä päivää kun jyrähdän täältä pilvilinnoista niin alas että meen maanalle! :D mutta naatitaan vielä kun voidaan!

   Poista
 5. Hyvä te!! Hertta on niiin hieno. Onnea sijoituksesta ja päättäväisestä ratsastuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä pitää potkia itseään persiille enemmän kuin sitä hevosta... ;) Toimii muuten paremmin!

   Poista
 6. Onnea tuhannesti, nyt voisi uskaltaa sanoa että iso hyppäys on tehty sitten viime kisakauden. Hienoa! Huono "kenraali" hyvä kisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! koko hevonen on ihan eri näkönenkin ja liikkuu ihan erilailla. Kyllä olisikin itkettänyt jos koko talven tekee töitä ja laittaa kaiken rahansa ja aikansa siihen, eikä kehitystä tapahdu. Kenraalit saaki aina mennä näköjään huonosti!

   Poista
 7. Vau! Mä en enää osaa sanoa tähän teidän tulostasoon mitään! Ihan mahtavaa ja oot kyllä Hertan kanssa niin ansainnut kaiken onnistumisen! <3 Oot tuolla asenteellasi niin esimerkillinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tää on niin uskomatona! Siis kun miettii meijän lähtökohtia. Meillä on aina vastassa hienoja huippusukuisia hevosia tuolla. Ja me parivaljakkona Hertan kanssa taustoilla:
   ratsastaja suoraan ridakoulusta He B tasoisena eikä aikomustakaan kisata
   hevonen ostettu harrastekaveriksi 1 vuotiaana pihatosta "siksi koska se liikkui tasaisesti eikä isosti".

   Miten voi käydä näin? siis niin huippua!!

   Poista
 8. Upeaa, tsiljoonittain onnea! Ihanaa, eyyä kova työ palkitaan!!! :)

  VastaaPoista
 9. Aiempia kompaten, ihana nähdä teidän onnistumisia, mieletöntä työtä ootte tehnyt, onneksi se palkitaan :) Tsemppiä tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kieltämättä hirveet paineet tälle kaudelle, sillä tämä ensimmäinen treenitalvi maneesilla painoi mielessä. mitä jos ei tulokset parane vaikka treenasin poikkeuksellisesti koko talven? sillon olisi ollut aika surullista kaiken sen rahan ja ajan menetyksen jälkeen ettei kehitystä tapahdu. niin ihanaa!!

   Poista
 10. Oikein paljon onnea, olette kyllä jokaisen ruusukkeenne ansainnut!! :) Olet Noora kyllä noussut mun idoliksi, olet täydellinen esimerkki Hertan kanssa siitä että kovalla työllä ja ahkeruudella voi saada ihan mahtavia tuloksia aikaan ja sun esimerkki motivoi muakin oman hevosen kanssa jonka ostin vasta helmikuussa eli ihan alkusuoralla ollaan vasta :) Tsemppiä paljon jatkoon teille kummallekin, Hertalle ja sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sun hevonen oikeasti näyttää mun silmään tosi kivalle ja siinä on potentiaalia kun vaan jaksaa työstää! Niinkuin siis kaikilla hevosilla työtä tämä vaatii mutta aina pitää jaksaa uskoa siihen mitä tekee niin kyllä se siitä!! :) Herttakin on niin tavallinen hevonen muiden joukossa mutta hitto sehän tahtoo tehdä niin se tekee! :)

   Poista
  2. Voi kiitos kivasta kommentista! :)

   Poista
 11. Niin mahtavaa, ootte ihan mielettömän hieno pari!! Onnea, ja tsemppiä torstaille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!1 Mua alkoi ihan jännittää nyt tulevat kisat kun on menny liian hyvin! :D

   Poista
 12. Voi että on kiva lukea tällaisista onnistumista! Onneksi olkoon, teet upeeta työtä Hertan kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Vihdoinkin se kova työ ja tuskaiset tunnit korvat punasena valmentajan takia maneesissa palkitaan! :)

   Poista
 13. Onnea! :) Ihanat ruusukkeet :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihanat ruusukkeet. Mä vähän salaa toivoin että oltais saatu tuo "juhlavuosiruusuke" jonka sai kolme parasta. ja vitsi mähän sain! :D

   Poista
 14. Hyvä postaus:) menin eilen koulukisoigin shettiksellä ja ai että miten tyytyväinen olin! :) raviluokasta 62% ja sitten he c 2 tuli 57% ja näihin sain olla todella tyytyväinen ja nyt aletaan harjoitella meidän kehittämiskohtia esim. Siirtymät ei mene etupainosiksi ja poni on kättä vasten yms. Ceessä ei meinannut nousta laukka ja mielessä kävi keskeyttäminen...... sitten vain aloin nauraa maan ja pyysin Laukaa niin kyllä se sieltä löytyi:):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hienoa!!
   Sullahan meni paremmin kuin mulla aikoinaan kun aloitin kisaamisen! Mä sain hylyn ekoista kisoista ;)

   Muista ettei ikinä kannata keskeyttää jos yksi asia menee pieleen/ei onnistu :) Aina jaksa yrittää. Jos joku juttu jää esittämättä, niin se on vain yksi osa koko koetta, joten on paljon muita kohtia joissa voi yrittää parantaa ja saada korvaavat pisteet kotiin. Hyvä ettet keskeyttäny! :)

   Poista
 15. Ei vitsi kui hienosti!! Onnea paljon, Hertta on kyl tosi lahjakas ja tietty ratsastajakin (:
  Ite kisasin lauantaina ekat kisani, mitkä päätty tosin siihe et heppaa kiinnosti manesin ulkopuolella tapahtuva elämä eikä ratakäyttäytyminen ja minä sitte alas sieltä :D oli kyl koulutaitokisat että sain jatkaa taluttajan kaa, mikä pilas oman suorituksen ja keskittymisen, pisteitä "huimat" 20/26 mut istunnasta täydet, mitä lähinkin hakemaan :) <3 onnea teille vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eiiii ei kai käyny pahasti?
   Voin kyllä lohduttaa että Hertan ja mun ekat kisat oli juuri tuollain, että se vain katseli radalla muualle, mutta kyllä sitä sitten oppi ratsastamaan ja sai hevosen huomion itseensä :)

   Ja tosi hieno juttu jos kerta istunnasta tuli noin huisit pisteet. Se on jo iso juttu, sitten vaan muita osa-alueita korjaamaan :)

   Poista
 16. Tosi kivoja kuvia! Onnea :) ja meette tosi hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nää kuvat onnistui tänään hyvin, paremmin kuin lauantain :)

   Poista
 17. Te ootte niiin hyviä, tosi isot onnittelut!! :) Valtava kehitys kyllä tapahtunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen itsekin ihan äimänä tuosta kehityksestä, ei hevosta edes tunnista samaksi!

   Poista
 18. Tosi paljon onnea, olette huikea ratsukko! Niin se Hertta-mummo vaan kehittyy valtavin harppauksin :)
  Sinulla on niin hevoslähtöinen asenne ja iloinen tekemisen meininki, ja analysoit treenejä niin hyvin, että olen alkanut vallan kiinnostua kouluratsastuksen seuraamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin Hertan kanssa oppinut, että jos en tee näitä asioita niinkuin se haluaa, niin sitten ei tehdä ollenkaan :D Esim Hertta kun on vähän ujopiimä, eikä yhtään kisahevosen luonne, niin se stressaa herkästi jos joutuisi vaikka vieraaseen paikkaan yöksi kisareissulle, ja tällöinhän suoritus kärsii, koska se ei nuku ollenkaan, eikä suostu mennä edes makoilemaan vieraassa paikassa. Silloin se on seuraavana päivänä väsynyt ja ei oikein liiku hyvin, joten kisat menee huonommin. Tämäkin ongelma ratkeaa sillä että minä sitten kuskaan 2 päiväisissä kisoissa sen edes takaisin kodin ja kisapaikan välillä, niin Hertta viihtyy paremmin jolloin kisasuorituskin on parempi.
   Kantapään kautta oppinut tämän rinsessan kanssa elämään, mutta nyt se alkaa tuottaa tulosta.. :)

   Tosi hienoa jos olen saanut "käännytettyä" jonkun seuraamaan kouluratsastusta ja kiinnostusta sen pariin! Huippua! :D

   Poista
 19. Loistava toi bloggaajien kunniakierros :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heeh näytti vaan siltä ku kattoi kuvia missä molemmat sattui samaan kuvaan! :D

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!