Kootussa Ravissa

18. helmikuuta 2015

Treenikeskiviikko!

Vaikka mulla ei olekaan hiihtolomaa, niin sain kuin sainkin järkättyä itselleni oikein treenikeskiviikon! Se vaati pienen yhden tunnin lintsauksen koulusta... ;) Thank god yliopisto ja ei luentopakkoa.

Koko päivä mulla liikenteessä meni. Olen nyt aika rättipoikki väsynyt ja huomenna herätyskello soi taas tosi aikaisin töihin, joten en valitettavasti jaksa hirveästi analysoida, mutta mieli tekee päivittää pari kuvaa tänne kuitenkin.

Aamulla olin siis Airan istuntavalmennuksessa jälleen Hertan kanssa Erkylässä. On se vaan jännä tuo mun vasen kylki. Sen kanssa joutuu tekemään hommia! Nämä istuntatreenit on kyllä todella hyviä. Koko tunti tarkassa syynissä oma istunta. Periaatteessa "ei tehdä muutakuin askellajit läpi" mutta huomaankin olevani hevosineni ihan hiestä märkä tunnin lopuksi. Hertta vähän väsyi lopuksi laukkatyöskentelyssä ja alkoi tulemaan kaikkea ei toivottua, mutta ahaa-elämys tälle kerralle saavutettu.
Mun perisynti on vasen kylki. Se on löysä ja haluaa vain roikkua tekemättä töitä. Oikea kylki hoitaa hommat. Nyt on sitten vasemmalta puolelta kylkilihakset ihan hellänä. Aika rankkaa ihan vain hengittää oikein ja hengityksen kautta hakea hevosen kokoamista! Toinen on mun löysä lantio. Se liikkuu ihan liikaa. Saisiko jostain sellaisen rautalantion joka ei liiku?
On oikeasti ihan eri asia ratsastaa kulma, kun kantaa ja käyttää itse omaa kylkeään, kuin vain sujahtaa kulman läpi. Nyt Norppa-pieni alkaa todenteolla hinkkaamaan niitä kulmia! Ne on ensikaudella tikissä sitten. Se on päätetty.
Ja tietenkin mä tahdon itselleni sen hyvän istunnan. Piste. Mähän sen saavutan.Erkylästä kiireen vilkkaa hurautettiin Vihdin Dressage Centeriin kürtreeneihin. Wellu tuli erillisellä kyydillä niinkuin aina ja pienen alkupalaverin jälkeen lähdettiin treenaamaan suunniteltua ohjelmaa. Nyt on oikeasti jo aika paljon hallittua riskinottoa (siis nimenomaan hallittua...) ja todella "vaikea" ohjelma. Ilokseni voin kuitenkin todeta, että tälläin treenaamatta kun se testattiin ja kuvattiin videolle, se toimi ja oli sujuva! Pikkujuttuja pitää vielä korjata.
Toki sitä küriä täytyy nyt alkaa treenaamaan vielä enemmän ja harjoitella niitä linjoja, mutta tälläin kylmiltään selvittiin noinkin haastavasta ohjelmasta yllättävän helposti ja ohjelma tuntui hyvältä. Siinä on hyvä räväkkä aloitus "all in" meiningillä. Lopetuskaan ei todellakaan ole mikään klassinen!
Olin siis aivan liian ujo sen mun ensimmäisen kürin kanssa. Se oli niin tylsä ja helppo. Nyt kuitenkin huomasin että selvittiin kunnialla haastavasta ohjelmasta, joten mun oikeasti täytyy vain luottaa tohon hevoseen että kyllä se hevonen tekee, jos minä vain osaan. Kaikki loput on vain musta kiinni.
Küristä en tahdo vielä julkaista liikaa, ehkä odotellaan enemmän sitten julkaisuhetkeä, eli itse kisatilannetta. Toisaalta sitten kun olen saanut musiikit kuntoon ja ohjelmaa harjoiteltua vielä niin varmaan jotain voisin täällä väläyttää lukijoillekkin.

Wellulla oli todella rankka alkuviikko takana, joten se oli vähän uupunut tänään. Hirveän rehellisesti se kyllä tekee töitä ja tehtiin tänään tähän asti ylivoimaisen parhaat piruetit! Yllätyin itsekin, että mitä ihmettä just tapahtui, kun Wellu pyyhkäisi todella pienellä käännöksellä hyvin poljetun piruetin rauhallisesti kyykäten! Liekö vahinko?
Menin Wellulla maanantaina kotikentällä (josta on nyt kuviakin!) vähän treenailemassa piruetteja ja testailemassa niitä sarjoja. Wellu oli ihan super, vaikka takana oli rokotusloma pelkällä kävelyllä. Tiistaina Wellu oli omistajansa Kiian kanssa Vaurion valmennuksessa ja joutuivat kuulemma todenteolla hommiin ja väsymys painoi jo varmasti jaloissa. Nyt keskiviikkona oli sitten kunnon hikitreenin Vihdissä, joten kyllä Wellussa huomasi syystäkin että on ollut oikea treeniviikko! Nyt se saa pari päivää kevyttä. Katsellaan Wellun kanssa varmaan seuraavan kerran treenejä vasta ensiviikolle. Se on tämän viikon työt mun ja juniorin kanssa tehny jo niin hyvin että ei voi valittaa!

Tässä muutama kuva maanantain kotikentällä ratsasteluista. Videota on kürtreeneistä, mutta en vain enää jaksa alkaa väsämään videoita. Ehkä myöhemmin. :)

 Kaikista kuvista kiitos Riikalle!

Alkuverkkaa


Piruettilaukkaa suoralla. Mä en voi käsittää tän hevosen kokoamiskykyä ja tuota kykyä lyhentää runkoa...
Vähän taas taiteellista piruettikuvaa ;)
Wellun selässä hymyilyttää!
Komia!

33 kommenttia

 1. Ai vitsit se on komee ja magee! Katoin eka tota piruettilaukkakuvaa, että piffiäkö siinä veivataan! Aikamoinen kokoomiskyky. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on ihan jäätävä! :o pelästyin ihan että miten tää voi olla näin helppoa sille luonnostaan! :D

   Poista
 2. Hieno hevonen, mutta rangaistaanko tuosta kielellä leikkimisestä, suun aukomisesta radalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tähän mennessä ainakaan, ei se aina sitä tee. Wellulla on aika eläväinen suu, joten saa olla tosi tarkkana. Sillä on välillä vähän paha tapa leikkiä kielellä ja vaikka aina ei aukoisi suuta, niin sitten taas menee "huulet töröllään".

   Ymmärtääkseni W on tehnyt tätä aiemminkin. Katselin vanhoja kuvia niin välillä näkyy leikkiminen. Jotenkin näyttäisi siltä että Wellulla on aika pieni suu, kun jo suitset päähän laittaessa ihan vaan karsinassa sillä välillä jää suu/huulet auki. Mutta tarkkana täytyy olla! Ei saa yhtään jäädä vetämään, silloin se suu on oikeasti auki, eikä vaan huulet.

   sillä on myös aika löysä turparemmi, mutta en näe syytä alkaa kiskonaan sitä tiukalle.

   Poista
  2. Meijän hepal sama ongelma! Pieni suu ja samanlailla kuin ekassa w pääkuvassa on suu ahtaan näkönen kuolaimet suussa. meijän heppa myös leikkii kuolaimella sillai että se hölskyttää päätä välil kun kävelee pitkin ohjin :D mekään ei olla kiristetty turpista, ei saa antaa roikkua kädellä ja takajalat töissä niin helpottaa :)

   Poista
  3. Jep. Ei se paino takajaloille vetämällä mene. ei hevonen paina kädelle/roiku jos paino on takajaloilla. :p Istuntaa 70%, jalkaa 25% ja kättä vain 5%.

   Poista
 3. Wellu on valtavan hieno! :) ihanasti aurinko piristää kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli saada kuvaaja keinolla millä hyvänsä mukaan kun oli niin hieno aurinko!

   Poista
 4. Wau Wellu on todella hieno! :o Ihana toi viimeinen kuva :-)

  VastaaPoista
 5. On kyllä tosi kiva että sait tosenki ihan erilaisen hevosen ratsastettavaks. Molempien kaa menee hyvin. Odotan innolla kkurien näkemistä. Itsellä tuli viimeviikolla ahaa elämys että heti alkuverkoissa voi taivutella ja pistää hevosen töihin eikä vaan mennä jotenki sinne päin. Ja nyt uskalkan vihdoinkin "komentaa" hevosta että esin kuömiin mennåän kunnolla eikä vaan sutasta lapa edellä läpi. Ja vihdoinkin rupee se kunnon peräänanto löytymään. Taso mulla siis vaan helppo-c. Mtta nyt on selkeesti tullu harppaus eteenpäin. Tosin olen vain tuntiratsastaja kerran viikossa. Hoitohevosia löytyy kyllä kaks kappaletta. Oho tulipas pitkä kirjotus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että on tullut sullekkin ahaaelämyksiä ja olet saanut jostain uudesta asiasta taas kiinni :) kulmia mekin hinkattiin nyt kaaliin kunnolla istuntatunnilla. On se kumma jos ei ala toimimaan :D

   Poista
 6. Voi ei, sulla on tuo mun himoitsema kypärä.. Itku.. :( :D Upeita kuvia, upea hevonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli ihan heräteostos! Olin ostamassa äitin kanssa koiranruokaa ja tuo kypärä nökötti alekorissa, hintana vain 50 euroa!!! Vaikka ovh on jotain 114 euroa. Pakko oli ostaa kun ihan puoli-ilmasiks sain ja onhan toi style! :) sattui olemaan just mun kokookin!

   Poista
 7. Upeita kuvia, Wellu on niin hieno hevonen! Ja huh, näyttää kuin siitä katoaisi metrin pätkä kun kokoaa. WAU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sieltä aina häviää runkoa johonkin! :D

   Poista
 8. Vastaukset
  1. farmaseutiksi opiskelen ja yritän kovasti valmistua edes joskus.. :D

   Poista
 9. Minkä merkkiset saappaat ? ::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat Hööksistä. Ihan ovat "halpissaappaat" mutta tosi mukavat olleet. Ei kalliit. Olleet mulla käytössä nyt vähän päälle 2 vuotta ja vasta nyt meni vetoketjun resori rikki. Toisaalta aina vetoketjullisissa saappaissa ne joskus meneekin rikki... :)

   Merkki HorseHead ja malli joku Arrezzo tms?

   Poista
 10. Tiiätkö kun toi piruettilaukkakuva näyttää ihan siltä, että sitä oltas sivuilta litistetty :DD Siis ihan mieletön hahah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! :D muakin ihan häiritsee kun oon tottunut katsomaan Herttaa ja sillä on niin pitkä runko. Kyllä sekin lyhentää paljon mutta Wellu on valmiiksi jo lyhyempi ja sitten kun se lyhenee niin katoaa koko hevonen! :D

   Poista
 11. On kyllä komia kaveri tuo Wellu.:)
  Vautsi!

  VastaaPoista
 12. Oletko kirjoittanut postausta miten alkuverryttelet yleensä Herttaa ja Wellua? Olisi mielenkiintoista kuulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itseasiassa ole! Vois hyvin toteuttaa :)

   Poista
  2. Muaki itseasiassa kiinnostaa! Omalla tavallaan oon löytäny tätä blogia lukiessa omasta ratsastuskaverista hyvin samalaisia piirteitä mitä Hertasta, jotku hommat vaan vähän pienemmässä mittakaavassa. :D

   Poista
  3. Mä koitan pistää toteutukseen pian! :D

   Mulla ei vaan netti taaskaan toimi ja kännykällä en kyllä ala postailemaan. :/ elisan netti on pian vaihtumasss DNA:han joten toivotaan että pystyisin jatkossa postaamaan useammin eikä vain niin että kirjoitan tekstin Wordillä ja copypasteen bloggerin silloin kun netti sattuisi toimimaan.. :D

   Poista
 13. Haittaako jos käytän yhtä näistä kuvista (tarkemmin 4. alhaalta katsottuna) postauksen kuvituksena, johon tarvitsen "oikean" kouluratsastuskuvan? :) Kuvaajalle tietysticopyt ja linkit tänne!

  VastaaPoista
 14. Miksi et enää ratsasta Wellua? :)

  VastaaPoista

Jätäthän kommenttisi!

En julkaise asiattomia/provosoivia kommentteja. Risut ja ruusut ovat tervetulleita, kunhan kommentointi pidetään asiallisena!