Kootussa Ravissa

16. toukokuuta 2015

Kotiseuran kisoissa PSG voitto!

Hertta-Mummeli pötki päivän PSG luokan voittoon prosentein 63,9!!! HIENO MUMMELI!!
Voittoloimi oli vähän lyhyt meidän pitkäselkäiselle mummelille, vaikka se on 165cm kokoinen! 
Kisa oli todella tiukka ja pisteitä ei hevin irronnut. Emme vieläkään saavuttaneet 65% rajapyykkiä, ja hassua on että Inter radat ovat menneet meillä paljon  paremmin kuin tämä helpompi PSG. :D
Rataan tuli rikkoja jälleen. Esimerkiksi kolmosiin tuli laskuvirhe, jolloin pisteet tippuu rajusti. Toinen piruetti oli hyvä, toinen tosi huono. Koottukäynti oli hyvä, lisätty ei. Avot olivat jostain syystä tosi nihkeitä tänään. Lisättyravi on meidän bravuuri, mutta tänään ei ollut potkua samanlailla ja jouduin patistaa sitä ulos jolloin se ei ole niin hyvää. Saatiin siitä kuitenkin 7, vaikka ainekset normaalisti ovat numeroon 8.
Radassa oli kuitenkin paljon hyvää, esim alku ja lopputervehdykset olivat todella passelit ja tosiaan se piruetti vasemmalle oli ok, mutta valmistelut siihen vaikeita. Laukanvaihdot olivat itsessään hyviä.

Sain kuvia aamulla Whatsupissa tallikaveriltani Lauralta. He yllättivät Hertan vielä aamu-unilta!
Hertta ei näköjään mikään aamuvirkku ole ja hän valmistautui hyvin rauhallisesti tulevaan päivään ;) 
Miksei me osata poseerata?! Nyt tuli taas uusi lempinimi meille: Team Muuli ja Apina :D
Hertta oli verryttelyssä oikein mukava. Vähän se aluksi oli taas "älä vaikuta muhun" mutta mulla oli valmentaja vihdoinkin kisoissa mukana ja saatiin hänen ohjeillaan tammaa yhteistyöhön. Mun ei pidä varoa koskemasta, vaan ottaa asenne "Moi Hertta, mä istun nyt täällä ja mehän tehään tällä tavoin näin yhdessä, eiks je?".

Jälleen jaksan hämmästellä tätä Hertan mielentilan vaihtelua. Torstaina se oli todella energinen, jopa liian, ja tosi reaktiivinen lohikäärme. Se liikkui radalla itse ja ei tarvinnut kuin näyttää suuntaa ja olla häiritsemättä...
Tänään se oli sitten vastaavasti jähmeä ja hieman jarruttava! Siis aivan erilainen hevonen jälleen! Tykkään kun Hertta on itse energisempi. Nyt kun se tänään oli tahmea, mulla menee ihan hirveästi energiaa kun yritän patistella sitä eteenpäin. Nyt ei kuitenkaan ollut niin laiska kuin Laaksolla... Sanotaanko näin että se oli jäykempi, mutta aktiivisuus jäi johonkin Laakson ja Vihdin kisojen välimaastoon. Siis niin monta moodia tolla hevosella!

Radan jälkeen olin vähän pettynyt. En saavuttanut omia tavotteita ja jäi harmittamaan rikkeet. Miten tämä PSG ei voi sujua yhtä hyvin kuin Inter?
Papereita läpi käydessä valmentajan kanssa kuitenkin mieli koheni ja totesin ettei se nyt niin paha ollutkaan. Mulla vain on niin hirveät kriteerit itselläni. Vähän voisi höllätä sitä hattua, mutta toisaalta, kehitys loppuu tyytyväisyyteen, joten ei auta kuin jatkaa armotonta treeniä.
Totesin myös että rata näytti paremmalta miltä se tuntui selkään.
Tällä kertaa tämä oli vähän sellainen, että olin iloinen voitosta, mutten täysin tyytyväinen rataan. Ruusuke lämmittää tottakai mieltä ja jaksaa taas jatkaa, mutta aina mulle jää vähän hampaankoloon kun haluan vielä parantaa. ;)

Kommentit olivat täyttä asiaa ja allekirjoitan ne täysin:

Tuomari H: "Sujuva siisti suoritus. Vielä lisää tasaisuutta ja ylämäkeen"
Tuomari C: "Käynti ei aivan tasaista. Erit. laukassa vielä paremmin takaosalle. Ravissa tasaisemmin eteen"
Tuomari B: "Tänään melko vahva. Ratsastaja auttoi hevostaan hyvin muutamista virheistä huolimatta. Saisi kantaa itsensä paremmin"

Tälläisinä päivinä kun meno on löysää niin nuo kommentit toistuvat. Viimeksi energisellä radalla tuli taas kommenttia "kiva energisyys ja työntö".
Kun H on energinen, saan sen paremmin ylämäkeen ja aktiiviseksi.
Kun H on flegmaattinen, on todella vaikeaa saada sitä kunnolla takaosalleen, mutta niinhän se menee, siihen tarvitaan energiaa paljon! Mulle on helpompaa kun Hertta on energisellä päällä, mutta mun täytyy vain nyt opetella ratsastamaan sitä paremmin silloin kun se on vähän vahva ja hidas. :)

Taru Arola
Keskiravia. Tässä näkee hyvin kuinka H ei ole yhtä aktiivinen takaa kuin Vihdissä. Vihdin postauksessa on ihan samasta kohtaa kuva keskiravista ja se on paljon parempi, takajalka on siinä ihan erilainen! Mutta tänään meitä rankaistiinkin tästä, emmekä saaneet keskiravista yhtä hyviä pisteitä kuin esim siellä Vihdissä. Erittäin reilua ja niinhän se pitääkin mennä. :)
Huonosti mennyt oikea piruetti. Siitä tuli pikainen käännös ja H lähti kaatumaan oikealle sisäpohjetta vasten joten tuli vähän kiire ratsastaa ulos.
Lisättyyn laukkaan H sitten ampaisi ja vähän karkasi avuilta. Nyt riittää hiomista kotiläksyiksi!
Onnellisesti kuitenkin maaliin hyvällä lopputervehdyksellä!
Tulosten odottelua trailerissa heinän äärellä. 
Kuvistakin näkee ettei Hertta ole niin näyttävä ja voimakas kun vertaa vaikka Vihdin kuviin. Työntö takaa hiipuu kun se ei ole terävänä, tämähän ei ole yllätys. Noh, tänään oli tälläinen päivä! Vihdissä sillä oli parempi  takaosan aktiivisuus, ja sehän näkyi heti pisteissä. Vielä mä jatkan sitä 65% metsästystä, tosin nythän me teimme jälleen uuden PSG ennätyksen meille, eli MELKEIN 64%. :) Täytyy olla tyytyväinen sillä parannettavaa jäi paljon!

On se vaan uskomaton hevonen! Se on nyt tullut ensimmäinen maneesissa vietetyn treenitalven jäljiltä niin rytinällä näihin geimeihin mukaan että ei voi muuta kuin tunkea paljon porkkanaa sille naamaan ja rapsutella oikein olan takaa! Se on kehittynyt ihan silmissä. Meillä on noin paljon noussut prosentit. Nykyään hätyytellään sitä 65% rikkonaisilla radoilla, ennen me saatiin ehjällä ja hyvällä radalla hikiset 62%!!!

Hertta saa nyt kevyemmän jakson. Se rokotetaan tässä todenäköisesti piakkoin ja kohta se pääsee myös laitumelle! Ensi viikolle on suunnitelmissa lähteä vielä Vihtiin treenaamaan Hertalle nyt se Inter Kür kuntoon ammattilaisen avustuksella, sen jälkeen H nauttii tosiaan laitumesta, hieronnasta ja manikyyristä. ;)

Oli muuten todella ihanaa kisata vihdoin oman seuran kotikisoissa! Hertta on nuorena asunut pari kuukautta Hyyppärän talleissa edellisen vuokraajansa kanssa. Minun kanssa Hertta on taas samaisella kentällä käynyt 3 vuotta valmennuksissa, mutta muutto maneesitallille lähelle siirsi tosiaan valmennukset sinne. Hertta olikin selvästi tutussa ympäristössä, sillä se oli vähän turhankin löysä. ;)
Sain myös stewardeilta palautetta, että olen kuulemma yksi positiivisimmista kisaajista näissä karkeloissa kevään aikana ollut! Kuulemma Vihdissäkin tästä oli puhuttu stewardien kesken, sekä täällä Hyvinkäällä. Kyllä tälläinen palaute vaan tuntuu niin hyvältä, että olen tuntemattomien ihmisten mieleen jättänyt positiivisen vaikutuksen!

Hertta-Queen jyrää!!
Ah, hyvä päivä, hyvä kisakauden aloitus, hyvä mieli!
Ilmeestä voimme havaita, ettei Hertta tiedä ollenkaan mitä se on juuri saavuttanut jälleen! :D On se oikeasti fiksu, vaikkei siltä aina näytä ;)
Tässä odotamme pääsyä palkintojenjakoon.

Ja palkintojenjaon jälkeen
Palkinto oli ihan mieletön!
Hertta voitti nyt mulle ja mun poikaystävälle hotelliyön valitsemastani hotellista! :) Ihanaa!! Mulla ole ikinä varaa lähteä mihinkään niin nyt on sitten ilmainen hotelliyö tiedossa!
Tästä johtuen potkin mun poikaystävän useammin tallille syöttämään porkkanaa hänelle lahjoja ansaitsevalle kilpurille! ;)


36 kommenttia

 1. Kyllä tuolla palkinnolla sietää poikaystäväkin lähteä voittoratsulle rapsutuksia jakamaan!

  Ei vitsi, vähän mulle tuli tästä postauksesta hyvä mieli! :) Hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä nyt on ihme jossei porkkanoita osta ja tule vielä itse syöttämään niitä! ;D No mutta, alustavasti puhelimessa Herra jo lupasi tulla! Taino, totesi "kait se nyt sitten täytyy" ;)

   Poista
 2. Ihan mahtavaa!! Onnea!!!! :)

  VastaaPoista
 3. Jee, teijän rata oli niin hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Itse en ollut kovin tyytyväinen itse rataan, sillä moni asia jäi harmittamaan! Sinne jäi todella paljon korjattavaa vielä, mutta vielä mä ne korjaan! :D

   Poista
 4. Saanko mä sitte hoivaa hn ku ootte lomailee ;D

  VastaaPoista
 5. Superisti onnea :). Olette Hertan kanssa kyllä aikamoinen inspiraation lähde ja annatte toivoa tulevasta tällaisille tavoitteellisille ratsukoille, joilla ei ole rajattomasti rahaa ja resursseja käytössä :). Ihan mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahdon kannustaa kaikkia yrittämään, taloudellisesta taustasta viis. :) Omistautumista tämä tarvitsee, mullakin ihan tietoinen valinta että kaikki raha menee tähän joten ei sitten ole varaa ostaa sitä omaa autoa tai lähteä lomamatkalle, mutta ei mua kyllä haittaakkaan. :)

   Poista
 6. Mä en voi kun vaan ihastella teidän tuloksia ja kehityskaarta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tuntuu hyvältä kuulla toi sun suusta! =)

   Poista
 7. Niin onnellinen teidän puolesta, te todella ansaitsette voiton! Super-Noora!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vaan Super - Hertta! =D itseäni vähän soimaan virheistä vieläkin!

   Poista
 8. Ai hitto, rutosti onnea :)

  Ja munkin mielestä on paljon helpompi ratsastaa "hyvin" kun hevonen liikkuu itse eteen. Istumaankin pääsee paljon paremmin, kun ei tarvitse koko ajan vahtia ja patistaa sitä liikettä esille, ja näin siitä annetusta avustakin tulee tehokkaampi. Ja joojooblaablaa pitää ratsastaa niin että pienikin apu riittää mutta mä en ainakaan ole vielä sillä tasolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on täysin totta. Ihan sama kenellä hevosella menen, mutta aina tahdon että ne liikkuvat eteen. Toiset liikkuvat itse, toiset pitää "virittää". Mutta ei oikeasti mistääntule mitään jos hevonen ei liiku itse omalla moottorilla! ei siellä voi istua kyydissä, eikä siellä saa mitään asioita vaadittuakaan.

   Hertalla vaihtelee päivät paljon, yleensä se on vähän sellainen altajuoksija, mutta osaa sekin välillä olla juuri tälläinen pallokala joka veti juuri itsensä täyteen ilmaa jolloin en saa sitä eteen vaikka mitä teen :D

   Poista
 9. Ajattelin että nyt meni hötönetin haaskalinnuille luukurkkuun kun voitit, kun Vihdin kisojen jälkeen haukuttiin tulostason laskusta (vaikka te teittekin ennätyksen!:D), mutta niin kuule siellä jo kateelliset vikisevät huonosta radasta ja että olit Huono. :D

  Mikä ihmisiä vaivaa! Taisi jollain jäädä sijoitus saamatta nyt sun takia Noora hyihyi :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. ketä tässä uskoa? Toiset sanovat että siisti rata, toiset sanovat että huono ja kamala.

   Teet niin tai näin niin aina on jotain valitettavaa! :D Mutta se ei ole minun ongelma ja en todellakaan arvosta tuollaisia ihmisiä, joten life goes on! ;)

   Mä en sille mitään voi jos jollain on noin paha olla että purkaa sen muihin. :D

   Poista
 10. Mitä Juhmurin kanssa kävi? Olitte lähtölistassa mutta ette kuitenkaan startanneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhmuri joutui nyt sairaslomalle ja kisat joutui perumaan. :/ toivotaan että menee nopeasti ohi ja päästään radoille!

   Poista
 11. Paaljon onnea, hieno saavutus jälleen!! :)
  Ja pakko sanoa tuosta positiivisuus-kommentista, vaikka en oo ikinä sua tavannut ja tuskin tuun tapaamaankaan (kun asun täällä toisella puolella Suomea) mutta voin tosiaan uskoa että oot semmonen ilonen tyyppi siellä nuttura kireällä vetävien koulumammojen seassa :D Positiivisuus kun välittyy täällä sun blogissakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Taidan olla vähän liiankin "homsuinen" siellä hienojen seassa :D Kieltämättä on vähän sellainen "teretere, myö tultii täältä landelta" kun menee ammattilaisten seassa. En vaan oikein osaa olla tosissaan vakavana! :D

   Poista
 12. Vautsi, onneksi olkoon :) Tosi kiva kans kuulla että stewardit antavat positiivista palautetta - varmasti lämmittää mieltä! Toivon että muutkin pyrkivät samaan positiivisuuteen kuin sä :) Sitä on meinaa kisaajana kuin työntekijänä kiva kun kaikki on positiivisella mielellä, tottakai hermostuneisuuden ymmärtää jos on ekat isot kisat / uus luokka juuri alkamassa, mutta ei se oikeuta rumaan käytökseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä! Ymmärrän jos huonosti mennyt rata ärsyttää, sillä se ärsyttää muakin, mutten ikinä pysty kisoissa näyttämään sitä muille. Menen sitten kotiini mököttämään enkä poistu sieltä pitkiin aikoihin jos ketuttaa.

   Mikään huonopäivä/suoritus tai mikä vaan ei oikeuta rumaan käytökseen kisoissa! Harvemmin varsinaista rumaa käytöstä nyt onneksi näkee, mutta joskus näkee hieman töykeää käytöstä/tiuskimista.
   Mä ainakin suoraan sanottuna vähän pelkään ihmisiä jotka marssii vastaan hirveän vakavana. En uskalla silloin edes moikata jos se vaikka hyökkää kimppuun. :D

   Poista
 13. Tosi hienoa, paljon onnea!
  Hertta tietää miten hevosen omistaminen voi koetella parisuhdetta, joten hän ystävällisesti vähän kompensoi järjestämällä teille palkinnon :)
  T. Leni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä nyt kiitos kuuluu Hertalle! :D Vai olikohan Hertalla takaa-ajatus tässä? Jos se hommasi meille pienen miniloman, kuvittelee se varmaan että hänkin saa nyt kunnon lomaa lähettämällä mut pois..? ;)

   Poista
 14. Puhuit jo, kuinka itsetuntosi on kohonnut tulosten myötä. Silti edelleen viljelet tuota sinä vs ammattilaiset -mallia. Samoin korvaan särähti, että "Small Tourissa en voi edes sijoittua". Ylpistyä ei toki saa, mutta lakkaa nyt hyvä ihminen myymästä itseäsi turhan halvalla! Olet tehnyt upeaa työtä ja yhdellä hevosella noussut (ja myös hevosen nostanut) tuolle tasolle. Siihen ei moni pysty! Olet ihana positiivinen ja taitava lisä Suomen koulupiireihin, älä turhaan anteeksipyytele itseäsi!! Tsemppiä!!! Suomessa ei sitäpaitsi edes montaa oikeaa ammattilaista ole..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Lupasit jo monta postausta sitten, että nyt lakkaat alentamasta sinua ja Herttaa, koska ette te mitään muiden tiellä ole ja kyllä te olette ihan oikeissa luokissa. Millä tavalla muka olet homssuinen noissa kuvissa? Minä näen asiallisesti ja tyylikkäästi pukeutuneen ratsastajan ja hyvin hoidetun, siistin hevosen. Molempien varusteetkin ovat hienot. Mitä väliä sillä on, että olette "landelta"?

   Totuus on, että moni nousee tuolle tasolle niin, että isi ostaa kalliin valmiin hevosen, jollaista ratsastaja ei koskaan osaisi kouluttaa. Tai sitten rikkaan suvun vesa voi ostaa sen kalliin hevosen ihan itse, koska rahaa on kuin roskaa eikä lopu koskaan, kävipä töissä tai ei. Sinä olet itse treenannut teidät molemmat tuolle tasolle valmentajien avulla. Se on saavutus ja kertoo todellisesta ratsastustaidosta. On hienoa, ettet kuvittele teidän olevan muiden yläpuolella tai täysin oppineita, mutta ihan turhaa viljellä tuollaista "minä tämmönen ja Hertta tommonen ja sit ne hienot ammattilaiset". :)

   Poista
  2. Kolmas anonyymi tässä :)
   Olen samaa mieltä että itseään ei pidä vähätellä tai halventaa, varsinkin kun kehitys on ollut noin huimaa! Kuitenkin yksi tämän blogin suola on juuri koko ratsukon maanläheisyys ja tekemisestä nauttiminen ilman pingottamista, sellainen rento positiivisuus, toivottavasti se ei katoa mihinkään vaikka kovassa seurassa kisaattekin.
   Paljon onnea mahtavasta kauden aloituksesta!
   T. Karoliina

   Poista
  3. Ensimmäinen anonyymi tässä vielä hei. En siis missään tapauksessa tarkoittanut, että rennon asenteen pitäisi muuttua tai maanläheisyyden kadota. Kuitenkin, kun kilpaurheilua harrastetaan, uskoisin, että tuloksia tavoitellaan. Ne ovatkin olleet upeita jo kauden alkuun. Halusin kommentillani vain tsempata Nooraa uskomaan itseensä vielä enemmän! Nöyryyden pitää toki säilyä, onhan se kehityksen elinehto, mutta ei itsestään tarvitse alentuvaan sävyyn puhua. Henkinen valmennus kilpaurheilussa on uskomattoman tärkeää ja itsetunnolla valtava merkitys. Haluankin vain kannustaa Nooraa ja Herttaa entistä pidemmälle!

   Poista
  4. Tsiiiiiisus! :D Aikamoiset tsemppiviestit!

   Onneksi mulla on näin ihania lukijoita, jotka jaksaa palauttaa maanpinnalle.

   Tämä on mulla niin korvien välissä. Eiköhän se totuus tosiaan ole, ettemme ainakaan negatiivisesti erotu tuolla "hienojen" joukossa, mutta ilmeisesti mulle vain on jäänyt korvien väliin se lähtökohta mistä lähdettiin, Se "hiekkalaatikko" mistä aloitettiin.
   En jotenkin voi edelleenkään uskoa, että oltaisiin samalla tasolla muiden kanssa. Edelleen pidän itseäni "landena", mutta on tosiaan totta, että ajatuksiani voisi muuttaa.
   Olen kyllä jo muuttanut, eli kestän olla siellä verryttelyssä niiden muiden seassa ilman että hätäännyn "kun muut ovat parempia". Kun menestystä on tullut, on se ollut osoitus että hei, kyllä mekin pärjätään.
   ASenteiden muuttaminen vai vie aikaa. Eiköhän se tästä kuitenkin.. :)

   MINÄ LUPAAN!
   Etten ENÄÄ IKINÄ vähättele meitä. ainakaan täällä blogin puolella, itsekseni voin... ;) (vitsi! :D )

   Yksi käännekohta oli myös tämä urheilupsykologin luento viime syksynä. Silloin jo pääsin paljolti eroon tästä "verryttelyn huonoin"- dilemmasta.

   Ja kait mä voin olla oikeasti ihan ylpeä, että olen opiskelijabudjetilla, ei-omalla-hevosella, ilman omaa kuljetuskalustoa, suoraan sanottuna vieläpä ilman sitä mammonaa, noussut tälle tasolle, missä juuri "pelkään" sitä "ylimystöä"..
   MUTTA!
   Täytyy muistaa, että yksin en silti tätä olisi voinut tehdä.
   Siihen tarvittiin hevosen omistaja, joka antaa hevosen vuokrattavaksi,
   Siihen tarvittiin se sama hevosen omistaja mulle "poniäidiksi" joka kuskasi kisoissa, ja nykyään jatkaa sillä, että edullisesti vuokraa minulle kuljetuskalustoaan.
   Siihen tarvittiin "sponsori", eli äiti, joka suostui aluksi maksamaan Hertan kertavuokria. ITse olen aina maksanut kisat ja valmennukse, mutta äiti on aina sanonut "Sulle en hevosta osta, enkä maksa, mutta voin auttaa elättämään sua, jotta voit itse elättää hevosta". Tässä on iso rooli kun kyseessä on teini, joka saa hevosen käsiinsä.

   HUHHUH!
   Kiitti oikeesti tsempeistä! :)

   Ehkä mä uskallan oikeasti jo taputtaa itseäni olkapäälle ja sanoa "Hyvä Norppa"

   Poista
  5. Heh, ja pakko sanoa, että vaikka yleensä "anonyymit" mielletään negatiivisiksi ja siksi anonyymien kommentointi estetään, niin enpä olisi näin ihania viestejä saanut, jos negatiivisuuden pelossa olisin anonyymikommentoinnin estänyt :)

   Poista
 15. Onnea! Olette upeita! Aloin haaveilemaan maneesitallille muutosta talveksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, voin suositella! :D edes siksi aikaa kun on pahimmat kelit! Se jo vaikuttaa kun treeneihin ei tule "kelien armosta" taukoa :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!