Kootussa Ravissa

22. toukokuuta 2015

Hertta, a.k.a Tuhkimo


http://horsemail.fi/wordpress/2015/05/21/cassiopeija-ks-tuusulan-tuhkimo/

Heh, nyt on Herttakin päässyt lehteen. :)
Käykääs lukemassa!

13 kommenttia

 1. Teillä on hieno tarina! Tsemppiä kisakaudelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vasta alkaa itsekin uskomaan kun katsoo tälläin jälkikäteen meijän matkaa, että aika uskomatonta :D

   Poista
 2. Teillä on hieno tarina! Tsemppiä kisakaudelle :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa työtä olet tehnyt :) Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! LAadukas ja ihana hevonen kantaa pitkälle :)

   Poista
 4. Ihana! Ja hauskaa kun tuossa jutun lopussa oli sellainen infoboksi Hertasta, mikä yleensä on jutun yhteydessä siinä haastatellusta ihmisestä!

  Sinä saat olla ylpeä Hertasta, itsestäsi ja jokaisesta yhteisesä askeleesta jonka olette ottaneet kouluradoilla ja niiden ulkopuolella! :) Ei vain se, mitä siellä kouluaitojen sisällä tapahtuu, vaan ennenkaikkea se mitä kisatilanteiden ulkopuolella on tehty, sillä se kilpailutilanne on vain se hetki, johon kaikki kotona tehty työ kulminoituu. :)

  Onnea loistavasta menestyksestä, teidän tarinanne on huikea ja kaikki kuun ja tähtien asennot ovat olleet suotuisat, kun olette löytäneet toisensa. Hevonen voi olla kuinka potentiaalinen tahansa, mutta vaatii oikean ihmisen, että se potentiaali tulee esiin ja Tuhkimosta kuoriutuu prinsessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Meillä on myös siinä mielessä ollut tuuria matkassa että molemmat olemme pysyneet terveinä. kopkop... Hertalla nyt on ollut lähinnä haavoja hoidettavana vammoinaan, mutta muuten onneksi olemme selvinneet ehjin nahoin jotta on pystynyt treenaamaan!

   Mulla kieltämättä kävi tuuri. En etsinyt mitään tälläistä, vaan sille tielle vain mentiin. :)

   Poista
 5. Hei! Muistelen, että blogissasi oli taannoin asiaa siitä, kuinka rupesitte valmentajasi kanssa Hertan muotoa avaamaan. Oletko tehnyt siitä enemmälti postausta tai haluaisitiko tehdä? Painin itse saman ongelman kanssa, joten siksi kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu viime syksynä kisakauden jälkeen "lähdettiin alusta" liikkeelle muodon kanssa. Se nenä täytyi saada eteen.

   Voisin kyllä siitä tehdä ihan oman postauksen. En muista olenko jo tehnyt, tuolla saattaa löytyä jos selaa postauksia eteenpäin jostain elo-syyskuulta...? Mutta hyvin voisin tehdä.

   Käytännössä siis lähdettiin ihan siitä että laukassa ohja löysälle ja eteen. Musta tuntui että H laukkaa täysiä, mutta videolta näki ettei se mennyt edes kovaa. Mutta siis että muoto sai olla mitä vaan, mutta siis se sai valita. Sai mennä pitkänä. Siitä kun se liikkui itse ilman tukea eteen, alettiin pikkuhiljaa taas lyhentämään mun ohjia. Mutta tosiaan aluksi ihan vaan "ihan sama mikä muoto, mutta ohjat pois ja nenä eteen!"

   Poista
 6. Mikä on keskiravi? Entä keskikäynti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskiaskellajit ovat hieman "venyneempiä" ja pidempiä kuin esim. normaali harjoitusravi tai kootturavi.

   Keskiaskellajeissa hevonen venyttää askelpituuttaan, mutta tahti ei saa kiihtyä. Liike menee takajaloista selänläpi kuolaimeen. Hevonen nenä saa venyä hieman eteenpäin.
   Hevonen siis "venyttää" itseään eteenpäin enemmän kuin normaalissa askellajissa. Lisätty ravi ja käynti on samalla idealla, mutta siinä venytään vielä enemmän "äärimmilleen".

   Kyran kirjasta löytyy hyvät selitykset! Tämä on helpompi selittää kuvin/videoin :)

   Poista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!