Kootussa Ravissa

3. toukokuuta 2015

Poni-Haan Small Tour kuvat

Löysin meistä kuvia Poni Haan kansallisista viime viikonlopulta! 

Kuvat on ottanut Niina Kuronen. www.niinan.kuvat.fi
Olin hyvin yllättynyt kuinka kivoja kuvia tuli! Suurimmassa osassa kuvista itse istuin asiallisesti ja hevonenkin näytti aidolta kouluhevoselta, eikä miltään muulta! Kyllä se vaan niin on että silloinkun hevonen kulkee ja kaikki sujuu niin kuvatkin onnistuu. joskus kun kotona on ollut kuvaussessioita ja jotenkin menen lukkoon kun pitäisi mennä hyvin kameran edessä niin lopputulos ei meidän osalta ole kovinkaan kaunista. Kisoissa en keskity kuvaajiin vaan itse ratsastukseen ja kappas, kuvat onnistuvat! Tottakai kuvaajatkin osaavat hommansa ja kalusto on laadukas! :)

Olen niin ylpeä tuosta hevosesta! Olen viime aikoina tämän kauden aikana yllättynyt nimenomaan ihan vain kuvia katsomalla että "oho, ollaanko me tuossa?! Sehän näyttää hienolta!". Olen tottunut näkemään kuvissa aina jotain vikaa. Milloin itse olen mielestäni huonosti, milloin ohja on mielestäni huonosti, tai Hertan häntä... Nyt olen saanut paljon hyviä kuvia kisoista ja tapahtumista vierailta ihmisiltä ja aina jaksan yllättyä kuinka hyvältä Hertta jo näyttää! Se on saanut niin paljon lihaksia ja massaa lisää. Enää se ei ole sellainen romuluinen hirvi, vaan oikeasti aika vakavasti otettava dressyyrponi! Enkä itsekään enää näytä hevosten selkään eksyneeltä rodeoponiratsastajalta!
Enää ei tarvitse hävetä kisoissa. =)
Ja jos kerta valmentajakin on nyt 4 vuoden jälkeen sanonut että on minusta ihan ylpeä, niin saan nyt kyllä olla itsekin!

Hyvillä mielin treenit jatkuu kohti seuraavia kisoja! Nyt niitä onkin tulossa paljon lyhyen ajan sisään. 9.5 lauantaina starttaamme Laaksolla PSG;n ja heti perään sunnuntaina Inter I (jonka osallistumisen meinasin taas perua kun katsoin osallistujien nimiä ja iski alemmuuskompleki, mutta huusin mielessäni itselleni että "NÖSSÖ NYT SINNE VAAN!").
Tämän viikonlopun jälkeen on pari päivää vain välissä kun jo Helatorstaina traikku kaartuu kohti Vihdin Dressage Centeriä 14.5 ja kyseessä on Small Tour osakilpailu nro. 2. Toivotaan että menee hyvin, sillä Hertta on ollut aina todella mukava Vihdin kisoissa.
Sitten onkin vain perjantai välissä kun kotiseuramme järjestää 16.5 lauantaina kansalliset Hyyppärässä, eli ihan naapurissa (jes, lyhyt kisamatka!) jossa menemme avoimen PSG:n.

Nyt on kisoja, joten eiköhän mennä eikä meinata! :)

1.
Pakko myöntää, että alan tykkää istunnastani ravissa!
2.
Kiva tunnelma kuvassa ja valo tulee ihanasti taustalta!
3.
Suosikkikuva! Hyvässä tasapainossa ja aktiivisella takaosalla!
4.
Laukanvaihto
5.
Piruettiin.
6.
Laukanvaihtosarjoista. Voi että kun olen kuollut! :D pitäisi varmaan ruveta meikkaamaan kisoihin ;)
7.
Myös vaihtosarjoista otettu kuva.
8. Laukanvaihtoja
9.
On sillä kyllä hyvä työntö ravissa!
10.
Kiitos hyvästä radasta! Ja hyvästä pysähdyksestä tasajaloin ;)
11.
Ooops, virheitä sattuu. Verryttelyssä tuntui että tulee hyvä piruetti, kunnes äkkiä taas lähdettiin liian lujaa kääntymään. Malttia vielä! Hertan mielestä piruetit tehdään pikakelauksella! ;)
Mikä kuvista oli sinun suosikkisi?

18 kommenttia

 1. Mihin Wellu on jäänyt kuvioista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wellu kisaa täysipainoitteisesti omistajansa kanssa! :) Juniori pärjää sen kanssa hyvin, eikä mullakaan oikein ole resursseja kisauttaa kahta hevosta tällä tasolla valitettavasti :/ Kisaaminen ja valmennukset on kuitenkin niin kallista! Täytyy panostaa Herttaan. :)

   Poista
 2. 2. oli paras kivan tunnelmallisen valoituksen takia ��

  VastaaPoista
 3. Ihan kuin hevonen ois saanut massaa kuvien 1 ja 2 välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän riippuu myös mikä liikkeeen kohta menoss ;)

   Poista
 4. Vakavan näköistä menoa! :D "kyllä nyt perkele jos ei onnistu..."-ilme. Sun pitää harjotella peilin edessä sellasta missihymyä jota pidät nonstoppina päällä koko suorituksen ajan. Saiskohan siitä tuomareilta lisäpisteitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täähän on vakavaa ;D hehe.

   Emmä matikan kokeessakaan paljoa hymyile kun keskityn! :D mutta joskus jos pystyn keskittymään johonkin muuhu kin kuin äheltämiseen niin kehittelen sellaisen missihymyn joka kestää vaikka hevonen poistuisi paikalta kesken radan! :D

   Poista
 5. Tosta alemmuuskompeksista, meinaa iskeä aina välillä mutta tänään olin just ihan huipulla psykologisen valmennuksen luennolla ja muistui taas mieleen että itseämme vartenhan me siellä kilpaillaan :) Turhahan sitä on viideltä herätä puunaamaan hevosta sen takia, että pääsisi moikkaamaan kavereita ja katsomaan miten muilla menee. Keskittyminen ja täysi luotto omaan tekemiseen niin hyvä tulee :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot kyllä ihan oikeassa! Siis aivan turhaa! Olen onneksi nyt oppinut kisapaikalla muiden katsomisen mutta lähtölistat ovat vielä inhottavia. Siellä on huvittavaa katsoa sukutauluja missä vilahtelee vaan weltmeyereita, sandrohittiläisiä, deniroja, sir donnerhalleja sun muita, ja sitten tulee välissä Hertta jonka suvusta ei kukaan tiedä mitään! :D mutta se on vain mustaa valkoisella, eipä pitöisi antaa sen häiritä :)

   Poista
 6. Niina on ihan huippu kuvaaja ja oma suosikkini on 9.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmästyin kuinka hyvälaatuisia kuvia niinkin pimeästä maneesista hän on saanut. Ja vieläpä hyviä asentoja kuvissa!

   Poista
 7. Hienoja kuvia, näistä näkee miten upean eleettömästi ratsastat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ois tavoite! Tahdon näyttää siltä etten tee mitään selässä. Uskoisin että kun vain jaksaa treenata niin eiköhän se sieltä... :)

   Poista
 8. Täytyy nyt erikseen sanoa, että tykkään hirmuisesti sun ratsastuksesta - se on siistiä ja eleetöntä, sulla on päällisin puolin katsojan silmään kiva istunta ja tärkeimpänä sanoisin sen, että Hertta ei kulje kuolaimen alla, vaan just hyvässä muodossa! Liikaa näkee niitä kouluratsastajia, joiden hevoset kulkee turpa ryntäissä, ja parhaimmassa tapauksessa siitä ei sakoteta edes kouluradalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Ollaan nyt koko talvi tehty töitä että papereissa ei enää lue nenä eteen! Ei Hertta ole mikään kuolaimen alle karkaaja ollut koskaan, mutta kun se on kulkenut etuapainoisena nenä hieman luotiviivan takana, se on vaikuttanut paljon kokonaisuuteen. Nyt vasta sen eron huomaankin kun oikeasti se nenä on siellä edessä!

   Tämän takia olenkin alkanut enemmän huomaamaan jos nenä ei hae eteen kun katson jotain muita suorituksia ja vertaan niitä omaani, niin yleensä huomaa kyllä että kokoaminen on puutteellista. Kantapään kautta tässä opitaan!

   Jos radalla oikeasti kulkee turpa ryntäissä niin kyllä siitä sakotetaan. :) Lievästä nenän karkaamisesta syvemmälle ei sakoteta paljoa, mutta siitä kyllä huomautetaan. Esim juurikin meillä luki ennen joissain kohdissa "nenä eteen" vaikka H ei koskaan ole kuolaimen alle pyrkinyt rajusti. Varsinaista rollkuria en kyllä ole onneksi nähnyt suomen radoilla!

   Poista
 9. ootte kyllä näyttävä pari.:)

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!